Apeiron Posted January 10, 2005 Report Posted January 10, 2005 Mislim da je Natasha! u pravu po pitanju poredjenja ovog albuma i Tmine, mada je MR bend kod koga je najteze porediti sva ostvarenja, uvek unose nesto razlicito! Poslusajte prvi demo i ovaj zadnji album pa onda GSoE i Tminu- kao da slusate 4 razlicita benda koji opet imaju neku zajednicku crtu Taj deo stoji. I meni je Tmina vodeci MR album. Ovaj novi jos nisam ni preslusao toliko puta da bih poredio. Zbog duzine pesama treba mnogo vise slusati. Poz! Quote
Courtney Posted January 10, 2005 Report Posted January 10, 2005 Mozda nekima, a nekima su smesni i textovi 40godisnjaka sa poetskim nazivima tipa Fucked with a knife ili I cum blood. Quote
Guest 10 dinara Posted January 10, 2005 Report Posted January 10, 2005 Meni je Tmina mnogo bolja ali nije ni ovaj za bacanje malo sam se pomucio ali sam skapirao ona slova.. Najace su Pogrom i u Narucju mrtvoga boga.. A slike u bookletu su smesne do bola. hahahahahaha Quote
Ninoslav Posted January 11, 2005 Report Posted January 11, 2005 KAD ČRT SEDNE NA PRESTO Gde se sumpor rađa I plamen živi iz tla Ogoljene krošnje šapuću I zemlja je mrtva, jalova Gde gine svetlost, mre I sivilo beskrajno grli svod Vetar kuka i zavija I vučji se lavež lomi gudurom Gde huču vrtlozi vremena I crnilo beskrajno ljubi svod Gde duše moraju u okove Kad umru, u temelje ognjene Tu se uzdižu dveri Nava Tu sedi Črt u žarištu Na prestolu od zlata Tu idoli krsta ništavni su Neumoljiv danak-sud Svima koji umrli su! (Glad, 7511) MESEC JE SAD SA NAMA... Propast hrišćanske lažne biti Počiva na oštrici mača Čorta I ovaj kamen mesom kopnjen Čuvaće zemlju od krsnoga roda Mesec je sad sa nama Vlašići gospodare svodom Crna božanstva vladaju Našom sudbom i grobom I ja, držaću mač ka njima I ja, pagansku krv ću liti I ja, skrnavitelj «svetog» krsta I ja, demonsku snagu piti Mesec je sad sa nama Iskrene snage vrh Svrgnimo hrišćanskog gada Balčak u ruci il’ smrt! Morana je sad sa nama Šuma je naš dom Bes, tame vladar Spaliće hrišćanski rod! (Kozeljnik – Glad, 7504) NOĆ CRNOGA PLAMENA Svojeg su boga satrali židovi Zašto ja da klanjam mu se? Ognjenim krstom napali kerovi Sinove zemlje – svetim se! Truloga hrasta gnjilo se deblo Apokrife istočnika raspeto telo Sina utrobe poroda kurvinog Nazarećanina prokletog Oh, kako vas mrzim sve...!!! Nek' se njišu krošnje bez života Nek' noćas sve za mene mre Sunce više da ne izađe Bela zora nikad ne svane Čorte za tebe žrtvovaću Hrišćansku vrstu Čorte, samo se slabost Rađa na krstu Nek' se njišu krošnje bez života Nek' noćas sve za mene mre Jalova je grudba ispod groba Crna kuga da vas izjede Noć plamena dolazi Mržnjom da me ispuni Krvi je do kolena Guta hrista crnica Noć plamena nastupi Pada toranj crkveni! (Glad, 7512) ZLOSLUT Đavolji moje duše je kroj Nad srcem bije rogatog broj Crna mi krv k’o gavrana soj Večni pogled ka smrti je moj Meso što nosim đavolu kosim Po mudrosti sudim tamu da probudim Zadahom gneva, slabost odoleva U gordosti moga, od crnila zloduha Oko je moje bezdano, duboko Do granica gde svetlost nema lica Gde ponori sustižu ponore A led'na duša u kiselom pere Gde glasovi rađaju jauke A sene zloslutne od iskona muke (Kozeljnik, 7509-7512) SVETOGRĐE Proklet da si raspeto kopile Jalovo seme umornoga starca Umiri u mukama sada i do naveka Zanavek proklet da si u vatrama Nava... Šibaću ti dušu U ponorima večnosti Gnjilim i smradnim Zadahom beskonačnosti Proždraću srcad Sinova i šćeri vaših I utreti put krstu Iz zemlje naše... I kao što sve vene i truli I kao što sve u smrt hrli Zdrobljeno u tišini U čemeru i tmini Srce ti osta u večnoj praznini, Seti i čumi (Glad, 7512) U NARUČJU MRTVOGA BOGA «Kleče mršave glave pred likom boga svog... mole, no tamo samo ćuti raspeti bog» Odavno sam ja odabrao Put propasti ponora Odavno mi tuga meso truje Zauvek sam njemu dao Sve što mu i pripada On je iskra čekića Nakovnja mog srca Satana u meni Dok smrt ne pozdravi Đavolu služim Dok telo od duše ne rastavi A ti, ti si sve što vene i truli Ti si sve što u sutonu se raspada