Thirin Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Potreban software : EASTWEST QUANTUM LEAP SYMPHONIC CHOIR- 40 giga (9 dvd) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Nije valjda! Pa sumnjam da se neko odvažio u avanturu skidanja istog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 haha, brate ja sam mucke od 23gb skidao preko torenta par meseci (doduse, ne svaki dan). Koliko bi tek ovo bilo, a sigurno ima manje sidera... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dushan S Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Potreban software : EASTWEST QUANTUM LEAP SYMPHONIC CHOIR- 40 giga (9 dvd) Dobivost tog software-a ti je proporcionalna tvojoj novčanoj rentabilnosti! (u većini slučajeva, jel) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undreamer Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Pozdrav dobri ljudi! Treba mi par saveta...Krenuo sam da radim u nuendu i poceo da izvaljujem neke stvari Elem, kako god okrenem zvuk je krs...Snimam iz pojacala line-out pa u komp line-in i to je to.Kapiram da bi trebalo da posedujem neki dobar hardware.Da li bi trebalo da kupim zvucnu kartu(ako da mozete li mi reci koju)ili miksetu, ili sta da radim nov sam u ovome:)? Fala Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 to Dušan: nije tako! Eto, ja da to imam, j abih mu narezao i poslao. Jbg Ali ko će da skida 40 GB .... to Thirin: imaš li link za to? Ako imaš baci mi na PP, mislim da mogu da sredim da se to skine veoma veoma brzo ... ne pitaj kako ... inostranstvo ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Of The Strings Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Jel' zna neko neki program bolji od Mixcrafta za snimanje muzike? Ocajnicki mi je potrebno, molim vas sto brze odgovorite !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dushan S Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 (edited) to Dušan: nije tako! Eto, ja da to imam, ja bih mu narezao i poslao. Jbg Ali ko će da skida 40 GB ....Hoćeš da kažeš kako je lako biti velikodušan teoretski - kad nešto nemaš, ili kada se lično nisi morao truditi da to nabaviš? Evo ja da imam mercedesa, dao bih ti ga za džaba, drugarski! Al jebi ga, ko će sad da izlazi da kupuje merdžu na ovu 'ladnoću! Ali ako si u fazonu, poslaću ti i ja spisak za nekih 10-20 DVD-a pa skini, nareži na svoje diskove i pošalji mi! Jel' zna neko neki program bolji od Mixcrafta za snimanje muzike? Ocajnicki mi je potrebno, molim vas sto brze odgovoriteBolji je relativno. A šta ti znači "što brže"? Evo ja ti recimo kažem, radi u Cubase-u i ti odma prekosutra naučiš da radiš sa njim? Mixcraft je dovoljan za neke stvari a za neke nije pa sad... Radi u nekom programu koji poznaje tvoj drugar itd da bi ti mogao pokazivati, na primer, eto kao neki savet. Edited January 19, 2008 by Dushan S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Of The Strings Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Hoćeš da kažeš kako je lako biti velikodušan teoretski - kad nešto nemaš, ili kada se lično nisi morao truditi da to nabaviš? Evo ja da imam mercedesa, dao bih ti ga za džaba, drugarski! Al jebi ga, ko će sad da izlazi da kupuje merdžu na ovu 'ladnoću! Ali ako si u fazonu, poslaću ti i ja spisak za nekih 10-20 DVD-a pa skini, nareži na svoje diskove i pošalji mi! Bolji je relativno. A šta ti znači "što brže"? Evo ja ti recimo kažem, radi u Cubase-u i ti odma prekosutra naučiš da radiš sa njim? Mixcraft je dovoljan za neke stvari a za neke nije pa sad... Radi u nekom programu koji poznaje tvoj drugar itd da bi ti mogao pokazivati, na primer, eto kao neki savet. A nemas nijedan drugi predlog oko programa? Ja trenutno skidam Nuendo sa Isohunta. Jel' vredi cemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slave To Moonlight Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 naravno da vredi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Sad si me razočarao kao čovek, i kao komunista Bez zezanja, ne kapiram odakle takva zajedljivost ... možeš i ne moraš da mi veruješ, ali posla sam preko 50 diskova nepoznatim ljudima sa foruma, za dž naravno, tako da ne mislim da bi mi još 10 DVD-a pravilo problem. Ukoliko ne veruješ pokušaj da se raspitaš. I da znaš da bih ti narezao 10 DVD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Kad si to vec rekao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dushan S Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 A nemas nijedan drugi predlog oko programa? Ja trenutno skidam Nuendo sa Isohunta. Jel' vredi cemu?Cubase i Nuendo su dve različite verzije jednog istog programa, jedina vidljiva razlika će ti biti kakav je skin, osim ako ne koristiš poneku "advanced" opciju. Inače bilo koji program tipa Cubase, Nuendo, Sonar, Acid, sve će ti to raditi posao, samo se postavlja pitanje da li znaš da radiš sa takvim softwareom, i naravno, onoliko koliko ti znaš o snimanju i produkciji, tako će ti i zvučati ono što snimiš. Sad si me razočarao kao čovek, i kao komunista icon_smile.gif Bez zezanja, ne kapiram odakle takva zajedljivost ... možeš i ne moraš da mi veruješ, ali posla sam preko 50 diskova nepoznatim ljudima sa foruma, za dž naravno, tako da ne mislim da bi mi još 10 DVD-a pravilo problem. Ukoliko ne veruješ pokušaj da se raspitaš. I da znaš da bih ti narezao 10 DVD E pa hvala, ali ne bih nekom tražio tako nešto - osim u šali Ne obraćam se ja direktno i kritički tebi, nego ono, uopšteno, vezano za stav kad neko sedne pred monitor i komp i dok s vremena na vreme češe levo jajce pita da li neko ima nešto da mu da. Nije vaspitno činiti ljudima baš sve, treba neko i da se potrudi. Pa i nisam siguran da li si ti zato što bi poslao 10 DVD dobar čovek ili neko ko ne poštuje sopstveni integritet. Ja i ortaci smo kupovali po par sample diskova pa se đorali kad nije bilo neta, mora da se uloži da bi se imalo, ne može sve samo. Ima ovde na temi pitanja koja se rešavaju tako što se provede sat vremena na netu u raspitivanju i potrazi uz pomoć google-a, ili nekog filesharing programa samo je izgleda teško potruditi se, mora sve samo da dođe ili neko da snimi! Naravno, ne znam ja za sve ljude ovde kakvi su pa ako sam pogrešno procenio, jbg, izvinite momci! Nego ja da sam na vašem mestu, a pogledao sam par strana teme, ne bih tražio kojekakve plugove, nego bih radio sa jednim jedinim samplerom tipa kontakt, može battery, samo Cubase, neke akai zbirke, matore a glupe, par sintova, pročitaš manual i one knjige tipa cubase power od korica do korica, zatim pravac Sound on Sound magazin sajt, tamo lepo pročitate par stotina članaka, i posle par meseci, znaćete već nešto o materiji. To kao ozbiljan praktičan savet. Ovako se skine neki ultra giga bubanj i bas i kao to popališ, EQ i kompresor ne pomažu jer ne znaš šta bi radio sa njima na već ofarbanom bubnju, i iako je naizgled lakše, ništa se ne nauči kako treba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Elem da, slažem se sa tobom u potpunosti u vezi toga što si rekao pred kraj posta. Često uhvatim sebe kako potežem za nekim instant rešenjima, a onda posle mnogo zajebancije skontam da je trebalo da odmah krenem od početka jer je to ipak jedini i pravi put. Ali šta ću, nekad je stvarno smor čitati sve od početka i za sve oguliti dupe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Of The Strings Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 naravno da vredi A jel' znas nesto bolje za snimanje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrija Smith Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 A ljudi za sta sluzi Guitar rig? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Guitar Rig je VST koji treba da simulira pojačala, distorizije, kabinete i slično. To radi manje ili više uspešno. Ideja kod njega je da nimiš clean gitaru pa da je onda bojiš, ali ja nikada nisam tako napravio neki valjan zvuk. Doduše nisam se previše ni trudio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Of The Strings Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Bese jednom jedan metalac koji otide u hrabar boj, i kliknu na link koji je nasao na ovom topicu. I tako mladi metalac downloadova torrent za 64 studio, i krene u akciju. Downloadovalo se, downloadovalo se 25 sati (zbog metalcevog oca koji je od toga 12 sati trazio kola na netu), dok se konacno nije downloadovalo. Ali, mladi metalac naidje na problem: Kada je extractovao fajlove iz Winrar-a, desilo se nesto neocekivano: Njegov racunar nije imao program koji bi podrzao te fajlove. Fajlovi behose u vdmk, vmsn i vmsd formatima. Ljudi pomagajte ako Boga znate!!! Dusane S, posto si najveci genije za software pomagaj! MOLIM VAS!