Turin Posted November 20, 2003 Report Posted November 20, 2003 O njima se prica na bar deset tema, a definitivno zasluzuju da dobiju svoju sopstvenu. Po mom misljenju najbolji ruski ( a i sire) pagan folk metal bend. Pripadaju ruskom paganskom frontu, znaci NS i slicno, medjutim uprkos ubedjenjima, muzika im je stvarno fantasticna i treba je cuti. imaju puno neoficijelnih sajtova, jedan od boljih je: http://www.thepaganfront.com/temnozor/temnozor.htm pevaju na ruskom i ponekad na engleskom, iz Obninska su, jedno vreme je u Temnozoru bio Rustam, pevac i tvorac Rakotha, kao i jos neki clanovi, sto se i vidi u fantasticnoj kreativnosti i atmosferi. Raznolike pesme, od ratnickih himni, do akusticni camp-fire pesama, do ambijentalnih instrumentala. Rustamov vokal na "vedovstvu" clean+trolovski scream zvuci krajnje originalno i bolesno. Diskografija: 1998 kasetni demo "sorcery is strengthening the black glory of Russia"/"Vedovstvom krepka chernaja slava Rosii" 2001 Mini CD "Fragments" 2001/2001 CD "Horizons" Quote
Predator Posted November 20, 2003 Report Posted November 20, 2003 E mnogo su dobri ovi Rusi. Pogotovo ovaj novi "Horizons". Kakvu samo atmosferu imaju... 8O Quote
Ravendark Posted November 23, 2003 Report Posted November 23, 2003 Nemoj da pricas 8O . Jurim ih iz muzickih a ne iz politickih razloga kao neki. Quote
Veles Posted November 23, 2003 Report Posted November 23, 2003 Ne znam što ti likovi tolko mrze Nokturnal Mortum??!! :? :? :? Quote
Guest TakeTheRedPill Posted November 23, 2003 Report Posted November 23, 2003 na kom jeziku pjevaju Quote
Frankenchrist Posted November 23, 2003 Report Posted November 23, 2003 Kao sto rece poglavica u PRVOM postu, "na ruskom i ponekad na engleskom". Quote
Predator Posted November 23, 2003 Report Posted November 23, 2003 Ne znam što ti likovi tolko mrze Nokturnal Mortum??!! :? :? :? Gde si video da mrze Nokturnal Mortum? :? E da, sve pohvale za avatar. 8) Quote
Katahazah Posted November 23, 2003 Report Posted November 23, 2003 Nemoj da pricas 8O .Jurim ih iz muzickih a ne iz politickih razloga kao neki. Zasto jednostavno ne priznas da si mazohista... :roll: A mozda si na tragu Zirinovskog npr. Quote
Veles Posted November 23, 2003 Report Posted November 23, 2003 Ne znam što ti likovi tolko mrze Nokturnal Mortum??!! :? :? :? Gde si video da mrze Nokturnal Mortum? :? E da, sve pohvale za avatar. 8) Pa u svakom intervjuu koji sam čitao s njima, govore da su nm neviđeni pozeri!! 8O Ne znam zbog čega se mrze. E da, mrze još neke moskovce ne znam sad kako se zovu i njih stavljaju u taj ''antikoš'' sa nm-om. Thanx za avatar. Quote
Predator Posted November 23, 2003 Report Posted November 23, 2003 Bezveze, nisam to ocekivao da cujem. :| Quote
Ravendark Posted November 23, 2003 Report Posted November 23, 2003 Nemoj da pricas 8O .Jurim ih iz muzickih a ne iz politickih razloga kao neki. Zasto jednostavno ne priznas da si mazohista... :roll: A mozda si na tragu Zirinovskog npr. Ja to da nerviram tebe i slicne . Ja sam procitao da mrze Satariel(ruski pagan metal). Quote
Tormentor Posted November 23, 2003 Report Posted November 23, 2003 Ako im je mrznja prema Satarial-u, ispoljenja po pitanju muzike, onda su totalni debili. Satarial ima najoriganilnije zive svirke od svih BM bendova sa tog podneblja, a i studijska izdanja su im fenomenalna. Quote
Turin Posted November 24, 2003 Author Report Posted November 24, 2003 mnogo ruskih bendova mrzi Satarial, ali izgleda iskljucivo iz razloga sto su ti bendovi budale. Nisam znao da mrze Nokturnal Mortum obzirom da su neki clanovi Mortuma svirali u prvoj postavi Temnozor-a. U stvari, kad bolje razmislim, to je upravo sjajan razlog da ih mrze. Quote
