APOHAKC Posted March 12, 2008 Report Posted March 12, 2008 Zato sto su metalci geekovi koje su svi terorisali kada su bili mali
Bata Trokrilni Posted March 12, 2008 Report Posted March 12, 2008 Ja sam Tolkina čitao još 1994-5, a tada nisam bio metalac.
Guest Penzioner iz parka Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Realno : Literarna vrednost = 0 Jesam metalac , ali mrzim fantastiku , SF ...
Bata Trokrilni Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Ta fantastika ima više veze sa stvarnim životom nego neki filmovi i knjige koji su bazirani na istinitim događajima.
Hudini Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Stvarno glupost. Iz mog iskustva, Tolkina najviše vole ljudi koji slušaju Irish. Ja sam "Gospodara Prstenova" čitao u sedmom razredu i onda mi se roman svideo. Posle sam porastao...
Azaralena Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 Ta fantastika ima više veze sa stvarnim životom nego neki filmovi i knjige koji su bazirani na istinitim događajima.
Melodicus Deathus... Posted March 18, 2008 Report Posted March 18, 2008 JEBOTE, pa ko ne voli fantastiku, ne mora da je cita!!
Platina Posted March 18, 2008 Report Posted March 18, 2008 Ne'am, pojma...ja sam LOTR prvi put procitala u 5 osnovne i to sam uzela iz skolske biblioteke knjigu, verovali ili ne. Sto se tice gospodara, po meni je to i najlosije Tolkinovo delo, ostala su mu mnogo bolja i zanimljivija, ali samim tim sto je najkomercijalnije, ljudi su se najlakse zalepili za njega. Uopste nije tacno da metalci najvise citaju Tolkina, znam gomilu ljudi koji su veliki fanovi, a nemaju veze sa metalom. Cela fama oko "metalaca" i "Tolkina" je verovatno nastala zato sto par bendova u svojoj muzici imaju tu tematiku, a klince je realno lako navuci na nesto. Daj im govno, dobro ga upakuj i svi ce da se kunu posle u to (cast naravno izuzetcima). A opet, kako su "tr00 metalci" jedan zatvoren krug ljudi koji hejtuju sve ostalo sto nema veze sa metalom, naravno da ce da primete i zakljuce da samo metalci citaju Tolkina. A opet i da se ne lazemo, vecina danasnjih klinaca "metalaca" je odgledala prvo filmove, skapiralo da postoji i knjiga, procitalo i sad se kune u to. Smesno, ali nema veze. A ljudi koji ne voli fantastiku ne treba ni da postuju na takvim temama, jer je ruzno pljuvati nesto sto ne volis.
RedOrange981 Posted March 18, 2008 Report Posted March 18, 2008 (edited) bio jednom jedan mali decak koji je voleo da radi domace zadatke i hteo je da postane madjionicar. tako pocinje hari poter i sta je bolje onda citati? mozda neko cita i jedno i drugo ali metalac ce pre citati tolikina nego hari potera. Edited March 18, 2008 by Damn
Platina Posted March 18, 2008 Report Posted March 18, 2008 (edited) Ma pazi, citaj ti sta hoces. Citaj Tolkina, Hari Potera, citaj ljubavne romane, kriminalne...sve je jedno, ali zasto se kao prvo ogranicavati na jedan zanr i zasto da taj zanr bude odredjen muzikom koju slusas? Sad cu ja da odlucim da budem opaka metalka i zgrabicu da citam prvo gospodara, pa slimarilion, pa nezavrsene price...pa cu kasnije da nabavim i one knjige na engleskom koje nisu kod nas izasle. Mislim glupost! Edited March 18, 2008 by Ewigkeit
RedOrange981 Posted March 18, 2008 Report Posted March 18, 2008 prerastao sam ljubavne romane, kriminalne. ja sam ozbiljan decko, citam tolkina na engleskom
Platina Posted March 18, 2008 Report Posted March 18, 2008 I ja citam na engleskom knjige pa nikom nista, ne zato sto smatram da je to extra i kao fora, vec zato sto nema prevoda za neke knjige koje zelim da procitam. Ljubavni i kriminalni romani su bili samo primer, poenta je u ogranicavanju.
Melodicus Deathus... Posted March 19, 2008 Report Posted March 19, 2008 bio jednom jedan mali decak koji je voleo da radi domace zadatke i hteo je da postane madjionicar. tako pocinje hari poter i sta je bolje onda citati? mozda neko cita i jedno i drugo ali metalac ce pre citati tolikina nego hari potera. SMESNO GLUP POST!!
RedOrange981 Posted March 19, 2008 Report Posted March 19, 2008 (edited) a recimo da ja volim sf i vise mi se svidja tolkin od hari potera? skinuo si mi veliki kamen sa srca... Edited March 19, 2008 by Damn
Platina Posted March 19, 2008 Report Posted March 19, 2008 Meni samo nije jasno kakve toliko veze ima Tolkin sa Hari Poterom?
Guest Black Gruja Posted March 20, 2008 Report Posted March 20, 2008 Ovu temu videh sad. Kakva je to glupost da Tolkina najvise vole metalci. Znam par likova koji vole Tolkina, a nisu metalci. Takodje kad sam ja prvi put citao LOTR ni ja nisam slusao metal.
Melodicus Deathus... Posted March 21, 2008 Report Posted March 21, 2008 Ovu temu videh sad. Kakva je to glupost da Tolkina najvise vole metalci. Znam par likova koji vole Tolkina, a nisu metalci. Takodje kad sam ja prvi put citao LOTR ni ja nisam slusao metal. Glupost, naravno...
RedOrange981 Posted March 23, 2008 Report Posted March 23, 2008 pre cu da gledam neki serijal iz zone sumraka ili da prelistam enciklopediju naucne fantastike da sam sad mladji i da slusam hevi metal... a kakve veze ima tolkin sa hari poterom, ne znam kakve veze ima a kakve nema, znam samo sta se meni vise svidjalo...
Laurelin Posted April 18, 2008 Report Posted April 18, 2008 Ovu temu videh sad. Kakva je to glupost da Tolkina najvise vole metalci. Znam par likova koji vole Tolkina, a nisu metalci. Takodje kad sam ja prvi put citao LOTR ni ja nisam slusao metal. Dadada...al apsolutno se slazem! Dakle i ja poznajem par osoba koji nisu metalci, i naravno, ja sam imala 11 godina kad sam gledala film i odlepila...tad nisam slusala metal...
The Joker Posted April 18, 2008 Report Posted April 18, 2008 Sem toga,znam broj metalaca koji se Tolkina gnusaju...
Melodicus Deathus... Posted April 18, 2008 Report Posted April 18, 2008 Sem toga,znam broj metalaca koji se Tolkina gnusaju... A jel oni znaju sta je knjiga? I cemu sluzi??
The Joker Posted April 18, 2008 Report Posted April 18, 2008 Good question.Prilicno sam siguran da su obavesteni o postojanju pojma knjige.
Melodicus Deathus... Posted April 18, 2008 Report Posted April 18, 2008 aham... Culi u skoli? Mada, to sto ja volim, ne znaci da su idioti oni koji ne vole.
Recommended Posts