Black desire Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 kakva nagrada A raniji albumi Opetha su pitki i slusaju se uz jutarnju kafu... Nemojte sad prosipati neke umotvorine, na ovoj temi su uglavnom stari fanovi Opetha i ljubitelji proga. Znaju svi kako se slusaju albumi i da cesto ne ulaze na prvu drugu i trecu loptu. Sad kao mi smo slusali album 10 puta i super je a vi sto ste slusali 2-3 puta niste se dovoljno potrudili za nagradu Opeth se dosta promeni ovim albumom i normalno je da se nekome vise svidjaju stariji albumi, ja postujem svaciji ukus. Nisam mislio na Opeth konkretno, nego slusanje muzike uopste, svi daju neke zajebane sudove posle jednog preslusavanja zato sto je sve tako dostupno stalno i ljudi postaju razmazeni i olako odbacuju muziku. Al jbg, nisam kompetentan da govorim bilo sta jer mi je Watershed najkvaliteniji Opeth ikada. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Može, ne kažem drugačije. Pa šta onda 'oćeš? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Nije mi samo jasno što ti to smeta, da se tad završila bila bi Coil part II a ovako je I feel the dark, neponovljiva. Bila bi u rangu sa Coil. Da li sa mjestom moderatora dođe priručnik " Usavršite vještinu zamjene teza"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Dobro, 'ajde ovako... sad je rang za sebe, i poštuje samo svoja pravila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Pa šta onda 'oćeš? Da bude dobar album. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Pa dobar je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Pa nije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucassen&co Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Jeste, jeste . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Baš mi je dosadan album. Jedino mi je Folklore donekle zanimljiva, ostalo mlako... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 mozda je grobu do jaja jer ne slusa prog rock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 melinda reče da joj je do jaja zato što mnogo sluša prog a meni... pa zato što je do jaja, šta da radim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 ja sam stvarno ocekivao da ce da bude mnogo ludje sta su sve pricali. u sustini nema mnogo stilskih promena, nego je samo taj proggy opeth fazon ceo album bez ostalih delova. malo smanjio gejn na gitari, napravio vintage zvuk malo, ali u sustini, nema nista ovde sto opeth nije donekle vec odsvirao. ja nisam jedan od onih gej si ako ne growlujes likova, ali koliko god da mikael ima lep glas, jednolican je uzasno, i to se bas mnogo primecuje bez growla ovde. dzabe sarolike pesme ako stalno isto peva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
markomrki Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 to jeste jebi ga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 ja sam stvarno ocekivao da ce da bude mnogo ludje sta su sve pricali. u sustini nema mnogo stilskih promena, nego je samo taj proggy opeth fazon ceo album bez ostalih delova. malo smanjio gejn na gitari, napravio vintage zvuk malo, ali u sustini, nema nista ovde sto opeth nije donekle vec odsvirao. Posle pompeznih najava, očekuje se zajebancija kao klavijaturni deo na "The Lotus Eater", a ne da zajebu aranžmane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
feyd Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 pročitala sam deo rasprave oko novog opeth-a, i počela da slušam album razmišljajući "džizaz krajst, šta ako je stvarno sranje??!!". elem, odličan album, groba za moderatora! 5 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 To sam već uradio, sledeći korak je da postanem bog. I think Opeth fans are open-minded, they appreciate us looking for new things, new sounds, new themes. I think this album is more metal, much heavier than a lot of so called real death metal albums. You do not create heaviness only by playing a metal riff. It is created by the vibe, the emotion, the sincerity of music E moj Mikaele kad bi znao kakvi su u stvari tvoji fanovi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vitamin K Experience Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Naslušani bolje muzike od njegovog poslednjeg albuma? 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simadin Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Ja imam taj problem s bendovima sto, kad se uhvatim za neki i preslusam kompletnu diskografiju do tog dana, obicno imam prevelika ocekivanja za ono sto sledi. Vreme je filter. Tako sam Opeth krenuo da slusam po izlasku BWP, sve do tada mi je bila susta genijalnost, onda su mi Deliverance i Damnation inicijalno bili 'nja', pa sam ih zavoleo podjednako kao prethodne, zatim GR, takodje nja, ali zavoleh i njega. Watershed malko veci smor, ali i to je dobar album. No, na osnovu vrtenja novog se bojim da ce simpatije izostati :/ A Opeth mi je verovatno i dalje naj bend na svetu, pa mi zbog toga bude jos veci bedak. Ali ajde, videcemo/vrtecemo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrija Smith Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 (edited) Mene samo poprilično nervira što se 'podrazumijeva' da je neko close minded ako mu je ovaj album sranje. I da, kad god neko uporedi ovo sa Damnationom zbog nedostatka growla, jedno dijete umre i bata životinja postuje na humoru. Edited September 5, 2011 by Andrija Smith 8 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 (edited) ja nisam jedan od onih gej si ako ne growlujes likova, ali koliko god da mikael ima lep glas, jednolican je uzasno, i to se bas mnogo primecuje bez growla ovde. dzabe sarolike pesme ako stalno isto peva. Ja mislim da mu je glas dosta izrazajan i pevanje stvarno solidno ovde, a jednolicnost bih pripisao jednostavnim vokalnim melodijama. Sa melodijske tacke glediste vokali su definitivno 'ne-involvirani' i taj deo je ostavljen instrumentalnoj sekciji. Glas ima neku mood-setting funkciju i dosta je sporedan ipak, tako da meni nisu 'dzabe pesme' bez obzira na tu eventualnu primedbu. Meni je bass jako kul, recimo u hexprocess na kraju ona dvoglasna melodija. Edited September 6, 2011 by Нормалан и Природан Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrija Smith Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Meni je bass jako kul, recimo u hexprocess na kraju ona dvoglasna melodija. Pobogu, zašto ta pjesma nije na švedski, ne razumijem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotus Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Mene samo poprilično nervira što se 'podrazumijeva' da je neko close minded ako mu je ovaj album sranje. Ti si ako je iko zatvorenog uma. Pokrij se usima i idi igraj igrice. 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 (edited) zasto treba da bude na svedskom? malo vorsipovanja, duvajte ga. Edited September 6, 2011 by Нормалан и Природан Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Zato sato je ''Häxprocess'' svedski jezik. Meni samo zao ljudi koji jedan Opeth album odbacuju nakon 2 dana slusanja. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 (edited) a zato sto je naslov na svedskom treba i tekst na bude na svedskom, to je ta logika ok... pretty advanced shit Edited September 6, 2011 by Нормалан и Природан Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts