rock_rock Posted June 7, 2006 Report Posted June 7, 2006 Da, ''SMAK''... Imas li nesto protiv? Ili mi se samo ucinilo... Quote
Shuma Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 Zanimame od fanova jel neko zna nekog ko moze da peva Borisa ili Najdu? Quote
rock_rock Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 Realno, tu je Tocak dosegao vrh u ondasnjoj YUGI... Quote
rock_rock Posted June 28, 2006 Report Posted June 28, 2006 Nije, naravno, ali moras shvatiti da nas je malo... Ovo je 21. vek... Da li mislis da danasnje klince zanima sve to??? Quote
Shuma Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Ocigledno mislim da ih pre zanima sta se desavaa sa Live Smakom nego sta je bilo. Ali trenutno nista nisam dobio od vesti da li ce biti necega.Samo sam dobio gomilu nekih pesama koje nisu nikad stavljali na album,izmedju ostalog tu im se pridruzuje jedan Tockov i Kepin drug Lola Andrijic na bassu. Tamo na sajtu Smaka pise da je Lola sa njima nastupao samo '74 na dve svirke,e ako je to tako sto ja imama dva Live albuma sa Lolom iz '80? Quote
rock_rock Posted July 2, 2006 Report Posted July 2, 2006 Ko zna za pesmu ''Mracni mol''? Gde je objavljena i kada? Zivo me zanima... Quote
Wise Owl Posted July 3, 2006 Report Posted July 3, 2006 Ko zna za pesmu ''Mracni mol''? Gde je objavljena i kada? Zivo me zanima... Mracni mol je sa Smakovog debi albuma "SMAK" iz 1975. godine. (Uz njega su tu jos i Perle, Blues u Parku, Biska 2 i dvadesetominutni instrumental - Put od Balona, u originalu Biska 20 ). Te iste, 1975. dogodilo se nesto nesvikadasnje na diskografskom trzistu, a sto je prethodilo debi albumu. Naime, izasla su 2 ista singla u razlicitim izdavackim kucama. Stvar je u tome da su " SUZY " i " RTV Ljubljana " imale ugovore sa SMAK-om, pa su pozurili da objave singl sa apsolutnim hitom, Ulazak u Harem Verujem da je jedna od ove dve kuce radila i album. Quote
Shuma Posted July 6, 2006 Report Posted July 6, 2006 A to je kao jako vazno,vazno je bwe da kad slusas tu muziku da se extra osecas a ne da znas brate kad,kako,sta. Ja znam za bilo koju da me pitas gde se nalazi jer sam bar 50 puta odslusao skoro svaku,jer su mi najbolje za dusu Quote
rock_rock Posted July 7, 2006 Report Posted July 7, 2006 Ja sam ih gledala - LIVE- nekoliko puta... Ponosim se time... Iskreno... Quote
Shuma Posted July 7, 2006 Report Posted July 7, 2006 Lepo je to cut,jel imas neke video snimkove? I jel moguce samo nas dvoje da stalno seremo ovde sa povremenim odgovaranjima nekih ljudi?Sta je ovo? Quote
Wise Owl Posted July 7, 2006 Report Posted July 7, 2006 Ima nas jos, koji ih volimo, postujemo i slusamo - ne brini... Mada nedovoljno koliko Smak zasluzuje... Quote
Gwydion Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Ja licno ne volim Smak i ne volim te stond varijante za propale hipike. eh, gospodo draga, kasno je za hard rock, umorni su gillan i plant, ubila ih velika lova, svjeza krv je novi val ... Quote
Gwydion Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Poslušaj Egregor. Preslusao svojevremeno ali i dalje ne volim. Jeste da volim prog rok, ali SMak su mi nekako previse optereceni tehnickom stranom price i nekako skroz neinventivni u odnosu na neke druge svetske prog rok autore. Onako, nasli pa zasli. Quote
Vlaja Buraz Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Egregor se odnosio na ovaj dio "stond varijante za propale hipike", a sad, ko šta voli, neka izvoli. Quote
Gwydion Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Egregor se odnosio na ovaj dio "stond varijante za propale hipike", a sad, ko šta voli, neka izvoli. Gwydion glup, Gwydion nije shvatio pa obrazlagao. Evo idem da se pokrijem usima ... : Quote
Shuma Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Kako bwe neinovativni?Pa ako neko od tih danasnjih bendova ima tako slozenu harmoniju daj reci mi da odslusam...Mozda mislis onu ''kompleksnu harmoniju'' American Idiot?Feel Good?Heared it all before?Hard Rock Halleluja?da stvarno su teske Quote
Gwydion Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Kako bwe neinovativni?Pa ako neko od tih danasnjih bendova ima tako slozenu harmoniju daj reci mi da odslusam...Mozda mislis onu ''kompleksnu harmoniju'' American Idiot?Feel Good?Heared it all before?Hard Rock Halleluja?da stvarno su teske Znas kako, meni su kreativni bili, pricamo dakako o progresivnom roku u koji se Tocak kune, recimo Curved Air. Bila mi je kreativna Magma, pa onda Gong, pa Amon Dull II i jos gomila sjajnih bendova. SMak nekako ... tehnicki ja samo mogu da skinem kapu, sto jeste jeste, ali nekako to mi anemicno i neinventivno. Dakako samo moje misljenje. Quote
Shuma Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 E upravo sam od jednog Smakovca sa Kipra dobio odLIVEno na VHS-u i mnogo je dobro ima extra zvuk u odnosu na ovo audiokasetno izdanje!! Quote
Ma Jelena. Posted July 26, 2006 Report Posted July 26, 2006 Sa sajta Smaka,jedna od anegdota: Kada je Laza Ristovski napustio grupu, nužno je bilo naći odgovarajuću zamenu. Na osnovu preporuke ili samoinicijativno, javljali su se razni klavijaturisti među kojima i jedan sa gomilom diploma i pohvalnim kritikama. Posadiše ga za instrument i sastav poče da svira neki fank. Na to kandidat zatvori oči od zadovoljstva: - Uuuu, to. Da,da... - komentarisao je držeći ruke iznad klavijatura. Prođe pola pesme u isčekivanju njegovog priključenja ali ništa. - Jeee, mrak, aha,aha... - odobravao je ljuljajući se u ritmu, i dalje ne svirajući ništa. Numera se završila. Kandidat kroz poluotvorene oči konstatuje: - Mnogo mi se sviđa ovo što svirate. Quote
Shuma Posted August 1, 2006 Report Posted August 1, 2006 Sa sajta Smaka,jedna od anegdota: Kada je Laza Ristovski napustio grupu, nužno je bilo naći odgovarajuću zamenu. Na osnovu preporuke ili samoinicijativno, javljali su se razni klavijaturisti među kojima i jedan sa gomilom diploma i pohvalnim kritikama. Posadiše ga za instrument i sastav poče da svira neki fank. Na to kandidat zatvori oči od zadovoljstva: - Uuuu, to. Da,da... - komentarisao je držeći ruke iznad klavijatura. Prođe pola pesme u isčekivanju njegovog priključenja ali ništa. - Jeee, mrak, aha,aha... - odobravao je ljuljajući se u ritmu, i dalje ne svirajući ništa. Numera se završila. Kandidat kroz poluotvorene oči konstatuje: - Mnogo mi se sviđa ovo što svirate. Ma takvih je uvek bilo ucili ali nikad naucili-sviraju ali ne sa grupom Jel ste culi one pesme Na Drinu,Specijalka,U plicaku,StaKapKara,Swap,Alt,Kvadrat?Jako retke ali dobre stvari! Quote
Recommended Posts