bafomet Posted April 11, 2006 Report Posted April 11, 2006 (edited) lik koji ima nadimak UM mora da je stvarno bio lik ja glasam tog baju iako o njemu nishta ne znam proterali ga iz atine da napakoste periklu.... Edited April 11, 2006 by bafomet
Guest حسين Posted April 12, 2006 Report Posted April 12, 2006 (edited) Pamticu teoriju da jedan covek...predmet...ne moze nikad da stigne iz tacke A u tacku B... Stigne, stigne... Edited April 12, 2006 by حسين
Kveld Posted April 29, 2006 Report Posted April 29, 2006 Da ne bude da nista nisam rekao: Platon, Lesek Kolakovski i Blez Paskal i Emanuel Kant. Verovatno bih ubacio jos par njih da sam ih procitao ha ha , bravo za Kolakovskog...ja neshto chitam Kanta i iako me nervira i mislim da je trebao da se malo spusti na zemlju kao i svi nemachki idealisti osim Shelinga kontam da je bio genijalan lik..smisliti takav sistem , pa makar ne vredeo ni 5 para... stvarno me fascinira koliko se su te Shvabe trudile da dokazu neshto shto mozda i nema veze sa zivotom ali su zato smislili tako zanimljivu prichicu ravnu najboljem SF-u...samo Den Simons i negov sistem Paksa, Endimiona , Hiperiona i Yggdrasila moze da prismrdi Kantu i Hegelu ahaha
forever*autumn Posted April 30, 2006 Report Posted April 30, 2006 ha ha , bravo za Kolakovskog...ja neshto chitam Kanta i iako me nervira i mislim da je trebao da se malo spusti na zemlju kao i svi nemachki idealisti osim Shelinga kontam da je bio genijalan lik..smisliti takav sistem , pa makar ne vredeo ni 5 para... stvarno me fascinira koliko se su te Shvabe trudile da dokazu neshto shto mozda i nema veze sa zivotom ali su zato smislili tako zanimljivu prichicu ravnu najboljem SF-u...samo Den Simons i negov sistem Paksa, Endimiona , Hiperiona i Yggdrasila moze da prismrdi Kantu i Hegelu ahaha siroti Hegel, niko ga ne voli.
Guest حسين Posted May 1, 2006 Report Posted May 1, 2006 Jean Baudrillard je odličan, barem kao socijalni filozof.
Kveld Posted May 2, 2006 Report Posted May 2, 2006 siroti Hegel, niko ga ne voli. naprotiv , ja obozavam Hegela , cenim ga i poshtujem kao genijalnu i kreativnu lichnost ali njegovo shvatanje prirode kao nus-produkta Svetskog duha smatram kriminalnim
Supergalactic Lover Posted May 4, 2006 Report Posted May 4, 2006 kad sam prvo ucio o Dejvid Hjumu i njegovoj teoriji uzrocnosti, smorio sam se i bio u fazonu da je ovo nesto najgluplje sto sam ikada cuo. medjutim posle malo vise proucavanja, pojasnjavanja... ukapirao sam da ta relacija uopste nije naivna i da je covek stavro u pravu. mislim na onaj deo 'relacija nuzne veze izmedju uzroka i posledice'. posle sam se odusevio, i sad mislim da je car. sad radim nemacki klasicni idealizam i odusevljava me kantova i fihteova etika.
Kveld Posted May 5, 2006 Report Posted May 5, 2006 pa dobro, to ti je ta pricha ,Kant je rekao da sem uzrochnosti tripujemo i mnoge druge stvari (tipa sve , postor, vreme , uzrochnost, nuznost......)
Svaroggh Posted May 8, 2006 Report Posted May 8, 2006 (edited) Hmmm... Fridrih Niche, definitivno... Слава! Edited May 8, 2006 by Svaroggh
Tower... Posted May 24, 2006 Report Posted May 24, 2006 Mogu da kazem da je MARX iako nista nikada ni od njega ni od bilo kog drugog filozofa nisam procitao... ali planiram.
...m... Posted July 28, 2006 Report Posted July 28, 2006 Marko Aurelije ( dokaz (ne)ostvarivosti Platonove drzave)...
°°Džoca°° Posted October 5, 2006 Report Posted October 5, 2006 Pfff, pa nije samo to rekao... x) Najbolje sto je rekao je da je svet zao, i ne samo zao, nego da je ovaj svet najgori i da je samo malo gori ne bi mogao da postoji! x))))))))
forever*autumn Posted October 5, 2006 Report Posted October 5, 2006 znas li da je izjavio da zene treba stavljati u posebne zajednice i koristiti ih iskljucivo za razmnozavanje.... kapiram da devojku daleko vise zanima Sopenhauerov voluntarizam negoli njegovo trabunjanje o zenskom polu.
Blacksunray Verb Delikvent Posted October 8, 2006 Report Posted October 8, 2006 Pfff, pa nije samo to rekao... x) Najbolje sto je rekao je da je svet zao, i ne samo zao, nego da je ovaj svet najgori i da je samo malo gori ne bi mogao da postoji! x)))))))) genijalno, k'o i izjava za zene, chak ni ja sa njim ne mogu da se slozim....
Recommended Posts