RNA Posted February 1, 2004 Report Posted February 1, 2004 Gel, gle, nema teme o jednom od najboljih teksaških metal bendova. Hoćemo to da ispravimo? Quote
Tormentor Posted February 1, 2004 Report Posted February 1, 2004 Ajde da mi preporucite neke albume. Jedanput sam ih gledao i odusevio se kako sviraju. Quote
ba+a. Posted February 2, 2004 Report Posted February 2, 2004 Da preporučite neke albume. Inače čuo sam samo The King Is Dead pesmu koja je fenomenalna. Quote
imaginos Posted February 2, 2004 Report Posted February 2, 2004 album koji vam preporucujem je "nosferatu". zamislite da ingvi svira speed/thrash rifove a da vokalne linije pravi bjork. dobro, malo preterujem, ali taj album mi je bas fenomenalan. izvitopere je tacno onoliko koliko ja volim. a: Quote
vudun Posted February 2, 2004 Report Posted February 2, 2004 Hahahaha.....bas sam juce razgovarao sa Slaughterer-om i rekao mu da otvori temu o njima,ali...Nosferaturastura po kutjama.....Helstar su jedan od najboljih thrash bendova tu nema sumnje a: Quote
RNA Posted February 2, 2004 Author Report Posted February 2, 2004 Nije džabe Rivera pevao i u Flotsam And Jetsam. Quote
imaginos Posted February 3, 2004 Report Posted February 3, 2004 Ja mogu da ti preporučim SVE njihove albume, a ima ih 6 (bez live).Burning Star - 1984 Remnants Of War - 1986 A Distant Thunder - 1988 Nosferatu - 1989 Multiples Of Black - 1995 'Twas The Night Of A Helish X-Mas - 2000 James Rivera Legacy - 2002 (ovo je Helstar demo iz 1991. i demo benda koji je Džejms Rivera snimio posle Helstara 1993.) cuo sam samo distant thunder i nosferatu. sta ja znam, mnogo mi vise lezi nosferatu, mada je i thunder thrashina na kvadrat. one vokalne linije na nosferatu su "out of this world", a rifovi su do zla boga napaljeni. a: ozbiljno, mala je sansa da onaj ko ceni thrash ne pronadje nesto dobro kod helstar. Quote
RNA Posted February 4, 2004 Author Report Posted February 4, 2004 A opet, vidiš koliko je ljudi odgovaralo na ovu temu i koliko njih je slušalo Helstar. Quote
imaginos Posted February 4, 2004 Report Posted February 4, 2004 sta ja znam... nije lako nabaviti njihove albume, a nazalost nisu ni nesto mnogo poznati, pa ljudi nisu culi. nego, posto si ti cuo sve, jel znas da mi preporucis jos neki album osim nosferatu i thunder, al da vise lici na nosferatu? Quote
Kent Posted February 5, 2004 Report Posted February 5, 2004 remnants of war je brdo album...mislim da je iz `86. jos,a skoro je izaslo reizdanje...taj mi se najvise svideo..."Angel Of Death", "Face The Wicked One","Dark Queen"..koje su to stvari! Pravi US power... Quote
Kent Posted February 5, 2004 Report Posted February 5, 2004 probajte bend onward...mozda vam se svidi... Quote
Blacksunray VerbDelikvent Posted February 5, 2004 Report Posted February 5, 2004 Nije džabe Rivera pevao i u Flotsam And Jetsam. a kakav je taj flotsam and jetsam je li tu beše svirao newsted Quote
RNA Posted February 5, 2004 Author Report Posted February 5, 2004 Jeste, baš taj bend. Prva tri albuma su im bila zakon, naročito prvi gde je Njusted napravio većinu pesama, legendarni "Doomsday The For Deceiver". Quote
RNA Posted February 5, 2004 Author Report Posted February 5, 2004 sta ja znam... nije lako nabaviti njihove albume, a nazalost nisu ni nesto mnogo poznati, pa ljudi nisu culi. nego, posto si ti cuo sve, jel znas da mi preporucis jos neki album osim nosferatu i thunder, al da vise lici na nosferatu? Dobro, ali sad su albumi reizdati na disku, pa će ih biti i lakše nabaviti, tako da to neće postojati kao opravdanje. Ja rekoh najbolje je nabaviti sve, jer ne volim da izdvajam albume kod bendova čiji su svi albumi dobri. Quote
Blacksunray VerbDelikvent Posted February 6, 2004 Report Posted February 6, 2004 čudi me da se nisu više probili ako imaju sve dobre albume a svirali su kada je thrash bio popularan Quote
RNA Posted February 6, 2004 Author Report Posted February 6, 2004 Bilo je mnogih drugih bendova koji su pokupili lovorike u to vreme, a Helstar je uvek imao vernu podršku manjeg broja fanova. Quote
solicitor Posted February 6, 2004 Report Posted February 6, 2004 Nisam ni znao odakle su a iskreno tek skoro sam malo bolje preslušao Nosferatu, koji jedino i imam. Ne može da omaši Američki old school thrash bend. Stvarno ranije za njih nisam ni čuo :| Ovaj album je stvarno mnogo dobar, a nisam znao da su iz Texasa, jer mi zvuči mnogo više kao ovi Bay Area bendovi ... ni traga Pantera ili Crowbar zvuka. U svakom slučaju svaki thrasher ovo mora da ima ... kamo sreće da nabavim i ostatak opusa. Quote
RNA Posted February 6, 2004 Author Report Posted February 6, 2004 Pantera je u to vreme svirala vrlo slično, a thrash metal scena u teksasu je 80-ih bila vrlo jaka, tu odmah iza San Franciska i Njujorka. Quote
Blacksunray VerbDelikvent Posted February 8, 2004 Report Posted February 8, 2004 pantera i nije bila thrash nikada, to je neka tvrdja verzija stare priče, uz čak možda malo uticaja hc-a..... Quote
Blacksunray VerbDelikvent Posted February 8, 2004 Report Posted February 8, 2004 zapravo to su nazivali američkim power metalom Quote
RNA Posted February 8, 2004 Author Report Posted February 8, 2004 Pantera jeste BILA američki power metal, ali na albumima "Metal Magic", "Projects In The Jungle", "I Am The Night" i "Power Metal". Ovo kasnije se ne podvodi pod to. Quote
dr.lecter Posted February 9, 2004 Report Posted February 9, 2004 Nego nego Power, sve dok nisu zapalili zvuk i imidz od Exhorder-a ali to je druga pricha. Nazad na Helstar Dobri,odlichni albumi dobra svirka Neko reche da uopshte nisu poznati a imaju sve dobre albume,jebi ga fortuna nije bash svima naklonjena,mora neko i da krvari, ali tako se stvaraju LEGENDE. Quote
Blacksunray VerbDelikvent Posted February 9, 2004 Report Posted February 9, 2004 Pantera jeste BILA američki power metal, ali na albumima "Metal Magic", "Projects In The Jungle", "I Am The Night" i "Power Metal". Ovo kasnije se ne podvodi pod to. ja mislim da sve to nisu albumi - mislim da tu ima i nekih demoa.... a nisam siguran za ono drugo.... Quote
Blacksunray VerbDelikvent Posted February 9, 2004 Report Posted February 9, 2004 i ti radovi pre power metala vuku na hard rock Quote
Recommended Posts