SAROTH Posted September 17, 2002 Report Posted September 17, 2002 Gersom Solem-Kabala i njena simbolika
DARTH VELJA Posted September 27, 2002 Report Posted September 27, 2002 Trenutno chitam, po ko zna koji put LOTR, a kada ne chitam LOTR, chitam Adamsa jeli AUTOSTOPERSKI VODICH, Prachetov DISKSVET i KALEVALU (ili KALIVALU kako jedan drugi prevod kazhe)...
Midnight Madness Posted September 27, 2002 Report Posted September 27, 2002 pre koji dan sam u ruke uzela knjigu Johnathan Lee Vice-a "Pupoljak Zla"... koja me ODUSEVLJAVA.... vec na prvih 50-ak (od nekih 500) stranica a: a: a:
Machka Naopachka Posted September 27, 2002 Report Posted September 27, 2002 fukoovo klatno:) eko je zakon ako neko ima ime ruze na engleskom da mi pozajmi bila bih do groba zahvalna......
Stronger_Then_All Posted September 28, 2002 Report Posted September 28, 2002 tesla sin srbskog boga peruna-regulus milja
Ianna Posted September 29, 2002 Report Posted September 29, 2002 Zivotinjska farma- George Orwell Knjiga je mnooogo dobra!!!
mirror Posted September 30, 2002 Report Posted September 30, 2002 trenutno "OPE" (struchna literatura ) i naravno...."Blago cara Radovana" po milioniti put,opet mi bilo potrebno da se svojevoljno ubiej u pojam,uspelo mi je,naravno
Neuromanser Posted October 1, 2002 Report Posted October 1, 2002 e ovako chitam pracheta nenenenenenneneeeee pracheta sam chitala a sad chitam "artemis faul" interesantna knjigica a sledece cu prochitati(ponovo) "kamikaze l'amour" i to je zanimljiva knjiga
Dragon_fairy Posted October 1, 2002 Report Posted October 1, 2002 Parfem od Patrik Ziskinda......odlicna knjiga a: ....''u 18. stolecu ziveo je u Francuskoj covek koji je spadao medju najgenijalnije i najodvratnije likove ove, genijalnim i odvratnim likovima, nimalo siromasne epohe.......zvao se Zan Batist Grenuj, iako je njegovo ime za razliku od imena drugih genijalnih cudovista poput DE SADA, sen Zista, Fusea, Bonaparte..itd. danas palo u zaborav-to sigurno nije zbog toga sto je Grenuj zaostao za ovim sllavnim mracnacima u pogledu uobrazenosti, preziranja ljudi, amoralnosti, ukratko bezboznosti, vec zato sto se njegov genije i njegova jedina ambicija ogranicavala na oblast koja u istoriji ne ostavlja nikakve tragove: na nepostojano carstvo mirisa.......'' ...zaista vredna citanja!!! a: a: a: a:
ASKE Posted October 2, 2002 Report Posted October 2, 2002 Ta knjiga se i meni veoma dopala.... Procitala sam je na preporuku drugarice iz Kanade koj aju je imala za lektiru...prosto neverovatno kako dobre stvari trebaju da analiziraju na casu (meni je lektira bila pravo mucenje ...izuzev Kafke naravno). Imala sam totalno neki neverovatan feeling posle on eposlednje scene gde je Grenuj u mesi beskucnika.... i jos uvek se secam da je nesto jako jako cudno strujalo kroz moje telo ceo taj dan posle citanja kraja doticne knjige.
Stronger_Then_All Posted October 2, 2002 Report Posted October 2, 2002 najnoviji broj casopisa Tangenta. Inace casopis za mlade matematichare
fiction Posted October 2, 2002 Report Posted October 2, 2002 Jasam sad procitao sva cetiri djela Harry Potter i cekam da izadju 5-7.Knjiga je bas mocna jedino je prvi dio malo smaracki.U medjuvremenu cu citati neku lektiru.
Gothic Angel Posted October 3, 2002 Report Posted October 3, 2002 Trenutno: Teri Pracet - Boja Magije, Jednakost Rituala, Slobodan Selenic - Ocevi i Oci, lektiru - Prokleta Avlija U planu: Silmarilion na elgleskom, Srednji svet takodje na engleskom, Histry of Ireland isto na engleskom ali malo teze (17xx strana)
Machka Naopachka Posted October 5, 2002 Report Posted October 5, 2002 klarkova treca odiseja volim covekov mozak!!!!!
Machka Naopachka Posted October 6, 2002 Report Posted October 6, 2002 trecu odiseju sam tek sad prvi put u zivotu prochitala a shta me tera da ga chitam ponovo? pa prochitaj pa cesh videti kralj je najveci.. i, da odgovorim na temu opet: fukoovo klatno umberto eko josh jedna kralj
Ianna Posted October 10, 2002 Report Posted October 10, 2002 1984.-Orwell Nije bas losa ali...ma, bolja je Farma! a:
fiction Posted October 12, 2002 Report Posted October 12, 2002 The Secret Agent-Joseph Conrad na engleskom.To nam profesorica iz engleskog prodaje pa da se malo ulizem pa kupih ovu.
Thorn's essence Posted October 12, 2002 Report Posted October 12, 2002 Artur Klark-Apokalipsa Amerike i Platon-Apologija
Thule Posted October 12, 2002 Report Posted October 12, 2002 Aleister Crowley - Knjiga Lazi (istripovana knjiga) Aldous Huxley - Vrli Novi Svijet
Eurinoma Posted October 12, 2002 Report Posted October 12, 2002 Vrli Novi Svet je fantastichna knjiga....svima je preporucujem.
Recommended Posts