imaginos Posted August 20, 2005 Report Posted August 20, 2005 Da li je moguce u Cubase SX-u u pesmu koja je npr tempa 120bpm takta 4/4 ubaciti deo razlicitog bpm i takta? naravno. pogledaj u menijima gde se ulazi u "tempo track" (ili pretrazi help po ovim kljucim recima) i sve ce ti biti jasno. mozes promeniti i tempo i takt...
- Σ - Posted August 23, 2005 Report Posted August 23, 2005 E ovako. Koristim Cubase SX 2.2 i HALion 2.0.3 sempler i hocu da nakucam bubanj. Problem je u tome sto svaki udarac zvuci identicno. Da li postoji neka fora da mi plugin menja dinamiku udaraca randomly ? † Naravoucenije : Da li plugin podrzava neku opciju da nasumicno menja velocity i pitch svakog udarca kako ne bi svaki triger zvucao identicno ?
Secracon Posted August 24, 2005 Report Posted August 24, 2005 U Cubase SX imaš logical editor za MIDI gde možeš tačno da mu podesiš kako da ti randomizuje udarce. Ima već i neke gotove fore, recimo gde su naglašene 1 i 3, što je recimo za kontračinelu super. Pročačkaj malo, mislim da je negde kod MIDI efekata. Traži LOGICAL EDITOR, to je to! Cheerz!
Генеральный Posted August 24, 2005 Report Posted August 24, 2005 jedno laicko: jel moze Emplitjub da obradi zvuk dzitre u trenutku dok se snima (ril tajm)? nekako mi je normalno da moze, a opet me Cubase/Nuendo najstrasnije odbijaju...
Dushan S Posted August 24, 2005 Report Posted August 24, 2005 Možeš da ga staviš na input channel, i onda ćeš ga imati printanog. Ali ne vidim smisao u tome, osim ako ti procesor nije jako slab.
Генеральный Posted August 25, 2005 Report Posted August 25, 2005 Možeš da ga staviš na input channel, i onda ćeš ga imati printanog. Ali ne vidim smisao u tome, osim ako ti procesor nije jako slab. Aaa, ok, izgleda da sam dao malo informacija - ili mi se tako cini... Koliko sam skontao ti si mislio da ne mogu da poteram Cubase/Nuendo? Sve u svemu kada se snimam u Cubase(tu)/Nuend(etu) zelim da cujem dist dok se snimam umesto clean suvarka koji cu posle da provlacim kroz dist...
imaginos Posted August 25, 2005 Report Posted August 25, 2005 dzoni, majstore, naravno da moze. fora je da ukljucis monitoring za traku gde snimas, i onda ce ti na zvucnike ici distorzovana gitara, a snimice ti je suvo, pa mozes posle da doterujes. naravno, ni kod babe nema za dzabe pa ce tu postojati neka latencija, ali to vec zavisi od hardvera. no, cenim da je sve ispod 10ms sasvim ok... i ne pricas da si pripalio dist? jel to radi neki semi-clean ili se se cioba na talme?
Генеральный Posted August 25, 2005 Report Posted August 25, 2005 dzoni, majstore, naravno da moze. fora je da ukljucis monitoring za traku gde snimas, i onda ce ti na zvucnike ici distorzovana gitara, a snimice ti je suvo, pa mozes posle da doterujes. naravno, ni kod babe nema za dzabe pa ce tu postojati neka latencija, ali to vec zavisi od hardvera. no, cenim da je sve ispod 10ms sasvim ok... i ne pricas da si pripalio dist? jel to radi neki semi-clean ili se se cioba na talme? probao sam (ocigledno) skoro sve i nije mi uspelo da ga nagarim, jel se monitoring ukljucuje u samom Emplitjubu koji se startuje kao plug-in ili direktno na traci koja se snima? sve ovo navedeno sam probao kod buraza koji radi neke fjuzn kombinacije svega i svacega - pa smo hteli da probamo kod njega Emplitjub sa dzitrom da vidimo kako radi... nista metal - nista krcanje! ja svoju dzitru snimam direktno u komp a sve od efekata je reverb u Sound Forge-tu! ete - toliko sam tru!
imaginos Posted August 25, 2005 Report Posted August 25, 2005 jel se monitoring ukljucuje u samom Emplitjubu koji se startuje kao plug-in ili direktno na traci koja se snima? ne u emplitjubu, vec na traci koja se snima (cubase, nuendo ili sta vec koristis). u cubaseu ima dugme "m" ispod naziva trake (jedno od dugmica). takodje treba videti kako je podesena kartica (ASIO kanali i sta vec sve tamo ima), mozda je do toga..? koja muzicka kartice je u pitanju a sve od efekata je reverb u Sound Forge-tu! ete - toliko sam tru! au, ne da si tr00, nego i cvlt!