Ti si slabost što nož u leđa Zabada, ti si u pepelu kruna trnja Ti si sva moja mržnja Blagoslovljen usijanim železom Oslepljen i proteran u Kraljevstvo devet senki Gde mnoge staze vode vragu Nagnjen nad drven obrnut krst Pod stupovima slepe vere krvari Slab i žalostan bog sakatih Crni vihori krv mu odneli Serbiom nikad jahve svoju decu vodio S tumorom crnim dobrotu porodio U naručje mrtvom bogu poslao Sam stado – sinove i šćeri Udari sekira preko Bespomoćnog potiljka Lešina se preko Klisure strovalila Nek sad u smrti Pronađe svog gospoda Ugaslo, u paučini kandilo Krvari i plače ikona Kuka, dok gori kupola Mrtvi jehova nad sudbom sinova (Glad, 7512) POGROM Čas je sada, o majko Da konačno prozboriš ti Kroz sinove tvoje časne Poruke kralja pronesi Da istini kobnoj ližemo skute Nek krvavo zausti reči bolne i krute Što boleće silno onog što pljunu Večnosti tame, paganske pute! Rane su matero tvoje duboke Vekovi gnojni leže u njima Smrad ih opseda grozni A kršteni smrad se zove! Mleko gorčine kojim dojila ti si Ogavnim grlima gutaše Ne, ne beše im dovoljno Grudi ti tvoje iščupaše Zatrimo svaki kršteni trag Uništimo svetlost što slabost Im poji, ne dajmo drevnost našu O majko, zakleto sinovi tvoji! Zatrimo svaki kršteni trag Zgromimo svetlost što u laži stoji Jedino drevna matero ti si Slave te sinovi tvoji Strah nek' bude im jedina nada Smrt i bol siguran dom U trenu kad gordo zaustiš majko U poslednjem govoru tvom! (Milan, Kozeljnik, 7509-7512) KRALJEVSTVO MRTVIH GAVRANA Slepoga gavrana krila su nosila Od visina Prokletija sve do U tišine Dunava Proli mi krvcu preko kamena Kruna trnja u blatu zgažena Živa mi rana ostala Breme gorko, telo mi trovala I nikada nije zacelila «Težak je teret vremena večnih zima i snegova» Očajno srce bez spokoja Vodi kroz senke beskraja Grli ništavilom zaborava, jer Mertva se duša tetura precima Ka kraljevstvu mrtvih gavrana Bezimenom pesmom zvana Mrtva se duša vuče žalosna Kroz kraljevstvo mrtvih gavrana (Glad, B. Belošević, 7512) Quote
Lady in Black Posted January 11, 2005 Report Posted January 11, 2005 Mozda nekima, a nekima su smesni i textovi 40godisnjaka sa poetskim nazivima tipa Fucked with a knife ili I cum blood. MR je u tom fazonu vec odavno, ljudi rade ono sto vole, i to treba postovati. Poz! Potpuno se slazem sa gosn Apeironom MR ne dozivljavam kao sotonjare ciji je jedini cilj da napisu text u kom pljuju hriscanstvo (mada to ne volim da citam). Cenim mnogo to sto su delove textova vadili iz poezije, srpske, i sto su im lepim jezikom napisani textovi. Slava! Quote
Natasha! Posted January 11, 2005 Report Posted January 11, 2005 Mozda nekima, a nekima su smesni i textovi 40godisnjaka sa poetskim nazivima tipa Fucked with a knife ili I cum blood. MR je u tom fazonu vec odavno, ljudi rade ono sto vole, i to treba postovati. Poz! Mislim da si previse pristrasan. Tekst Fucked with a knife ili bilo koji drugi death metal teskt jeste pomalo glup ali je gotivno. A neka tu mračna klanja i neka krv srtvarno nit su zanimljivi nit su ok. Ja May volim da slusam /Tminu/ ali tekstovi su im glupi za medalju. Sto ne napisu neke tekstove poput Emperora, da budu zli i mračni a opet da ne budu tako očigledni. Ne znam ko je malo pre rekao da je to poezija. Nema to veze sa poezijom. Quote
Guest 10 dinara Posted January 11, 2005 Report Posted January 11, 2005 Mislim da si previse pristrasan. Tekst Fucked with a knife ili bilo koji drugi death metal teskt jeste pomalo glup ali je gotivno. A neka tu mračna klanja i neka krv srtvarno nit su zanimljivi nit su ok. Ja May volim da slusam /Tminu/ ali tekstovi su im glupi za medalju. Sto ne napisu neke tekstove poput Emperora, da budu zli i mračni a opet da ne budu tako očigledni. Ne znam ko je malo pre rekao da je to poezija. Nema to veze sa poezijom. OK znaci kad death metal band peva o tamo nekom mracnom klanju onda je to sranje ali gotivno a kad may result peva onda je to glupo 1 Quote
Lady in Black Posted January 11, 2005 Report Posted January 11, 2005 Nema veze sa poezijom? Pa i textovi sa Tmine imaju veze sa poezijom. Quote
