Invictus Posted December 16, 2003 Report Posted December 16, 2003 Ova tema je svojevremeno bila, ali je davno netragom nestala. Dakle, u pitanju je stari kvltni njemacki heavy bend. Skoro su se ponovo oformili i snimili novi album Dance with the witches, Hammerfall ih je u mnogo cemu kopirao. Preporucujem albume Beauty & the Beast i Stronger than Heaven. Quote
RNA Posted December 16, 2003 Report Posted December 16, 2003 Nije džabe prva stvar koju je HammerFall obradio bila "Ravenlord". Mada, ovaj zadnji album je svima ostavio poprilično otužan utisak. Neki članovi sad sviraju u odličnom power/progressive bendu The Armada. Quote
Invictus Posted December 16, 2003 Author Report Posted December 16, 2003 Da, da, na zadnja dva je od originalne postave samo pjevac i mada je isti stil muzike, nesto jednostavno nedostaje. Nego, kakva je ta Armada? Quote
Guest Zoxblaze Posted December 17, 2003 Report Posted December 17, 2003 Upravo sam pre neki dan nabavio CD-e od Eternal F. Svirka je odlicna zajedno sa produkcijom koju nisam cuo nigde bolju...medzutim vokal je srednje ocajan, cova pokusava da otpeva nesto sto nije sposoban onda dobijas zvuk coveka koji je na samrti!!! Quote
RNA Posted December 18, 2003 Report Posted December 18, 2003 Da, da, na zadnja dva je od originalne postave samo pjevac i mada je isti stil muzike, nesto jednostavno nedostaje. Nego, kakva je ta Armada? Zvuči kao mešavina Symphony X i malo starog Stormwitcha. Quote
RNA Posted December 23, 2003 Report Posted December 23, 2003 Zanimljivo, nego šta, ali više su se opredelili za progressive varijantu. Bar je tako bilo na prvom MCD "The Scent Of Darkness". Nisam siguran kako to sve zvuči na "Rage Of The Armada". Quote
Grobodan Posted November 6, 2004 Report Posted November 6, 2004 Izasao im j novi album Witchcraft za Nuclear Blast! Inace,ja sam slusao sam Walpurgis Night...odlican je! Quote
Old School Metal Posted November 13, 2004 Report Posted November 13, 2004 Jdva cekam da cujem novi album.Ja sam cak voleo i DANCE WITH THE WITCHES,iako je samo Andy bio original member. Quote
Earendil Posted November 15, 2004 Report Posted November 15, 2004 Meni se ovaj zadnji prilicno svidja Quote
RNA Posted November 15, 2004 Report Posted November 15, 2004 А прва три албуму ће се до краја године појавити на дисковима! www.battlecryrecords.de Quote
Old School Metal Posted November 16, 2004 Report Posted November 16, 2004 Imam prva 3 albuma na original vinyl. Quote
Invictus Posted November 17, 2004 Author Report Posted November 17, 2004 Samo se ti hvali, poharacu ti Ja kucu jednom... Quote
RNA Posted November 18, 2004 Report Posted November 18, 2004 Идемо заједно у похару, па ко јачи узме плоче! Quote
dr.lecter Posted November 20, 2004 Report Posted November 20, 2004 Samo se ti hvali, poharacu ti Ja kucu jednom... Ovde nastaje novi pravac u Metalu... POWLO METAL Quote
Grobodan Posted November 23, 2005 Report Posted November 23, 2005 Ovih dana preslusavam Walpurgis Night,veoma zanimljiv album.Primecuje se da su momci tih dana dosta slusali Maidene,ali ipak imaju svoj identitet.Zanimljivo je dosta sto su tekstovi sotonjarski:Priest, priest of evil adores the number six six six Priest, priest of evil spits on every crucifix (tih godina su i hevi bendovi bili vise metal od nekih danasnjih "ekstremnih"),a tu je i pesma Skull and Crossbones sa gusarskom tematikom:Skull and crossbones, blood in sight burning sails light up the night skull and crossbones, piracy they're the tigers of the sea ,ko zna,mozda su bas oni inspirisali Running Wild? Kakav je album Stronger than Heaven?Cujem da je njihov najbolji,ali me malo odbijaju nazivi pesama kao Eternia. Quote
RNA Posted November 23, 2005 Report Posted November 23, 2005 Хи-мен, а? Него, баш малоичас написах на Running Wild теми да им је на албуму "The Beauty And The Beast" песма 'Tigers Of The Sea', која је оригинал Running Wild. Иначе, тад су изашли из коже и ланаца и почели да носе неку ренесансну одећу и да се шминкају, а и да користе неке глупаве псеудониме, као да их људи већ нису знали по њиховим правим именима са претходних албума. Quote
HELLENIA Posted November 23, 2005 Report Posted November 23, 2005 Eto, i nek mi sad neko kaze da mi u Germania nemamo dobre HM bendove! ''Dance With Witches'' fenomenalan album a i ostali da ne govorim! Quote
RNA Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 Занимљиво, али у свим, али СВИМ рецензијама које сам прочитао, сви се слажу да им је тај албум управо најгори. Мада, нахвалили су овај нови "Witchcraft" беше ваљда. Quote
Invictus Posted November 24, 2005 Author Report Posted November 24, 2005 Meni nije los, stavise veoma bolji od Witchcrafta. Mada, stari su ipak nedostizan kvlt. Nego, kad se pominju Tigers of the sea, da li je neko zapazio onaj cudni vokla na sredini pjesme. Da ga jebes, strasno lici na Mr. Udu. Tigers of the sea, chasing the gold of her Royal Majesty Tigers of the sea, sentenced to death at the black gallows tree... Quote
Angelystor Posted August 7, 2006 Report Posted August 7, 2006 EVo odslusah "Walpurgist Night", i sto reche grave na prethodnoj strani definitivno su mnogo slushali maidene. Zvuk je dosta britanski as well, ali i pored maiden duha prisutnog album je sasvim dobar. Skull and Crossbones je bas jaka pesma, sa sve onim trooper introm Quote
RNA Posted August 7, 2006 Report Posted August 7, 2006 Цела немачка ХМ сцена је настала на британском звуку, тако да не треба ништа да те чуди. Да није било Енглеза, вероватно не би било ни комплетне немачке сцене, рачунајући ту и Scorpions и Accept. Quote
Angelystor Posted August 13, 2006 Report Posted August 13, 2006 "Stronger Than Heaven" vishe vuche na neku powericu..u stvari dosta se razlikuje od Walpurgija imho. Al ipak odlichan, zarazan album. "Beauty And The Beast"-uzas. U stvari druga polivna albuma i nije toliko losha, ali..not my cup of anything. Quote
RNA Posted October 4, 2006 Report Posted October 4, 2006 Zasto? Jeste malo blazi, ali je OK heavy zvuk. Jeste da im je imidz tu sacuvaj me boze, pa su jos ubacili i one smesne nadimke, kao da ih ljudi nisu znali od ranije po pravim imenima. Jos jednom cu ponoviti: 'Tigers Of The Sea'.! Quote
Recommended Posts