Turin Posted November 26, 2003 Report Posted November 26, 2003 (edited) Nemacki simfonijski black metal bend, klavijature su dominantne, porede ih cesto sa Limbonic Art i poneki put sa Bal Sagoth-om, medjutim to su samo etikete ljudi koji povrsno preslusaju album. Limbonic Art aranzira pesme na sasvim drugi nacin, dosta je agresivniji i haoticniji od Obsidian Gate, jedino im je zajednicko koriscenje klavijatura i to su oba odlicni bendovi. Oficijelni sajt: www.obsidiangate.de Diskografija: The Prime Uncreation CD-R DEMO 1998 The Nightspectral Voyage 1999 Colossal Christhunt 2001 Vehemence EP 2002 Izgleda da su sva izdanja samostalna izdanja benda bez izdavackih kuca. Edited June 16, 2004 by Frankenchrist Quote
Predator Posted November 26, 2003 Report Posted November 26, 2003 Cuo sam The Nightspectral Voyage i Colossal Christhunt i nisam bio odusevljen. Sasvim prosecan simfonijski black, kamo srece da su iole slicni Bal-Sagoth-u. Ovako nisu vredni ni poredjenja sa bendom koji se svrstava u top 10 bendova ikada. Quote
Turin Posted November 27, 2003 Author Report Posted November 27, 2003 Nightspectral jeste malo prosecniji album, medjutim colossal Christhunt je fenomenalan. ludilo simfonijskog metala, podseca na ephel Duath iz pocetne faze. Nema govora o Bal sagoth-u, ne znam kako im je to uopste palo na pamet, a i Limbonic tezi vise death zvuku nego simfoniji, pa ne lice bas mnogo. Quote
Ravendark Posted November 28, 2003 Report Posted November 28, 2003 Artwork im je isti kao od Limbonic Art-a ,posebno za Nightspectral Voyage album. Quote
Turin Posted November 28, 2003 Author Report Posted November 28, 2003 to je spiralna galaksija na crnoj podlozi. Jos oko tri milijarde slika ima taj motiv. Inace, kao sto stotine bendova uzima artowrk kod Niklas Sundin-a, to su i ovi mozda angazovali istog umetnika. Quote
Ravendark Posted February 9, 2004 Report Posted February 9, 2004 Colossal Christhunt je fenomenalan album,slazem se sa Howling Wind-om.Artwork za album je takodje impresivan. Quote
Hornburg Posted February 11, 2004 Report Posted February 11, 2004 :? Svi albumi Obsidian Gate su izdati za Scaldik Art iz Nemacke, koliko je meni poznato, a to mi je prilicno poznato jer imam sve originale. Naravno, OG su odlicni. Quote
Angelystor Posted January 26, 2005 Report Posted January 26, 2005 Bogami odlichni su Imam Colosal Christhunt i The Nightspectral Voyage(koji josh dodushe nisam preslushao..) Sa ovog albuma najjache su mi title track i Behold The Imperial Rise Mana su dodushe bubnjevi..suuvishe jednolichni. Quote
Angelystor Posted January 26, 2005 Report Posted January 26, 2005 p.s. Ali nisu toliko dobri kao Bal Sagoth! ...Limbonic da ne pominjemo. Quote
kuruz Posted March 20, 2005 Report Posted March 20, 2005 The Nightspectral Voyage je odlichan,meni su na momente zanimljiviji od Bal Sagoth . Quote
Angelystor Posted March 20, 2005 Report Posted March 20, 2005 Mozda, al Sagothi su imali Mekintosha Quote
Millosh_024 Posted March 30, 2005 Report Posted March 30, 2005 Nisu bolji ni od Limbonic-a ni od Sagoth-a ali su sasvim pristojni,slušljivi i podnošljivi. Možda su malo prebrzi i to na taj način da im ide na štetu. Ostali utisci su sasvim...kao što rekoh,pristojni. Dobar simfo black. Quote
Natasha! Posted May 26, 2006 Report Posted May 26, 2006 Dajte ljudi, nije valjda da ovaj bend niko ne sluša? Nightspectral Voyage je prosto...odličan... Quote
Novaliis Posted May 26, 2006 Report Posted May 26, 2006 Imam ja bas taj album ali ga ne slusam.. Ne stizem.. Quote
Natasha! Posted May 26, 2006 Report Posted May 26, 2006 Hm, glupavi mp3 Nagura se po milion albuma i posle ne možeš da dođeš do strava stvari jer ne stižeš sve da odslušaš... Znam sve... Elem, Obsidian stvarno vredi preslušati. Melodično je, mistično... Potseća malo na Limbonic Quote
Novaliis Posted May 26, 2006 Report Posted May 26, 2006 Elem, Obsidian stvarno vredi preslušati. Melodično je, mistično... Potseća malo na Limbonic To sam i ja primetio za onih nekoliko sekundi preslusavanja. Quote
Despot! Posted May 27, 2006 Report Posted May 27, 2006 Ovaj bend više nije aktivan. Mislim da su kasnije pokušali da sviraju neki death metal, ali im to nije upalilo. Quote
Kumodraski Vo Posted June 17, 2014 Report Posted June 17, 2014 Izgleda da se ponovo aktivirao http://www.mediaboom.org/410641-obsidian-gate-whom-the-fire-obeys-2014.html 1 Quote
HeLLsarma Posted June 18, 2014 Report Posted June 18, 2014 Dobra pesma,zanimljive su se tematike dotakli,skida se. Quote
Recommended Posts