In The Flesh Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 S razlogom. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 iako volis novi album, setlist je prilican trololol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Nije, ja sam gledao ove godine neki best of, sad bih ovo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 (edited) To je već drugo, ali za nekoga ko nije gledao Opeth nikad, neizvođenje 90% stvari koje su okosnica njihove karijere nije idealna stvar. Edited September 22, 2011 by In The Flesh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Koje su to stvari okosnica Opeth karijere? Oni su albumski bend, ne bend hitova, i kad god sviraju uglavnom menjaju liste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrija Smith Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Pa imaš okosnice - Drapery Falls, Demon of the fall, Deliverance, Masters... Iako su m prva i zadnja malo smorile, nikako se ne bih bunio da ih čujem uživo. Ali očigledno je da je čovjek ostarao i da više ne može da izgura težu svirku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Eno ti ga genijalni Roundhouse tapes sa jednom od te četiri. Kako misliš "ne može da izgura", da growluje? To jes' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Zato sto svi na yumetalu sviraju sa Mikealom i ucestvuju u stvaranju albuma. 2 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Koje su to stvari okosnica Opeth karijere? Oni su albumski bend, ne bend hitova, i kad god sviraju uglavnom menjaju liste. ja sam gledao ove godine neki best of Epičnost. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Pa dobro šta ti tu nije jasno, festivalska lista sa "najpoznatijim" pesmama da tako kažem (mada i to je uslovno). Meni nije jasno da neko sluša Opeth zbog hitova, pa ta Grand conjuration koju su svirali prvu mi je najgora Opeth pesma ikad. Evo uzmi dve liste u razmaku od godinu dana: http://www.setlist.fm/setlist/opeth/2008/debaser-medis-stockholm-sweden-13d6fdd1.html http://www.setlist.fm/setlist/opeth/2009/principal-club-theatre-thessaloniki-greece-6bd5c68a.html Samo 10 pesama a dobrano se razlikuju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 mendez najvise gubi sa ovom setlistom, jedva ce da svira covek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Samo 10 pesama a dobrano se razlikuju. Ali valjaju skoro sve Na ovoj skorašnjoj setlisti da su umjesto bilo koje pjesme sa starijih albuma (sem FoM i Hex Omega) odsvirali neku drugu, ne bih pisao na ovu temu. Jednostavno mi je loš izbor. Da ne pominjem 5 pjesama sa albuma koji mi se ne sviđa (dobro, 4, jer Folklore mi je vrh) i Throat of Winter koja je katastrofičnost. I da, to što kažeš da su neke pjesme uslovno hitovi, vidjelo se na Lamentations kad je publika jednoglasno tražila Demon. Jednostavno neke pjesme će uvijek biti bolje/hitičnije/popularnije od drugih, ako ne "prirodnim putem", onda vještački - singlovima i spotovima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Ako neko ide na Opeth koncert da čuje hitove omašio je poentu benda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Ako neko ide na Opeth koncert da čuje onakvu setlistu omašio je poentu koncerta. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Ako neko baca takve komentare omašio je poentu komentara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 sad je valjda Katatonia na redu da snimi prog rock album. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 sad je valjda Katatonia na redu da snimi prog rock album. Ako neko nije omašio poentu kompletne priče, to mu je valjda jasno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Ti si ispao iz poente nekih 6-7 postova iznad p ne pokušavaj sad da se vratiš. A to da su Katatonia, Porcupine tree i Opeth isti bendovi mi je kao da neko kaže to za Megadeth, Anthrax i Slayer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The3rdChildren Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 To je već drugo, ali za nekoga ko nije gledao Opeth nikad, neizvođenje 90% stvari koje su okosnica njihove karijere nije idealna stvar. Bas ovo, svidja mi se i Heritage ali kada pomislim na Opeth prvo pomislim na Demon of The Fall, The Moor, Advent, Blackwater Park itd. Razmisljao sam o tome da ih gledam prvi put ove godine ali ovakva setlista gde ne bih cuo nijednu od omiljenih pesama je za nekoga ko ih nikad nije gledao razocaravajuca... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Ne, ako je iko ispao iz poente to si ti, jer si uskočio sebi u usta u roku od 2 minuta u uzastopnim postovima. Samo mi bilo žao da forsiram i dalje to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 uopste nije, ovi su svi bili rivali i trudili se da ne lice koliko god su mogli u svakom delu karijere. u ovoj kombinaciji toliko ima medjusobnih handjobova i sisanja kurca da je postalo apsurdno. kao onaj video gde kao ismejavaju metal omote. circle jerk koji je doveo da tri jako originalna benda krenu na skoro identicna putanja u neku romanticni prog metal zonu gde se svaki trudi da pomalo lici na drugi. naravno da ne lice kao sto dream theater klonovi lice na dream theater, ali od pop/prog rock benda, gothic doom benda i progressive death metal benda dobijas na kraju tri prog metal benda i ljudi koji konstanto kupe fore jednog od drugog i pustaju te uticaje prijateljstva da im vode zvuk benda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Šta znam, ja na poslednjoj Katatoniju čujem da su to oni, kao i na PT i Opethu. Katatonija je došla tu gde jeste još sa Vivom, Opeth i PT jesu uticali jedni na druge ali opet su mi zadržali svoj identitet. A i ti uticaji prijateljstva, pa normalno je to valjda ako su im to bitni faktori u životima, sasvim logično. Ne, ako je iko ispao iz poente to si ti, jer si uskočio sebi u usta u roku od 2 minuta u uzastopnim postovima. Samo mi bilo žao da forsiram i dalje to. Samo surovo, navikao sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Imaću to u vidu ako bude šutka na PoS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 mislim da je jedini bend u istoriji rock muzike uspeo da ne svira hitove cele karijere i samo da fura nove stvari i da im karijera potraje vrlo uspesno sto se tice para i posete je King Crimson. Vratice se Opeth Demon of the Fallu kad vidi kako ljudi izlaze na pola seta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Neka idu, i nisu za Opeth onda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts