Turin Posted November 19, 2003 Report Posted November 19, 2003 Ovo je finski bend koji saradjuje sa agalloch-om, sada bi trebalo da izdaju vinil split sa po jednom pesmom sa njima. Zvuce kao Agalloch u instrumentalima, posto i sviraju samo instrumentale sa povremenim whisper vokalima. Utisak je mesavina Agalloch-a i Tenhi u Kauan fazi, jednom redju predivno i neponovljivo. Ja sam cuo njihov demo i najnoviji album Woodsmoke i odusevio sam se koliko je dobro ispoljena povezanost sa prirodom (nordijskom) preko muzike. Tajanstveno,opustajuce,nostalgicno,melanholicno. Mislio sam da Kauan niko nece nikad reprizirati dostojno, a onda su se setili jos jednog neverovatnog benda (Agalloch) i udruzili uticaje. btw. na sajtu grupe moze se naruciti CD za 15 eura (ukljucena je postarina bilo gde u Evropu, valjda i za nas). sajt:koti.mbnet.fi/~atolonen/nest Diskografija: Fabled Lore DEMO 2000 Hidden Stream split sa Isafjord-om jesen 2001 Woodsmoke 2003 (Corvus Records) Quote
U nas je usao Mikica Posted November 24, 2003 Report Posted November 24, 2003 Sjajno!Uradio intervju sa njima prije neki dan!Izvrsni momci! Quote
KRANG Posted May 8, 2006 Report Posted May 8, 2006 haha.. ova tema je prematora. sad ću da je dignem iz čiste obesti Quote
Turin Posted May 8, 2006 Author Report Posted May 8, 2006 mjuza je predivna, ova tema i treba da zivi! Quote
MudriPanj Posted May 8, 2006 Report Posted May 8, 2006 haha, isti lik odgovara na temu koju je postavio prije 2ipo godine i to temu na kojoj je tek nekolicina postova ...da bi rekao kako je dobra tema Quote
Turin Posted February 21, 2007 Author Report Posted February 21, 2007 novi album: http://rapidshare.com/files/17015023/N-TOT...tal.ru.rar.html Quote
Dowla Posted February 25, 2007 Report Posted February 25, 2007 Skinuo sam ovo, ali nece da mi se otpakuje, trazi sifru. Quote
Turin Posted February 26, 2007 Author Report Posted February 26, 2007 ah, da... sifra je www.mediaportal.ru Quote
Fapril ethereal Posted June 4, 2008 Report Posted June 4, 2008 kako niko zivi nije cuo za ovaj bend!? u poslednje 2godine su mi u top 10! neka zivi ova tema... Quote
Novaliis Posted August 22, 2010 Report Posted August 22, 2010 Odlican bend, drago mi je da vidim da postoji tema. Imam Trail of the Unwary i Woodsmoke (ne znam da li su izdali nesto u medjuvremenu ). Predivna atmosfera od koje se uvek najezim, prava kombinacija neofolka i ambienta. Posebno volim onaj finski tradicionalni instrument kantele koji cesto koriste, kako dobar zvuk, mogu da ga slusam po celu noc. Trenutno mi je omiljena The Silvershade Lynx. Picture related. Svaki put kada ih slusam, ovako nesto mi je u glavi. Quote
Fapril ethereal Posted August 23, 2010 Report Posted August 23, 2010 bravo!ne mogu da verujem da ih jos neko slusa.. Quote
Talvi Posted August 23, 2010 Report Posted August 23, 2010 Interesantno kako je svima "The Silvershade Lynx" omiljena, sa tom su ga baš uboli. Quote
Oak Posted August 23, 2010 Report Posted August 23, 2010 Meni je od njih omiljena Last Vestige of old Joy a mozda chak i generalno od svih bendova, pesma je savrshenstvo. Quote
Novaliis Posted August 23, 2010 Report Posted August 23, 2010 bravo!ne mogu da verujem da ih jos neko slusa.. Last Vestige of old Joy je neverovatno dobra stvar, kao stvorena za opustenu setnju po cetinarskoj sumi. Inace, vreme je za novi album. Quote
Fapril ethereal Posted August 24, 2010 Report Posted August 24, 2010 kad cujem By The Healing Waters ili bilo sta sa Trail of the Unwary,najezim se.. sluske tu naravno najvise pomazu.. dopisivao sam se sa Aslakom na fejsbuku i kaze da jos ne zna kad ce ponovo raditi Nest..on uglavnom,koliko vidim provodi vreme na bajsu i prelazi po 100 kilometara dnevno po Skandinaviji.. sad ima neki projekat pod imenom Syven..cuo sam nekih par stvari,ali mi se nije bas dopalo Quote
Novaliis Posted August 24, 2010 Report Posted August 24, 2010 Dobar mu je hobi i ja bih voleo to da radim. Quote
Oak Posted January 16, 2011 Report Posted January 16, 2011 Koliko sam ja shvatio Nest vishe ne postoji, sad se zovu Syven, imaju dve pesme How Fare the Gods? je izashla na onoj whom the moon... kompilaciji a treba uskoro prvi album da se pojavi. Quote
Novaliis Posted January 16, 2011 Report Posted January 16, 2011 Meni na toj kompilaciji stoje i Nest i Syven. Quote
Oak Posted January 16, 2011 Report Posted January 16, 2011 Pa da, ali ovo je stara pesma Nest-a, mozda i nije tachno tako sam prochitao na lastu a javlja se tamo i neki njihov chlan pa sumnjam da je trollovanje. Quote
Novaliis Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 Jel to izasao novi album? Last fm mi javio da imaju novo izdanje, ali nisam nasao nikakav info na netu. Quote
Fapril ethereal Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 ne verujem da ima nesto.. bio sam pre nekih desetak dana na NEST forumu,nigde nista.. Quote
Novaliis Posted September 27, 2011 Report Posted September 27, 2011 Ah, sad proverih. Nisu oni u pitanju, nisam ni znao da sam slusao neki drugi Nest.. Quote
Grobodan Posted February 25, 2012 Report Posted February 25, 2012 Izašao novi Syven: http://www.mediaboom.org/362256-syven-aikaintaite-2011.html From the ashes of Nest rises Syven, a much more ritual take on Tolonen's take on Finnish folk music. Quote
Oak Posted February 26, 2012 Report Posted February 26, 2012 (edited) Odličan album, ove deonice sa električnim gitarama se odlično uklapaju Da dodam, bilo bi mnogo kul kad bi došli Edit 2: http://www.last.fm/event/3144617+KRUNA+Neios rome, nest/syven Edited February 26, 2012 by Oak Quote
Recommended Posts