Face Of Melinda Posted September 12 Report Posted September 12 On 8/2/2024 at 10:01 AM, azal said: meni fino ovo, malo novo, malo staro, malo neke gotike, lepo spakovano. ne mogu vise da trazim od njih u 2024 realno bukvalno, ja zadovoljna... Quote
Grobodan Posted Tuesday at 06:47 PM Report Posted Tuesday at 06:47 PM Ajmo https://mega.nz/file/F3tWEJ4T#hwN5-pioqGff2L-wgdg0mPFJHgOh2BIb6ZONGuDXZH4 Quote
Najtmerinjo Najgori Posted Wednesday at 08:45 AM Report Posted Wednesday at 08:45 AM Pa da cujemo. Hvala za link. Quote
azal Posted Friday at 08:24 AM Report Posted Friday at 08:24 AM na prvo slusanje, meni ovo zvuci kao pun pogodak. "mi smo prog rock bend" faza je smarala zato sto su postavili sebi neka pravila/granice sta mogu i ne mogu da rade. ovde se Mika potpuno oslobodio, moze metal, moze prog rock, moze sve. i toliko prirodno kombinuju sve da mi totalno glupo sto su mislili da ne mogu ili sto nisu zeleli to da rade. plus jako lepo svedeno sve, skoro sve pesme su ispod 6 minuta a imaju sadrzaja za 10 minuta. zvuce kao bend koji je odmoran i inspirisan. jako lepo i neocekivano. najbolja stvar mi je sto je "metal" ali uopste ne lici na bilo koji album iz metal faze nije ono, "fanovi zele metal, sad cemo samo da kopiramo stare stvari" trip sto vecina bendova radi kad zele da se vrate korenima, kao bedni in flames na primer. 1 Quote
Najtmerinjo Najgori Posted yesterday at 09:39 AM Report Posted yesterday at 09:39 AM I meni se album jako dopao. Jos se slezu finese i utisci jer je Opeth komplexan bend i zahteva da mu se posveti slusanje. Slozio bih se sa Azalom da zvuce kao bend koji je odmoran i inspirisan i vidi se da su posvetili paznju nekim detaljima koje na prethodnom albumu nisu imali. Novi bubnjar je za 10ku! Sto moze da se vidi i cuje. Quote
Haos sam ja Posted yesterday at 09:56 AM Report Posted yesterday at 09:56 AM Nisam još poslušao album ali me dosta odbijaju ovi soc viktorijanski kliše vizuali sa satovima kao sa fudbalerskih tetovaža, so 2004. Naravno, nebitno ako muzika kida ali mogli su mnogo bolje da odrade taj vizuelni aspekt albuma. 1 Quote
Buddha Posted yesterday at 10:17 AM Report Posted yesterday at 10:17 AM jos jedan opeth album za zaborav za mene jedino sto valja na albumu je growl kad krene da peva onaj vibrato, bukv sam u fazonu brt je l' se zajebavas? zajebavas se zao mi je sto neko ko je nekad bio u stanju da na istom albumu ima benighted i melindu moze da bude zadovoljan sa ovako necim 25 god kasnije opeth i katatonia su pravili najbolje albume kad nisu svirali uzivo 1 Quote
Grobodan Posted yesterday at 01:03 PM Report Posted yesterday at 01:03 PM Na koji vibrato misliš, gostuje Joey iz Europe na drugoj pesmi, možda to Quote
chess Posted yesterday at 01:41 PM Report Posted yesterday at 01:41 PM Preslusao sam album par puta i samo mi je ok. Najveci problem je taj sto nisam nijedan riff uspeo da zapamtim, sve je na isti fazon svaka pesma osim poslednje pesme. Ako ima nekih pomaka to je produkcija, zvuk bubnja i growl, svakako bolje nego poslednja 3,4 albuma al daleko je ovo od njihove zlatne faze kada bi se poredilo... Quote
azal Posted yesterday at 02:41 PM Report Posted yesterday at 02:41 PM meni je ceo trip skroz super. glavni utisak mi je da se zabavljaju. cak mi i koncept i cela prica deluje sve bas, da ne kazem neozbiljno, ali malo tongue-in-cheek. i ove slike njihove, ceo fazon. nije depresija, tuga koncept kao stil life, deluje zabavno. nisam jos citao tekstove ali to mi je utisak, to melodramaticno pevanje, sve mi je super jer je drugacije. ovo je nekako prvi put da je pustio da mu njegov saljiv personality udje u muziku. mozda je zato i iana zvao da gostuje, jer je thick as a brick bas taj monty python prog rock fazon, ozbiljna muzika ali niko sebe ne shvata preozbiljno Quote
Baal Posted yesterday at 05:48 PM Author Report Posted yesterday at 05:48 PM Najbolji još od Ghost Reveries, skroz gotivan album. 1 Quote
