Jump to content

Recommended Posts

Posted

da li neko poseduje bolji snimak prvog albuma Bjesova? Ja imam neki kasetni rip koji je katastrofa. Dajte link ako postoji dobar snimak negde.

Posted (edited)

Tesko da ces naci neki dobar snimak tog albuma, svi imaju (tj. svi imamo) uglavnom taj los rip, valjda zato sto i na toj originalnoj kaseti zvuk / snimak nije bio sjajan.

Gledacu da uploadujem ovu kopiju koju ja imam.

Edit: evo ga

U osvit zadnjeg dana

Edited by Runner
  • Upvote 1
Posted

hvala druze. sad cu da uporedim kopije. Ja imam kasetu ali je zvuk jos vece govno nego taj rip sto kruzi.

e pa ova tvoja je neuporedivo bolja. Thanks jos jednom :)

• 7 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Kultni sastav iz Gornjeg Milanovca nastavlja sa preradama pesama drugih bendova sa ovih prostora, te su ovoga puta u svojoj verziji snimili i ekranizovalu pesmu “Lutak iskrivljenog srca” grupe Majke.

bjesovi.png

Audio je snimljen u mostarskom Pavarotti centru, kao i “Sjaj” i “Aikido“.

Ekranizacija pesme realizovana je januara ove godine prema scenariju Michael-a Bowring-a iZorana Marinkovića, lidera Bjesova, koji skupa sa svojom ćerkom Marijom Rajnom potpisuje režiju i montažu.

“Bjesovi od pre petnaest dana sedmočlan bend – sa mnom kao glavnim vokalom, basistom, trojicom gitarista, i sa dva bubnjara. Znači, aktuelna novost u vezi Bjesova su ova dvojica bubnjara. Oni ne sviraju istovremeno na dva kompleta, nego se menjaju – Miroslav Marjanović uglavnom svira starije pesme, a Ramon Hamel, holanđanin iz Amsterdama, od pre dve godine Milanovčanin, svira nove pesme, koje je već snimio i koje će u narednom periodu snimiti. Bjesovi umesto da shodno trenutku i mestu, smanjuju broj zaposlenih, njih ima sve više i više. Ovo je neka stara priča, u vezi moguće varijante suživota, a koja se odnosi na ideju po kojoj je bolje da svi imamo manje, a ipak dovoljno dobara, umesto da manjina ima sve, a većina komad hleba, krov nad glavom i pravo na razmnožavanje.“, rekao je Zoran Marinković.

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

DIVNA JE NOĆ (Ni upanja ni strahu mix)

Bjesomar (Bjesovi) & Skaki (Trula koalicija)

Avioni + Tako mladi cover

(Bjesovi & Borghesia)

Audio zapis, tj. miks pod nazivom "Ni upanja, ni strahu" za pesmu "Divna je noć", realizovan je tokom aprila 2012. godine, u Gornjem Milanovcu, u kućnom studiju Zorana Marinkovića.

"Divna je noć" (NI UPANJA, NI STRAHU MIX) sastoji se od muzičke podloge koju je Bjesomar (Zoran) napravlo semplovanjem Borghesijine pesme "Ni upanja, ni strahu" i od još nekih semplova "sa strane". Na takvu matricu dodate su gitare Ivana Kovačevića (Plišani mališan, Bjesovi), kao i vokali Predraga Drčelića (Trula koalicija) i Zorana Marinkovića (Bjesovi).

Video je montiran 29. maja 2013. Sastoji se od same pesme i slike koja je napravljena od simbola grupe Bjesovi, zajedničke fotografije Bjesomara i Skakija, kao i od detalja sa unutrašnjeg omota albuma "Ogolelo mesto" grupe Borghesia.

Zoran Marinković - A/V koncept & edit, vokal, semplovi

Predrag Drčelić - vokal; Ivan Kovačević - gitara

Hvala Draganu Milosavljeviću na dobrim savetima!

• 2 weeks later...
  • 2 months later...