METAL Man Posted September 4, 2009 Report Posted September 4, 2009 Jedno pitanje: U NUENDU ima 2 opcije za Export projekta u WAV file, Real-time, i "obicna" tj brza varijanta. Koja je razlika? Da li je bolji kvalitet u Real time export?
dimmu1 Posted September 4, 2009 Report Posted September 4, 2009 ja imam problema sa guitar pro 5.rse je odnedavno poceo da brlja tipa pustim pesmu,prvo ona zelena linija krene da kasni,a posle 2-3 reda i zvuk,pogledam task menager ono 100% cpu usage.to nikada pre nije bilo,a do prekljuce je sve ok radilo.reko nista dok neresim to precicu na midi i to je radilo par sati dok i to nije pocelo bukvalno bas isto.prvo ono zeleno sranje kasni,pa onda zvuk pocne da se zakucava i usporava..jel imao neko slican problem?
EnKi Posted September 10, 2009 Report Posted September 10, 2009 Jedno pitanje: U NUENDU ima 2 opcije za Export projekta u WAV file, Real-time, i "obicna" tj brza varijanta. Koja je razlika? Da li je bolji kvalitet u Real time export? Znam za Cubase da kad natrpam 100 nekih traka i instrumenata, ponekad ne mogu da izvezem normalno pesmu, tj. mogu ali se javlja neki jak sum u exportovanoj verziji na momente (moguce da ima veze sa deficitnim RAM-om). Onda mi real-time opcija resava problem... @dimmu1 Ja sam imao problema sa RSE dok nisam uzeo novi racunar, bila mi mnogo slaba masina. Meni ta zelena linija brza od kada sam uzeo novu zvucnu (USB), zapravo, sad imam dve kartice pa mozda to pravi problem. A kad radim u GP5 i Cubase uporedo, desava se da mi se promeni samplerate sam od sebe ili da nema zvuka u jednoj od aplikacija - ASIO drajveri su cudo Probaj reinstalaciju. Jesi li instalirao sta od muzickog softvera ili hardvera ili drajvere neposredno pre pojavljivanja tih problema?
dimmu1 Posted September 10, 2009 Report Posted September 10, 2009 @dimmu1 Ja sam imao problema sa RSE dok nisam uzeo novi racunar, bila mi mnogo slaba masina. Meni ta zelena linija brza od kada sam uzeo novu zvucnu (USB), zapravo, sad imam dve kartice pa mozda to pravi problem. A kad radim u GP5 i Cubase uporedo, desava se da mi se promeni samplerate sam od sebe ili da nema zvuka u jednoj od aplikacija - ASIO drajveri su cudo Probaj reinstalaciju. Jesi li instalirao sta od muzickog softvera ili hardvera ili drajvere neposredno pre pojavljivanja tih problema? nista nije bilo instalirano niti unnistalirano pre pojavljivanja problema,a pre problema gp je sljakao skroz fino.posto nisam mogao da resim problem,a trebao mi je sto hitnije gp srusio sam sistem,digao isti i sada sve ponovo ok radi..
METAL Man Posted September 11, 2009 Report Posted September 11, 2009 Znam za Cubase da kad natrpam 100 nekih traka i instrumenata, ponekad ne mogu da izvezem normalno pesmu, tj. mogu ali se javlja neki jak sum u exportovanoj verziji na momente (moguce da ima veze sa deficitnim RAM-om). Onda mi real-time opcija resava problem... ma ja exportujem po 4-5 traka, ponekad i samo po jednu. Tipa uradim gtr, iseckam je ispravim greske, i onda je exportujem da bi imao 1 fajl a ne 55 delova. I stvarno mi ide na k...c sto treba da cekam po 5-6 min svaki put. Ali nisam primetio razkliku u kvalitetu prilikom ta dva exporta..
dimmu1 Posted September 15, 2009 Report Posted September 15, 2009 nista nije bilo instalirano niti unnistalirano pre pojavljivanja problema,a pre problema gp je sljakao skroz fino.posto nisam mogao da resim problem,a trebao mi je sto hitnije gp srusio sam sistem,digao isti i sada sve ponovo ok radi.. posle 6 dana pojavio se isti problem sto je sranje sve radi ok kada spustim prozor gitar proa,a kada trebam da vidim tablaturu pocne da je melje..
