Nesha Posted January 13, 2004 Report Posted January 13, 2004 Nije fer da ne postoji tema o jednom od mojih omiljenih bendova.Jel neko slusao "Underworld"? 8O Quote
BodyRemover Posted January 13, 2004 Report Posted January 13, 2004 Brdo bolji i progresivniji od prvog albuma! Pevacu svaka cast, vidi se da covek radi na sebi. odlicno izdanje! Quote
Nesha Posted January 13, 2004 Author Report Posted January 13, 2004 Jel znas mozda ko je svirao klavijature?Cuo sam da su programirene,ali nestio ne verujem u to. Quote
Kent Posted January 13, 2004 Report Posted January 13, 2004 Kevin Godfert je svirao...mali `be qvu! a: Quote
Apeiron Posted January 14, 2004 Report Posted January 14, 2004 hehe, koji si ti asswipe, sta si mi rekao kad sam ti kazao da je vrh album?? Pa dobro, priznajem. Posle onog manje-vise bezveznog prvog, nisam ocekivao ovakav drugi Quote
azal Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 ovaj album mi se vise svidjao kad se grupa zvala Symphony X a album "V" lame. Quote
Apeiron Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 Cinjenica, cinjenica... ali i dalje odlicno sviraju, pa makar i kad su ime promenili Quote
Nesha Posted January 15, 2004 Author Report Posted January 15, 2004 ovaj album mi se vise svidjao kad se grupa zvala Symphony X a album "V" lame. Eto ti sad Kakve veze ima Adagio sa Symphony X? Prvi Agagio je odlican!!! Quote
azal Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 tebi ne vredi objasnjavati, odmah me zaboli glava. bojkot ne originalnim grupama. Quote
Nesha Posted January 15, 2004 Author Report Posted January 15, 2004 Znao sam Nadji mi bar jednu originalnu. Jel Darkwood Dub moze da prodje? Bojkot losim bendovima koji se vade na "originalnost"! Quote
azal Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 ne, ima hiljadu grupa sto sviraju dub/electro fazone bolje od Darkwood Dub-a po svetu. ne valja biti toliko ogranicen, znas. Quote
Kent Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 Underworld je besprekoran sa muzicke strane...nije originalan, ali nije rip-off kao Time Requiem, recimo 8) Respect! Quote
azal Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 nije ripp off cist...al su malo previse pozajmili stil Quote
Kent Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 nema Anderssona, pa nije lopovluk zato je otisao da pravi neku svemirsku odiseju koga li je tu pokrao, Lucu Turillija?? :? 8) Quote
Nesha Posted January 15, 2004 Author Report Posted January 15, 2004 ne, ima hiljadu grupa sto sviraju dub/electro fazone bolje od Darkwood Dub-a po svetu. ne valja biti toliko ogranicen, znas. Eeeee lako je pricati "ima po svetu....".Zasto izbegavas da mi kazes koji je bend po tebi originalan?Ja ne znam ni jedan,ali ti ocigledno znas,jer zameras Adagiu.Daj da vidimo sta to ti toliko cenis,ako ti Adagio ne valja?Bas me zivo zanima koje ces bendove da mi navedes.Jel Korn?Slipknot?Deftones?Oni su prepoznatljivi ili "originalni"(kako ti volis da nazivas bendove koji su navodno "dobri").Lako je kritikovati i pricati gluposti poput "oni ne valjaju jer nisu originalni".Jel Draconic originalan mozda?Jeste kurac originalan!!!Draconic je (studijski naravno-naova postava je smesna) dobar jer ga cine dobri muzicari sa dobrim(ne i originalnim) idejama. Quote
azal Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 Korn su bili potpuno originalni kad su se pojavili neznam koji band lici na korn.... onaj zvuk basa nikad nisam cuo pre njih. jesu faith no more i jos gomilu grupa spojili hip hop groovove sa metalom ali niko sa toliko agresivni i dubokim gitarama kao Korn. nisu mi jedan od omiljenih bendova...ali kad je izasao prvi album....bas je osvezilo metal scenu i donelo nesto novo..neki novi elemenat posle smrta gay metala 80ih i grunge-a. evo jos nekoliko orginalnih bendova...pa poslusaj Meshuggah, The DIllinger Escape Plan, Kayo Dot, maudlin of the Well, Neurosis, Yearning, Radiohead, In the Woods, Frank Zappa, Mr Bungle...itd itd... a Draconic.....totalno neoriginalno...kopija Covenant - Nexus Polaris sa momentima DImmu Borgir-a. cinjenica. Quote
