Jump to content

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 8 months later...
  • 2 months later...
Posted

Prelistao monografiju, mislio sam da će ono biti mnogo ozbiljnije, kao i kod nekih izdanja na albumima, jako loše sklepano, ali verujem da će iskreni fanovi da izjedu ko dobre pomije.

Posted

Prelistao sam monografiju i letimično je čitao. Kud i kamo bolje od monografije o Smaku, ovde se vidi da je postojao urednik i lektor, za početak. Koliko sam razbrao za pola sata listanja i čitanja, ovo je Marinko one man show. Istina on je i potpisan kao autor. Opet imamo ono predatljano opisivanje gde je i kada snimljen koji deo koje pesme sa Svetla, svetlosti, detaljan spisak njegovih video radova, detaljan spisak svih članova benda, diskografija, popis koncerata (nekompletan, ali dosta iscrpan). Zanimljivo da koliko je detaljno popisivao svoje video radove, nema spiska spotova i tv pojavljivanja pre 2001-e. Skenovi press klipinga iz 90-ih su maltene neupotrebvljivi, još su gori od onih iz knjige o Smaku gde su umanjeni, citirana je polupohvalna recenzija trećeg albuma iz XZ, a nema recenzija drugog albuma koje su bile hvalospevi. Period od 2001.-e na ovamo je prigodno fragmentarno odrađen. Koliko sam primetio nema tekstova pisanih od trećih lica posebno za ovu knjigu, nema izjava ili pisanija drugih članova benda, sem Marinka. Ali zato ima popis njegovih video radova, ako već nisam pomenuo xD 

Na prvu, mene ovo podseća na aktuelne Bjesove uživo. Bolje od Bjesova pre desetak godina, kada su se raspadali uživo i maltene svesno nervirali fanove (knjiga za SKC NS je bila testiranje živaca i u dobroj meri bacanje papira), ali još uvek to nisu Bjesovi iz 90-ih, tj. iz teme nije izvučen maksimum, a čini mi se da Marinko to nije ni hteo. 3000 dinara je dosta, tiraž je 500 primeraka, kada cena padne na 2000 kupujte, toliko vredi xD

• Upvote 1