Feral Ghoul Posted September 16, 2009 Report Posted September 16, 2009 Zna li neko zasto mi u Guitar Rigu output zvuk bude mono i nema efekte koje sam postavio ?
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 16, 2009 Report Posted September 16, 2009 Jedino sto mi pada na pamet da ih mozda nisi ukljucio ,svaki efekat koji stavis moras onaj power button sa leve strane da kliknes?
Kwlt Posted September 16, 2009 Report Posted September 16, 2009 valjda kad stavish bilo koji efekat,on je od pochetka ukljuchen.ako dodajesh efekte na snimljen sample,onda mora da ti stoji play at input,jer ako je play at output,chujesh bez ijednog efekta.
darthmoog Posted September 16, 2009 Report Posted September 16, 2009 (edited) Ja sam imao bug da kada mi je upaljeno stereo dugme u guitar rigu izlazi mi samo mono...a kada drzim levi zvucnik izlazi stereo :S a efekte sam morao da snimam u tapedecku 2 na kecu je uvek clean bio meni... Edited September 16, 2009 by darthmoog
Baal Posted September 16, 2009 Report Posted September 16, 2009 Ja sam imao bug da kada mi je upaljeno stereo dugme u guitar rigu izlazi mi samo mono...a kada drzim levi zvucnik izlazi stereo :S Nije to bug, to je normalno, jer gitara šalje mono signal, a bilo ti je uključeno stereo na inputu. Kada uključiš samo jedan mono kanal, gde ti je gitara, on ga normalno podeli, kao što i treba, na oba zvučnika.
MakeTeaNotLove Posted September 16, 2009 Report Posted September 16, 2009 (edited) Zdravo svima. Imam jedan problem za koji trazim resenje vec dugo, i sad mi pade na pamet da mozda ovde neko zna o cemu se radi. Pored integrisane, posedujem i zvucnu kartu M Audio 1010LT koja radi sasvim kako treba, izabrana mi je kao default device za pustanje zvuka i prvih par minuta kad upalim kompjuter nemam nikakvih problema, ali ubrzo mi iskoci prozor na kom dobijem poruku: "Generic Host Process for Win32 Services has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience." i onda standardne gluposti o tome kako treba da se zalim Microsoftu itd. Posle toga vise nemam sistemske zvukove, nemam zvuk na youtube (ili bilo kom drugom sajtu sa audio/video streamingom), nemam zvuk iz Guitar pro-a (kad odem u Sound settings pokazuje da nemam nijedan device za MIDI playback), nemam zvuk u Media playeru - uglavnom, u svim aplikacijama koje nemaju u svojim menijima mogucnost odabira kartice preko koje ce da ide zvuk. Aimp mi radi ok, Nuendo, FL studio i svi ostali programi u kojima mogu da izaberem da je output=M Audio ASIO rade kako treba. Kad hocu da pogledam nesto na youtube-u, moram da restartujem komp i da u prvih par minuta to odgledam, sto prilicno zamara. Da li je neko imao slican problem, a ako nije, da li zna sta bi moglo da bude ovo? Prosao sam kroz Troubleshooting za karticu i nigde se ne spominje ovakav problem, pitao sam na par foruma i niko nije mogao da mi pomogne. Hvala unapred Edited September 16, 2009 by MakeTeaNotLove
Atheist Posted September 17, 2009 Report Posted September 17, 2009 (edited) To nema veze sa karticom. To je poznat bug u Windowsu, sa relativno poznatim resenjem. Instaliraj ove fixeve za Windows: http://www.microsoft...&displaylang=en http://www.microsoft...89-AFAD4E049C48 Resetuj posle komp i treba da bude reseno (mada ne mora). Ako ne resi vrati se po sledeci lekic. Edited September 17, 2009 by Atheist
MakeTeaNotLove Posted September 17, 2009 Report Posted September 17, 2009 To nema veze sa karticom. To je poznat bug u Windowsu, sa relativno poznatim resenjem. Instaliraj ove fixeve za Windows: http://www.microsoft...&displaylang=en http://www.microsoft...89-AFAD4E049C48 Resetuj posle komp i treba da bude reseno (mada ne mora). Ako ne resi vrati se po sledeci lekic. Hvala puno! Ali zaboravih da spomenem da koristim Windows XP SP3. Probao sam da instaliram ove dve stvarcice, ali me je kompjuter ljubazno obavestio o sledecem: 'service pack that you are using is higher version than the update you are trying to install. There is no need for update.' i odbio da instalira.