Nesha Posted January 15, 2004 Author Report Posted January 15, 2004 Ma razumem ja tebe 100% i slusao sam neke od bendova koje navodis,ali ako je prvi orn originalan ne znaci da je bolji nego Adagio.Bend ne mora da bude originalan da bi bio extra kvalitetan.Meni je prvi Korn bio najvaca glupost koju sam cuo.A prvi Radiohead da ne pricam. Znaci samo nisam za to da neko osporava bendove samo zato sto nisu originalni. S druge strane za mene originalnost u muzici i ne postoji.Mozda niko nije svirao toliko duboke gitare kao korn,ali zato je to neko odsvirao na nekom drugom instrumentu mnogo pre njih.I ja mogu sutra da napravim instrument od raznih predmeta(flase,sibice,cipele) i da radim nesto sto niko nije uradio pre mene,pa opet to ne znaci da je to kvalitet.Kvalitet je proveren odavno. Sve u svemu nikada se necu sloziti(a koji bi se ozbiljan muzicar slozio?)da je prvi Korn kvalitetniji nego bilo koji od dva albuma Adagia. Quote
azal Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 mogu da ti nabrojim i dam kontakt informaciju za jedno 20 ozbiljnih muzicara, pa ih ti pitaj dali je prvi Korn bolji od Adagia. prvi radiohead je sranje. neznam...meni se jednostavno ne svidja nesto sto je toliko put reciklirano i provaljeno... meni je na kraj krajeva muzika vise nego note na papiru....to je slika o tebi...kapiram da sa muzikom trebas nesto o sebi da kazes.... a Adagio kaze "Mi se trudimo da licimo na nesto sto se vec culi....dzabe me slusate, necete nista novo saznati." Quote
Nesha Posted January 15, 2004 Author Report Posted January 15, 2004 Naravno da muzika nisu samo note na papiru,ali priznaces da becka filharmonija 1000 puta bolje zvuci uzivo od buke koju proizvodi Korn,bez obzira sto becka filharmonija nema ni "o" od originalnosti. Znaci te note ipak nisu na papiru.Note su pretocene u dela.Meni je logicno da neko ko peva kao David Readman mora biti kvalitetniji pevac od onog tipa iz Korna.Logicno mi je da ako neki extra pijanista svira Rahmanjinova u originalu to bude kvalitetnije nego Korn. Misljenja nam se razlikuju jer ti cenis autorski rad i inventivnost,a mene vise zanima proveren kvalitet.Ne smemo osporiti Adagio ili Symphony X samo zato sto lice na Vagnera i ekipu.Malo mi je to sve ruzno kad cujem da neko pljuje po onakvim muzicarima kao sto su Michael Romeo i ekipa.Nema to mnogo smisla za mene.Ja cenim trud i fanatizam u muzici,jer fanatizma ima u svim vrhunskim umetnostima.Meni je sirenje granica kada u svim segmentima prevazidjes one muzicare koji su svirali pre tebe.Znaci i tehnicki i idejno i td.Ali to je apsolutno nemoguce. Quote
azal Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 mislim da imamo razlicite definicija kvaliteta. Korn zvuci savrseno uzivo. dali je rahmanjinov bolji kompozitor od John Cage? nije..... sve je relativno....zavisi koji ti je kriterijum. tebi je ocigledno najvaznije da nesto lepo zvuci..... a nije sve u zivotu lepo.....isto vazi i za muziku. Quote
Nesha Posted January 15, 2004 Author Report Posted January 15, 2004 Korn ne svira muziku koja prolazi na akademijama i koju slusaju ljudi koji se bave filozofijom i muzikom najozbiljnije.Eto to je moj kriterijum.Kada moj profesor filozofije koji se bavi estetikom muzike kaze koliko vredi Rahmanjinov,ja nemam sta da dodam.Bio bih glup kad bih mu rekao "Ma nemas ti pojma". Veruj mi da bi ti se filharmonija svidela vise nego Korn. Quote
azal Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 ti znas najbolje sta slusaju ljudi koje se bave filozofijom i muzikom, jer si ti ipak iz Vrsca i poznajes Mikicu. kenjas...nemoj vise plz thnx. Quote
BodyRemover Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 Imam jos malo eurokrema sakrivenog u guzici... Quote
Nesha Posted January 15, 2004 Author Report Posted January 15, 2004 ti znas najbolje sta slusaju ljudi koje se bave filozofijom i muzikom, jer si ti ipak iz Vrsca i poznajes Mikicu. kenjas...nemoj vise plz thnx. Eto ti sad Kakve veze ima Mikica sad? Idi kazi na bilo kojoj muzickoj akademiji,kazi bilo kojem skolovanom muzicaru da cenis vise Korn nego becku filharmoniju i izbacice te napolje.Smejace ti se do sutra. Quote
azal Posted January 16, 2004 Report Posted January 16, 2004 naj pametniji i naj iskusniji muzicar bi ti rekao da imas nesto od jedne i od druge vrste muzike da naucis, sto pokusavam tebi da objasnim ali nikako da ti udje u glavu. sve sto se tebi ne svidja, tebi nije muzika...a to je uzasno jadan stav. imao sam ja jednog profesora u americi dok sam studirao, zavrsio doktorat u nemackoj za teoriju i istoriju muzike...moze sve da ti isprica o filharmoniji, stravinskiju, bahu, itd....a u isto vreme pusta house muziku po klubovima u New Yorku...i sreo sam ga jednom na koncertu Meshugge (sreo sam i Jens Johansson-a na istom certu, jer mu je meshuggah omiljena grupa) trebas da se ugledas na takve likove..... ili ne moras..meni je sve jedno. Quote
Recommended Posts