Salvation Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 Dobro, naravno da je mika oduvek donekle pokazivao afinitete, koji bend uostalom nema NIKAKVIH uticaja a da valja bilo sta? A da.. za Pitera.. bas to mislim.. kapiram da sam negde na ovoj temi to i spomenuo da mi se cini da je on bio neka spona tu koja je donekle ogranicavala kompletnu mikinu kreativnu dominaciju.. sa ovom ekipom sada opeth je definitivno i 100% one-man-band. 2 2 Quote
Captain Spaulding Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 (edited) Dobro, naravno da je mika oduvek donekle pokazivao afinitete, koji bend uostalom nema NIKAKVIH uticaja a da valja bilo sta? A da.. za Pitera.. bas to mislim.. kapiram da sam negde na ovoj temi to i spomenuo da mi se cini da je on bio neka spona tu koja je donekle ogranicavala kompletnu mikinu kreativnu dominaciju.. sa ovom ekipom sada opeth je definitivno i 100% one-man-band. Dobro si ovo rekao. Tako i ja mislim Edited September 27, 2011 by Captain Spaulding 1 Quote
Angelystor Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 I zaboga ljudi ako ocete prog slushajte banco del mutuo soccorso album darwin a ne ovo KONACNO NEKI GLAS RAZUMA NA TEMI! Quote
Lou Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 A da.. za Pitera.. bas to mislim.. kapiram da sam negde na ovoj temi to i spomenuo da mi se cini da je on bio neka spona tu koja je donekle ogranicavala kompletnu mikinu kreativnu dominaciju.. Sramotno je što ga je Mikael posle napljuvao u fazonu da nije doprinosio bendu i da su njegove ideje bile za bacanje. 1 Quote
Captain Spaulding Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 Posle svega slobodno zaključujemo da je Mika tenkre Quote
Grobodan Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 Ja sam slušao Darwina i bolji mi Heritage drugari. Quote
Captain Spaulding Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 Sramotno je što ga je Mikael posle napljuvao u fazonu da nije doprinosio bendu i da su njegove ideje bile za bacanje. Istina. Peter je bio veoma bitna karika u Opethu i mislim da je nezamenjim Quote
Night Prowler Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 Kasnim sa komentarom, al' 'ajde: Smorcina od albuma. The Devil's Orchard je jedina bas super pesma na albumu. Slither i The Lines In My Hand mogu da prodju koliko-toliko, kao i drugi deo Folklore, ostatak tesko da cu ikada vise slusati... 1 2 Quote
Killing Floor Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 opusteno, nije ovo muzika za svakoga. 3 3 Quote
Grobodan Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 In other news: "Heritage", the new album from Swedish progressive metallers OPETH, has registered the following first-week chart positions so far: Denmark: #8 Norway: #8 Germany: #9 Netherlands: #10 Australia: #12 Austria: #16 U.K.: #22 (U.K. Rock Albums chart at No. 1.) France: #24 New Zealand: #26 Ireland: #34 Belgium: #87 Izgleda da se poprilično dobro prodaje a podsetimo da je ovo era downloada gde će svako poslušati album pre nego što ga kupi. Quote
In The Flesh Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 (edited) Takođe je era u kojoj je Opeth prethodnim ostvarenjima napravio sebi kultni status, sa mnoštvom fanova koji imaju sve albume, pa jedni iz principa, drugi iz inata, a treći iz fanatičnosti kupuju Heritage. E da, valjda ima i onih kojima se album stvarno i sviđa, i dunno. Edited September 27, 2011 by In The Flesh 1 1 Quote
Grobodan Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 Evo ja sam jedan baš tipičan kolekcionar a nisam kupio novi album svog omiljenog benda Morbid angel zato što je sranje niti ću. Quote
In The Flesh Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 Heritage nije album zbog kojega Opeth treba da se stidi, kao što je slučaj sa novim MA, samo jedan (po meni, a i većini ljudi, sudeći po reakcijama što na netu, što in vivo) neuspjeli izlet. Quote
Grobodan Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 Ne bih baš kupovao ni neuspele izlete, osim za 5 evra kad bih ih našao u nekoj kutiji na popustu kroz 2-3 godine, a ovde govorimo o prvoj nedelji. Možda ima stvarno ljudi kojima se... ovaj album... sviđa? Quote
In The Flesh Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 Ima nas svakakvih, definitivno. Quote
Grobodan Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 I ja kažem, zato nije lepo negirati te različitosti. Quote
MegaDave90 Posted September 28, 2011 Report Posted September 28, 2011 Meni je album bas lepo legao ovih dana. Svakako jeste slabije izdanje Opeth-a u odnosu na neke druge njihove radove, ali album po mom ukusu daleko od toga da je los, ima tu bas lepih momenata i dobrih deonica. Doduse neke od kompozicija mi deluju nedovrsene (Nepenthe) ili su trebale da budu krace ( I feel the dark). U svakom slucaju album je po mom misljenju vise nego ok, naravno moglo je to i bolje. Kad bih ga ocenio ovo bi mu bila ocena : 7.5/10. 1 Quote
truliandedzombileš! Posted September 29, 2011 Report Posted September 29, 2011 opusteno, nije ovo muzika za svakoga. Već? Samo za izabrane? Nadarene duhom i sluhom? 1 1 Quote
azal Posted September 29, 2011 Report Posted September 29, 2011 ima tu bas lepih momenata i dobrih deonica. jake reci Quote
Captain Spaulding Posted September 29, 2011 Report Posted September 29, 2011 Ušao 'bum u US top 20. To im je bio i cilj , da impresioniraju starije americke generacije .... Quote
Killing Floor Posted October 1, 2011 Report Posted October 1, 2011 Već? Samo za izabrane? Nadarene duhom i sluhom? nisam to hteo da kazem.nije ni bitno. Quote
Lou Posted October 6, 2011 Report Posted October 6, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=0HjcDn4cbNY&feature=feedu Ne postoji intervju gde on ne naglasi da je slušao bend koji je "pretty obscure". Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted October 6, 2011 Report Posted October 6, 2011 to je to nekad je pricao o smislu i sustini pesme a sad prica kako zvuci i od koga je ukrao sta 1 1 Quote
Recommended Posts