Мајор Гашпар Posted April 2, 2024 Report Posted April 2, 2024 Ponovo radi bioskop. 26. april, Dom omladine. Quote
Kumodraski Vo Posted April 8, 2024 Report Posted April 8, 2024 https://balkanrock.com/vesti/najave/veliki-povratak-jednog-od-stubova-domaceg-rokenrola-bjesovi-u-beogradu/ Quote
VoivodBG Posted April 9, 2024 Report Posted April 9, 2024 Neka hvala, neki bendovi trebaju da ostanu upokojeni. 1 Quote
Havočka Posted April 28, 2024 Report Posted April 28, 2024 Odlična nova postava sinoć u gerila rupi Nove stvari mešano dobrološe Zvuk standardno kanta Atmosfera 9000 baš je lepo bilo 1 Quote
dAdAiSt Posted April 29, 2024 Report Posted April 29, 2024 Čudan bend, dobar, ali poročan. Voleo bih da ih vidim i uživo. Naživo jedan od najboljih live snimaka na ovom prostoru. Quote
Kumodraski Vo Posted January 27 Report Posted January 27 Lepo bilo, jedino sto su ljudi stajali jedni drugi na glavama.. Quote
VoivodBG Posted April 4 Report Posted April 4 Nadam se da su se popravili uzivo, jer zadnjih par puta kada sam ih gledao, ton nije postojao, samo zujanje i mutljavina. Quote
VoivodBG Posted April 6 Report Posted April 6 Prelistao monografiju, mislio sam da će ono biti mnogo ozbiljnije, kao i kod nekih izdanja na albumima, jako loše sklepano, ali verujem da će iskreni fanovi da izjedu ko dobre pomije. Quote
Bernard Panasonik Posted Wednesday at 07:32 AM Report Posted Wednesday at 07:32 AM Prelistao sam monografiju i letimično je čitao. Kud i kamo bolje od monografije o Smaku, ovde se vidi da je postojao urednik i lektor, za početak. Koliko sam razbrao za pola sata listanja i čitanja, ovo je Marinko one man show. Istina on je i potpisan kao autor. Opet imamo ono predatljano opisivanje gde je i kada snimljen koji deo koje pesme sa Svetla, svetlosti, detaljan spisak njegovih video radova, detaljan spisak svih članova benda, diskografija, popis koncerata (nekompletan, ali dosta iscrpan). Zanimljivo da koliko je detaljno popisivao svoje video radove, nema spiska spotova i tv pojavljivanja pre 2001-e. Skenovi press klipinga iz 90-ih su maltene neupotrebvljivi, još su gori od onih iz knjige o Smaku gde su umanjeni, citirana je polupohvalna recenzija trećeg albuma iz XZ, a nema recenzija drugog albuma koje su bile hvalospevi. Period od 2001.-e na ovamo je prigodno fragmentarno odrađen. Koliko sam primetio nema tekstova pisanih od trećih lica posebno za ovu knjigu, nema izjava ili pisanija drugih članova benda, sem Marinka. Ali zato ima popis njegovih video radova, ako već nisam pomenuo xD Na prvu, mene ovo podseća na aktuelne Bjesove uživo. Bolje od Bjesova pre desetak godina, kada su se raspadali uživo i maltene svesno nervirali fanove (knjiga za SKC NS je bila testiranje živaca i u dobroj meri bacanje papira), ali još uvek to nisu Bjesovi iz 90-ih, tj. iz teme nije izvučen maksimum, a čini mi se da Marinko to nije ni hteo. 3000 dinara je dosta, tiraž je 500 primeraka, kada cena padne na 2000 kupujte, toliko vredi xD 1 Quote
Bernard Panasonik Posted yesterday at 06:53 AM Report Posted yesterday at 06:53 AM update: prvi tiraž je praktično rasprodat, a Marinko po svojim rečima je hteo ovako koncipiranu knjigu, bez preteranog ulaženja u baš svaki detalj. Quote
Recommended Posts