Apeiron Posted January 11, 2005 Report Posted January 11, 2005 Nije vredno komentarisati ovaj zadnji Natashin post. Imam svaki dan priliku da se raspravljam sa brutal death metal fanovima, i kako oni kazu - to je tako, i gotovo. Ne vredi ni reci da je vecina tih bendova copy-paste, i da sve i jedan mora nositi Morbid Angel ili CC majice na sebi. I to nekima izgleda glupo, ali u death metalu to ocigledno tako treba. Bas kao sto i MR radi ono sto treba za njihvo poimanje black metala. Ma uzalud je ova prica. Poz! Quote
Blacksunray Verb Delikvent Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 Nije vredno komentarisati ovaj zadnji Natashin post. Imam svaki dan priliku da se raspravljam sa brutal death metal fanovima, i kako oni kazu - to je tako, i gotovo. Ne vredi ni reci da je vecina tih bendova copy-paste, i da sve i jedan mora nositi Morbid Angel ili CC majice na sebi. I to nekima izgleda glupo, ali u death metalu to ocigledno tako treba. Bas kao sto i MR radi ono sto treba za njihvo poimanje black metala. Ma uzalud je ova prica. Poz! ukoliko si ozbiljan covek, a i komentarisao si forumE u poseldnjem rexu, nemoj vise ovde gubiti vreme, a josh manje se sramoti nekim shatro objektivnim stavom jer je may result copy/paste samo sa josh gorim textovima i moronskom kvazi-ideologijom, da bi neko to svirao samo treba da cuje par black albuma i kraj.... Quote
Invictus Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 Tesko da je May Result copy/paste. Ako se preslusa kompletan opus, tu stvarno ima svacega. Respect! Quote
kuruz Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 Nema veze sa poezijom? Pa i textovi sa Tmine imaju veze sa poezijom. Mama...cuti... Quote
Apeiron Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 ukoliko si ozbiljan covek, a i komentarisao si forumE u poseldnjem rexu, nemoj vise ovde gubiti vreme, a josh manje se sramoti nekim shatro objektivnim stavom jer je may result copy/paste samo sa josh gorim textovima i moronskom kvazi-ideologijom, da bi neko to svirao samo treba da cuje par black albuma i kraj.... Copy/paste, a? Pazi, niti ih ja ovde branim, niti imam za cilj da nekom dokazujem po cemu su oni bolji ili gori od ostalih. Ali ne mogu ostati ravnodusan na ocigledno napisanu glupost. A ako je tako lako to svirati, ne znam zasto su BAS oni tamo, a ne bilo koji drugi domaci black bend, a bilo je raznih primera toga. Poz! Quote
Grobodan Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 Mozete srati koliko hocete,ali je Svetogrdje remek delo srpskog ekstremnog metala.Duzi je i zahtevniji od Tmine,ali mi je bas zato i mnogo bolji.Sto se tice textova...to je Black Metal.Sta ste hteli,da pisu o cvecu i drvecu?Doduse,ima stvarno losih momenata,ali u sustini mi se textovi svidjaju.To sto su na srpskom,po meni,josh vise doprinosi jezi i zlu.Bio sam dosta skeptican pre nego sto sam cuo album,ali sad...Po meni,ovo im je vrh karijere. Quote
Blacksunray Verb Delikvent Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 (edited) Copy/paste, a? Pazi, niti ih ja ovde branim, niti imam za cilj da nekom dokazujem po cemu su oni bolji ili gori od ostalih. Ali ne mogu ostati ravnodusan na ocigledno napisanu glupost. A ako je tako lako to svirati, ne znam zasto su BAS oni tamo, a ne bilo koji drugi domaci black bend, a bilo je raznih primera toga. Poz! znam ja da ti nisi pristrasan i da kuci nikad ne bi pustio nijednu njihovu pesmu, osim radi nekog analiziranja,al' opet se ne slazem....razlog trazi u tome shto su drugi josh gori i u tome da may reuslt postoji nepunih 10 godina.... i sada reci da lupam kada kritikujem textove..... Edited January 12, 2005 by Blacksunray Verb Delikvent Quote
Blacksunray Verb Delikvent Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 Tesko da je May Result copy/paste. Ako se preslusa kompletan opus, tu stvarno ima svacega. Respect! ok - aj' da kazemo da je kery king dobar gitarista.... Quote
