VEPAR Posted January 3, 2004 Report Posted January 3, 2004 Da vidim da li iko zna nesto o ovim britanskim hard n heavy legendama koji su osamdesetih bili po popularnosti rame uz rame sa Maidenima [dva najveca britanska heavy benda nastala osamdesetih]a po produkciji par koraka ispred njih. Quote
Kakashi Posted January 3, 2004 Report Posted January 3, 2004 Meni su oni prilicno cool, ali mislim da vec ima tema . Quote
Vlaja Buraz Posted January 3, 2004 Report Posted January 3, 2004 Vjerovatno najgori bend koji sam čuo. Quote
VEPAR Posted January 3, 2004 Author Report Posted January 3, 2004 OD AC DC SU KVALITETNIJI SIGURNO A I OD NIZA ONIH KOJI SU POKUSALI DA IH KOPIRAJU : BON JOVI,POISON,GUNS N ROSES[DONEKLE]. NIJE SVE U TEZINI ZVUKA.ONI JESU SVIRALI MEKSIJI HEAVY ALI TO NE MORA DA ZNACI DA SU LOSIJI OD NEKIH KOJI SU SVIRALI CVRSCU MUZIKU. Quote
Kakashi Posted January 3, 2004 Report Posted January 3, 2004 Vjerovatno najgori bend koji sam čuo. Jako je zanimljivo da ih The Darkness navode kao jedan od uzora . Quote
VEPAR Posted January 3, 2004 Author Report Posted January 3, 2004 Naravno da ih navode kao uzore zato sto su ih def leppard dugo vodili kao predgrupu. Quote
bojan j. Posted January 4, 2004 Report Posted January 4, 2004 Ljudi, hard rock ili heavy, Def Leppard je uradio (po produkciji da se razumemo) dva najnaprednija albuma tog vremena Pyromania i Histeria, gde su gitare i narocito bubnjevi snimljeni na potpuno drugaciji nacin od svega do tada poznatog. Mada ih ja ne gotivim previse, ovo im se mora priznati. Quote
Vlaja Buraz Posted January 4, 2004 Report Posted January 4, 2004 Nije produkcija već pre(tjerana)-produkcija. Ni hard ni heavy nego pop (sa gitaricama). A drugo, ko je krenuo za njima onako ljigavo? Backstreet Boys? Quote
bojan j. Posted January 4, 2004 Report Posted January 4, 2004 Sve je to lepo, a jeste znali da Adrian Smith nije hteo da udje u Maidene posle prvog albuma da bi Steva uzeo Collena iz Lepparda? Kako bi onda Maideni izgledali? :roll: Quote
VEPAR Posted January 4, 2004 Author Report Posted January 4, 2004 Nije produkcija već pre(tjerana)-produkcija. Ni hard ni heavy nego pop (sa gitaricama). A drugo, ko je krenuo za njima onako ljigavo? Backstreet Boys? za njima su na taj nacin samo mnogo ljigavije krenuli bon jovi,poison..... Quote
Nestvarna Posted January 4, 2004 Report Posted January 4, 2004 Tema je postavljana 2 puta ali je brisana...Uzas. Ma smrt svima koji mrze ovu grupu...Moze da se ne voli ali ne moze da se ne postuje. Ja moram i treci put da spomenem jednorukog bubnjara Ako oni sviraju pop onda je Bon Jovi na nivou Kolibrija... Quote
VEPAR Posted January 4, 2004 Author Report Posted January 4, 2004 Tema je postavljana 2 puta ali je brisana...Uzas.Ma smrt svima koji mrze ovu grupu...Moze da se ne voli ali ne moze da se ne postuje. Ja moram i treci put da spomenem jednorukog bubnjara Ako oni sviraju pop onda je Bon Jovi na nivou Kolibrija... oni koji ih mrze verovatno nisu dovoljno[uopste] preslusali ovaj bend i zato ne obracaj paznju na njih.u Britaniji su bili veliki kao i Maideni ali ih je komercijalizacija zvuka u posle dnjih 7 ili 8 godina upropastila. Quote
dr.lecter Posted January 6, 2004 Report Posted January 6, 2004 Shta god neko mislio o njima mora im se priznati da su do 84-85 rokali samo tako. Nisu mnogo osjetili oni to upropashtavanje jer je Histerija otishla u preko 10 ako ne i 15 miliona primjeraka Quote
Vlaja Buraz Posted January 6, 2004 Report Posted January 6, 2004 Pa Pyromania i nekako, ali Hysteria nikako... Razumijem ja drugarstvo, bubnjar izgubio ruku a oni nisu htjeli da nađu drugoga, ali one zvuke koje su pronašli eksperimentišući u to vrijeme... Ne ponovili se. Quote
Archibald Reiss Posted January 21, 2004 Report Posted January 21, 2004 Pyromania ima status Ultimate albuma 80-ih. (zanimljivo da ni mnogo veci bend kao sto je Aerosmith nema utlimate album, a Def Leppard imaju). Inace, za mene licno, Def Leppard ima pesmu za sva vremena - All I want is everything. Quote
Dreadful_Glare Posted January 30, 2004 Report Posted January 30, 2004 Imam album piromania i bas mi se svidja ne vidim zasto se nekima bas toliko ne svidja Quote
Archibald Reiss Posted January 31, 2004 Report Posted January 31, 2004 pa nekima je to jednostavno posao.. Da im se odredjeni bendovi po "defaultu" ne svidjaju. Quote
VEPAR Posted February 1, 2004 Author Report Posted February 1, 2004 sta je sve bilo muzika tih osamdesetih... bruka..... a sta je bilo tih sedamdesetih. na prste da nabrojim hard rock grupe. def leppard spadaju u NWOBH znaci u sastave [iron maiden,angel withc,saxon] koji su tada skoro mrtvom hard rocku udahnuli novi zivot i to treba postovati.takva muzika je morala da napreduje a ne da svaka heavy pesma zvuci kao paranoid. To sto su oni kao koketirali sa pop zvukom to je vec stvar njihove kreacije. da napomenem da su oni taj meksi heavy poceli prvi da sviraju [pyromania je snimljen 1982] mnogo pre kasnijih kopija[bon jovi,poison]. sto se tice obicnog rocka sedamdesetih je bila bolja situacija jer je osamdesetih nazalost zavladao elektro pop. Quote
Vlad III Drakula - Tepes Posted February 9, 2004 Report Posted February 9, 2004 ODLICAN BEND! PYROMANI I HYSTERIA NAJBOLJI ALBUMI. Quote
Nestvarna Posted September 20, 2004 Report Posted September 20, 2004 Tema vec postoji osim ako nije izbrisana... ZIveo Rik Alen Moj najomiljeniji Quote
Buddha Posted September 20, 2004 Report Posted September 20, 2004 (edited) FOOLIN' konza!!! Edited September 20, 2004 by slowdiver Quote
VEPAR Posted September 20, 2004 Author Report Posted September 20, 2004 Rik je legenda. imao je samo sesnaest godina kada su leppardi snimili prvi album a tek devetnaest kada je doziveo nesrecu. cudo kako je uopste i imao volje da ponovo uzme palice u ruke. Quote
Recommended Posts