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 17, 2009 Report Posted September 17, 2009 Hvala puno! Ali zaboravih da spomenem da koristim Windows XP SP3. Probao sam da instaliram ove dve stvarcice, ali me je kompjuter ljubazno obavestio o sledecem: 'service pack that you are using is higher version than the update you are trying to install. There is no need for update.' i odbio da instalira. Moram da napomenem da meni nikako nisu teli da funkcionishu drajveri za m audio na sp3(chak i tiny verzija) -ne znam zbog cega,dok na sp2 savrsheno pa instaliraj autopatchere
Џрк Posted September 18, 2009 Report Posted September 18, 2009 Sta "cak i tiny verzija", pa ona je obogaljena verzija xp-a...a i koliko znam, ti si trenutacno na sp3jci narkomane
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 18, 2009 Report Posted September 18, 2009 Jok obrisao sam dosta stvari iz tog sp3 ,ali i video si da zeza ne znam sta ti nije jasno alkoholicaru:)
Џрк Posted September 18, 2009 Report Posted September 18, 2009 Eee, pa ja sam disk bacio na taj sp3...nista, skidam xp sp2
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 18, 2009 Report Posted September 18, 2009 pa ti nemas m audio ne znam zasto bi radio to
Џрк Posted September 18, 2009 Report Posted September 18, 2009 Pa zato sto generalno ljudi imaju problem sa sp3jkom sto se drajvera i ostalih palaca u vezi audia tice, ne samo kod m-audia. Nadao sam se da ce tebe to zaobici, pa da i ja instaliram 3jku, ali vidis da nije...nebitno.
MakeTeaNotLove Posted September 18, 2009 Report Posted September 18, 2009 Pa zato sto generalno ljudi imaju problem sa sp3jkom sto se drajvera i ostalih palaca u vezi audia tice, ne samo kod m-audia. Nadao sam se da ce tebe to zaobici, pa da i ja instaliram 3jku, ali vidis da nije...nebitno. Hmmm. Ja sam instalirao sp3 jer sp2 nije podrzavao M powered Pro tools koji sam dobio uz karticu, a interesovalo me je kako to izgleda... Probacu da instaliram opet sp2 pa da pokusam sa ovim zakrpama da resim stvar.
Џрк Posted September 18, 2009 Report Posted September 18, 2009 Da li si ti siguran da ne mozes da instaliras taj "obogaljeni" PT bez sp3? Bas tako pise? Ja nemam M-audio kartu, ali ne deluje mi "logicno".
Baal Posted September 18, 2009 Report Posted September 18, 2009 Meni moja M-Audio karta sasvim fino radili sa WinXP SP3 x86. A sada fino radi i sa Windows 7 x64.
Atheist Posted September 18, 2009 Report Posted September 18, 2009 Hvala puno! Ali zaboravih da spomenem da koristim Windows XP SP3. Probao sam da instaliram ove dve stvarcice, ali me je kompjuter ljubazno obavestio o sledecem: 'service pack that you are using is higher version than the update you are trying to install. There is no need for update.' i odbio da instalira. Otkaci net od kompa i radi tako neko vreme da vidis da li ce se problem tako pojavljivati. Problem moze biti u 100 kuraca, pa mora se eliminise jedno po jedno.
Џрк Posted September 18, 2009 Report Posted September 18, 2009 Meni moja M-Audio karta sasvim fino radili sa WinXP SP3 x86. A sada fino radi i sa Windows 7 x64. Ali ti tastatura pomalo baguje
Recommended Posts