Courtney Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 Nije vredno komentarisati ovaj zadnji Natashin post. odusevljavas me o mr...oni su jos jedan black bend...ne moze tu nesto revolucinarno da se promeni... Quote
Lady in Black Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 (edited) Mama...cuti... Mama govori istinu, sine, ugledaj se na nju Ne moze nista revolucionarno da se promeni? Pa pobogu, oni su jedni od najboljih, najkvalitetnijih i najperspektivnijih bendova na ovim prostorima (a i sire) Edited January 12, 2005 by Lady in Black Quote
Apeiron Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 znam ja da ti nisi pristrasan i da kuci nikad ne bi pustio nijednu njihovu pesmu, osim radi nekog analiziranja,al' opet se ne slazem....razlog trazi u tome shto su drugi josh gori i u tome da may reuslt postoji nepunih 10 godina.... i sada reci da lupam kada kritikujem textove..... Nema smisla nas dvojica dalje da se raspravljamo. Koliko ja poznajem i pratim black metal, dovoljno govori cinjenica da mi je prvi album MRa, u stvari bio prvi black album koji sam ikad cuo (nikad mi se nije svideo Mayhem koji sam cuo nesto pre toga, pa ni do dan danas). Ali to nikakve veze nema ni sa cim. Ljudi sviraju ono sto sviraju, i to apsolutno rade kako treba. Mogu bilo koji strani black metal bend da izazovu na crtu. Naravno, meni su smesne pojave kao sto je Grenjar, Koldbrann, ili sta ti ja znam kakav black metal te vrste, ALI TO U TOM ZANRU TAKO IDE, i ko smo mi da to omalovazavamo? Treba postovati, ako nista sam si rekao, 10 godina truda jednog benda. Niko nema pravo da pljune na to danas. Poz! Quote
Blacksunray Verb Delikvent Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 ok rtazumesmo se, ja tebe i ti mene.... ja kada pomenem deset godina pokusavam da kazem da se ocekuje vise u savkom pogledu, samo to.... mogu izazvati na crtu i pocistiti bendove koji su sranje poput mystic circle koji je nazalost svih svirao u kondomu omladine.... sustina: 2004. je prosla, u svim zanrovima je sve najbolje receno, traze se ozbiljni igraci, za prosek davno nema mesta, zato underground bendova ima na milione i mnogi neuspesno pokusavaju da se probiju, vreme je il' za nove zanrove il' za sviranje van striktnih zanrovskih okvira.... Quote
Apeiron Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 ok rtazumesmo se, ja tebe i ti mene.... ja kada pomenem deset godina pokusavam da kazem da se ocekuje vise u savkom pogledu, samo to.... mogu izazvati na crtu i pocistiti bendove koji su sranje poput mystic circle koji je nazalost svih svirao u kondomu omladine.... sustina: 2004. je prosla, u svim zanrovima je sve najbolje receno, traze se ozbiljni igraci, za prosek davno nema mesta, zato underground bendova ima na milione i mnogi neuspesno pokusavaju da se probiju, vreme je il' za nove zanrove il' za sviranje van striktnih zanrovskih okvira.... Dobro, to sto sad pricas je vec druga tema. Veliki igraci... mene su ove godine odusevili upravo oni koji tek pocinju, ili koji nisu bili veliki do sad. Riverside, Orphaned Land i Mercenary mi je top 3 za proteklu godinu. Veliki igraci...Sonata Arctica je veliki igrac, pa je album opet sranje. Ponuda je ogromna, samo treba moci i znati probrati. Ali ovo je MR tema, stoga... Poz! Quote
Blacksunray Verb Delikvent Posted January 15, 2005 Report Posted January 15, 2005 ok, al' nisam mislio kada kazem 'veliki igraci' na bendove koji su samo popularni, nego na ljude koji ce da prave kvalitetan zvuk i ukoliko im se splet dobro poznatih okolnosti potrebnih za uspeh poklopi, preseku u ovom presudnom trenutku da rock muzika moze bar josh neko vreme opstane i razvije se korak dalje....tako da i oVi tvoji nepoznati bendovi mozda imaju srece.... Quote
kuruz Posted January 16, 2005 Report Posted January 16, 2005 Mama govori istinu, sine, ugledaj se na nju Ne moze nista revolucionarno da se promeni? Pa pobogu, oni su jedni od najboljih, najkvalitetnijih i najperspektivnijih bendova na ovim prostorima (a i sire) Uh sad... Quote
Blacksunray Verb Delikvent Posted January 16, 2005 Report Posted January 16, 2005 she comes to U onE morning.... Quote
Recommended Posts