Jump to content

Recommended Posts

Posted

ja bih voleo da je neko uzeo onaj melotron i bacio ga u djubre i dao mu ne znam, vibrafon, moog, harfu

dajte mi 2 nedelje sa mikom i rikrubinovacu mu guzicu

• Upvote 1
Posted
14 hours ago, Osiris said:

Vec godinama se nadam da ce Mikael kako bude bivao stariji da se okrene vise jednostavnijim strukturama pesama, dobrim i pamtljivim refrenima, i tome da muzika ima nekakav gruv, ali ovo je sve suprotno od toga.

mozda i Meshuggah krene sa jednostavnim strukturama i pamtljivim refrenima na sledecem albumu. nada poslednja umire. 

poslednje sto cu reci je da ne mislim da je ovo neko remek delo ili nesto novo, vec neocikivano interesantno i drugacije za 14 album u karijere, ili koji je vec. 

meni zvuci kao da su se lepo zabavljali. vecina mojih omiljenih prog rock concept albuma su goofy i smesni u nekoj meri, to je valjda deo dozivljaja. cringe vam sto Mika glumi sa nekim dramaticnim vokalom a ne smeta vam kad King Diamond glumi babu. 😄 

mada i to "treba ti novi album za turneju" je sve manje tacno. evo symphony x odradili svoju 8 turneju bez novog albuma i niko se ne buni. Moze i Opeth "best of" turneje da radi do 2030 ako zele. 

Posted

jedini problem je u tome sto svi ti matoraci uzimaju najbolje slotove za festivale

od korone se sve vise love upucava u festivale i onda ljudi biraju da odu na par festivala tokom leta a onda obicni bendovi duvaju karu tokom godine na klupskim turnejama

da je neke pravde oranssi bi trebalo da sviraju slot u 8 uvece na festivalu, opeth u 5, a batori tribjut u 3 popodne

letos sam gledao amon amarth kao hedlajnere na nekom festu, tuzno je koliko oni nisu tome dorasli, ali kao da nije imao ko drugi

• Upvote 2
Posted

naravno, ali je Ihsahn svakako presao igricu, jasno mi je da ne moze svako to da radi. 

ali on sedi kuci i snima kakve god albume zeli, sa Emperorom radi iskljucivo fly in gigove za dobre pare, ne smara se po autobusima sa 50+, ne pisa po Emperor legacyu sa novim bednim albumima.

najidealnija situacija.  

• Upvote 3
Posted
33 minutes ago, azal said:

naravno, ali je Ihsahn svakako presao igricu, jasno mi je da ne moze svako to da radi. 

ali on sedi kuci i snima kakve god albume zeli, sa Emperorom radi iskljucivo fly in gigove za dobre pare, ne smara se po autobusima sa 50+, ne pisa po Emperor legacyu sa novim bednim albumima.

najidealnija situacija.  

Tako je slažem se, samo da ne snime Emperor nikad ništa, sva nada u to

• Upvote 1
Posted
2 hours ago, azal said:

cringe vam sto Mika glumi sa nekim dramaticnim vokalom a ne smeta vam kad King Diamond glumi babu. 😄 

Tru det. King Diamond nije sjajan primer u mom slucaju, ali da, ima smesnih vokala koje volim. Jbg, ovo Mikealovo me je bas izbacilo iz takta na prvo slucanje. Pustic album jos par puta sigurno, mada ne obecava mi ni iz drugih razlog. Prilicno je jedno-te-isto.

Posted

Tek sad stigao da prelsusam album dva puta za redom, mal'ko sam se i umorio, ali generalan feel je da je zabavan album za slusanje, dosta toga se desava pa nisam jos uvek siguran jel je masterpiece ko sto neki propovedaju, ili samo riff salad zajebancija.

Prva stvar koja mi pada na pamet, ono sto su i ostali cini mi se primetili, struktura u pesmama maltene ne postoji, dobar aranzman u tradicionalnom smislu je skroz odbacen i sve je fokusirano na to da zvuci prog rock ali metal i teatricno / dramaticno. Imali su Opeth riffsalad strukturu i ranije s tim sto su na Blackwater, Ghost i Watershed imali utegnutu strukturu i mogao si da zapamtis pesme nakon prvog / drugog slusanja, a ovde svaka pesma zvuci isto i skroz drugacije.

U svakom slucaju, mnoooogo do jaja deonica i lejera, sto Laza rece bas zvuci bend odmorno i inspirisano bez nekih okova da moraju da rade nesto sto ne zele, zvuci kao da su se do jaja zajebavali i generalno sve to vrhunski interesantno upakovano. Dal mi je bolji od Watersheda recimo? Ne bih rekao, jebi ga, Watershed ipak ima par pesama kojima se non stop vracam, a ovde tesko da ce toga biti. Da l' je bolji od prog rock bonanze koju su furali poslednjih albuma, definitivno jest.

U sustini mnogo mi je drago da ovaj album postoji i da zvuci ovako kako zvuci, sad samo da producenta nekog dobrog nahvataju i da spakuju to sve u hiticnije formate (ne mora svaka pesma, al 3 od 7 bi mogle biti tradicionalnijeg aranzmana i upakovano u sustinu). Slusacu ja ovo jos, necu da se zalim da je nesto lose kad nije, skroz je avantgardno i zvuci kako su mozda i zamislili prog-rock eru da zvuci samo su se ujebali sa restrikcijama.

• Upvote 1