Ol' Scratch Posted August 11, 2007 Report Posted August 11, 2007 Mocjan? Oklen ti to? Ne, ne dobija nikakve mocji...Hefest. NE, nego dobijesh vechni mir, samo trebash da crknesh patecji se... Hefest nije samo i prvenstveno bog vatre... Ne vadi mi rechi iz konteksta... zna li neko koji su to spisi gde se pominju vanzemaljci a nisu usli u sveto pismo? I opet raketno-reptilni anunnakui... Deniken bi bio ponosan na vas... Ali stvarno...
рогозуб Posted August 11, 2007 Report Posted August 11, 2007 I narkoman crkne patecji se kad se skida s droge...
Ol' Scratch Posted August 15, 2007 Report Posted August 15, 2007 (edited) Shto govori o drogi, veril il' mozhda nekoj univerzalnoj potrebi (?) ... Ne crkavaju samo u "Zemlji Zhivih", naravno... :ph34r: Edited August 15, 2007 by Ol' Scratch
Nestašna Posted September 9, 2007 Report Posted September 9, 2007 Zaista, zaista ti kazem: ako se ko nanovo ne rodi, ne moze videti carstvo Bozije. ----- Po Jovanu 3:3 Može da se tumači kao krštenje, ili kao reinkarnacija, ili kao nastavljanje vrste. Kako god želiš. Zaista, zaista ti kazem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne moze uci u carstvo Bozije. ----- Po Jovanu 3:5 Fetus se razvija u vodi, ličnost ima i duhovnu komponentu. Niti ce se kazati: Evo ga ovde ili onde; jer gle, carstvo je Bozije unutra u vama. ----- Po Luci 17:21 Može da se shvati i kao panteizam. Mislim, nije ovo ništa novo. Biblija je prepuna dvosmislica, besmislica i kontradiktornosti (filološka i istorijska analiza, kao i sam dokument, potvrdili su da su je pisali različiti ljudi, u različitim periodima), te mi dođe glupo da se raspravljam o ovome. Mislim da je tokom vekova mnogo puta ukazano na sve slabosti Knjige. Ovde stihovi kazu da je Nibbana(isto sto i nirvana) stnanje prociscenog uma, a prociscenog od greha i nemorala, stvari koje coveka vezuju. Greh, nemoral i čistota su samo koncepti. Samim tim, realno nepostojeći. Drugo, to što više svetih knjiga tvrdi isto, nije ništa naročito. Postoji teza da se i znanje i ideje mogu akumulirati u DNK, i time prenositi. Možda. Ili su ljudi slušali priče, pa želeli da se uklope, ali i da daju svoj pečat. Ili su potekli s istog mesta. Da ne nastavljam. Ako su svi saglasni, to nikako ne znači da su u pravu . I narkoman crkne patecji se kad se skida s droge...Ma daj, čoveče. Stvorenje pati i kad mu se udovi odsecaju, pa teško da time nešto zanimljivo dobije.
Ol' Scratch Posted September 10, 2007 Report Posted September 10, 2007 Fetus se razvija u vodi, ličnost ima i duhovnu komponentu. Može da se shvati i kao panteizam. Greh, nemoral i čistota su samo koncepti. Samim tim, realno nepostojeći. Drugo, to što više svetih knjiga tvrdi isto, nije ništa naročito. Postoji teza da se i znanje i ideje mogu akumulirati u DNK, i time prenositi. Možda. Ili su ljudi slušali priče, pa želeli da se uklope, ali i da daju svoj pečat. Ili su potekli s istog mesta. Da ne nastavljam. Ako su svi saglasni, to nikako ne znači da su u pravu . Ma daj, čoveče. Stvorenje pati i kad mu se udovi odsecaju, pa teško da time nešto zanimljivo dobije. Pre cje biti emocionalnu no dushovnu... Kolektivno nesvesno npr. ...
Ol' Scratch Posted September 19, 2007 Report Posted September 19, 2007 J*bem tu u ushi ako sam te ishta razumeo... Tvoj problem, uostalom... :ph34r:
Ol' Scratch Posted September 19, 2007 Report Posted September 19, 2007 J*bem tu u ushi ako sam te ishta razumeo... Tvoj problem, uostalom... :ph34r:
рогозуб Posted September 19, 2007 Report Posted September 19, 2007 Jereticj. Vladeta. Sa njegovim izpiranjem mozgova kolektivnim nesvesnim...
Ol' Scratch Posted September 19, 2007 Report Posted September 19, 2007 Ne znam o chemu on naklapa nit me zanima... Ja o tebi ne sudim... Vidish, ja sam vecji hrishcjanin od tebe...
рогозуб Posted September 20, 2007 Report Posted September 20, 2007 (edited) Hrishcjanima nije zabranjeno da osudjuju. U nekim sluchajevima je to i obaveza.... Hrishcjaninu... Edited September 20, 2007 by Rogozub
Guest Григорије Posted September 20, 2007 Report Posted September 20, 2007 Не могу да верујем, брате, да то кажеш.Где си то чуо и како си то закључио, не знам.Па зар није Богочовек рекао "не судите, да вам не би било суђено"?По мени, највећа опасност за правовернога хришћанина јесте гордост.Пазите се, браћо и сестре, јер Непоменик једва чека да, баш хришћанима, скочи за врат.
Ol' Scratch Posted September 21, 2007 Report Posted September 21, 2007 On bi i da mu sudim ne bi li potvrdio svoju ispravnost u svojim ochima... Ne ulazim u hrishcjansku pravovernost... Uostalom to nije ni tema ovde...
Guest IN THE NAME OF GUUUZ Posted September 21, 2007 Report Posted September 21, 2007 QUOTE(Rogozub) I narkoman crkne patecji se kad se skida s droge... Ma daj, čoveče. Stvorenje pati i kad mu se udovi odsecaju, pa teško da time nešto zanimljivo dobije. he, he, narkos se skida sa morfijuma, a upravo morfijum se daje(davao) pri amputaciji the magic circle of morphine
VladanMorten Posted September 21, 2007 Report Posted September 21, 2007 eh...kad su ljudi obozavali The White Goddess...i klanjali joj se ...i zrtvovali sebe za nju.... ima tu finih prica....ali brate ima i gluposti....
рогозуб Posted September 22, 2007 Report Posted September 22, 2007 Не могу да верујем, брате, да то кажеш.Где си то чуо и како си то закључио, не знам.Па зар није Богочовек рекао "не судите, да вам не би било суђено"?По мени, највећа опасност за правовернога хришћанина јесте гордост.Пазите се, браћо и сестре, јер Непоменик једва чека да, баш хришћанима, скочи за врат. Grigorije ti uopshte bre choveche ne lichish na Hrishcjanina, nego na nekog tako uh oh sentimentalnog shonju. Ako cje ti biti lakshe, pravoslavni termin te osobine bi bio- mlakost. Preporucheno chitanje- Sveta Revnost, od svetog Averkija Dzhordanvilnskog, svetionika vaseljene poslednjih vremena, kako kazhe sveti Serafim Rouz za njega.
Ol' Scratch Posted September 27, 2007 Report Posted September 27, 2007 "Bre" je turska rech... Sve te boginje je pojelo vreme a uskoro cje i bogove/boga... Jer ono (vreme): "je bog nad bogovima...
рогозуб Posted September 28, 2007 Report Posted September 28, 2007 uskoro, uskoro... ejdzh of akverijas, ejdzh of akverijas, ejdzh of akverijaaaaaaaaaas...
Thorn's essence Posted September 28, 2007 Report Posted September 28, 2007 (edited) Bre je grčka riječ. Znači -Brat. A i hrišćanstvo je u suštini pagansko. Ilija gromovnik-Perun Deda Mraz-Hromi Daba,mada komercijalizovan i pozitivan Imaš razne svece zaštitnike,isto kao što su nekada štitili paganski bogovi. Razlika je samo što je Svarog i njegov sin apsolutizovan,mada nije bio daleko od apsoluta ni u slovenskoj mitologiji. Edited September 28, 2007 by Thorn's essence
рогозуб Posted September 29, 2007 Report Posted September 29, 2007 Bre je grčka riječ. Znači -Brat. A i hrišćanstvo je u suštini pagansko. Ilija gromovnik-Perun Deda Mraz-Hromi Daba,mada komercijalizovan i pozitivan Imaš razne svece zaštitnike,isto kao što su nekada štitili paganski bogovi. Razlika je samo što je Svarog i njegov sin apsolutizovan,mada nije bio daleko od apsoluta ni u slovenskoj mitologiji. Nemogu da se odluchim: da li je vecja glupost u prvom citatu ili u drugom.. Ocjemo da glasamo? Ali ne uzimajte u obzir to shto ovo u drugom citatu izgleda kao da je ontopik...
Thorn's essence Posted September 29, 2007 Report Posted September 29, 2007 Jeftine provokacije,Rogozub Svi znamo da se sv. Sava borio protiv paganskih prežitaka i na kraju se pomirio sa njima. Sam sv.Vasilije je teška paganština,čuješ veličanje tijela ima neke veze sa hrišćanstvom ,znači strašno A što se tiče grcizma,to si mogao da čuješ na Artu,emisija ''Srpsko-srpski rečnik''.
рогозуб Posted September 29, 2007 Report Posted September 29, 2007 (edited) Svi znamo da se sv. Sava borio protiv paganskih prežitaka i na kraju se pomirio sa njima. Sam sv.Vasilije je teška paganština,čuješ veličanje tijela ima neke veze sa hrišćanstvom ,znači strašno bilo ti malo da prichash prosto gluposti, pa morash i debilizme? koja je poenta foruma? da se svakih mesec dana pojavljuju novi neobaveshteni klinci i ponavljaju jeste iste gluposti, a mi treba da k'o da smo budale za svakog od njih da pishemo po jednu doktorsku disertaciju? postoji tema Pravoslavlje, i to chitavih 100 strana iste, gde su i po vishe puta na nesravnjivo veshtije "optuzhbe" protiv Hrishcjansta od ovih tvojih VECj DATI ODGOVORI. ali ti izgleda ne volish neshto da chitash, a? boli glava od svih ti slova, a i nigde slika, a? Edited September 29, 2007 by Rogozub
Thorn's essence Posted September 29, 2007 Report Posted September 29, 2007 bilo ti malo da prichash prosto gluposti, pa morash i debilizme? koja je poenta foruma? da se svakih mesec dana pojavljuju novi neobaveshteni klinci i ponavljaju jeste iste gluposti, a mi treba da k'o da smo budale za svakog od njih da pishemo po jednu doktorsku disertaciju? Thorn's essence Lord of Metal Group: Članovi Posts: 1335 JOINED: 1.1.2002. From: Serbia Member No.: 542 A to ko je obaviješten vidjesmo na grčkom
рогозуб Posted September 29, 2007 Report Posted September 29, 2007 starogrchki sam uchio 4 godine u gimnaziji, i nisam chuo za slichnu rech sa znachenjem brat.
Recommended Posts