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dushan S Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Kao prvo wtf is 64 studio i šta će ti? Ako već imaš Nuendo ili Cubase i komplikovani su, onda skini Sony Acid, šestica mislim da je zadnja i radi u tome. Od toga teško da jednostavnije može. Konačno nisam genije za software, ali imam utisak da ti nešto komplikuješ bez potrebe i umesto da uzmeš neki ok program i pročitaš par knjiga o home recording-u i manual od tog istog programa, nešto haotično ideš unaokolo u nadi da će nešto drugo u odnosu na ono što već imaš rešiti problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodey Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 koliko sam shvatio, studio64 je linux distribucija sa paketom programa za rad sa zvukom i videom. ako si skinuo live verziju, narezi je na cd i boot-uj komp sa cd-a i trebalo bi da radi bez instalacije. u suprotnom trebaju ti jos 2 particije na hardu i instalacija. http://www.64studio.com/manual Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Of The Strings Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Kao prvo wtf is 64 studio i šta će ti? Ako već imaš Nuendo ili Cubase i komplikovani su, onda skini Sony Acid, šestica mislim da je zadnja i radi u tome. Od toga teško da jednostavnije može. Konačno nisam genije za software, ali imam utisak da ti nešto komplikuješ bez potrebe i umesto da uzmeš neki ok program i pročitaš par knjiga o home recording-u i manual od tog istog programa, nešto haotično ideš unaokolo u nadi da će nešto drugo u odnosu na ono što već imaš rešiti problem. E, tu si pogersio. Imao sam Sony Acid, nije los, radio sam na njemu, al' nema puno dobrih opccija. Nuendo mi se prekinuo u downloadovanju, na 85% je stao, i nece vise da ga downloaduje, a u Mixcraftu stalno trebam iznova da se registrujem. Gde mogu da nabavim knjige o home recordingu? Oko toga si upravu, trebao bi malo da se skinem sa neta i foruma, pa da se knjiski obrazujem, i da citam nesto pored Harry Potter-a. koliko sam shvatio, studio64 je linux distribucija sa paketom programa za rad sa zvukom i videom. ako si skinuo live verziju, narezi je na cd i boot-uj komp sa cd-a i trebalo bi da radi bez instalacije. u suprotnom trebaju ti jos 2 particije na hardu i instalacija. http://www.64studio.com/manual Thanx, man. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dushan S Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 E, tu si pogersio. Imao sam Sony Acid, nije los, radio sam na njemu, al' nema puno dobrih opccija.Ne postoje dobre i loshe opcije. Ako nisi nesho znao kako, otvorish onu stvar zvanu Manual. Kad se radi o ozbiljnijim programima uglavnom je razlika u metodu rada a ne u tome da li nešto može ili ne. Znači za jednostavnije korišćenje, Nuendo Acid, Cubase, Sonar, Samplitude, isti vrag Nuendo mi se prekinuo u downloadovanju, na 85% je stao, i nece vise da ga downloaduje, a u Mixcraftu stalno trebam iznova da se registrujem. Pa ako se ne kapiraš u fajl šering, onda jbg. Nije uopšte teško naći 99% postojećeg softwarea, ali ama baš nimalo. Imaš elektronsku mulu, prikači se na mrežu pa udri. Gde mogu da nabavim knjige o home recordingu?Tamo gde nabavljaš i programe. Takođe ima jako mnogo članaka na netu, počneš od Sound on Sound magazina. Pozz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Of The Strings Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Ne postoje dobre i loshe opcije. Ako nisi nesho znao kako, otvorish onu stvar zvanu Manual. Kad se radi o ozbiljnijim programima uglavnom je razlika u metodu rada a ne u tome da li nešto može ili ne. Znači za jednostavnije korišćenje, Nuendo Acid, Cubase, Sonar, Samplitude, isti vrag Pa ako se ne kapiraš u fajl šering, onda jbg. Nije uopšte teško naći 99% postojećeg softwarea, ali ama baš nimalo. Imaš elektronsku mulu, prikači se na mrežu pa udri. Tamo gde nabavljaš i programe. Takođe ima jako mnogo članaka na netu, počneš od Sound on Sound magazina. Pozz Hvala, covece. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fell Of The Pear Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 ljudi dajte neki sajt ili linkove za vst pluginove za nuendo, trebaju mi bubnjevi, horovi i neki sintovi, a i stringsi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 to Lord: predlažem ti da se malo zadržiš na Mixcraftu (ukoliko is početnik) i da tu pokušaš da snimiš i produciraš jednu pesmu, čisto da uklaviriš kako neke stavri funkcionišu. Posle toga, prelaz na Nuendo ili Cubase. I kao što Dušan reče ... čitaj! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts