Kamena glava Posted January 10, 2004 Report Posted January 10, 2004 Da vidimo sta znate o ovim starim hard rockerima. 8) Quote
Vlaja Buraz Posted January 10, 2004 Report Posted January 10, 2004 xexexe Očekivao sam da će Vepar otvoriti temu... Uglavnom, ne znam ništa, tek nedavno sam dobio ploču In Your Face da poslušam i nije loše, ali nije ni pretjerano... Nekako mi se čini da nisu dovoljno originalni, odnosno da muzika nema nekih izrazitih osobina koje bi se samo njima mogle pripisati... Ali ne osjete se ni uzori toliko, nešto malo Zeppelina u rifovima... Sve u svemu ni tamo ni ovamo, zasad. I majku mu, nisu oni stari. Quote
VOJVODA Posted January 10, 2004 Report Posted January 10, 2004 Mnogo su fini, ali nisu toliko matori. Quote
Vlaja Buraz Posted January 10, 2004 Report Posted January 10, 2004 Prvi album je koliko sam vidio iz 1988... Ono se može odnositi jedino na činjenicu da nisu moderni. Quote
Dushan S Posted January 11, 2004 Report Posted January 11, 2004 Gle, neko ih se setio? Bend pevaca Lenny Wolf-a koji je tu bio sve i svja. Prva dva albuma je postojao bend, a kasnije je on sve sam radio. To je bio jedan od prvih "Zeppelin revival" heavy bendova u USA, i nije bilo ni najmanje namere da se bezi od toga, Lenny je iz sve snage pokusavao da peva kao Plant. Drugi album, je imao niz dobrih pesama, a sa prvog albuma se secam odlicne "What love can be", cepelinske baladice, video za nju se vrteo na MTV-ju u to vreme. Nakon toga dolazi Grunge, a Lenny pod imenom Kingdom Come izdaje dva (ili mozda i vise, nisam sasvim u toku?) manja abortusa od albuma. Quote
Vlaja Buraz Posted January 11, 2004 Report Posted January 11, 2004 Negdje sam pročitao (sad mi se ne da tražiti da vidim gdje) da su nedavno bili koncertno aktivni, i da vuku tzv. 'tour' odnosno privremene članove... To me jebeno nervira. (Inače, ako ima još ljudi koje to nervira, trk na www.metal-sludge.com u recenzije, pa nađite recenziju BJ - One Wild Night Live)... Nego Dušane, daj još koju riječ o Zepp klonovima s kraja '80-ih... Quote
Dushan S Posted January 11, 2004 Report Posted January 11, 2004 Sto se tice Zepp klonova, samo cu reci da su Lynch Mob moji omiljeni... Quote
Vlaja Buraz Posted January 11, 2004 Report Posted January 11, 2004 'Ajde, 'ajde matori, uključi se i ti malo više, vidi se da se time baviš... Imaš VH-1 Classic?! 8O 8O 8O Lenny je iz sve snage pokusavao da peva kao Plant. Da, trudi se on da pjeva kao Plant ali mu fali malo hrapavosti koju ovaj ima kad visoko zacijuče... Malo se više to kopiranje osjeti na prvom albumu, a ja se bio skoncentrisao na drugi... Ovaj singl što si pomenuo (a tu se još provlači djelić 'Jealous Guy' melodije i malo 'hvatanja duge'), i još više od njega predzadnja stvar sa nekom akustikom ... baš krađa i otimačina Zeppelina... Ne da mi se tražiti po netu, a vjerujem braći rusima (oni su smontirali ovaj mp3 disk), pa evo diskografije: 1988 s/t 1989 In Your Face 1991 Hands of Time 1993 Bad Image 1995 Twilight Cruiser 1996 Live & Unplugged vol.1 1997 Master Seven Quote
