DBrave Posted February 28, 2008 Report Posted February 28, 2008 Ja sam skoro kupio Strvinarsku utehu od Simonsa... Kad zavrsim ovo sto sad citam krecem na to, jedva cekam
Tanya Posted February 28, 2008 Report Posted February 28, 2008 Suplji covek ima samo jedno cisto horor poglavlje,ali je i dalje strasnije od kompeltnog Leta Noci... topla preporuka Uh, nisam citala, moracu da nabavim
Tanya Posted September 22, 2009 Report Posted September 22, 2009 Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Time Tombs to Open: Hyperion Getting Made Prosto me strah da ne zeznu stvar
DBrave Posted September 22, 2009 Report Posted September 22, 2009 auuu Tanja pa ovo je matora vest, odavno je objavljeno... Vidis i datum pise ti
Tanya Posted September 22, 2009 Report Posted September 22, 2009 Pa ja sam tek sada videla, sto ne javljas? Pojma nisam imala a on cuti, ccc
DBrave Posted September 22, 2009 Report Posted September 22, 2009 a pa mislio sam da se zna odavno... Prve 2 knjige jedan film, druge dve u drugi... Mislim da su mogli da razvuku na 4 filma ali dobro... Strasne su to knjige, i jako mi je drago sto ce sada sve to postati jako komercijalno (ako filmovi budu dobri, a sto znaci ako dovoljno para bude ulozeno i ako reditelj ne ukenja)...
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 23, 2009 Report Posted September 23, 2009 el izdao neko kod nas sve 4 knjige?
Tanya Posted September 23, 2009 Report Posted September 23, 2009 Knjige Simonsa koje je izdala Laguna
Guest HEFEST Posted September 23, 2009 Report Posted September 23, 2009 Mozda i najbolja Sf saga svih vremena. Ma sta kenjam ja? Najbolja!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1
Machka Naopachka Posted May 4, 2010 Report Posted May 4, 2010 Navukla sam se... Što pre moram da uzmem pad hiperiona
Tanya Posted August 4, 2010 Report Posted August 4, 2010 Uzimaj pod hitno. Ja od Simonsa nemam jos samo Drud i Strvinarsku utehu, i to samo zato sto nemam kinte da ih kupim. Ovo ostalo sam pazarila sve kako je izlazilo I ovo cu kupiti cim dodjem do nekih parica.
Machka Naopachka Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Ilion mi nije tako dobar kao Hiperion... ako ovaj Dzordz Martin ne izbaci knjigu uskoro neću više ni čitati led i vatru. Dosta mi je više čitanja svega i svačega in between. Ko zna šta sve propuštam čekajući ga? Vreme je da raskinemo... uskoro.
Guest HEFEST Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Ilion mi nije tako dobar kao Hiperion... ako ovaj Dzordz Martin ne izbaci knjigu uskoro neću više ni čitati led i vatru. Dosta mi je više čitanja svega i svačega in between. Ko zna šta sve propuštam čekajući ga? Vreme je da raskinemo... uskoro. Nista u tom zanru nije kao Hiperion. Ilion je dobar, ali su mnogo filozofije ubacili u nj. Ipak je to stara Grcka, ali u SF verziji. Krajnji zakljucak je da je knjiga ipak veoma dobra. Od njega ne smes propustiti Strvinarsku utehu!!! To obavezno uzimaj u sake i zaboravices na Martina bar za trenutak.
Satanica Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Dobar je Hiperion tek sam pocela i obecava....iako ne citam SF ovo ja dobro!!
Guest HEFEST Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Samo nastavi. Hiperion je keva, Takodje treba procitati i Teror, Dobra je knjiga i bazirana je na istorijskim dogadjajima, ali je Den izmislio njegovu verziju price jer je to do dan danas ostala misterija.
Satanica Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Ako ima u biblioteci potrazicu procitala sam i Pesma Boginje Kali ta mi se svidela...
Guest HEFEST Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Prvo Strvinarsku utehu pa onda to jer mu je to najbolja knjiga posle Hiperiona. Dobra je i Leto noci mada je malo vise decija (ne i manje dobra zbog toga).
Satanica Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Procitala sam i leto noci i njegov nastavak neka zima jeste ali kakva ne mogu da se setim...mozda ukleta...nisu lose knjige,ako sam mogla od Kinga It mogla sam i to...
DBrave Posted October 4, 2010 Report Posted October 4, 2010 meni Strvinarska uteha nije neka vrhunska knjiga, iako zaista cenim Simonsa. Hiperion je svakako na prvom mestu, pa Drud, Teror, Ilion/Olimp... Moze da se cita Str. uteha, ali to je ipak jeftina horor tematika, i nista ne gubite ako je ne procitate
Guest HEFEST Posted October 4, 2010 Report Posted October 4, 2010 Apsolutno se ne slazem sa tim. Strvinarska uteha jeste horor, ali bolji od 90% horor knjiga.
Vresište Posted October 4, 2010 Report Posted October 4, 2010 (edited) Pa, ako vech izlazimo iz okvira hiperionskog ciklusa meni je licno najuticajnija i najbolja bila Lovedeath/Liebestod (secham se da me je toliko uvukla u sebe da nisam odgledao polufinale evropskog prvenstva u kosharci '95 il' 6te). Sa tom zbirchicom i "Ovogodishnjom slikom razreda" kao i "plava je za tugu, narandzasta za ludilo" je definitivno utvrdio kratku prichu kao najadekvatniju formu za horor. btw. osim toga sto je nesnimljen album DS bio krshten Miasma, Pesma boginje Kali mi je njegovo najslabije delo. Edited October 4, 2010 by matatrtaDrekonsajlabl
DBrave Posted October 4, 2010 Report Posted October 4, 2010 Apsolutno se ne slazem sa tim. Strvinarska uteha jeste horor, ali bolji od 90% horor knjiga. Pazi razumem te skroz kao nekoga ko voli horore. Ali moje je misljenje da je Simons veliki pisac, i da ima kapacitet da pise ozbiljnije knjige koje ce ostaviti veci trag i naciniti ga piscem koji ce se citati i za 50 i vise godina.
ElektroHexe Posted October 4, 2010 Report Posted October 4, 2010 i ja mnogo vilom horore, ali strvinarska uteha ipak nije nishta posebno. prochitala sa prvi deo i batalila
Recommended Posts