Guest BojanPecar Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 Pitam se gde mogu naci EKV koncerte na DVDa. Bas bi hteo da ih vidim uzivo, al ne mogu vise . Quote
drtihari Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 meni je Revisited sasvim interesantan projekat, nista senzacionalno ali veoma korisno za ocuvanje kulta EKV...ovih dana se toliko pricalo o bendu i verujem da su se neki novi klinci zainteresovali ili mozda po prvi put preslusali sve to...a prica o uzimanju love je besmislena i bas lici na ove nase paranoje...pa sta misloite o kojoj se lovi tu radi?? koliko on moze da zaradi na tirazu od 5000, siguran sam manje od truda koji je ulozio...a zaleteo se covek cak iz USA, tamo je placao sate i sate u studiju...valjda je red da pokrije troskove. Da je bas hteo lovu mogao je da se prijavi i da svira sa Cecom ili nekim slicnim, ne sumnjajte da je mogao. Quote
Шарки Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 Ја скин'о са нета албум. Преслушао сам га пажљиво два пута иако не волим ЕКВ. Заправо занимала ме је реченица неког баје са ТВ који је рекао да: "ЕКВ Ревизитед заправо показује како би ЕКВ звучао да је био амерички бенд". И на моје запрепашћење, звучи веома амерички. Свиђа ми се како су одрадили све песме, осим можда Анестезије која је некако превише набуџена, ма не знам како да објасним! Све у свему Фирчи је одрадио посао како ваља. Quote
anelej Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 pa el vredi slusati? ili samo ono sta bi bilo kad bi bilo? Quote
profa Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 pa el vredi slusati? ili samo ono sta bi bilo kad bi bilo? Vredi. Ono što se meni ne sviđa je preterano ponavljanje pojedinih semplova. Npr, u Anesteziji se milion puta ponavlja onaj mali solić (tj. dva mala solića) nakon što utihne distorzija. Mislim da bi bolje bilo da su uradili kompletno nov solo - ovako zvuči iseckano. Isto važi za većinu pesama, jednostavno ima previše ponavljanja. Međutim, ono što je dobro je što zaista možeš sebi da napraviš sliku u glavi kako je to moglo da zvuči u originalu uz dobru produkciju, koliko je zvuk mogao da bude još kompletniji da su imali bolje uslove za rad (i verovatno više vremena). To produžavanje pesama me pomalo podseća na Floyde, mada je zvuk dosta drugačiji. Definitivno mogu da kažem da mi se sviđa kako je urađeno, uz neke ograde. In any case, preporuka. Ipak mi je najlepše kada ponovo pustim onaj koncert sa EBU festa u Novom Sadu 1989. godine. Vrh! Quote
dub Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 (edited) Firci je za nepunih dva meseca dao neverovatan broj intervjua i gostovao u mnogim emisijama. Takodje gostuje na nastupima EKV tribute benda 'Krug'. Ljudi koji skoro da su zaboravili na EKV se raspituju za cd 'EKV Revisited'. Na tv se prikazuju EKV spotovi. Znaci, promocija cd-a a i (pomalo zaboravljenog) benda. U vezi novog izdanja: Semplovi koji se ponavljaju mi se ne dopadaju jer daju 'efekat' ocekivanog. A ideja je mnogo bolja od tribute kompilacije 'Kao da je bilo nekad' gde neke pesme ocajno zvuce u izvodjenju nekih bendova. Edited April 13, 2007 by mp3s Quote
drtihari Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 Meni se cini da se semplovi toliko ponavljaju iz potrebe i zelje da materijal bude sto moderniji a i poneka ritam masina je tu iz istog razloga Quote
scum Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 ipak mislim da bi bilo bolje da nije bilo toliko "elektronike"... iskreno, kad sam cuo da su pesme produzene, ocekivao sam da je to mnogo bolje odradjeno, da ce time da se dobije nesto... ovako mi je to odradjeno u nivou onog remix pesme iz flashdance "what a feeling"... ali za ozivljavanje cele price ipak treba skinuti kapu... Quote
anelej Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 znaci da slusam ali da se ne nadam previse? Quote
Tomislav Sawyer Posted April 14, 2007 Report Posted April 14, 2007 Preslusaj i izgradi svoj stav. Muziku ti niko ne moze prepricati, zar ne? Quote
profa Posted April 15, 2007 Report Posted April 15, 2007 Preslusaj i izgradi svoj stav. Muziku ti niko ne moze prepricati, zar ne? Upravo tako. U svakom slučaju treba preslušati. Quote
