Jump to content

Opeth


Baal

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 8 months later...

Kida bre ovo. Ja ne znam sta ljudi mogu da ocekuju od novog Opetha, ova sama pesma je bolja od svega posle Heritage, pa kontam i Heritage-a. Mix mi se bas dopada, vibe je onako agresivniji prog rock na granici sa metalcugom al' gitare su uzdrzanije da ne prepeglaju previse jer se svasta desava tonalno. Uzivo ce ovo biti bomba. Ovo je sve sto sam ocekivao od Opetha, ako vec zele da rade neki prog rock fazon, da makar ublendaju sa starim fazonima, i ovo je rezultat konacno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Growl zvuci solidno, ali pesma kao pesma mi nije nesto. Voleo bih da cujem nesto konciznije, melodicnije i bez tipicnih i izlizanih "prog" momenata. Delovi gde muzika staje i cuje se samo melotron i nekakvi otkucaji sata su sada stvarno vec previse otrcani i predvidivi. Na momente zablista neka vokalna harmonija ili nesto slicno, ali sve to prekratko traje, i onda se nastavlja izdrkavanje unedogled. Previse mi je ovo haoticno i bez glave i repa, ali ostaje nada da nece ceo album biti ovakav i da je ova pesma vise u sluzbi koncepta albuma. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je ok pesma mada nisam pao u nesvest. Desilo se i to čudo da vrate growl mada meni vokali ovde malo mršavi za Mikine standarde. Sad već postoji realna nada da će izbaciti bolji album od bilo kog post Watershed. Produkcija je čvrsta i mudaška.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rekli ste vec sto sam hteo da napisem, vracaju se svom originalnom zvuku koji ih je i proslavio sto me veoma raduje. Konacno imam neki hajp da preslusam nesto post Heritage od njih, posto posle toga bukvalno nista nisam slusao ili sam preslusao samo jednom i batalio...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobar ovaj album teaser, doduše ovo je i samo radio edit neki valjda, ali daje neku watershedastu nadu u album.

Uživo je to i dalje super što je najbitnije, valja se setiti da je ovaj growl reunion samo studijski, nije kao da ga nije radio do sad 15 godina. Najbolji Mikin quote večeri, usput - "Thank you for coming. Of course you would...it's fucking Opeth."

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...