Turin Posted November 6, 2003 Report Posted November 6, 2003 Ne znam tacno gde zbudziti ovu temu, ali kad neko namerno mixuje bas toliko glasno zanemarujuci vise frekvencije da bi ljudi pojacavali da cuju i tako pregorevali svoje zvucnike, to zasluzuje da se zove avangarda. Dakle, projekat tog famozanog Steve O'Malley-a, neka drone noise muzika, ambijentala bez icega osim bas zvukova lisenih IKAKVE forme, kako kazu kriticari : kao da slusas Woodstock sa razdaljine od 5km tako sto si prislonio uvo na zemlju. Ja bih dodao i da si se prethodno uradio absinthe-om. Imam album 00 Void (hvala, kentisha!) i to su dva tipa koja su svoje gitare utakli u isto bas pojacalo odvrnuto do maximuma, a onda pustili neke glodare da skacu po zicama (a glodari se usput odmaraju na svakih 15 minuta) i tako 60-tak minuta. Nema bubnjeva ili bilo cega slusljivog, ovo je kao kad vas udare kola pa vam odzvanja u usima (Tintinabullum) tri dana. Album cak ima i jednu obradu, ali je to relativan pojam, obzirom da zvuci isto kao i ostatak albuma. Neke urbane legende kolaju da je cilj ovog projekta da zvuci toliko niskofrekventno da deluju kao laksativi: od zvuka creva pocinju da se prazne. Postoje i mnoge urbane legende vezane za razvoj ovog pravca (drone music) koje poticu jos od doba Chuck Berry-ja i prvih pojacala. Inace poznata firma za pojacala zvala se Sunn. Cak je i logo benda "onomatopejican" ono O na kraju je kao zvucnik koji vibrira. Dokle god nekom jadniku rikne zvucnik pustajuci njihovu muziku, ovo je umetnicko delo koje zivi, mejdutim ja to ne mogu da slusam. Posle ovoga Funeral Doom zvuci isuvise veselo i brzo, ili cak i zvuk najgore old-school black metal produkcije zvuci kao milozvucna uspavanka. Preporucljivo za ispiranje mozga spijunima stranih sila i vanzemaljcima, jedina sporija i monotonija stvar bi bio zvuk podrhtavanja zemljista usred pomeranja tektonskih ploca. Odvratno neslusljivo, ali ipak zanimljivo. Quote
Melancholic Posted November 6, 2003 Report Posted November 6, 2003 Meni se jakoooooo svidja ali su mi Khanate i Burning Witch ipak bolji... Quote
azal Posted November 6, 2003 Report Posted November 6, 2003 ovo bas boli........ interesantno ali neslusljivo Quote
Tormentor Posted November 8, 2003 Report Posted November 8, 2003 Danas sam ih gledao uzivo:) Osjecaj je kao da sjedite na aerodromu a pored vas slijecu i uzlijecu aviJoni. Ne znam, mogu da slusam SUNNO))), ali KANATE mi je najbolji bend u kjem je Steven ostavio traga. Quote
Turin Posted November 8, 2003 Author Report Posted November 8, 2003 Jel' imaju neke specijalne fore na koncertima (tipa surround ozvucenje ili neki video beam na oblake ko svojevremeno pink floyd)? Verujem da se ovakav zvuk uz odgovarajucu sliku moze upotrebiti za izazivanje masovne histerije. btw. koliko uopste albuma imaju i da li se nesto razlikuju od Void-a? Quote
Guest Pit Posted November 8, 2003 Report Posted November 8, 2003 Ne znam tacno gde zbudziti ovu temu, ali kad neko namerno mixuje bas toliko glasno zanemarujuci vise frekvencije da bi ljudi pojacavali da cuju i tako pregorevali svoje zvucnike, to zasluzuje da se zove avangarda. Dakle, projekat tog famozanog Steve O'Malley-a, neka drone noise muzika, ambijentala bez icega osim bas zvukova lisenih IKAKVE forme, kako kazu kriticari : kao da slusas Woodstock sa razdaljine od 5km tako sto si prislonio uvo na zemlju. Ja bih dodao i da si se prethodno uradio absinthe-om. Imam album 00 Void (hvala, kentisha!) i to su dva tipa koja su svoje gitare utakli u isto bas pojacalo odvrnuto do maximuma, a onda pustili neke glodare da skacu po zicama (a glodari se usput odmaraju na svakih 15 minuta) i tako 60-tak minuta. Nema