Buddha Posted 23 hours ago Report Posted 23 hours ago 5 hours ago, azal said: meni je ceo trip skroz super. glavni utisak mi je da se zabavljaju. cak mi i koncept i cela prica deluje sve bas, da ne kazem neozbiljno, ali malo tongue-in-cheek. i ove slike njihove, ceo fazon. nije depresija, tuga koncept kao blessed are the sick, deluje zabavno. nisam jos citao tekstove ali to mi je utisak, to melodramaticno pevanje, sve mi je super jer je drugacije. ovo je nekako prvi put da je pustio da mu njegov saljiv personality udje u muziku 3 Quote
azal Posted 8 hours ago Report Posted 8 hours ago e jbg 😄 ovo je bas "nisam slusao nijedan Opeth album od Damnation" tejk. Bukvalno citavih 15 godina vec sviraju pompezni prog rock. Quote
Atheist Posted 8 hours ago Report Posted 8 hours ago On 11/23/2024 at 11:17 AM, Buddha said: kad krene da peva onaj vibrato, bukv sam u fazonu brt je l' se zajebavas? zajebavas se Jos sam na prvom slusanju, ali sam morao da otvorim temu da vidim da li je neko vec pomenuo smesno pevanje i nisam se razocarao. 🙂 1 Quote
Buddha Posted 6 hours ago Report Posted 6 hours ago (edited) ne bi mi mozda ni vokal toliko smetao da je tu dobra mjuza da podrzi. a bukv znam sta ce da odsviraju pre nego sto odsviraju. malo je tuzno iskr kad "progresivan" bend kao opeth bude predvidiv heritage je bar bio iskren jer je probao nesto novo. ali se onda zatvorio u taj orman godinama nije ni u poenta u nostalgiji, bas suprotno. da li imate u sebi nesto fresh jos uvek i zanimljivo da izbacite. ali jebiga svi znaju da se albumi (posebno u metalu) danas snimaju samo kao izgovor za novi touring cycle. ali jbt '96. je dala takve monstrume kao brave murder day, morningrise, crimson. pritom bubnjevi na brave murder day i morningrise skaredno zvuce ali to nije ni bilo bitno kad su pesme i zelja tu watershed je sajam muzike za ovo novo a novi oranssi je bukv moderni anthems to the welkin at dusk za ovo. samo onaj prvi gruv na bubnju u naslovnoj je bolji od svega odsviranog na ovom albumu Edited 6 hours ago by Buddha Quote
Grobodan Posted 5 hours ago Report Posted 5 hours ago Meni je više taj novi Oranssi po opisu koji daješ, džaba gruvovi efekti pičke materine kad niđe pesme više manje. Sa Lazom sam u Opeth kampu ovaj put. Quote
Buddha Posted 4 hours ago Report Posted 4 hours ago blek metal kao zanr je cesto na granici ambijentale gde pesme nidje nema i metala, gde atmosfera bude kljucna kroz ceo album, u smislu, ili je ima ili nema ako na novom oranssi ima nesto sto si vec cuo negde ranije onda svaka cast Quote
dAdAiSt Posted 4 hours ago Report Posted 4 hours ago Nikada nisam voleo ovaj bend, ali ovaj album mi se umereno svideo. Treba mu dati šansu, svakako. Quote
Grobodan Posted 4 hours ago Report Posted 4 hours ago 25 minutes ago, Buddha said: blek metal kao zanr je cesto na granici ambijentale gde pesme nidje nema i metala, gde atmosfera bude kljucna kroz ceo album, u smislu, ili je ima ili nema ako na novom oranssi ima nesto sto si vec cuo negde ranije onda svaka cast Slažem se to za BM, i apsolutno me zabole kurac za te tehničke detalje. Quote
Buddha Posted 4 hours ago Report Posted 4 hours ago sta ima tehnicki u tome da si cuo neku novu muziku koju nisi cuo nigde drugde pre? Quote
Grobodan Posted 3 hours ago Report Posted 3 hours ago Nisi me shvatio, slažem se da je osećaj najbitniji, meni za svaku muziku. Quote
Buddha Posted 2 hours ago Report Posted 2 hours ago oke, novi opeth je okej ali meni nije dovoljno okej. da se tako izrazim moja je greska sto imam i dalje malo nade da u miki ima nesto da bi mogao jos jednom da iznenadi. nisam u fazonu, ah, novi opeth, dobro daj sta das Quote
Osiris Posted 1 hour ago Report Posted 1 hour ago Nisam odusevljen nakon letimicnog preslusavanja. Na osnovu prve dve pesme dalo se naslutiti kako ce album zvucati, a to su numere bez jasne strukture i bez gruva. Dacu mu sansu, svakako, i mislim da je mozda kljuc za razumevanje albuma to da mu se pristupi s punom paznjom i s obaveznim citanjem tekstova, jer je sve zapravo podredjeno toj nekakvoj prici o nasledstvu i porodicnim odnosima. Nije ciljao da napravi album u klasicnom smislu, vec svojebrsno muzicko-dramsko delo. Vec godinama se nadam da ce Mikael kako bude bivao stariji da se okrene vise jednostavnijim strukturama pesama, dobrim i pamtljivim refrenima, i tome da muzika ima nekakav gruv, ali ovo je sve suprotno od toga. Fun fact: Mikael je odsvirao ceo album na Telekasteru. Quote
Recommended Posts