Baal Posted November 9, 2003 Report Share Posted November 9, 2003 Ma u shta ga svi svrstavali,ja mislim da Opeth zasluzhuje da ima temu na Avantguarde forumu!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted November 9, 2003 Report Share Posted November 9, 2003 Pa vecina ga svrstava u Doom- ali u stvari on je kombinacija par pravaca, pa mozda zbog toga dovodi do zabune. Inace ima li teme o Opeth-u ili je ovo jedina tema? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark angel84 Posted November 9, 2003 Report Share Posted November 9, 2003 ja temu o Opeth nigde nisam zapazila, a ta kombinacija svakako dovodi do zabune. Imam 4 njihova albuma, super su. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleara Posted November 9, 2003 Report Share Posted November 9, 2003 Progressive death sa primesama doom-a. Postoji tema negde, mozda na Death forumu. Imam sve albume, skoro nabavih i poslednja 2, najbolji je Orchid, pesma The forest of October, jedan mi od omiljenih bendova i tako... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BodyRemover Posted November 9, 2003 Report Share Posted November 9, 2003 Zasluzuje? Svakako! Ja bih s njima na death... Ipak mislim da su se ljudi s dusom rastavili razglabajuci o njima. Dosadno je vise... Zalud tema. poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted November 9, 2003 Author Report Share Posted November 9, 2003 Meni se najvishe svidjaju albumi : Still Life i Blackwater Park,a pesme : Face Of Melinda i The Lepper Afinity. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kent Posted November 9, 2003 Report Share Posted November 9, 2003 Veoma zalud tema indeed... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted November 9, 2003 Report Share Posted November 9, 2003 Ne znam, sta da recem meni su Morningrise, Orchid- medju omiljenima. Ali kao sto rece neko odavde zalud prica. Inace naravno da je Face of Melinda najlepsa pesma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABIGAIL Posted November 9, 2003 Report Share Posted November 9, 2003 Odlicni su...imam 3 albuma...najsimpaticnija pesma je the forest of october... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turin Posted November 9, 2003 Report Share Posted November 9, 2003 ma cakani su sto posto, ja ih volem ponajvise, jos samo da Tina pise o njima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark angel84 Posted November 9, 2003 Report Share Posted November 9, 2003 kakav je najnoviji album? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gore-m-milica Posted November 9, 2003 Report Share Posted November 9, 2003 lool a ustvari se svrstava u death metalu...tako bar pishe.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted November 9, 2003 Report Share Posted November 9, 2003 ma cakani su sto posto, ja ih volem ponajvise, jos samo da Tina pise o njima. Jel ovo neka prozivka? Sve u svemu mogla bih da napisem da se radi o jednom veoma kvalitetnom bendu, sto se tice textova na koje sam bacila jedno vreme u proucavanju istih, jer Mikael ima veoma interesntnu terminologiju, ali kada provalite koji mu simboli sta vec znace sve dodje na svoje mesto...Muzika hm....pa nema potrebe glumiti kao sto vecina umetnika i radi neke virtuoze na gitari da bi vam bend bio In, imaju veoma dobro upakovane jednostavne melodije koje me, da kazem cesto, pogode u centar radnje. Pa Ivane nisam se nesto prtergla, ali eto ukratko... A inace ja ga ne bih nigde direktno svrstavala jer bend recimo evoluira i zalazi u druge muzicke vode, i sam Peter je rekao da su zeleli na Damnation-u da postignu atmosferu Zeppelina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turin Posted November 10, 2003 Report Share Posted November 10, 2003 Mislim da ne lice na Zeppeline, barem ne na opusu iz prvih 5 albuma (mislim na zeppeline), a ostale ljudi uglavnom i ne slusaju (s razlogom). Cepelini su energican bend, a Damnation ima intimnu,lullaby atmosferu. Mozda pre lice na Floyde iz pesama kao sto je If. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted November 10, 2003 Report Share Posted November 10, 2003 Znam, zato je meni bilo cudno ono sto je Peter izjavio za casopis Metal maniacs- ili tako nesto... Sto se tice atmosfere da su se vise priblizili flojdima slazem se, Damnation svakako ima specificnu atmosferu, vecina ljudi kada je ocekivala taj album mislili su, ma bice to klasican opeth rad, ali cak su mene iznenadili, ali u svakom slucaju prijatno a: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simadin Posted November 17, 2003 Report Share Posted November 17, 2003 Opeth... shta recji vishe o njima? Vecj 6 meseci ne vadim My Arms.../Still Life/Blackwater Park/Damnation iz playera... u stvari vadim, ali ne prodje dan, a da ne preslusham svaki bar jedanput... Trenutno verovatno moj najomiljeniji bend... trebalo je svariti sve te albume... ali vredelo je Prva dva nikako da zgotivim... dal' je to zbog produkcije, ili me mrzi da opeth varim jedan album po mesec dana... nemam pojma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABIGAIL Posted November 20, 2003 Report Share Posted November 20, 2003 Ma meni je najgotivnija THE TWILGHT IS MY ROBE, ta jebe kevu sa uvodom -----"Unto you I whisper the wildest dreams", naravno sve su pesmice cakane a: a: a: a: seti se subote Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simadin Posted November 23, 2003 Report Share Posted November 23, 2003 Hm...ja sam prvo cula Orchid, i ostao mi je omiljeni, plus sto sam ga odmah \"svarila\". Cim sam cula In mist she was standing, ustala sam i pocela da igram 8) . Tada sam rekla sebi: \"ovo ce ti bidne jedan od najomiljenijih bendova\" i eto... I danas volim da zaigram uz Orchid i Morningrise. A uz ovo resto? :? :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted November 24, 2003 Report Share Posted November 24, 2003 Jes' jes' bogami sta je sa ovim restom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleara Posted November 25, 2003 Report Share Posted November 25, 2003 Хехе, волим да играм уз све њихове албуме, од каснијих ми највише одговарају Blackwater park и Damnation, али Orchid из мене извлачи најсензуалније и најоригиналније покрете. А ја тако волим да плешем... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shattered Posted November 25, 2003 Report Share Posted November 25, 2003 Mislim da mi je natpis 'Morningrise' istetoviran na srcu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turin Posted November 25, 2003 Report Share Posted November 25, 2003 šta fali "april ethereal"? :? baš je moćna pjesma, meni jedna od najboljih opeth pjesama... Nista, to je fenomenalna pesma i "My Arms..." fantastican album, medjutim ja sam citao recenzije o fenomelnaoj melodicnosti i talentu i cuo taj clip posle toga, a do tad nisam slusao muziku sa rezanjem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted November 25, 2003 Report Share Posted November 25, 2003 , a do tad nisam slusao muziku sa rezanjem. Ivane nije sve u rezanju , ali posto Mikael ima dobru boju glasa covek moze da radi sa njim sta god hoce jer je upotrebljava na pametan nacin, mnogi pevaci pevaju growl-om, scream-om, itd...ali cesto se desava da to ne ukombinuju sa svojom bojom glasa i to onda zvuci "ubi boze"... a: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadful_Glare Posted February 9, 2004 Report Share Posted February 9, 2004 Imam Damnation , Still Life ,Orchid, Blackwater Park, Morningrise i Deleiverence i odlicni su omiljena pesma mmi je Black Rose Immortal. Svidjaju mi se jer imaju diosta uticaja starih prog rock bandova iz sedamdesetih Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BodyRemover Posted February 9, 2004 Report Share Posted February 9, 2004 Noticeable je da imaju uticaje. Samo ono sto od uticaja ispada nije bas zadivljujucje. Da ne bude zabune odlican mi je bend samo mi je malo predrkano to razbacivanje prog rock uticajima/// poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts