Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobro, naravno da je mika oduvek donekle pokazivao afinitete, koji bend uostalom nema NIKAKVIH uticaja a da valja bilo sta? A da.. za Pitera.. bas to mislim.. kapiram da sam negde na ovoj temi to i spomenuo da mi se cini da je on bio neka spona tu koja je donekle ogranicavala kompletnu mikinu kreativnu dominaciju.. sa ovom ekipom sada opeth je definitivno i 100% one-man-band.

• Upvote 2
  • Downvote 2
Posted (edited)

Dobro, naravno da je mika oduvek donekle pokazivao afinitete, koji bend uostalom nema NIKAKVIH uticaja a da valja bilo sta? A da.. za Pitera.. bas to mislim.. kapiram da sam negde na ovoj temi to i spomenuo da mi se cini da je on bio neka spona tu koja je donekle ogranicavala kompletnu mikinu kreativnu dominaciju.. sa ovom ekipom sada opeth je definitivno i 100% one-man-band.

Dobro si ovo rekao. Tako i ja mislim

Edited by Captain Spaulding
  • Upvote 1
Posted
A da.. za Pitera.. bas to mislim.. kapiram da sam negde na ovoj temi to i spomenuo da mi se cini da je on bio neka spona tu koja je donekle ogranicavala kompletnu mikinu kreativnu dominaciju..

Sramotno je što ga je Mikael posle napljuvao u fazonu da nije doprinosio bendu i da su njegove ideje bile za bacanje.

• Upvote 1
Posted

Kasnim sa komentarom, al' 'ajde:

Smorcina od albuma. The Devil's Orchard je jedina bas super pesma na albumu. Slither i The Lines In My Hand mogu da prodju koliko-toliko, kao i drugi deo Folklore, ostatak tesko da cu ikada vise slusati...

• Upvote 1
  • Downvote 2
Posted

In other news:

"Heritage", the new album from Swedish progressive metallers OPETH, has registered the following first-week chart positions so far:

Denmark: #8

Norway: #8

Germany: #9

Netherlands: #10

Australia: #12

Austria: #16

U.K.: #22 (U.K. Rock Albums chart at No. 1.)

France: #24

New Zealand: #26

Ireland: #34

Belgium: #87

Izgleda da se poprilično dobro prodaje a podsetimo da je ovo era downloada gde će svako poslušati album pre nego što ga kupi.

Posted (edited)

Takođe je era u kojoj je Opeth prethodnim ostvarenjima napravio sebi kultni status, sa mnoštvom fanova koji imaju sve albume, pa jedni iz principa, drugi iz inata, a treći iz fanatičnosti kupuju Heritage.

E da, valjda ima i onih kojima se album stvarno i sviđa, i dunno.

Edited by In The Flesh
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Ne bih baš kupovao ni neuspele izlete, osim za 5 evra kad bih ih našao u nekoj kutiji na popustu kroz 2-3 godine, a ovde govorimo o prvoj nedelji.

Možda ima stvarno ljudi kojima se... ovaj album... sviđa?

Posted

Meni je album bas lepo legao ovih dana. Svakako jeste slabije izdanje Opeth-a u odnosu na neke druge njihove radove, ali album po mom ukusu daleko od toga da je los, ima tu bas lepih momenata i dobrih deonica. Doduse neke od kompozicija mi deluju nedovrsene (Nepenthe) ili su trebale da budu krace ( I feel the dark). U svakom slucaju album je po mom misljenju vise nego ok, naravno moglo je to i bolje. Kad bih ga ocenio ovo bi mu bila ocena : 7.5/10.

• Upvote 1