Azizam Posted May 28, 2004 Report Posted May 28, 2004 (edited) gde još osim u metalu postoji ceo pravac posvećen zmajevima, kraljevima, vilama, mačevima i td. ? *ne računam klasičnu muziku gde se pojavljuju takvi elementi, ali ne formiraju zaseban pravac* Edited May 28, 2004 by Parvati_Veshtica
Orbituated Posted October 6, 2004 Report Posted October 6, 2004 Nije istina da ga vole samo metalci .. vole ga pre svega intelektualci - koji kroz svu tu zabavnu tematiku kapiraju mnogo dublju prichu iza svega toga.. Postoje aludiranja da je pricha o Sauronu u stvari pricha od Hitleru posto je dotichni pisac bio vojnik u prvom i drugom svetskom ratu... prsten je METALNI
LedStorm Posted October 9, 2004 Report Posted October 9, 2004 Zato sto znamo sta valja, a i ko voli vise fantaziju ovakve vrste od metalaca, ko je gledao Animatrix - koji je inace shit, ili Heavy metal - koji je rula - tekav story ko drugi moze da voli ako ne razume.
Orbituated Posted October 9, 2004 Report Posted October 9, 2004 Metalci su debili ...kao i ljudi koji se klasifikuju kao jedni .. jer pravi troo metalac nikada za sebe ne bi rekao da je metalac.. vec muzichar ..ili poznavalac prave muzike ja slusham dosta metal ali i druge muzichke pravce... slushati jedan pravac je fanatichno i extremno = debilno .. zasto vole ...zasto bilo koja osoba voli tolkinova dela.. mislim da je pitanje glupo jer moze da vazi za svakoga a ne samo za metalce
Puma Lasica Posted October 12, 2004 Report Posted October 12, 2004 Po meni je ovo odlicno pitanje...bas zato sto nema neki specifican odgovor koji vazi za sve...tako da se o donosenju nekih opstih zakljucaka ne moze govoriti... Najopstiji odgovor na ovo pitanje bi bio zato sto je mastovit,inovativan i pre svega odlican pisac... Po meni je pravo pitanje zasto se "metalci" toliko identifikuju i toliko poistovecuju sa likovima iz Tolkinovih knjiga...to ide u najgore krajnosti da pojedine osobe ne zive svoj zivot vec nekog lika iz knjige... Dakle pitanje je: Zasto bas "metalci"??? I ako nisu "metalci" u pitanju sta je onda u pitanju...pojedinci bez drustvenog zivota...??? Inace sto se tice deklarisanja kao "metalac" toje tipicno za klince koji jos uvek traze svoje ja...moj ortak izgleda kao panker a medju najvecim je poznavaocima metala kod nas, a drugo kao najgori fenser...a i ja slusam metal izmedju ostalog ali ne furam dugu kosu i majce sa nazivima bendova... Nadam se da nisam bio preopsiran...
Grobodan Posted October 14, 2004 Report Posted October 14, 2004 Koje tripove?Metalske ili Tolkinovske? Evo,ja za sebe mogu da kazem da sam se oduvek lozio na epske knjige - znaci,jos kao klinac,pre nego sto sam poceo da slusam metal...
Puma Lasica Posted October 14, 2004 Report Posted October 14, 2004 Isti slucaj... Nadam se da je jasna poenta na koju sam hteo da ukazem 2 posta ranije...
Petar Posted October 15, 2004 Report Posted October 15, 2004 Kad smo vec kod Tolkien-a, hajde da vas vidim... Ko je Gospodar prstenova?
Puma Lasica Posted October 15, 2004 Report Posted October 15, 2004 Pa sam prsten koji je skovao Sauron je gospodar ostalog prstenja...mada nema pravog odgovorea vec sve zavisi od toga ko je kako skapirao knjigu... Poenta price je da smo svi mi podlozni zlu...kao npr. Smeagol,Frodo,Boromir... Znaci i dobri momci mogu da skrenu na stranu zla...
Petar Posted October 21, 2004 Report Posted October 21, 2004 Pa sam prsten koji je skovao Sauron je gospodar ostalog prstenja...mada nema pravog odgovorea vec sve zavisi od toga ko je kako skapirao knjigu... Super odgovor....pitao sam mnoge i svi pricaju "Ma Sauron, ma nije nego Frodo.....".
kuruz Posted November 7, 2004 Report Posted November 7, 2004 Zato shto ima bezbroj imena koja sekoriste za nazive bendova,pesama,za nick-ove,itd.
militant Posted November 15, 2004 Report Posted November 15, 2004 Postoje aludiranja da je pricha o Sauronu u stvari pricha od Hitleru posto je dotichni pisac bio vojnik u prvom i drugom svetskom ratu... Glupost nevidjena i demantovana od strane gosn. Tolkiena. Super odgovor....pitao sam mnoge i svi pricaju "Ma Sauron, ma nije nego Frodo.....". Pa Sauron je Gospodar Prstenova.
Vuk Posted December 8, 2004 Report Posted December 8, 2004 ...One ring to RULE them all... i ja sam mishljenja da je Prsten glavni badza u prichi
Guest Lilianna Posted December 8, 2004 Report Posted December 8, 2004 zato shto je epska fantastika zakon iiiiiiii mislim da mi se tolkin nekako slaze uz power sto slusham
bafomet Posted December 8, 2004 Report Posted December 8, 2004 greshka u postavci... tolkina najvishe vole nerd-ovi (nrdovi)
Leona Posted January 2, 2005 Report Posted January 2, 2005 Provalio sam da su najveci obozavatelji Tolkinovih prica metalci. I jos jedno pitanje Sem ovih knjiga Gospodar Prstenova Silmarilion Hobit Stvaranje Vilinske Price/Drvo i List Ko je jos Tolkinove knjige postoje i gde mogu da se nadju. E ovako: vecina metalaca voli Tolkina zato sto je to obavezno po 101 Pravilu Metala: 75. True black metaller: Many of our dark hymns are influenced by the mighty Tolkien... You have not read the works of Tolkien?!Nerd.Wait a minute.. It appears I am the nerdy one after all! I mozda zato sto Tolkin ZAISTA daje inspiraciju.Meni je strava.Procitala sam ga nekoliko puta.
Guest spiritual holocaust Posted January 4, 2005 Report Posted January 4, 2005 Zato sto vole da se tripuju .
militant Posted January 6, 2005 Report Posted January 6, 2005 Provalio sam da su najveci obozavatelji Tolkinovih prica metalci. I jos jedno pitanje Sem ovih knjiga Gospodar Prstenova Silmarilion Hobit Stvaranje Vilinske Price/Drvo i List Ko je jos Tolkinove knjige postoje i gde mogu da se nadju. Posthumno je izdat Silmarillion, i jos 12 knjiga pod imenom njegovog sina. Sve su zakon.
Orbituated Posted January 14, 2005 Report Posted January 14, 2005 ...One ring to RULE them all... i ja sam mishljenja da je Prsten glavni badza u prichi moc uvek dolazi uz zlo .. niko ne moze da vlada sa mocima koje poseduje prsten do samog gospodara MRAKA HA HA HA ...
Recommended Posts