bubnjeva ili bilo cega slusljivog, ovo je kao kad vas udare kola pa vam odzvanja u usima (Tintinabullum) tri dana. Album cak ima i jednu obradu, ali je to relativan pojam, obzirom da zvuci isto kao i ostatak albuma. Neke urbane legende kolaju da je cilj ovog projekta da zvuci toliko niskofrekventno da deluju kao laksativi: od zvuka creva pocinju da se prazne. Postoje i mnoge urbane legende vezane za razvoj ovog pravca (drone music) koje poticu jos od doba Chuck Berry-ja i prvih pojacala. Inace poznata firma za pojacala zvala se Sunn. Cak je i logo benda \"onomatopejican\" ono O na kraju je kao zvucnik koji vibrira.Dokle god nekom jadniku rikne zvucnik pustajuci njihovu muziku, ovo je umetnicko delo koje zivi, mejdutim ja to ne mogu da slusam. Posle ovoga Funeral Doom zvuci isuvise veselo i brzo, ili cak i zvuk najgore old-school black metal produkcije zvuci kao milozvucna uspavanka. Preporucljivo za ispiranje mozga spijunima stranih sila i vanzemaljcima, jedina sporija i monotonija stvar bi bio zvuk podrhtavanja zemljista usred pomeranja tektonskih ploca. Odvratno neslusljivo, ali ipak zanimljivo. Koja si ti paljevina?! Ako stvarno imas 24 godine kao sto ti pise, onda si definitvno negde zaostao u razvoju! Bruko jedna! Quote
Turin Posted November 8, 2003 Author Report Posted November 8, 2003 E, ovde covek ne moze nista da napise, a da ga Pit(chka) ne proziva. Idi, pasi travu negde, jadnice. Quote
Turin Posted November 13, 2003 Author Report Posted November 13, 2003 hajde kente, uzmi to od coveka, a ja cu ti doneti Shinjuku Thief zauzvrat. Quote
Kent Posted November 13, 2003 Report Posted November 13, 2003 Ne ne, prijatelju, znas sta bi ti meni trebalo da doneses... Quote
U nas je usao Mikica Posted November 14, 2003 Report Posted November 14, 2003 Veliko, ali veliko govno! Quote
Turin Posted November 15, 2003 Author Report Posted November 15, 2003 Ne ne, prijatelju, znas sta bi ti meni trebalo da doneses... U, bre, pa pomuci se malo oko nje, ne moze to sve na tanjiru. Quote
Melancholic Posted November 16, 2003 Report Posted November 16, 2003 btw. koliko uopste albuma imaju i da li se nesto razlikuju od Void-a? Za sada imaju tri albuma, a to su 00 Void, Flight of the Behemoth i White1 a trebao bi da izadje i White2 uskoro... Quote
Melancholic Posted November 16, 2003 Report Posted November 16, 2003 Nisam josh poslushao. Prvo cu da nabavim 00 Void ( nije mi zao da dam $26 za njega ) a onda verovatno naruchiti White1... Quote
bad Improv mikica Posted November 19, 2003 Report Posted November 19, 2003 imam ja 00 void promo/original(dodje ti na isto kad nema reci), ima 4 pesme u trajanju oko 60 min. Srezacu ti ja ili trazi kentisi, sto da dajes toliki reps na original. a te bonuse probaj da pojuris po netu.... Quote
Melancholic Posted January 1, 2004 Report Posted January 1, 2004 Ma ja sam se skroz ispalio. Kupio sam limited 2xLP. Nego je l' imate vi Grimmrobe Demos? Quote
Filozofem Posted January 6, 2004 Report Posted January 6, 2004 Ne znam tacno gde zbudziti ovu temu, ali kad neko namerno mixuje bas toliko glasno zanemarujuci vise frekvencije da bi ljudi pojacavali da cuju i tako pregorevali svoje zvucnike, to zasluzuje da se zove avangarda. Dakle, projekat tog famozanog Steve O'Malley-a, neka drone noise muzika, ambijentala bez icega osim bas zvukova lisenih IKAKVE forme, kako kazu kriticari : kao da slusas Woodstock sa razdaljine od 5km tako sto si prislonio uvo na zemlju. Ja bih dodao i da si se prethodno uradio absinthe-om. Imam album 00 Void (hvala, kentisha!) i to su dva tipa koja su svoje gitare utakli u isto bas pojacalo odvrnuto do maximuma, a onda pustili neke glodare da skacu po zicama (a