Grobodan Posted July 26, 2009 Report Posted July 26, 2009 Doslo je vreme da se oglasim povodom novog MF materijala... ali ne bas. Moze li se unaprediti savrsenstvo? Pesme zvuce kvalitetnije produkcijski, ali ja apsolutno necu pustiti ovaj singl kad mi se bude slusao MF. No ako vidim ovaj singl negde, kupicu ga bez razmisljanja, cisto za kolekciju. U svakom slucaju, lepo je sto se pojavljuju u jednoj ovako velikoj igrici, i ako se neki klinac zainteresuje za MF preo ovoga, to je super. I jos ce biti lepo ako su se preko rada na ovim pesmama setili da su ostali fanovima duzni jos stosta, to mi je najveca nada. Quote
Guest Yerathroth Posted July 26, 2009 Report Posted July 26, 2009 (edited) Ne znam, meni je MF najbolji bend gde je King Diamond bio... mislim njegov glas mi je podnosljiv ovde a muzika majstorska.. Edited July 26, 2009 by Yerathroth Quote
Bata Trokrilni Posted July 27, 2009 Report Posted July 27, 2009 Gde mu je to glas nepodnošljiv? Quote
Јарослав Posted July 27, 2009 Report Posted July 27, 2009 ја се само надам да је ово нека назнака да ће Мерсифул у неко догледно време да објави албум! Quote
Guest Yerathroth Posted July 27, 2009 Report Posted July 27, 2009 U Black Rose i King Diamond-u. Quote
Divlji Tigar Posted July 27, 2009 Report Posted July 27, 2009 (edited) Meni je jako teško da se odlučim da li bolji King Diamond ili Mercyful Fate. Edited April 26, 2018 by Divlji Tigar Quote
Bata Trokrilni Posted July 27, 2009 Report Posted July 27, 2009 (edited) Meni nije, King Diamond je bolji, iz dva razloga: 1. Celokupan koncept sa horor pričama je jači; 2. Tu je Andy La Rocque. Edited July 27, 2009 by Prince of Darkness Quote
Grobodan Posted July 27, 2009 Report Posted July 27, 2009 Meni nije, King Diamond je bolji, iz dva razloga: 1. Celokupan koncept sa horor pričama je jači; 2. Tu je Andy La Rocque. U prvi razlog neću da ulazim, ali ovo pod 2 si lupio i ostao živ. Pa jesu u MF svirali neki amateri? Sherman, Denner - ej jebote! Pa to su kraljevi na gitari! A i po mom ukusu Mike Wead svira bolje solaže nego Andy... melodočnije. Što se tiče songwritinga i svega ostalog, tu je Andy car naravno. Quote
Vlladimir Posted July 27, 2009 Report Posted July 27, 2009 U Black Rose i King Diamond-u. Al' ga sada odvali. Meni nije, King Diamond je bolji, iz dva razloga: 1. Celokupan koncept sa horor pričama je jači; 2. Tu je Andy La Rocque. Prvo i osnovno Mercyful Fate je isto imao koncept horror priča ali sam King je pominjao da zbog problema sa izdavačkim kućama u to vreme nisu mogli da rade tako nešto, tako da se sve završavalo na ''singl'' pesmama. Tim pre, nisu bili tako veliki bend kao ''The Who'' ili ''Pink Floyd'', koji su mogli da prave tako obimne konceptualne albume, i da diskografska kuća bude sigurna da neće izduvati. King je tek sa solo aktom, kad je već imao kult status, mogao da radi to što je hteo. Andy je dobar gitarista, ali ne vidim ništa manji značaj Dennera nekad ili Weada danas. Čak je i Pette bio fenomenalan gitarista, poslušaj recimo neke njegove solo tačke koje je imao svojevremeno dok je bio u postavi. Quote
Talvi Posted July 27, 2009 Report Posted July 27, 2009 A i po mom ukusu Mike Wead svira bolje solaže nego Andy... melodočnije. Cekaj, jel' Wead bese svirao i na "Abigail II"? End of story. Quote
Talvi Posted July 27, 2009 Report Posted July 27, 2009 Jes', ali se secam da sam bas pratio po textovima koja je cija solaza i da mi je Wead bio daleko bolji. Quote
Grobodan Posted July 27, 2009 Report Posted July 27, 2009 E pa da, isto tako, po bukletima sam pratio zato ja i tvrdim. King je uvek imao vrh ekipu muzicara, a kako i ne. Ja bih dupe dao da mu nosim peskire a kamoli da sviram sa njim. Quote
Sadomator Posted July 27, 2009 Report Posted July 27, 2009 Ne znam, ne moze men ova reizdanja zamijeniti onu staru Mellisa plocu kad pocne pucketati na Into To Coven. Mercyful Fate mi je uvijek bio drazi od Diamonda. Quote
Evil Elvis Posted July 27, 2009 Report Posted July 27, 2009 I meni, Melissa mi je ubedljivo najbolji Kingov album, drugačiji je od ostatka koji mi nije ništa posebno, mada ja i ne volim nešto takav heavy. A reizdanje je do jaja, naročito početak na Evil. Quote
Bata Trokrilni Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 (edited) U prvi razlog neću da ulazim, ali ovo pod 2 si lupio i ostao živ. Pa jesu u MF svirali neki amateri? Sherman, Denner - ej jebote! Pa to su kraljevi na gitari! A i po mom ukusu Mike Wead svira bolje solaže nego Andy... melodočnije. Što se tiče songwritinga i svega ostalog, tu je Andy car naravno. Na to sam i mislio. Andy-ja cenim ne samo kao gitaristu, već prevashodno kao kompozitora i producenta. On i King su kombinacija zbog koje favorizujem KD u odnosu na MF. Inače, album Time mi nekako najviše odgovara od albuma Mercyful Fate. Edited July 28, 2009 by Prince of Darkness Quote
Јарослав Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 E pa da, isto tako, po bukletima sam pratio zato ja i tvrdim. King je uvek imao vrh ekipu muzicara, a kako i ne. Ja bih dupe dao da mu nosim peskire a kamoli da sviram sa njim. ја бих дупе дао да му бришем дупе! :):) Мерсифул је бољи. ипак Мерсифул има тај неки олд скул дух. мада, увек ми је било јебено да се одлучим дал' је бољи Дајмонд или Мерсифул... тако да, нека буде да је Мерсифул 100/100, а Дајмонд 99.99/100 Quote
Bata Trokrilni Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 U odsustvu pravog King Diamonda, možete da nosite peškire meni. Jedino nisam siguran da li bih vam dozvolio da mi brišete dupe. Izvinjavam se na zajebanciji, ali bilo je jače od mene. Quote
Grobodan Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Na to sam i mislio. Andy-ja cenim ne samo kao gitaristu, već prevashodno kao kompozitora i producenta. On i King su kombinacija zbog koje favorizujem KD u odnosu na MF. To stoji. Мерсифул је бољи. ипак Мерсифул има тај неки олд скул дух. A King je baš u modern fazonu. Quote
Јарослав Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 не кажем да је Кинг у модерн фазону. кад сам рекао "одл скул дух" мислио сам у највећој мери на продукцију, као и на то за шта је све Мерсифул заслужан. Quote
Guest Devolution Posted February 8, 2010 Report Posted February 8, 2010 http://rapidshare.com/files/341169464/demdem.rar Pass: metal Quote
Divlji Tigar Posted February 8, 2010 Report Posted February 8, 2010 (edited) Album grupe "Demonica". Gitaru svira Hank Shermann. Edited February 8, 2010 by Divlji Tigar Quote
Recommended Posts