Grobodan Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Konačno neko da me zameni u borbi. Quote
Demon Seed Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Bend je do sada izdao 10 full-length albuma. Nabroj mi samo dva njihova albuma koja imaju isti zvuk, koncept i atmosferu. Recimo, razlika između "Morningrise"-a i "MAYH"-a je zaista ogromna ali su ljudi MAYH kasnije (kako to obično biva s Opeth-om) prihvatili i taj novi zvuk koji je vremenom, jelte, postao prepoznatljivo opethovski. Ili, razlika između "Deliverance" i "Damnation" je još veća. Da li treba da objašnjavam zašto? I opet, ljudima se nije baš svidelo u početku, bilo je malo "kontroverze" oko tog albuma ali je i "Damnation" kasnije prihvaćen od strane većine kao još jedan klasičan album jer su ljudi ipak prepoznali očigledan kvalitet. Što se tiče "Heritage"-a, u pravu si kad kažeš da album ima taj ležerniji "jam session" zvuk ali to su i hteli da postignu, da daju svoj pečat tom starom prog zvuku, nije sigurno album slučajno ispao tako. I ne vidim šta je sad loše u tome? Po čemu se sad ovaj slučaj razlikuje od gorepomenutih? Ako ćeš da kažeš "Zato što je loš" ili tako nešto, ne moraš da se trudiš. Ja opet kazem, ne pricam uopste o tome, svaki Opeth album ima drugaciju atmosferu i zvuk, ali ima i ono nesto jedinstveno sto je glavni deo Opeth zvuka. Na Heritage je taj Opeth pecat malo izbledeo, o tome pricam. A ako cemo o "instituciji", otisla je polovina benda (Lopez i Lindgren) sa kojom je bend uradio vrlo bitne, ako ne i najbitnije svoje albume... A koliko sam video, pisanje i snimanje Heritage-a je funkcionisalo tako sto je Mikael izdavao naredjenja i sve je uradjeno na nacin na koji je on hteo. Jeste bio glavni i ranije, ali su i drugi ucestvovali, a ovako, jos Mendez da mu ode, i Opeth ce da se pretvori u Mikaelov prateci bend Quote
Andrija Smith Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Mikael u zadnje vrijeme može da uči od Wilsona, a ne da saradjuje sa njim, jer ga ovaj može naučiti par stvari kako stvara bend, a ne jedan čovjek. Quote
Face Of Melinda Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Evo bas uzivam u Heritage-u i delim pluseve Kendall-u na one minuse sto ste mu nabacili, da podrzim coveka. Tek je stigao na forum a vi opleli minuse, bagro nijedna Anyway album rula, i opetH jovo nanovo prica... svaka druga stranica ista, pojavi se neko i kaze da je album dobar i dodje vas deset da ga izroka sa minusima i kaze da je album njesra... Ajde da ubacim neku svezu vest Obratite paznju kada prolazite pored Karadjodjevog trga u Zemunu, neki Beauty salon sa leve strane (iz pravca NBG ka Zemunu)je nalepio na svoje staklo O od opetha Quote
Lou Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 E, video sam to i ja, nikako da prođem peške tuda i slikam. A pada mi na pamet i da uđem i pitam ko sluša Opeth. Inače... HERITAGE JE GOVNO 1 1 Quote
Grobodan Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Mikael u zadnje vrijeme može da uči od Wilsona, a ne da saradjuje sa njim, jer ga ovaj može naučiti par stvari kako stvara bend, a ne jedan čovjek. Ma more može i sa ovog foruma nešto da nauči, ipak je on iskomleksirani patuljak a ovde se istine univerzuma razotkrivaju iz minuta u minut. Ko ide na koncert lepo neka ga nahvata i da mu link za forum. Quote
Face Of Melinda Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 ajde nja nja nja... HERITAGE RULA! EJ EVO INTERVJUA, zmaci umirala sam od smeha dok sam slusala ovaj intervju, obratiti paznju na lika koji ga intervjuise http://www.youtube.com/watch?v=f3L-lcW4-TM Quote