glodari se usput odmaraju na svakih 15 minuta) i tako 60-tak minuta. Nema bubnjeva ili bilo cega slusljivog, ovo je kao kad vas udare kola pa vam odzvanja u usima (Tintinabullum) tri dana. Album cak ima i jednu obradu, ali je to relativan pojam, obzirom da zvuci isto kao i ostatak albuma. Neke urbane legende kolaju da je cilj ovog projekta da zvuci toliko niskofrekventno da deluju kao laksativi: od zvuka creva pocinju da se prazne. Postoje i mnoge urbane legende vezane za razvoj ovog pravca (drone music) koje poticu jos od doba Chuck Berry-ja i prvih pojacala. Inace poznata firma za pojacala zvala se Sunn. Cak je i logo benda "onomatopejican" ono O na kraju je kao zvucnik koji vibrira.Dokle god nekom jadniku rikne zvucnik pustajuci njihovu muziku, ovo je umetnicko delo koje zivi, mejdutim ja to ne mogu da slusam. Posle ovoga Funeral Doom zvuci isuvise veselo i brzo, ili cak i zvuk najgore old-school black metal produkcije zvuci kao milozvucna uspavanka. Preporucljivo za ispiranje mozga spijunima stranih sila i vanzemaljcima, jedina sporija i monotonija stvar bi bio zvuk podrhtavanja zemljista usred pomeranja tektonskih ploca. Odvratno neslusljivo, ali ipak zanimljivo. yup ovo je definitivno mocan band,jedino se ne slazem sa tobom da su neslusljivi ja uz njih i par slicnih bandova tipa until death overtakes me, beyond dawn i sl.jako lijepo zaspem Quote
Agarth Posted May 1, 2004 Report Posted May 1, 2004 Ma Sunn O))) je pakao! Nikome ne preporučujem prokleti "00 Void"!!! Naredni albumi su OK, a "White 1" je savršenstvo! Quote
Turin Posted May 1, 2004 Author Report Posted May 1, 2004 jesu li na isti fazon ili imaju neku melodiju, posto sam ja cuo samo 00 VOID? Quote
Kent Posted May 1, 2004 Report Posted May 1, 2004 evo ja bih onako naivno da priupitam sve vas koji otkidate na OO Void sta se vama desilo u zivotu, braco moja najmilija? Quote
Turin Posted May 1, 2004 Author Report Posted May 1, 2004 ovo znaci da ne ocekujem nista ni od ostalih albuma? Mislio sam da su mozda ostale zvuke osim basova snimili negde drugde, pa kad pustis dva diska istovremeno dobijes normalnu pesmu. Hmmmm....ovo nije losa ideja Quote
Agarth Posted May 2, 2004 Report Posted May 2, 2004 jesu li na isti fazon ili imaju neku melodiju, posto sam ja cuo samo 00 VOID? Na ''Flight Of The Behemoth'' imaš Č A K i zvukove motorne testere, par retardirano odsviranih akorda na klaviru i crkvenih zvona, i to je ono što mi ovaj album čini interesantnim... White 1 mi je savršen, suprotnost 00 Voidu, gotovo da je i slojevit! A 00 Void je klasično, ali klasično sranje, koje je bilo pitanje dana kada će to neko snimiti i kad će to veličati zaluđenici pod parolom "rušenja konvencijalnosti"... A nije čak ni originalno, bilo je takvih albuma i pre toga! Quote
Melancholic Posted May 6, 2004 Report Posted May 6, 2004 Ujeo si me za srce. 00Void je tribute Earth-u, i treba tako da zvuchi. Earth je pravi Drone a Sunn (((O je na White1-u pokazao kako se Drone razvija. Poslushajte Teeth of Lions Rule the Divine, Lee Dorrian je vokillist + Sunn O))) drushtvo O'Malley i Anderson i Justin Greaves, bubnjar kultnog Sludgecore benda Iron Monkey. Znachi, tribal ritam + Sunn ((O)) Drones + Lee Dorrian u ulozi Alan Dubina iz Khanate-a... Quote
Agarth Posted May 8, 2004 Report Posted May 8, 2004 Ejh, znao sam da ce ti ovo zasmetati, ali jebiga, stvarno nemam zivaca za taj album... Lavlji Zubi Koji Vladaju Bozanstvom su mi odlicni, medjutim to je sasvim drugaciji drone (uzgred, ne primecujem neke tribalne momente kod njih)... Jednostavno, nemam zivaca za drone bez ritam sekcije (mada mi se recimo svidjaju Hlidolf i Absolute Misery), smara me... Quote
Recommended Posts