dr.lecter Posted January 16, 2004 Report Posted January 16, 2004 Pa sta da se kaze prva dva albuma su dobri,treci Hands of Time sam kupio kod PGP-a u Makedonskoj prilikom mog poslednjeg boravka u BG-u 1998. Kad sam vidio da su josh prodavali vinile pao sam na dupe.Uz Kindom kupio sam josh jedno 30-tak albuma po cijeni oko 1,20 DM po komadu,stvarno prava sitnica.To je ujedno i zadnji LP koji je neshto vrijedio.Ovo zadnje nije ni za kurac narochito onaj iz 99´ ili vec koje godine odpjevan na njemachkom, smijeshno. Uzgred Leni je uvjek strashno vukao na Planta pa su mu gangsteri Gary Moore i Ozzy posvetili podjebavachku pjesmu Led Clones. Stvar se nalazi na Garijevom LP-u After The War a pjeva je Ozzy. P.S. Kako nema tema o Gary Moore-u??? Tragedija,idem otvoriti a: a: Quote
Am. Posted May 21, 2006 Report Posted May 21, 2006 I ja sam prvo kupio tu plocu - treci album - Hands of Time, i na prvo slusanje mi se nije nesto dopala, al' kada sam nabavio mp3 kolekciju njihovih albuma, treci mi se veoma dopao! Cak je i svaka pesma sa njega dobra! Prva dva su odlicna, treci (koga je kritika unistila, kao i sve ostale) isto odlican, a ostali, takodje, odlicni! Da je samo malo sirovija produkcija, tj. da nije tako ugladjeno, mislim da bi bilo jos bolje ! Evo i postava po albumima: Kingdom Come Vocal: Lenny Wolf Lead Guitar: Danny Stag Guitar: Rick Steier Bass: Johnny B. Frank Drums: James Kottak Produced by: Bob Rock and Lenny Wolf - Polydor/New York 1988 In Your Face Vocal + Guitar: Lenny Wolf Guitar + Keys: Rick Steier Leadguitar: Danny Stag Bass + Keys: Johnny B. Frank Drums: James Kottak Produced by: Keith Olsen and Lenny Wolf - Polydor/New York 1989 Hands Of Time Vocal: Lenny Wolf Lead Guitar: Bert Meulendijk, Marco Moir, Blues Saraceno and Lenny Wolf Guitar: Lenny Wolf Bass: Lenny Wolf Drums: Steve Burke, Jimmy Bralower Keyboards: Koen van Baal Produced by: Lenny Wolf - Polydor/New York 1991 Bad Image Vocal: Lenny Wolf Lead Guitar: Billy Liesgang, Heiko Radke-Sieb, Lenny Wolf Guitar: Lenny Wolf Bass: Lenny Wolf Drums: Kai Fricke Produced by: Lenny Wolf - WEA/Germany 1993 Twilight Cruiser Vocal: Lenny Wolf Lead Guitar: Markus Demel Guitar: Oliver Kiessner Bass: Mirko Schaffer Drums: Kai Fricke Keyboards: Bernd Fintzen Produced by: Lenny Wolf -VICEROY/Germany 1995 Live & Unplugged Vocal: Lenny Wolf Lead Guitar: Markus Deml, Oliver Kiessner Bass: Mark Smith Drums: Kai Fricke Cello: Hagen Kuhr Keyboards: Bernd Fintzen Produced by: Lenny Wolf - VICEROY/Germany 1996 Master Seven Vocal: Lenny Wolf Lead Guitar: Markus Deml Guitar: Oliver Kiessner, Lenny Wolf Bass: Mark Smith Drums: Dion Murdock Strings: Bjorn Tieman Produced by: Lenny Wolf - VICEROY/Germany 1997 Balladesque Kingdom Come´s mellow side from 1995-1998 Produced by: Lenny Wolf - DogoBros/Germany 1998 Too Vocal: Lenny Wolf Lead & Rhyth. Git.: Oliver Kiessner Solo Guitar: Mirko Michalzik Bass: Mark Smith Drums: Mark Cross Keyboards: Björn Tiemann Produced by: Lenny Wolf - Eagle Records/London 2000 Independent Writen and performed by Lenny Wolf Creative Assistance: - Frank Binke - Carsten Klick - Gunnar Spiess Produced by Lenny Wolf ulfTone Music/Berlin 2002 Perpetual All instruments and vocals by Lenny Wolf Guitar Solos: - Eric Foerster Produced by Lenny Wolf ulfTone Music/Berlin 2004 Solo: Lenny Wolf's Germany Vocal + Guitar: Lenny Wolf Lead Guitar: Dieter Büttner Bass: Andreas Daniels Drums: Miroslav Supica Produced by: Michael Marks & Wolgang Timpe Recorded in 1982 / released by Repertoire Records 1989 Lenny Wolf Vocal: Lenny Wolf Lead Guitar: Oliver Kiessner Guitar: Mirko Michalzik Bass: Jens Becker, Lenny Wolf Drums: Daniel Zimmermann Keyboards: Björn Tiemann Produced by: Lenny Wolf - Salami Records/Germany 1999 Bend pre Kingdom Come : Stone Fury Burns Like A Star Vocal: Lenny Wolf Lead Guitar: Bruce Gowdy Guitar: Lenny Wolf Bass: Rick Wilson Drums: Jody Cortez Produced by: Andy Johns - MCA/Los Angeles 1984 Let Them Talk Vocal: Lenny Wolf Lead Guitar: Bruce Gowdy Bass: Dean Cortez Drums: Vinnie Colaiuta Drum Program: Reed Nielsen Keyboards: Jim Lang, Alan Pasqua, Richard Landis, B. Gowdy Percussion: Mike Fischer Produced by: Mike Fischer Richard Landis - MCA/Los Angeles 1986 Best Of Stone Fury Released 1988 - MCA/Los Angeles Evo i malo engleskog : German vocalist Lenny Wolf fronted the Led Zeppelin-inspired Stone Fury, who released two average albums in the mid-80s. After they disbanded he returned to Germany and had a rethink. He moved back to America in 1987 with a new plan and found like-minded musicians Danny Stag (guitar), Rick Steier (guitar), Johnny Frank (bass) and James Kottak (drums). He then took his idea to ex-Gentle Giant vocalist Derek Shulman, now working in A&R, who ensured that the new band signed to Polydor Records. Their 1988 album revealed Wolf's great plan: the band had not so much been influenced by, but had totally reproduced Led Zeppelin, from the drum sound of John Bonham to the vocals of Robert Plant. It was a complete facsimile, yet such was the interest in America that the album went gold on advance orders alone. The rock world soon fell into two factions - those who hated it and those who did not. Of their detractors, Robert Plant and John Paul Jones made less than flattering remarks and guitarist Gary Moore was prompted to write the song "Led Clones" on his After The War album later that same year. Wolf lacked the ability to argue his case convincingly and even those who chose to support them began to change sides. Realizing that all was not well, they attempted to be a little more original for the second album, In Your Face. This produced a classic rock track in "Do You Like It", a highly charged song that managed to avoid previous comparisons. However, the title of their final single, "Overrated", summarized the whole project, and they summarily disbanded. Lenny Wolf later returned as a solo artist and produced a fine single, "Shouldn't I', but the ghost of Kingdom Come haunted his every move. It was no surprise, then, that he returned to the band name for 1991"s uninspiring Hands Of Time. Cao ! Quote
Nebesko Plavetnilo Posted May 27, 2006 Report Posted May 27, 2006 (edited) Sad sam preslusavao njihov mp3 i ima barem 30 pesama koje su mi favoriti i ne mogu da se odlucim koja je bolja od koje, sve su odlicne. Aj' evo nekoliko: Now Forever After Gotta Go (Can't Wage a War) Mean Dirty Joe Stargazer I've Been Trying You`re The One Friends Janine Only Rainbows Know Gonna Loose Her Can't Let Go .................. Odlicni su !!! Edited May 27, 2006 by Nebesko Plavetnilo Quote
