Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Ovako momci . Imam jedno pitanje za cakewalk 2.0.

Interesuje me da li ga iko od vas koristi i da li se moze ubaciti bubanj preko palete kao npr u qbase ???

Zna li neko da li ima kakve dobre updat-e i moze li se ikako poboljsati zvuk jer imam kopiju a zvuk je uzas sad.gif . Ako neko ima neki predlog ili nesto zna o cakewalk zamolio bih vas da odgovorite ?

Posted
Nisam siguran sta tacno pitas.

A da predjes na Sonar ili Cubase?

Cubase

Da vec sam koristio Cubase ali ne znam koja je verzija znam jedino da je toliko star da mu je interface u jednoj boji lol biggrin.gif ( CRNA i BELA ) . Ima li neko ko bi mi mogao poslati Cubase ili reci gde mogu nabaviti ????

Posted
Kod pirata ili skini sa neta preko p2p-a ili na nekom warez forumu.

Hvala ti puno . Ucinio bi mi veliku uslugu ako mi jos mozes napisati tacno ime i verziju koju da skinem , posto ako je pogresno napisano nece da nadje na search . Ajde molim te ucini mi to ?

Posted
mogu ja da ti posaljem uz Batiovu skolicu

sx3 i nuendo ...

pitanje je da li ce mu nuendo biti od pomoci..

Nisam bas siguran da je nuendo za pocetnike,mada opet je to sve isti ku*ac

Posted
pitanje je da li ce mu nuendo biti od pomoci..

Nisam bas siguran da je nuendo za pocetnike,mada opet je to sve isti ku*ac

Cek momci , ne znam o cemu pricate . Kakve pocetnike tj. ko je pocetnik , kakva skola itd ??? Od Zdravka sam PM trazio skole a ovde pitam za software . AKo neko moze da odgovori neka odgovori ako ne onda nista .

Posted

Yap ... hoces li ti Aleksandre taj Cubase ili ne ???

ponudio sam ti i michael angelovu skolu za koju si

me pitao inache ... narezacu ti i nju ako hocesh !!!

aj' uzdravlje pivopije.gif

Posted
Yap ... hoces li ti Aleksandre taj Cubase ili ne ???

ponudio sam ti i michael angelovu skolu za koju si

me pitao inache ... narezacu ti i nju ako hocesh !!!

aj' uzdravlje pivopije.gif

E moze , hvala ti puno . Ajde poslacu ti PM .

Posted
Zanima me koji je processor bolji za audio produkciju...

AMD ili Intel?

Ajmo sam mini glasanje.

AMD ili INTEL . Apsolutno nije vazno . PA zaboga nije ti ovo Photospoh ili Macromedia pa da ti je cash , processor i memorija vazni . Na svakom ti softwareu pise koliku minimalnu konfiguraciju trebas . Vazna je kartica i jos neke komponente ovisi o tome da li pravis multimedia PC ili ne . Evo sebi planiram uzeti Fatality mainboard i graficku , Win XP media centar ( original ) , CUBASE nadam se da ce mi ovaj momak poslati .

Posted

Zanima me koji je processor bolji za audio produkciju...

AMD ili Intel?

Ajmo sam mini glasanje.

Najbolje zaobidji procesor u sirokom luku, cuo sam da izaziva smetnje u signalu icon_biggrin.gif

Salu na stranu, to je kao da si pitao: "Na kom procesoru ce lepse izgledati Windows na monitoru, AMD-u ili INtel-u?" Procesor je tu da izvrsava instrukcije. Zadas mu nesto, tipa dodaj 2 i 4, i on to izvrsi. AMD i Intel ce te instrukcije izvrsiti na malo drugaciji nacin, ali rezultat ce uvek biti isti. E sad, procesori koji su priblizno jednakih preformansa ce se malo razlikovati u brzini odredjenih instrukcija, Intel ce mozda biti malo bolji (lupam) sa floating point brojevima, a AMD ce mozda imati bolju arhitekturu sa deljenje prirodnih brojeva, ali to ti verovatno neces ni primetiti. A naravno, ne treba ni da pricamo o tome da ce krajnji rezultat biti isti.

Sve se svodi na input -> processing -> output. Processing ti je cista matematika, to moze da radi bilo ko, i nema nikakvih gresaka u signalu, posto je sve digitalno. Ali, ti trebas da snimis input, i tu trebas da pretvoris analogni signal u digitalni, i tu postoje varijacije u kvalitetu, a to znaci: dobra zvucna kartica. Naravno, imas i output, ali to nije tvoja odgovornost, vec ljudi koji prave zvucnike i hi-fi sisteme. Naravno, moras i ti da budes u stanju da cujes sta si napravio, ali kupis par dobrih slusalica, i zavrsio si posao.

Btw, ako sam nesto pogresio, neka me neko ispravi (ovo pricam kao kompjuteras a ne muzicar icon_biggrin.gif )!

Posted
Najbolje zaobidji procesor u sirokom luku, cuo sam da izaziva smetnje u signalu icon_biggrin.gif

Salu na stranu, to je kao da si pitao: "Na kom procesoru ce lepse izgledati Windows na monitoru, AMD-u ili INtel-u?" Procesor je tu da izvrsava instrukcije. Zadas mu nesto, tipa dodaj 2 i 4, i on to izvrsi. AMD i Intel ce te instrukcije izvrsiti na malo drugaciji nacin, ali rezultat ce uvek biti isti. E sad, procesori koji su priblizno jednakih preformansa ce se malo razlikovati u brzini odredjenih instrukcija, Intel ce mozda biti malo bolji (lupam) sa floating point brojevima, a AMD ce mozda imati bolju arhitekturu sa deljenje prirodnih brojeva, ali to ti verovatno neces ni primetiti. A naravno, ne treba ni da pricamo o tome da ce krajnji rezultat biti isti.

Sve se svodi na input -> processing -> output. Processing ti je cista matematika, to moze da radi bilo ko, i nema nikakvih gresaka u signalu, posto je sve digitalno. Ali, ti trebas da snimis input, i tu trebas da pretvoris analogni signal u digitalni, i tu postoje varijacije u kvalitetu, a to znaci: dobra zvucna kartica. Naravno, imas i output, ali to nije tvoja odgovornost, vec ljudi koji prave zvucnike i hi-fi sisteme. Naravno, moras i ti da budes u stanju da cujes sta si napravio, ali kupis par dobrih slusalica, i zavrsio si posao.

Btw, ako sam nesto pogresio, neka me neko ispravi (ovo pricam kao kompjuteras a ne muzicar icon_biggrin.gif )!

Respect , dobro objasnjeno

Posted

Mislim da grešiš.

Pitanje mu je na mestu. Ali odgovor je kao i na: "Šta je bolje, CocaCola ili Pepsi". Znači zavisi koga pitaš.

E sad nije sve tako crno. Kao što si sam reko jedan npr. ima bolju FPU , a drugi memoriski kontroler. Ako već čovek ide u detajle kad kupuje komp (što je za svaku pohvalu) može da se raspita šta je najkritičniji deo procesora za ono za šta njemu treba - zapis zvuka, efekti, vst instrumenti - jer svaki od tih poslova malo više eksploatiše neki deo procesora. To nećeš naći u domaćim časopisima. Tamo možes da vidiš da je neki bolji za grafiku zbog toga i toga, a neki za брут форс kompresiju zbog nekih njegovih prednosti, što nas ponovo davodi do toga da su neki procesori bolji za neku primenu od drugih. Ali zato možeš na netu.

[sUBJECTIVE]Moja preporuka je jednostavna: Ako imaš para da sklopiš Intel mašinu, a da ti zbog cene procesora+ploče ne ispaštaju ostale komponente that's the way to go, a ako nemaš pridruži se nama ostalima koji su sklopili "do jaja AMD konfiguraciju".[/sUBJECTIVE]

U svakom slučaju pročešljaj www.kvraudio.com forum - tamo u hardware delu imaš Intel vs AMD diskusija koliko hoćeš.

Posted

Momci ovako . Ako zeli dobru multimedia mashinu , idi na www.fata1ty.com i tamo kupi . Sto se tice processora ja sa slazem da nije toliko vazan i ne znam zasto govorite da jeste . Vazno je da ima dobru karticu dosta RAM-a oko 1gb kako mu ne bi kocilo pri radu sa vise operacija tj. programa , i dobar software tj. original od softwera . Cubase moze raditi na pentium 2 processoru + klolovanje i neka mala nadogradnja moze uciti i p2 korisnim . Ne trosi bezveze pare . Ako hoces svoj studio kupi i neku mixetu i Guitar 6 port i to je to .

Posted

Jedan primer: ako se recimo neko bavi muzikom koja zahteva mnogo kratkih semplova koji se loaduju u RAM, definitivno će uzeti procesor sa boljim memoriskim kontrolerom (iliti onaj čije ploče imaju bolji memoriski kontroler - da se ogradim biggrin.gif).

Posted

hehe icon_smile.gif odlicno .

Ma razmisljam sada praviti studio u sobi . Prvo moram kupiti Guitar 6 port i nasao sam polovnu mixetu za 120 evra ovde kod mene u gradu od nekog momka . Verovatno cu i ozvuciti sobu ali za sve to treba oko 500 evra sad.gif . Ta mixet je 8 portna ( BERINGER ) .

Tako kada zavrsim razmisljam da pocnem raditi tj zaradjivati na tome tako sto cu vrsiti produkciju pesama lokalnih bendova . U subotu kao sto znas idem u studio snimati svoju pesmu i placam 70 evra sad.gif . Vidis kako zaradjuju . Taj covek LULE ga zovu ce mi dati neke instrukcije u studiju kako se radi itd pa u skorije vreme planiram i ja kupiti sve to .

Posted

Ne znam baš. Mislim dodaje malo visokih oko 8KHz. icon_wink.gif

Naravno pričamo o finesama. Recimo, da li procesor peak-uje kad koristiš 64-bitne funkcije iako je 64-bitni, da li ga lakše zaguše kratki semplovi od onog drugog, da li ima neke čudne drop out-e kad snimaš dugačak audio...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...