Jump to content

Recommended Posts

Posted

da li moze..i kako moze...da se namesti metronom u nuendu/cubaseu....da menja tempo u jednoj istoj pesmi...

znachi pesma pochinje u 100 bita...zatim ide na 140...pa ide na 90....?

Posted (edited)

Naravno. Promene tempa i time signature-a se edituju u Tempo track-u (alt+t). Podrazumeva se da u onom transfer bar-u (f2) moras da stavis "tempo track", a ne "fixed".

Edited by Џepk
Posted
Posted

Ako ima neko da nije ovo pronašao do sad, neka proba oma.

http://www.acmebargig.com/index.php

Znači tvrdim, prezadovoljan sam sa zvukom obzirom na to da ga koristim u kombinaciji gitara + kompjuter (bez DI box-a :uhoh:)

Mnogo bolji mi daje zvuk za talme i od Amplitube-a i Guitar riga...

Amplitube i Guitar Rig su u principu "noob software". Ima daleko ozbiljnijih simulacija od njih, cak i besplatnih.

Nazalost, od Acme Bar Gig-a mi se samo Preampus Distortus dojmio.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Ja jedino mogu da ti kazem da koristis aptriggu, i da ti za to nadjem link, jbg.

Uspeo sam da osposobim to, e, sad, kako da namestim da mi ne lovi dinamiku svirača, već da samo pušta uvek istom jačinom?

EDIT: Uspeo sam. x)

Jebo te pro tools :no:

Moram da radim u Pro Toolsu, na fakultetu sve radimo u tome, moram da naučim.

Edited by Tower...
Posted

Jebo te pro tools :no:

Nešo, ne baroniši.

Što bi bilo ko nekome nametao šta da koristi? Ako neko koristi Pro Tools - neka ga koristi ako mu se sviđa i ako misli da najbolje radi u njemu ili mu treba, isto to važi i za Cubendo i Ableton.

Posted

Realno i novi cubase i pro tools cak i reason su pretrpeli ove godine teshke promene i nema tu vishe mnogo priche koji je softver bolji od kog, samo je stvar pristupa bitna.

Posted

Realno i novi cubase i pro tools cak i reason su pretrpeli ove godine teshke promene i nema tu vishe mnogo priche koji je softver bolji od kog, samo je stvar pristupa bitna.

Upravo to, kome kakav pristup odgovara i to je to. Nema tu neke preterane filozofije.

Posted

Guitar rig i amplitube nikako nisu noob softveri ako se koriste impulsi.

Nisam ni mislio na njihovu simulaciju kutija, jer cak i sa impulsima ostaje problem ne bas dobro odradjene simulacije preampa.

Postoje neuporedivo bolje simulacije od oba programa, cak i u free domenu.

• 2 weeks later...
Posted

Rig chetvorka je objasnila...nema mnogo novih efekata,3-4,2-3 nova pojachala,control room,ali ono sto je najvaznije je to shto je zvuk mnogo bolji,chistiji,bilo da svirash bez ijednog efekta,bilo sa distorzijom/predpojachalom.Na pochetku je metnut gate,tako da ne morash svaki put da stavljash noise reduction,vrlo praktichno.

Posted

Da li neko moze da mi preporuci neki dobar vst plugin za klavdze?

Ja sam koristio Spectrasonics - Atmosphere do sada, ali nisam bas zadovoiljan...

Posted

Da li neko moze da mi preporuci neki dobar vst plugin za klavdze?

Ja sam koristio Spectrasonics - Atmosphere do sada, ali nisam bas zadovoiljan...

Arturia Moog Modular V 2

... zahvalices mi se kasnije :)

Posted

Zahvaljujem, i meni treba. Koristim neki Korg Legacy, ali cesto se izretardira. Tipa, ucitam preset koja mi odgovara, a on se izretardira i vrati uvek na drugi preset iz fioke. Verovatno bih provalio kako da namestim da sljaka kad bih procitao help, ali necu jer ne ponasa se program logicno, a to me jebe.

Sa'ce vidimo da li je ovaj poslusniji :D

Mancha, ti li visis na Sneap forumu? Cini mi se da sam vidjao tvoj nick tamo.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...