- Σ - Posted August 25, 2005 Report Posted August 25, 2005 ne u emplitjubu, vec na traci koja se snima (cubase, nuendo ili sta vec koristis). u cubaseu ima dugme "m" ispod naziva trake (jedno od dugmica). takodje treba videti kako je podesena kartica (ASIO kanali i sta vec sve tamo ima), mozda je do toga..? koja muzicka kartice je u pitanju Hehe, u mojem Cubase-u (v2.2), dugme "M" funkcioniše kao "Mute" Elem, dugme za monitoring ti je prikazano na slici dole. Pritisni ga da požuti A kako stavljaš plugin ? Kao Audio->Plugins (na sam fajl) ili u "Inserts" ? Ovo drugo ti jedino valja ako hoćeš real-time efekat. Eh, da, i proveri taj ASIO setup. Zapravo "VST Multitrack" u opcijama...
Генеральный Posted August 25, 2005 Report Posted August 25, 2005 ne u emplitjubu, vec na traci koja se snima (cubase, nuendo ili sta vec koristis). u cubaseu ima dugme "m" ispod naziva trake (jedno od dugmica). takodje treba videti kako je podesena kartica (ASIO kanali i sta vec sve tamo ima), mozda je do toga..? koja muzicka kartice je u pitanju probao sam to sa dodatnim tasterima... mislim da je ipak do drajvera - zvucna je neki M-audio od 200ak EUR ali je karticu uzeo skoro tako da verovatno nije nabacio odgovarajuce drajvere... cela njegova masina jako pravi problema - nije hteo da mu se startuje Nuendo/Cubase posle instaliranja Emplitjub-a pa sam mu doskocio tako sto sam u okviru tekstualnog fajla kucao u polje za sifru neku neodgovarajucu sifru da bi krenuo da radi program - i tek sam ga iz Cubase-a registrovao kako valja... au, ne da si tr00, nego i cvlt! Tr00 Agricvlture blues influenced etno! @ Sigma fala na potencijalnim resenjima - deluje mi logicno da je nesto od ti' stvari... @ All nau plejing SRV - Superstition (Stevie Wonder pesma) ko nema - nek nabavlja - ovo je mnogo kul stvar!
imaginos Posted August 25, 2005 Report Posted August 25, 2005 Hehe, u mojem Cubase-u (v2.2), dugme "M" funkcioniše kao "Mute" Elem, dugme za monitoring ti je prikazano na slici dole hvala na ispravci, sigma. probao sam to sa dodatnim tasterima... mislim da je ipak do drajvera - zvucna je neki M-audio od 200ak EUR ali je karticu uzeo skoro tako da verovatno nije nabacio odgovarajuce drajvere... cela njegova masina jako pravi problema - nije hteo da mu se startuje Nuendo/Cubase posle instaliranja Emplitjub-a pa sam mu doskocio tako sto sam u okviru tekstualnog fajla kucao u polje za sifru neku neodgovarajucu sifru da bi krenuo da radi program - i tek sam ga iz Cubase-a registrovao kako valja... hmm. nemam iskustva sa tom karticom, ali princip bi trebalo uvek da bude isti. dodelis inputu neki asio kanal, "uzmes" ga u cubase-u, ali ga MUTIRAS u mikseru kartice (drajveru). ako ti ne uradis, kartice ce valjda automatski poslati ono sto "cuje" sa line-ina na izlaz. tako je bar kod mene na e-mu 0404. bojim se da ti ne gine empirijiski postupak.
Генеральный Posted August 26, 2005 Report Posted August 26, 2005 hmm. nemam iskustva sa tom karticom, ali princip bi trebalo uvek da bude isti. dodelis inputu neki asio kanal, "uzmes" ga u cubase-u, ali ga MUTIRAS u mikseru kartice (drajveru). ako ti ne uradis, kartice ce valjda automatski poslati ono sto "cuje" sa line-ina na izlaz. tako je bar kod mene na e-mu 0404. bojim se da ti ne gine empirijiski postupak. nema frke, dovoljno ste mi nabacili informacija sta novo da probam - greota je jedino sto nije mashina kod mene - brzo bih ja to nabudzio... sve u svemu fala svima na podrsci!
profa Posted August 30, 2005 Report Posted August 30, 2005 Da li neko ima slucajno crack za cubase sx 3!!!!!Preko googla slaba vajda! Piši PP ukoliko još uvek nisi našao.
Anonymous N Posted September 12, 2005 Report Posted September 12, 2005 Meni treba nesto shto pravi ritam.Ko zna kakvi su programi Acid ,Reason ili kako se radi Cu base-u VST32 5.0 treba mi neko uputstvo na serbskommm?
Dani Filth Posted September 13, 2005 Report Posted September 13, 2005 Hmmm ... ima uputstvo na forumu http://www.mrznja.tk ,tema INSTRUMENTI pa Propellerhead Reason ... nacukao sam uputstvo za NN-XT i Redrum ... samo je problem sto ces morati da cekas malo vise da se slike ucitaju !!! evo ti i link Reason poz !
Lordring Posted September 13, 2005 Report Posted September 13, 2005 (edited) ako nekog zanima kupovina nove kartice, prodajem M-Audio Delta Audiophile 192 (192bit/24bit) sa sve software-ima koji dolaze uz nju: Reason Express Adapted i Live Delta 2.1.2 2 balansirani analogni I/O (1/4" TRS) S/PDIF digital I/O (može da služi za eksterne efekte) MIDI I/O (16-tokanalni) input monitoring 1/4" TRS L/R razdvojeni podržava 64-bitni drajvere PCI 2.2 cena: 160 EUR Edited September 13, 2005 by Lordring
Stratus Posted September 13, 2005 Report Posted September 13, 2005 Radi li neko u Logic audio platinum - u? Pozdrav Alogicarima Stratusi
Phil Schneider Posted September 14, 2005 Report Posted September 14, 2005 Cubase SX Terratec EWS 88 MT
Atheist Posted September 19, 2005 Report Posted September 19, 2005 Kako vam se cine bubnjevi? (dobro, i ostalo, ali ja bas nisam zadovoljan basom) FJ.mp3
Wendigo Posted September 19, 2005 Report Posted September 19, 2005 @ Atheist Mora da si odabrao najnadrkaniji deo koji si kucao. Salim se! Ovo zvuci sasvim fino, i zvuk bubnjeva je korektan, pogotovo dobos (bar za moj ukus). Interesantan je ritam. Jel su ti sve stvari u ovom fazonu, ili samo ovaj deo? Interesantan trip.
Генеральный Posted September 19, 2005 Report Posted September 19, 2005 Kako vam se cine bubnjevi? (dobro, i ostalo, ali ja bas nisam zadovoljan basom) FJ.mp3 ok je ovo, mislim da se uklapa...
darijus Posted September 19, 2005 Report Posted September 19, 2005 Kako vam se cine bubnjevi? (dobro, i ostalo, ali ja bas nisam zadovoljan basom) FJ.mp3 lepo zvuci...
Atheist Posted September 19, 2005 Report Posted September 19, 2005 Hvala. @Newcomer: Ovo je bas deo koji ne znam gde da strpam (od dva "projekta"). Ali ovaj prog-death-tech-instumental-fusion-jazz-ethno-metal projekat pun je istripovanih delova. Nije ovaj najnadrkaniji nego mi je lepo dosao moj preview kucanja bubnjeva (nije cak ni obradjen - samo sam stavio malo reverba na dobos) . Znas, trudim se (i nadam se uspevam) da sve sto iskomponujem zvuci realno i bude izvodljivo - mada, priznajem, neki delovi su prilicno teski.
Dani Filth Posted September 30, 2005 Report Posted September 30, 2005 BFD , DrumKit From Hell ili ... ??? bubnjevi bas zvuce do jaja ...
Recommended Posts