-Abraxas- Posted July 2, 2005 Report Posted July 2, 2005 moze se svakom desit!VEcina filozofa je imala problema sa zenama,jer ako fiozof ima zenu onda ne misli sa mozgom nego sa ....! to je moja nova teorija!nietzsche je napisao onu recenicu jer je iao proleme sa zenama kai ischopenhauer,kierkegard itd
blondie Posted July 3, 2005 Report Posted July 3, 2005 (edited) moja baba nije imala te probleme zato je dobar filozof Edited July 3, 2005 by blondie
Face Of Melinda Posted October 27, 2005 Report Posted October 27, 2005 "Kod osnivaca vjere misao je duplikat zivota, a zivot je duplikat misli. Hristos je dokazao svoju vjeru svojim zivotom. Samopozrtvovanje je konzekvenca Hristovog ucenja, zato su se i Hristos i apostoli njegovi zrtvovali. Samoubistvo je konzekvenca Sopenhauerovog ucenja - Sopenhaur se nije ubio." "I Tolstoja i Rusoa kultura je digla na ovu visinu na kojoj su bili i sa koje se nisu mogli spustiti iako su propovjedali to spustanje. Tolstoj je do smrti pisao knjige a nije orao; Ruso se do smrti potucao po ljetnjikovcima i salonima aristokratskog svijeta, a nije otisao da cuva stado na Alpima...: i tako dalje... Vjerujem u Isusa Hrista, ne volim bas filozofe. Ali ajde, omiljeni filozof mi je svakako moja baba. Od nje sam cula viase mudrolija i zivotnih istina nego od 15 filozofa zajedno. Procitaj knjigu Davida Albaharija "Mamac" i videces zasto sam ti je preporucila
Zagrivuk Posted October 31, 2005 Report Posted October 31, 2005 Procitaj knjigu Davida Albaharija "Mamac" i videces zasto sam ti je preporucila Ja imam njegove knjige, pa cak i neobljavljene price, cisto da se pohvalim
Demonikus Posted November 7, 2005 Report Posted November 7, 2005 Aristotel- pogotovo njegova politika NIče- njegova teorija o natčoveku
Girl with dangerous powers Posted November 12, 2005 Report Posted November 12, 2005 HEIDEGGER definitivno shtreberu Heraklit je ziveo u shumi!
blondie Posted November 13, 2005 Report Posted November 13, 2005 Procitaj knjigu Davida Albaharija "Mamac" i videces zasto sam ti je preporucila upisano. prvom prilikom cu je nabaviti.
Moonlight Posted December 28, 2005 Report Posted December 28, 2005 Pitagora! Bez pogovora. Njegova ucenja se i danas koriste u npr. numerologiji. Tetraktis je veoma slican kabalistickom drvetu, a o njegovoj skoli necu ni da pricam. Prvi filozof koji je ravnopravno gledao na zene i muskarce. A i dan danas svako malo dete zna za Pitagoru zbog njegove teoreme koju vrlo cesto koristimo. Ima jos mnogo....
Druidess Posted January 3, 2006 Report Posted January 3, 2006 Sokrat - svidjaju mi se njegovi 'nacini' dolaska do istinitog saznanja...i naravno Diogen Sinopski - pravi lik!
Cortex Posted January 27, 2006 Report Posted January 27, 2006 Ja gotivim racionalizam. Tu su Lajbnic, Spinoza i Descartes. Izdvojicu Dekarta. Ipak sam kao maturski u srednjoj radio temu "Dekartov ontoloski dualizam" Cortex - res cogitans.
Svarozic Posted February 5, 2006 Report Posted February 5, 2006 Da ne bude da nista nisam rekao: Platon, Lesek Kolakovski i Blez Paskal i Emanuel Kant. Verovatno bih ubacio jos par njih da sam ih procitao
Guest GoldenBoy Posted April 11, 2006 Report Posted April 11, 2006 Lucije Anej Seneka!!! Joco Jamamoto(samuraj,pustinjak,svestenik) Ko voli istok i njihov nacin razmisljana preporucujem knjigu "Hagakure i Misima"
Queen_of_the_ryche Posted April 11, 2006 Report Posted April 11, 2006 Zenon...koji je to lik (najblaze receno) Pamticu teoriju da jedan covek...predmet...ne moze nikad da stigne iz tacke A u tacku B... LEGENDARNO!!!!
Recommended Posts