GirlAnachronism89 Posted April 16, 2007 Report Posted April 16, 2007 Vredi preslushati i SVAKAKO je bolje uradjeno od cd-a 'Kao da je bilo nekad'.... Quote
Guest Sinestetik Posted April 17, 2007 Report Posted April 17, 2007 Danas cu da spavam na beogradskom groblju i nijedan govor obicnog coveka nece me dodirnuti. Plakat cu na kamen cetrdeset tri puta,za svaku godinu tvoju,za svaki pogled unazad. Slusacu reci koje govoris zemlji,uzecu nadu sto vracas u nas, i mirise kose sa plamenom svece i osmeh od slova sa godinama. Danas Magi spavam pored tebe. Dragan Lakic Quote
dida Posted April 17, 2007 Report Posted April 17, 2007 na trenutke mi zvuci ok al nije to to mijenja mi se ugodaj od onog kad slusan original verzije Quote
happy cow Posted April 23, 2007 Report Posted April 23, 2007 (edited) Au!...Procitala sam svih 128 strana...Dobro,ne odjednom...Trenutak pre nego sto sam diplomirala,ja sam prosla pored PGPRTS u Makedonskoj i kupila EKV REVISITED.Cak mislim da se bas tog dana CD i zvanicno pojavio u prodaji.Meni to znaci,bas onako...Eto ,toliko od mene za pocetak...E, da...Bilo bi pozeljno napraviti dokumentarni film o EKV.Ovde ima toliko materijala...Hmm...Sta mislite o tome? Edited April 23, 2007 by Happy cow Quote
happy cow Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 (edited) Izgleda da će se uskoro pojaviti , i to u tvrdom povezu ,novo izdanje knjige ,,Mesto u mećavi".Piše sve u vestima na www.popboks.com ...pa čitajte.Zbogom ružne fotokopije ,dolaze originali! Edited April 24, 2007 by Happy cow Quote
Baal Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Anestezija je odlično odrađena na Revisitedu.. Posebnu čar nosi razgovor između Magi i Ivana (valjda?). Quote
Guest Gargi Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Ladno sam zaplakao kad sam čuo Anesteziju. To mi je oduvek bila omiljena domaća pesma i kada sam čuo onu gitaru nisam mogao da zaustavim suze. Čoveče, genijalna stvar je postala još genijalnija. Takođe mi se extra dopalo kako su odrađene pesme Tonemo i Sedam dana. Sve u svemu, definitivno kupujem oriđinal čim naletim na njega. Krivo mi je samo što nema Oči boje meda na kompilaciji. To bi me dokrajčilo. Quote
ThePowerhead Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Album je dosta dobar, meni koji cenim EKV, ali ih ne obožavam, se sve pesme sviđaju, sem Par godina za nas - mislim da je bilo krajnje nepotrebno pojačavati onoliko one klavijature pre refrena i generalno da je pesma savršena u originalu... Quote
Tomislav Sawyer Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Krivo mi je samo što nema Oči boje meda na kompilaciji. To bi me dokrajčilo. Problem je u tome sto izdavacka kuca koja ima prava na prva 4 albuma i dalje zajebava. To je jedini razlog zasto nema nijedne pesme iz tog perioda, a na prevazilazenju tog problema se radi. Quote
profa Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Problem je u tome sto izdavacka kuca koja ima prava na prva 4 albuma i dalje zajebava. To je jedini razlog zasto nema nijedne pesme iz tog perioda, a na prevazilazenju tog problema se radi. Ljubljanci drže prava na albume do Live '86, right? A baš sam se čudio zašto nema nijedne pesme sa Firčijevog albuma... Quote
Buddha Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 prva 4 su ultimativni rispekt.. po meni nista ne moz da prejebe drugi i treci album.. Quote
Guest Gargi Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Problem je u tome sto izdavacka kuca koja ima prava na prva 4 albuma i dalje zajebava. To je jedini razlog zasto nema nijedne pesme iz tog perioda, a na prevazilazenju tog problema se radi. Ček, jel taj "rad na prevazilaženju tog problema" znači da je u planu nešto poput revisited 2, sa starijim pesmama, il' sam se ja možda džabe ponadao? Quote
happy cow Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Meni se dopada Revisited...najviše Siguran,Bledo,Anestezija,Tonemo,Par godina za nas...Ponos je čudno uradio...Anestezija razbija,svakako. A što Ljubljanci zezaju za ta prava? Ako Firči uspe da odradi i prva tri,pardon,četiri albuma,kako li će to zvučati?To je baš zeznut posao...Valja biti hrabar za to. Quote
Recommended Posts