Captain Spaulding Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 (edited) Evo bas uzivam u Heritage-u i delim pluseve Kendall-u na one minuse sto ste mu nabacili, da podrzim coveka. Tek je stigao na forum a vi opleli minuse, bagro nijedna Anyway album rula, i opetH jovo nanovo prica... svaka druga stranica ista, pojavi se neko i kaze da je album dobar i dodje vas deset da ga izroka sa minusima i kaze da je album njesra... Ajde da ubacim neku svezu vest Obratite paznju kada prolazite pored Karadjodjevog trga u Zemunu, neki Beauty salon sa leve strane (iz pravca NBG ka Zemunu)je nalepio na svoje staklo O od opetha Ja kad kažem i dobro i loše dobijem 10 minusa Edited December 17, 2011 by Captain Spaulding 5 Quote
Grobodan Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Ja kad kažem i dobro i loše dobijem 10 minusa Minusi kažeš? Quote
Face Of Melinda Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Eto od mene mozes samo plus da dobijes ako ti je za utehu p.s. osim onda kada kazes da je heritage sranje Quote
Andrija Smith Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Ma more može i sa ovog foruma nešto da nauči, ipak je on iskomleksirani patuljak a ovde se istine univerzuma razotkrivaju iz minuta u minut. Ko ide na koncert lepo neka ga nahvata i da mu link za forum. Ali objektivno stanje stvari je da je nevjerovatno iskompleksiran bio u vremenu stvaranja Heritage-a. Ja jesam fanboy i sucker za sve što on izbači, pa sam pratio i njegov myspace i mini blogove koje je pisao, odisali su frustracijom. Quote
Grobodan Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Isfrustrirao se jer je znao da će da se ispiša po svima ove godine pa mu je žao bilo. Quote
Captain Spaulding Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Pa ako kazem da je Heritage dobar dobicu 10 minusa i jedan plus sto dodje 9 minusa. Ako kazem da je Heritage sranje dobicu 10 minusa , 1 od tebe i 9 od Bane-ovih laznih profila , tako da necu da lazem zbog jednog jebenog minusa ....tako da .... HERITAGE JE SRANJE 2 4 Quote
Kendall Posted December 18, 2011 Report Posted December 18, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=f3L-lcW4-TM Ne mogu da verujem koliko dobar intervju. Umro sam od smeha. Mikaela volim kao da mi je rod rođeni. A ovaj histerično-euforični lik što ga intervjuiše kao da je iskočio iz nekog crtanog filma... U svakom slučaju, Heritage je suvo zlato. samo je šteta što neki to nikad neće skapirati. I naravno, šteta što nema više takvih albuma u današnjoj muzici. 4 4 Quote
truliandedzombileš! Posted December 18, 2011 Report Posted December 18, 2011 Ima, ideš na mediaboom, kucaš prog rock i izbaci bar tristotinjak albuma samo iz ove godine. 2 1 Quote
truliandedzombileš! Posted December 18, 2011 Report Posted December 18, 2011 Nije baš tako!!! Većina je poput heritage-a, ali neki i valjaju. 1 1 Quote
Captain Spaulding Posted December 18, 2011 Report Posted December 18, 2011 samo da nadovezem goat rampage Quote
truliandedzombileš! Posted December 18, 2011 Report Posted December 18, 2011 vazda mi tuđe koze lepše bile. Quote
Demon Seed Posted December 25, 2011 Report Posted December 25, 2011 (edited) Jebo sam uz Heritage i osecao sam se kao mene da jebu. Edited December 25, 2011 by Demon Seed 3 1 Quote
In The Flesh Posted January 13, 2012 Report Posted January 13, 2012 Storm Corrosion, the project featuring Mikael Åkerfeldt and Steven Wilson (Porcupine Tree etc) have posted a few photos from a recent photoshoot on their facebook page. The self-titled record will be released through Roadrunner records worldwide in mid-April. Quote
Andrija Smith Posted January 13, 2012 Report Posted January 13, 2012 Mikael otišo iz Laney-a u Marshall. $$$$$$$$$$$$$ 1 Quote
Recommended Posts