Turin Posted February 1, 2004 Report Posted February 1, 2004 Krux je old-school doom metal kao Black Sabbath, Candlemass (inace i Krux su Svedjani - Leif Edling iz Candlemass-a je basista),Cathedral samo sa modernom produkcijom. Sta da kazem: Sabbath-i su neponovljivi, od Candlemass-a volim samo Tales of Creation koji je fenomenalan, a od Cathedrala podnosim samo Etheral Mirror (ostali me smaraju), a ovo me je potpuno odusevilo. Formirani su 2001-a, a 2002-ge (po nekima 2003-e) su izdali istoimeni debi album KRUX. ima dobrih solaza, bizarnih tekstova na granici zajebavanja (poslednja pesma Lunohod je svita od koje se jedan deo zove Bring Me The Head of Nikita Krushchov), vokal je odlican, clean pevanje, rifovi su teski, ali sa modernijim zvukom gitare, vidi se da je radjeno sa lovom, a ne garaza, takodje su veoma catchy, ima dosta melodicnih delova...sve u svemu za ovakve stvari potrebno je naci deo pesme koja je "ulaz" u pravo raspolozenje ili nikad ne zavolite neki bend, a ovaj album ima puno takvih mesta. Jako dugo se nisam tako zabavljao slusajuci ovaj podzanr doom metala, poslusajte obavezno. Quote
Kent Posted February 1, 2004 Report Posted February 1, 2004 I ne bio dobar pevac, kad je Mats Leven u pitanju! Inace, Grand Magus mi je jaci bend... Quote
lunja Posted February 3, 2004 Report Posted February 3, 2004 ... shto znachi da je na listi za skidanje... :| skino sam tri pesme i mene su uhvatile... odlichan vokal, smoren i monoton istovremeno dovoljno jak... krux... I know the facts and I've made a pact But I'm still pretending that my soul's intact And plenty more there's a black closed door That I can't open to find my mind's cure Quote
Turin Posted February 3, 2004 Author Report Posted February 3, 2004 uzmi Krux, Omfalos, Siberia i Lunohod. To su meni omiljene. Quote
Turin Posted February 3, 2004 Author Report Posted February 3, 2004 uzmi Krux, Omfalos, Siberia i Lunohod. To su meni omiljene. Quote
lunja Posted February 3, 2004 Report Posted February 3, 2004 uzmi Krux, Omfalos, Siberia i Lunohod. To su meni omiljene. siberia > odlichna atmosfera :| trenutno se skida popokatepetl i blek rum... Quote
Melancholic Posted February 3, 2004 Report Posted February 3, 2004 ...je old-school doom metal kao Black Sabbath... Poslushaj Church of Misery.... Quote
Turin Posted February 3, 2004 Author Report Posted February 3, 2004 zasto ti ne bi otvorio temu o njima i malcice podrobnije opisao? (ovo je retoricko pitanje, ne treba da odgovaras, vec da otvoris temu) Quote
Kent Posted February 3, 2004 Report Posted February 3, 2004 Ti su Japanci stvarno odlicni...slusao sam samo Master Of Brutality i dosta mi se svideo...ima cak i Blue Oyster Cult obrade! 8) za one koji vole stoner/doom to je obavezan album... Quote
Agarth Posted May 1, 2004 Report Posted May 1, 2004 Krux? Kičasto al dobro... Church Of Misery? Zakon, iako imam samo taj "Master of Brutality"... Quote
Angelystor Posted January 28, 2005 Report Posted January 28, 2005 Ovo je savrshenstvo Doom bend sa Power vokalom, death gitaristom i bubnjarem i legendom dooma na basu! Iskreno doom ne slusham bash toliko ali ovo je stvarno mlogo dobro. Najbolje pesme: Black Room, Krux, Sibiria, Enigma...i naravno najjacha..Popkatepetl Da li ce da snimaju josh neshto ili samo ostaju na ovome? Quote
marcoman Posted January 28, 2005 Report Posted January 28, 2005 ne, bilo bi savrseno da je malo sporije Quote
Agarth Posted January 28, 2005 Report Posted January 28, 2005 Bilo bi savršeno da već ne postoji bend koji se zove Cathedral i koji to radi mnoooogo bolje. Quote
Angelystor Posted January 28, 2005 Report Posted January 28, 2005 Cathedral sam za sada slushao dva albuma i dobro je Ali ovo sam slushao samo jedan album i odushevi me. @Marcoman It can't go slower! They are speeding at 30 kmph Quote