Apeiron Posted May 26, 2007 Report Posted May 26, 2007 Bas sam u duhu ovog benda ovih dana, pa bar da vratim temu sa poslednje strane Quote
_NeSa_ Posted May 27, 2007 Report Posted May 27, 2007 Nego Dušane, daj još koju riječ o Zepp klonovima s kraja '80-ih... Jeste ovaj post star,ali,da ti pomenem bend Bonham...John-ov sin,Jason svira tu,a mislim da je ime benda cist marketing Quote
ZmYchE Posted May 28, 2007 Report Posted May 28, 2007 Uh ima i ova tema!!! EXTRA! Još sam razmišljala da je otvorim! Jedan od mojih favoritnih bendova takodje. Lenny keva DO YOU LIKE IT pesmica je jedna od mojih omiljenih. Omiljeni su mi prva tri albuma... Ima par spotova da se nadje na youtube...bljaa Sad mi se skida poslednji album da vidim na sta lici... Posto se slazem da su imali prilicne letove i padove u karijeri... Quote
Rox Posted July 28, 2007 Report Posted July 28, 2007 I meni se svidja Do you like it, i onaj video nije los, vjetar, fazoni...i ona balada What love can be je dobra, jest da vuce previse na Zepelline ali nista lose. Quote
ZmYchE Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 Nisam dovoljno preslusala novi album i dalje se trujem starim stvarima, definitivno ih obozavam. A nesto sam sluskala Ayreon - EYES OF TIME - gde peva Lenny... prvo sam tripovala jel ovo stvarno on, i onda procackah po netu - JESTE!!! Znate li ljudi kako sam se ja odusevila... kakav su oni sklop napravili od pesme, muzike, teksta... glas se savrseno uklopio sa svim... Bruka!!! Ja odusevljena!!! :D Quote
_powerslave_ Posted January 21, 2008 Report Posted January 21, 2008 Ne volem ovaj bend uopshte.. jes da imam sve njihove albume al u principu nishta posebno. Quote
ZmYchE Posted January 21, 2008 Report Posted January 21, 2008 Jbg...ima koji ih ne vole, sto je steta, jer da su losi verovatno ih ne bi ni ja slusala, ali stvarno su ok. Mozda ti se neka pesma i svidi da im pruzis sansu da preslusas neke stvari ... Quote
Wild Child Posted January 27, 2008 Report Posted January 27, 2008 pushiiiinn HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARD Quote
ZmYchE Posted January 27, 2008 Report Posted January 27, 2008 :D Skrim na Do you like it.... aaaa.... Bend mi je pre par godina dao ortak, samo taj jedan album na kom je Do you like it i ja se raspametila, posle sam vec izvalila da sam cula bend pre, druge pesme, pa su i drugog smeka... Ma fenomenalno Quote
Divlji Tigar Posted January 31, 2011 Report Posted January 31, 2011 Prva dva albuma rasturaju za sve pare. "Do You Like it", "Stargazer" Quote
Sreta Posted January 31, 2011 Report Posted January 31, 2011 Ima bend svojih trenutaka i na ostalim albumima , mada Stargazer definitivno kebe jevu Mene voze neke stvarcice tipa Mad queen , Friends ... ili na primer : http://www.youtube.com/watch?v=z0vtr3bSsJU Lezi mi spoj patetike i vokala definitivno Quote
kiss of death Posted January 31, 2011 Report Posted January 31, 2011 Prva dva albuma su najbolja ...Janine je jedna od pesama iz kasnijeg perioda koja mi se dopada a izdvojio bih i Twilight Cruiser,sve u pesmi je savrseno.. Quote
Recommended Posts