Tormentor Posted November 24, 2003 Report Posted November 24, 2003 Satarial je imao velikih problema u Rusiji. Cak im nisu dali ni albume da objavljuju za Ruske izdavacke kuce pa su morali da izdaju za Italijane. Objasnjenje je bilo "propagiranje satanizma". Ipak mislim da su ih najvise sjabali zbog njihovi koncerata koji su mozda jedinstvaeni na citavoj BM sceni. Drugi bendovi mogu da ih mrze koliko hoce. Nek urade koliko i Satarial pa nek se onda jave. SATARIAL je najbolji Ruski BM bend. Quote
Veles Posted November 24, 2003 Report Posted November 24, 2003 mnogo ruskih bendova mrzi Satarial, ali izgleda iskljucivo iz razloga sto su ti bendovi budale. Nisam znao da mrze Nokturnal Mortum obzirom da su neki clanovi Mortuma svirali u prvoj postavi Temnozor-a. U stvari, kad bolje razmislim, to je upravo sjajan razlog da ih mrze. Vjerovatno je došlo do svađe pri napuštanju banda. Quote
DJEVOJKA OD BRONCE Posted January 14, 2004 Report Posted January 14, 2004 meni je satarial full zakon, totalno su gothic, dapace mogla bih za njih reci da su pravi ruski nacisticki satanisticki cradle of filth. Quote
Apeiron Posted January 14, 2004 Report Posted January 14, 2004 Haha, imam jedan album. Pesma se zove "Maslenica" black metal sa nekakvom frulom. produkcija ne moze biti gora nego sto jeste, ali zanimljivo sve to zvuci... Quote
Grobodan Posted January 14, 2004 Report Posted January 14, 2004 Ja imam demo Glory...(kako se vec zove).Zaista fenomenalno ostvarenje sa jakim nacionalistickim duhom.Slava! Quote
varg14 Posted January 14, 2004 Report Posted January 14, 2004 meni je satarial full zakon, totalno su gothic, dapace mogla bih za njih reci da su pravi ruski nacisticki satanisticki cradle of filth. :? :? :? :? :? :? :? Quote
Frankenchrist Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 Poslusao sam ove pesme za koje je lung ostavio linkove (btw. intro/outro, ne sljaka) iiiiii onako, nista specijalno. Preslusacu sutra malo bolje, ali za sada nemam neko misljenje o njima. Quote
Lungworm Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 Uspio sam nabaviti Fragments i to original ....takodje su ga citavog izbacili na sajt. Evo linkova: Silvery Waters Pagan Sunrises-The Faith Of Fire Shine, Fire In The Night As A Fragment Of Unseen Mysteries The Snow And The Steel (outro) Popravljeno, a evo i jos par drugih: Ведовством Крепка Черная Слава Руси Бъ Оден Народ Славенск Дид-Дуб-Сноп Зимние Грезы Масленица Прославление Павших "...В Кронах Вековых Дубов Ветер Тихо Плачет..." Quote
DJEVOJKA OD BRONCE Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 meni je satarial full zakon, totalno su gothic, dapace mogla bih za njih reci da su pravi ruski nacisticki satanisticki cradle of filth. :? :? :? :? :? :? :? da pa, zar ti mislis suprotno??? umjesto da se bunis, trebao bi biti sretan jer smo konacno i mi, gothic nsbm metalci dobili jedan savrsen bend za sebe. a ne kao neki nokturnal mortum recimo koji recimo na onom svom albumu ''nechrist'' samo pjevaju o mrznji prema zidovima i slicno, bez i trunke vampirizma, sotonizma, zenskih opernih vokala (bez kojih, po meni, niti jedan black metal nemoze biti potpun)..zato je stvoren satarial koji sve to ujedinjuje i stvara jedinstven i originalan zvuk kakav se moze cuti jos samo kod cradle of filth-a, koji su takodjer jedinstveni i originalni. SATARIAL = ruski satanic nsbm cof cower band. Quote
varg14 Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 Dobro.Ti si u pravu.a sad mi objasni jedno-kako moze biti ujedno i NS i satanisticki???? Al za ovo ima posebna tema tako da ne treba da smetamo ljudima koji pricaju o bendu. A bend je super(kad sam vec tu da kazem i ja ) Quote
Ravendark Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 Ako se ova devojka ne zajebava,onda stvarno...:roll: Quote
Recommended Posts