Angelystor Posted July 26, 2006 Report Posted July 26, 2006 savrshenstvo konachno dobija nastavak! GMR Music has set an October 20 release date for the second album from KRUX, the Swedish band featuring CANDLEMASS mainman/bassist Leif Edling, ex-YNGWIE MALMSTEEN singer Mats Levén, ex-ENTOMBED drummer Peter Stjärnvind, guitarist Jörgen Sandstrom (also in THE PROJECT HATE, ex-ENTOMBED/GRAVE), and current ARCH ENEMY guitarist Fredrik Åkesson. Entitled "II", the CD was recorded at Studioland studio in Upplands Väsby, Sweden and features the following track listing: 01. Devil Sun 02. Serpent 03. Sea of Doom 04. Lex Lucifero 05. Pirates of the Black Hand 06. Depressive Strokes of Indigo 07. Too Close to Evil 08. The Big Empty jak cover Quote
Angelystor Posted October 28, 2006 Report Posted October 28, 2006 Pa zar nikog nema? Kako god, supergrupa se vratila, i podarila nam jos jedan epic doom metal masterpiece! Zvuk je tezi nego na kecu, album je nesto brzi(ne tolko primetno), ima manje catchy ali vise tehnichki dobrih delova, Mats mi se nekako izdvajao vise od ostalih na prvom albumu, ali sada su svi kao jedan, da se tako izrazim. Pored ovog albuma, i ne "juri" mi se da chujem novi Cmass, al stvarno. Jedva chekam da procure negde lyricsi na netu(I am watching at you metal-archives!), pa da se i uz njih uziva. Ja obichno volim da izdvajam bolje pesme na albumu, ali sada je to stvarno teshko. Ovo je jedan od onih albuma, gde nema vishka nota, gde nema mistichnih sound shitova vetra i kishe, i nepotrebnih delova. Ovde su samo izvanredna ritam sekcija sa odlichnim promenama ritma, bez ikada preteranog teranja jednog istog, heavy as a My Dying Bride fan riffovi koji vam shalju vrat u nove sfere, i ,oh-jebote, kralj Mats Leven. Nek se Leif ne zajebava i nek dovede njega u Candlemass! Ovako dobar glas ne zasluzuje da ide kroz moje zvucnike..odavno nisam chuo album na kome pevach ovako dobro i izrazajno peva...uh, pa pustite samo "Sea Of Doom" i chucete na shta mislim. I obratite na paznju na noise finale pesme, hehe. Ok..evo vec sam krenuo da izdvajam pesme, tako da sada stajem.. 10/10. p.s. Jache je od mene...ako vam se glava ne pomera u vise pravaca na "Pirates", konkretno od 2:05, prijavite se u neku kliniku, ili jednostavno nastavite da gledate Grand paradu. Pozdrav. Quote
Grobodan Posted October 28, 2006 Report Posted October 28, 2006 Ne zanm da li si primetio,ali pricas sam sa sobom na temi Bas cu da overim ovo,svidja mi se i opis i postava...Eto me za max 2 nedelje sa postom. Quote
kuruz Posted October 28, 2006 Report Posted October 28, 2006 I ja cu. Red je da mi se svidi josh neki doom album osim Candlemass-S/T i Grand Magus-Wolf's Return.. Quote
Angelystor Posted October 29, 2006 Report Posted October 29, 2006 Kolega overi Trouble. Npr "Psalm 9" ili "Skull". Mozda ti se ne svidi zvuk previse, ali thrash/doom bratac kakav cesh retko gde chuti. Quote
kuruz Posted October 29, 2006 Report Posted October 29, 2006 (edited) Straight extreme!!! :0 Edited October 29, 2006 by Akumu Quote
Angelystor Posted October 29, 2006 Report Posted October 29, 2006 Ne zanm da li si primetio,ali pricas sam sa sobom na temi Bas cu da overim ovo,svidja mi se i opis i postava...Eto me za max 2 nedelje sa postom. Meni se to chesto deshava Mislim da na Seven Witches temi, ako je josh ziva, imam jedno 5-6 postova za redom, samo moji komentari a ja kad god pronadjem neki dobar album duzan sam da se iserem na nekom forumu..pa ko overi overi Quote
Grobodan Posted November 14, 2006 Report Posted November 14, 2006 Evo,nabavih i ja konacno ovj Krux,sunce mu jebem.Stvarno dobar hevi doom,nisam mogao da Mats Leven,koga sam uglavnom slusao u straught heavy maniru,moze da funkcionise u ovakvom bendu,ali je stvarno briljantan.Prvi album je OK,ali ovaj novi stvarno jebe kevu!Matsa u CMass Quote
azal Posted November 14, 2006 Report Posted November 14, 2006 ne znam ako je neko rekao...ali ovo je off-shoot benda Abstrakt Algebra skoro ista ekipa ili mozda i potpuno ista, cekirajte taj self-titled album ako niste imam ga ja na originalu Quote
StarbreakeR Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 Znaci uzeo sam da skidam Krux II i cuo samo prvu pesmu...Serpent...i jebeno se najezio...sad cekam da se skine celi album, ili makar polovina pa da otkinem...Matsov vokal je genijalan, to sam prvo primetio...sta sve taj covek moze da otpeva ljudi moji... Quote
Recommended Posts