Osiris Posted August 11, 2023 Report Posted August 11, 2023 A voditeljka najopuštenije pročitala "OPETH" kao "ORETN". https://youtu.be/O5gWxBAL880?t=976 1 Quote
HellAwaits Posted August 12, 2023 Report Posted August 12, 2023 (edited) Pa kad su otkucali ћирилицом. :) Edited August 12, 2023 by HellAwaits србовање Quote
Haos sam ja Posted August 1 Report Posted August 1 Jao video sam neke promo fotke Mike u smokingu, pišanje Quote
ShinigamY Posted August 2 Report Posted August 2 Kida bre ovo. Ja ne znam sta ljudi mogu da ocekuju od novog Opetha, ova sama pesma je bolja od svega posle Heritage, pa kontam i Heritage-a. Mix mi se bas dopada, vibe je onako agresivniji prog rock na granici sa metalcugom al' gitare su uzdrzanije da ne prepeglaju previse jer se svasta desava tonalno. Uzivo ce ovo biti bomba. Ovo je sve sto sam ocekivao od Opetha, ako vec zele da rade neki prog rock fazon, da makar ublendaju sa starim fazonima, i ovo je rezultat konacno. Quote
Totamealand Posted August 2 Report Posted August 2 I tako, kako se Portnoy vratio u Dream Theater, tako se i growl vratio u Opeth. Šok sinoć kad sam čuo trejler. Quote
azal Posted August 2 Report Posted August 2 meni fino ovo, malo novo, malo staro, malo neke gotike, lepo spakovano. ne mogu vise da trazim od njih u 2024 realno 1 Quote
MegaDave90 Posted August 2 Report Posted August 2 Kao sto Laza reče, taman kako treba. Svidja mi se ovo sto cujem. 1 Quote
Osiris Posted August 2 Report Posted August 2 Growl zvuci solidno, ali pesma kao pesma mi nije nesto. Voleo bih da cujem nesto konciznije, melodicnije i bez tipicnih i izlizanih "prog" momenata. Delovi gde muzika staje i cuje se samo melotron i nekakvi otkucaji sata su sada stvarno vec previse otrcani i predvidivi. Na momente zablista neka vokalna harmonija ili nesto slicno, ali sve to prekratko traje, i onda se nastavlja izdrkavanje unedogled. Previse mi je ovo haoticno i bez glave i repa, ali ostaje nada da nece ceo album biti ovakav i da je ova pesma vise u sluzbi koncepta albuma. Quote
Haos sam ja Posted August 2 Report Posted August 2 Meni je ok pesma mada nisam pao u nesvest. Desilo se i to čudo da vrate growl mada meni vokali ovde malo mršavi za Mikine standarde. Sad već postoji realna nada da će izbaciti bolji album od bilo kog post Watershed. Produkcija je čvrsta i mudaška. Quote
chess Posted August 2 Report Posted August 2 Rekli ste vec sto sam hteo da napisem, vracaju se svom originalnom zvuku koji ih je i proslavio sto me veoma raduje. Konacno imam neki hajp da preslusam nesto post Heritage od njih, posto posle toga bukvalno nista nisam slusao ili sam preslusao samo jednom i batalio... Quote
Najtmerinjo Najgori Posted August 2 Report Posted August 2 Pesma je realno dobra, cekamo album da vidimo kakav ce biti. Opeth je viseslojni bend tako da imam dobra ocekivanja za ostatak albuma... Quote
Angelystor Posted August 8 Report Posted August 8 Dobar ovaj album teaser, doduše ovo je i samo radio edit neki valjda, ali daje neku watershedastu nadu u album. Uživo je to i dalje super što je najbitnije, valja se setiti da je ovaj growl reunion samo studijski, nije kao da ga nije radio do sad 15 godina. Najbolji Mikin quote večeri, usput - "Thank you for coming. Of course you would...it's fucking Opeth." Quote
azal Posted August 8 Report Posted August 8 gledao sam malo nastup sa Tuska festivala, cini mi se. Growl mu zvuci dosta bolje, citao sam negde da je isao kod nekog vocal coacha da se oporavi malo Quote
MegaDave90 Posted August 8 Report Posted August 8 Samo su outro izbacili u odnosu na punu verziju pesme, kao uvertira za drugu pesmu na albumu Quote
Recommended Posts