_lazarus Posted January 27, 2005 Report Posted January 27, 2005 da i meni je definitvno Nice omiljen... pogotovo ninhilizam ...
Svarog Posted January 27, 2005 Report Posted January 27, 2005 Lik je pravi Baja (MK) Него штанего Баја!!! МК је Бог! P.S. Druže Dušane, da nisi dobio onaj moj tekst o pseudo-Umu na mail? Јок море, ајде шаљи поново.
Zakk Fade To Black Posted January 29, 2005 Report Posted January 29, 2005 Tesko pitanje ali ipak Neitzche
negative creep Posted March 1, 2005 Report Posted March 1, 2005 Volim Aristotela...nekako je sve od njega pocelo, a i bio je ucitelj moje omiljene istorijske licnosti...
GothicWraith Posted March 29, 2005 Report Posted March 29, 2005 Sokrat, Sokrat i Nice je odlican samo mnogo pogresno shvacen (nazalost)
Ritchie's Blues Posted April 13, 2005 Report Posted April 13, 2005 Niche je najbolji. Hriscanstvo je po njemu chist mazohizam. I najvece zlo u istoriji. U pravu je.
Old Smuggler Posted June 26, 2005 Report Posted June 26, 2005 Sokrat, mada je i Kant u konkurenciji ...
Гера Posted June 27, 2005 Report Posted June 27, 2005 omiljeni filozof... hm... SINISA MATIJEVIC, definitivno!
blondie Posted June 27, 2005 Report Posted June 27, 2005 "Kod osnivaca vjere misao je duplikat zivota, a zivot je duplikat misli. Hristos je dokazao svoju vjeru svojim zivotom. Samopozrtvovanje je konzekvenca Hristovog ucenja, zato su se i Hristos i apostoli njegovi zrtvovali. Samoubistvo je konzekvenca Sopenhauerovog ucenja - Sopenhaur se nije ubio." "I Tolstoja i Rusoa kultura je digla na ovu visinu na kojoj su bili i sa koje se nisu mogli spustiti iako su propovjedali to spustanje. Tolstoj je do smrti pisao knjige a nije orao; Ruso se do smrti potucao po ljetnjikovcima i salonima aristokratskog svijeta, a nije otisao da cuva stado na Alpima...: i tako dalje... Vjerujem u Isusa Hrista, ne volim bas filozofe. Ali ajde, omiljeni filozof mi je svakako moja baba. Od nje sam cula viase mudrolija i zivotnih istina nego od 15 filozofa zajedno.
Kali Agna Posted June 27, 2005 Report Posted June 27, 2005 omiljeni filozof mi je svakako moja baba. Od nje sam cula viase mudrolija i zivotnih istina nego od 15 filozofa zajedno. To blondie I mene je moja baba naucila mnogim zivotnim mudrostima, posebno tome kako treba rukovati muskarcima
gruban Posted June 27, 2005 Report Posted June 27, 2005 grci su imali filozofe jer su imali OYZO...gdje bi nama kraj bio!!!
blondie Posted June 27, 2005 Report Posted June 27, 2005 (edited) kali: to ti kazem `ako nisam pismena, jesam usmena` `vise volim pismenu kurvu nego nepismenu seljanku` (posto je baba skolovala svoje 6 djece, medju njima moju mamu i tetku - a bilo je nenormalno u ta vremena da zensko dijete saljes u sarajevo u skolu - pa su zene komentarisale kako samo kurve idu u skolu ) `nabijanje svje`tskih guzica nikad nije bilo isplativo` (na racun mnogobrojnih gostiju koji nam iz kuce nisu izlazili) `pamet u glavu a dole sta bude` i tako dalje i tako dalje.... sto se tice grka - svojevremeno sam imala profu na faksu koji je gotivio grcke filozofe ali nikad nije propustio priliku da kaze kako su to sve mahom bili bogatasi, koji od silnog besposlicarenja i bijesa nisu imali sta drugo raditi nego filozofirati i pederisati se. Edited June 27, 2005 by blondie
-Abraxas- Posted June 30, 2005 Report Posted June 30, 2005 NIetzsche i Arthur Schopenhauer i kierkegaard i sartre
blondie Posted June 30, 2005 Report Posted June 30, 2005 i da.. `dok kuja ne ma`ne repom, nijedan ker se nece okrenuti za njom` i tako. izvinite, ali ovo nije spam.
-Abraxas- Posted July 2, 2005 Report Posted July 2, 2005 Kada ides jednoj zeni,ne zzaboravi bic da poneses!hehe kada zena cuti ne prekidaj je!!
blondie Posted July 2, 2005 Report Posted July 2, 2005 Kada ides jednoj zeni,ne zzaboravi bic da poneses!hehe kada zena cuti ne prekidaj je!! e to ti kazem.. to se nice i kant jos nisu sjetili da napisu
-Abraxas- Posted July 2, 2005 Report Posted July 2, 2005 prvu recenicu je nietzsche napisao a drugu sam ja haha
Recommended Posts