Lou Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Setlista od juče: The Devil's Orchard I Feel the Dark Face of Melinda Porcelain Heart Nepenthe The Throat of Winter* Credence* Patterns in the Ivy Part II* Slither A Fair Judgement Hex Omega Encore: Folklore *Acoustic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chess Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 previse mellow lista, jasno je da vise ne zele da sviraju metal.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Da, a onda su izdali Watershed koji je najbolji. Najbolji, kao najbolji izmedju Heritagea i njega ili generalno najbolji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 generalno. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Setlista od juče: The Devil's Orchard I Feel the Dark Face of Melinda Porcelain Heart Nepenthe The Throat of Winter* Credence* Patterns in the Ivy Part II* Slither A Fair Judgement Hex Omega Encore: Folklore *Acoustic Predivne li liste Najbolji, kao najbolji izmedju Heritagea i njega ili generalno najbolji? Generalno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Watershed je bolji od My Arms Your Hearse, Still Lifea i Blackwater Parka? Teško. Dobar album jeste, ali daleko da je najbolji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Blackwater mi je iz neke nostalgije najbolji jer sam s njim počeo ali kad sagledam sve Watershed mi najbolje leži. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Blackwater je dobar, al nije mi negde pri vrhu, Still Life mi je bolji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Dobro meni je My Arms najbolji, ali sve u svemu dok slušaš te albume stvarno imaju neku magiju i tu nueku Opeth atmosferu, a ponovo sve je nekako sveže i dobro odsvirano i osmišljeno. I ako je Watershed dobar album taj osećaj na tom albumu za mene ne postoji. : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Sad ćeš se šokirati ali meni je Still life negde pri dnu jednostavno jer sam ga nabavio poslednjeg od tih ranih albuma (ali i kao takav je sjajan). Watershed mi je cela ta priča koju ti pričaš - svež kao duša sa najboljom produkcijom, toliko je topao i diše... ne znam, sanjao sam ga noćima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salvation Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Tja, i tako se u nedogled nastavlja prepucavanja old i new school opethara. Watershed je za Heritage albumcina, za Opeth standarde pocetak sunovrata. Poslusajte ako niste orchid, guglajte koliko je godina mikael imao i razmislite o originalnosti tog albuma vs heritage-a. A orchid nije ni u top 5 opeth albuma. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 To, neko me nazvao new school Orchid, nikad čuo, moraću da izguglam baš. Može link za skidanje? Samo da nije iFolder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captain Spaulding Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Orchid, nikad čuo, moraću da izguglam baš. Može link za skidanje? Samo da nije iFolder. Ti malo zajebavas da nikad nisi cuo Orchid ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Blackwater mi je iz neke nostalgije najbolji jer sam s njim počeo ali kad sagledam sve Watershed mi najbolje leži. Slično kod mene, mada moram da dodam i da tu pesme odlično teku, ipak su oduvek imai izlomljene aranžmane, a ovde su bili sasvim dobro uklopljeni, uprkos brojnim promenama. A i atmosfera je da se smrzneš. Watershed je odličan album, ali mi je više zanimljiv nego dobar, ako shvataš šta hoću da kažem. Volim sve te zajebancije i promene i raznovrsnost kompozicija, ali me ne dotiče kao pomenuti omiljeni album. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 svi albumi posle BWP gube zbog produkcije. To je taj pocetak Sneap ere. Nevermore, Arch Enemy, Opeth, i jos sto bendova odjednom imali istu produkciju. Ta uzasna homogenizacija produkcije me najvise smorilo od svega tad. Na svu srecu su krenuli tad da se desavaju bendovi kao Mastodon i Isis pa sam malo lakse preboleo cinjenicu da svi moji omiljeni bendovi gube svoju car. MAYH-BWP, to je savrsena produkcija za Opeth. Sve utopljeno jedno u drugo, kao da je o ustvari samo jedan ogroman imstrument koji svira. Kad sam cuo kako preglasan bas bubanj lupa preko svega na Deliverance-u, kao da slusam Wages of Sin, tad sam znao koliko sati ima. Onaj Jens Bogren sto je radio Watershed je sjajan producent, ali nije to to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Evo ti plus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Uh meni je ta Watershed produkcija genijalna. Mada ovih dana slušam Morningrise nešto, ah taj bas. Ti malo zajebavas da nikad nisi cuo Orchid ? Ma jok, ja samo poslednja dva znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Uh meni je ta Watershed produkcija genijalna. Najlepsi zvuk u metalu. Za Sneapa moram da se slozim, previse ga je bilo u nekom trenutku. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captain Spaulding Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Sta ja znam ...slazem sa sa tobom za BWP ali mi je GR isto tako dobar. Steta sto ide posle deliverance i damnation a ne posle BWP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 (edited) svi albumi posle BWP gube zbog produkcije. To je taj pocetak Sneap ere. Nevermore, Arch Enemy, Opeth, i jos sto bendova odjednom imali istu produkciju. Ta uzasna homogenizacija produkcije me najvise smorilo od svega tad. Na svu srecu su krenuli tad da se desavaju bendovi kao Mastodon i Isis pa sam malo lakse preboleo cinjenicu da svi moji omiljeni bendovi gube svoju car. MAYH-BWP, to je savrsena produkcija za Opeth. Sve utopljeno jedno u drugo, kao da je o ustvari samo jedan ogroman imstrument koji svira. Kad sam cuo kako preglasan bas bubanj lupa preko svega na Deliverance-u, kao da slusam Wages of Sin, tad sam znao koliko sati ima. Onaj Jens Bogren sto je radio Watershed je sjajan producent, ali nije to to. \m/ I samo da se nadovezem ako se obrati paznja na bwp narocito ,zasto zvuci kao jedan instrument zato sto svaka pesma teche ,nisu samo rendom nabacivani riffovi sa razlicitm tehnikama da bi bilo zanimljivo kao na watershed npr al jbg valjda to ono slusha me takva moderna publika moram da imam moderne aranzmane. I zaboga ljudi ako ocete prog slushajte banco del mutuo soccorso album darwin a ne ovo Edited September 27, 2011 by STARSHOOTER_SUPREME 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salvation Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 (edited) Nije stvar samo u produkciji. Vec na Ghost Reveries-u je poceo malcice da se primecuje uticaj drugih bendova na opeth, ali na tom albumu je to bilo fantasticno ukomponovano (npr. ghost of perdition ima totalno tool-ovske momente ali je definitivno opeth). Na Watershedu je Mika vec poceo da mnogo hrabrije maznjava 70's prog da bi ovo novo cudo izgubilo vecinu dodirnih tacaka sa starim opethom, a ponajvise smislenu nadovezanost delova jedan na drugi, da ne kazem koherentnost pa zato i gotovo svaka pesma zvuci kao totalni prog-wank kupus. Mene licno je takodje smorio vise sa "devil" "pouring rain" "entertwined" i ostalim omiljenim rechima/konstrukcijama koje manje-vise u nedogled koristi.Pritom, nekada su Opeth albumi imali siri kontekst i pricu koja se nadovezivala iz pesme u pesmu koliko god da je bio rainova devilova itd.. to je ocigledno umrlo sa Isolation Years koji je upropastio ceo taj koncept za Ghost Reveries nakon sto je "prica" zavrsena u Grand Conjuration-u. Ali tad to nije imalo ni veze, GR je bio fantastican album a i ta pesma dovoljno dobra da nema ni veze sto se konceptualno ne uklapa.. jebes tekst anyway, ako je pesma dobra, right? Takodje, kao sto je neko primetio, jedan od vecih problema u prestanku growl-ovanja nije to sto mi svi svrsavamo na njegovo demonsko urlanje nego sto mu glas prosto nije dovoljno dinamican i zanimljiv u ovom prog-wank kontekstu da drzi citavu pesmu zajedno, kao sto je bio na necemu poput damnationa, gde je savrseno legao uz kompaktno komponovane kompozicije. Tako da eto, po meni ima daleko vise faktora od ciste produkcije. Bilo bi super da je sve do iste, ali nazalost, nije. Edited September 27, 2011 by Salvation 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Muzika opetha pre 40 godina jede novi opeth za dorucak http://www.youtube.com/watch?v=_uXxtsEC5ig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captain Spaulding Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Još je na MAYH Mika pokazao ljubav prema starijoj muzici http://www.youtube.com/watch?v=gOYFOkBAff8 Da li mislite da je Watershed i Heritage takav kakav jeste zato što nije bilo Petera ? Da li bi bilo isto ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Much later Åkerfeldt noted that the song "Harvest" was "totally ripped off from a band called Camel" but without elaborating. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Zamisli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts