In The Flesh Posted July 20, 2014 Report Posted July 20, 2014 Ovo je mnogo bolje od Heritage. Bas mi je dobro legao album. I da, bolji je od novog Mastodona. 2 2 Quote
Salvation Posted July 20, 2014 Report Posted July 20, 2014 (edited) Pa nisam ja rekao da sam otkrio toplu vodu, i kazem da se slazem sa generalnim koncenzusom, sad sto sam ja mozda vise ocekivao od tebe ili nekog drugog ko nije toliko razocaran to je drugo. Samo je pitanje bilo da li ce novi album potvrditi strepnje, sto jeste uradio. Isto kao i sa Mastodonom, samo ovo je ipak jos gore, posto ja od Opetha vise ocekujem po pravilu posto su mi nesto drazi bend ipak. Edited July 20, 2014 by Salvation Quote
azal Posted July 22, 2014 Report Posted July 22, 2014 http://www.invisibleoranges.com/2014/07/interview-mikael-akerfeldt-opeth/ Quote
Captain Spaulding Posted July 22, 2014 Report Posted July 22, 2014 I, sta Mikael kaze korisno u intervjuu? Quote
Captain Spaulding Posted July 22, 2014 Report Posted July 22, 2014 Ni ja, predugacak tekst sa biblijskim fontom 1 2 Quote
truliandedzombileš! Posted July 23, 2014 Report Posted July 23, 2014 jes vuče na bijelu dugme tu i tamo, mada nema tog breginog njuha za hit... niti jedan opeth mi nije kliknuo na keca, neki nije kliknuo ni posle xy slušanja (prethodni, jelte, prvi...), vreme će reći, mada deluje tanko. Quote
Face Of Melinda Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Preslusah album vec nekoliko puta do sada. Ok ja sam sebe distancirala od ideje da ocekujem Opeth-ish stvari vec sam iscekivala nesto novo jelte. Genralno album mi se dopao, ima dosta prog rock elemenata, tipa slusate nesto i prepoznate ELP momenat npr, e pa ima dosta tih momenata kada mi Opethove pesme lice na elemente drugih prog rock izvodjaca, naravno tu je i ta nijansa mracnog melodicnog zvuka koja je prisutna na GR u nekim momentima kao da su mi se neke pesme u glavi nastavljale sa tog albuma. Moja vam je preporuka da prelsusate album iz vise navrata jer ima interesantnih muzickih delova, koji ce vam se skockati vremenom u glavi. Tipa u River pesmi sada mi pada na pamet ona, dobijete naznaku nekog starog italijanskog prog benda iz 70-ih tipa I Teoremi (prog rock ali naginje vise ka hard rocku) ali u Opeth reziji... Tako da meni su svi ti slojevi uhvatiljivi i zanimljivi. Da li sam otkinula, secem vene za albumom, ne jos uvek, videcu sta ce mi se desiti na preslusavanju ovoga, jer ovo je novi pravac u kom Opeth ide i ocigledno im treba sinhronizacije u bendu. Da li cu slusati, svakako, jer je album slojevit i to me tera da ga slusam... Pesme koje su mi se zalepile na prvu loptu Faith in others, Eternal Rain... Moon-Sun upside-down. Quote
Angelystor Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Mika-batalio-Opeth-i-odlucio-da-napravi-tribute-to-prog-rock pt. 2 1 1 Quote
Captain Spaulding Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Voleo bih da malo više saznam šta se dešava sa Piterom, ne znam za nijedan intervju posle napuštanja benda, znam samo da je IT konsultant. Baš bi voleo da čujem njegovom mišljenje o zvuku Mikaelovog projekta Quote
Salvation Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Ne bi on nista lose rekao protiv Mikice, ali prilicno sam siguran da ni on ni Lopez nisu preterano impresionirani ovim novim albumima. http://www.metalinjection.net/latest-news/opeth-frontman-says-the-band-would-be-pure-death-metal-if-they-ever-got-heavy-again I ovo govori koliko coveka u sustini boli kurac za publiku i radi sta mu se cefne. Mada, nije da nema pravo na to, naravno. Quote
In The Flesh Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 Bravo Melinda. Potpis za svaku riječ. Faith in Others, ona vokalna melodija...goosebumps. Stvarno ima pamtljivih djelova, vrh svirke. Cak je vise nagnut prog rock-u 70-ih nego prethodnik. Na Heritage se tačno vidjelo da im je novo to što rade, nije se znalo bozijega lijeka, aranzmani konfuzni...Ovdje, iako klasicne sturukture pjesama nema -a rijetko kad je i bilo jer Mika ne umije da napravi takvu pjesmu -, sve je nekako bolje posloženo, tečnije, svirka nikad bolja...pravi prog. Eternal Rains, Cusp Of Eternity, Faith... Dobar, dobar album. 4 4 Quote
StefanPetrucci Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 Jel ima neko link za verziju gde nisu odsečeni počeci pesama? Btw, album je keva. Nije metal, ali ono što jeste, prelepo je. 2 2 Quote
Face Of Melinda Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 Bravo Melinda. Potpis za svaku riječ. Faith in Others, ona vokalna melodija...goosebumps. Stvarno ima pamtljivih djelova, vrh svirke. Cak je vise nagnut prog rock-u 70-ih nego prethodnik. Na Heritage se tačno vidjelo da im je novo to što rade, nije se znalo bozijega lijeka, aranzmani konfuzni...Ovdje, iako klasicne sturukture pjesama nema -a rijetko kad je i bilo jer Mika ne umije da napravi takvu pjesmu -, sve je nekako bolje posloženo, tečnije, svirka nikad bolja...pravi prog. Eternal Rains, Cusp Of Eternity, Faith... Dobar, dobar album. Hvala ITF ;-) Iskreno... Sa Heritage-om je krenuo od sa odvaja od Opeth koncepta, sto je jako tesko kai muzicar on ima ideje u glavi koje su u sukobu i koje mora da prilagodi. Steva je to lepo srocio dok je stvarao za PT njegovi koncepti su morali da se prilagodjavaju sa drugim clanovima, sada kada ima svoj bend njegova kreativna sila je nezaustavljiva. Smatram da se Mika jos uvek bori sa tim metal konceptima i limitacijama ali veruj mi ne sumnjam u njegov idejni i kreativni potencijal samo mora da ga i ostatak bend isprati. Quote
Salvation Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 (edited) Amm, da. Upravo tako. I zato je Porcupine Tree nekada bio prevrhunski bend a ono sto sada Steva radi sa svojom "nezaustavljivom kreativnom silom" .. nije lose, originalnije je cak mozda, ali kvalitetom nije u istoj kategoriji, makar kada pricamo o ovom najnovijem materijalu, i, nedaj boze, onom storm kurcu. Ono sto mene nervira i jeste sto je on makar covek lepo napravio razlaz i to izdao za sebe (recimo, Insurgentes je daleko bolji od onog PT albuma iz istog perioda (Incident), dakle u pocetku je cak svoju kreativnost "potrosio" van benda, dok nije shvatio da ne ide) dok Mika drvi kurac ali nece da rastera bend nego se samo resio svakoga kome to smeta i prakticno oformio novi Opeth. Nema govora o tome da on ima istorijski veci uticaj na zvuk Opetha nego sto je Steva imao na PT, radi se samo o tome da covek nema tu tradiciju jurenja svojih solo projekata (Bloodbath i slicne kolaboracije ne racunam) i onda kapira da je Opeth = on, a kome se to ne svidja, jbg. Dakle, kada vec toliko gotivi Stevicu, mogao je po njegovom receptu da kaze "ljudi, ja bih da se distanciram od onoga sto svi znate kao opeth i da worshipujem 70's prog malo" a ne da u sustini kaze "Znate, mene smorio zvuk Opetha, ali boli me kurac, sad je ovo Opeth pa ko voli nek izvoli". Na kraju krajeva, ima apsolutno pravo da radi sta god hoce, ali kad si vec pomenula, mislim da je to Steva elegantnije resio. Edited July 25, 2014 by Salvation 1 5 Quote
Face Of Melinda Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 Gledam svoj post gore, sta cini kucanje sa moba Anyway uvek se distanciram od tih sranje/dojajno pojmova kada je muzika u pitanju, jer nas limbicki sistem razlicito reaguje na sve te input-e. Skroz je legitimno da Mika drzi glavnu rec jer on je uvek bio taj koji je stvarao u bendu (kakav god sastav da je bio), da ne ulazim u dubioze poenta je da album nije prozaican vec ako vam se ne svidja nema potrebe da se rade analize, eto meni se dopao (cak i vise od Heritage) pa ga analiziram, uporedjujem, trazim elemente samim tim pored toga sto mi se svidja cak mi je i zanimljiv Samo mi je zao njegovog glasa, trebao bi da ga iskontrolise kod lekara ako to vec nije uradio... Quote
In The Flesh Posted July 26, 2014 Report Posted July 26, 2014 Samo mi je zao njegovog glasa, trebao bi da ga iskontrolise kod lekara ako to vec nije uradio... Zasto? Što mu je s glasom? Isti ka' vazda. 1 1 Quote
Face Of Melinda Posted July 26, 2014 Report Posted July 26, 2014 Cuces kako u visim deonicama ne zvuci vise cisto kao ranije. Doduse dobar deo njih koji nisu vodili racuna prilikom grolovanja u zadimljenim prostorijama usled hronicne traume glasovnog aparata zarade polipe na glasnim zicama i glas biva sve promukliji dok ne pukne... Kontam da je dovoljno pametan da ode kod ORL-a, ako ja to mogu da cujem sa ovih kopija kontam da moze i njegov lekar... Quote
Captain Spaulding Posted July 26, 2014 Report Posted July 26, 2014 (edited) Zasto? Što mu je s glasom? Isti ka' vazda. Molim? Ti si gluv Sta je ovo jbt? Ovako zvuci moj deda kada ga zabolu ledja Edited July 26, 2014 by Captain Spaulding 1 1 Quote
In The Flesh Posted July 26, 2014 Report Posted July 26, 2014 Nijesam pricao o live nastupima, ne znam kad sam zadnji pogledao. Cuces kako u visim deonicama ne zvuci vise cisto kao ranije. Doduse dobar deo njih koji nisu vodili racuna prilikom grolovanja u zadimljenim prostorijama usled hronicne traume glasovnog aparata zarade polipe na glasnim zicama i glas biva sve promukliji dok ne pukne... Kontam da je dovoljno pametan da ode kod ORL-a, ako ja to mogu da cujem sa ovih kopija kontam da moze i njegov lekar... Obraticu pažnju 1 2 Quote
Kumodraski Vo Posted July 26, 2014 Report Posted July 26, 2014 (edited) Bas je dobar album u stvari, nisam slusao Heritage, ali ako je isto ovakav prog, moracu. Elysian Woes/Goblin su stvarno vrh. Edited July 26, 2014 by Kumodraski Vo 2 2 Quote
Recommended Posts