lemmy sixx Posted January 10, 2008 Author Report Posted January 10, 2008 I ponovo prica o albumima W.A.S.P.-a...izuzetno sveza diskusija. Quote
Angelystor Posted January 10, 2008 Report Posted January 10, 2008 I ti imash neki deja vu feeling a? Kad smo vec tu, shta mislish a "Kill Fuck Die"? Quote
lemmy sixx Posted January 10, 2008 Author Report Posted January 10, 2008 Deja vu,deja vu...i taj osecaj me obuzima na svakoj trecoj strani ove teme. Znas ti dobro sta ja mislim o KFD...totalno nepotrebna glupost od albuma. Quote
fenster Posted January 10, 2008 Report Posted January 10, 2008 (edited) @lemmy sixx: deja vu over and over again..... Evo, cisto da razbijemo monotoniju i osvezimo diskusiju. http://www.megaupload.com/?d=I3V24HHH http://rs9.rapidshare.com/files/79896728/W...i_14-12-07_.rar Edited January 11, 2008 by commissar Quote
Bata Trokrilni Posted January 11, 2008 Report Posted January 11, 2008 Posle Saxonovog najbolji heavy metal album ove godine. I posle King Diamond-ovog. Quote
lemmy sixx Posted January 11, 2008 Author Report Posted January 11, 2008 Jebem li ga,i nakon nekoliko meseci od objavljivanja i jos par preslusavanja,meni je taj album i dalje monoton,supalj i bezveze. Quote
_powerslave_ Posted January 11, 2008 Report Posted January 11, 2008 @lemmy sixx: deja vu over and over again..... Evo, cisto da razbijemo monotoniju i osvezimo diskusiju. http://www.megaupload.com/?d=I3V24HHH http://rs9.rapidshare.com/files/79896728/W...i_14-12-07_.rar Ovo je pretpostavljam bootleg sa ove turneje... heh a ja mislio da ga okachim.. no nebitno, preslushao sam juche i zvuk zaista kida odlichno su izveli ceo CI... Quote
Angelystor Posted January 11, 2008 Report Posted January 11, 2008 ja skinuo to josh pre par dana, ali josh ne preslusha'... anyway - KFD Quote
fenster Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 Ja sam ga skinuo tad kad sam postovao linkove, odmah ga preslusao, fenomenalan je!!!!!!!! Odlican je snimak, na momente nisam siguran da li je iz publike ili sa miksete, sve su stvari odsvirane uzivo (i The Titanic Overture), sve je besprekorno. Vredi cuti, a definitivno vredi imati u kolekciji. Quote
_powerslave_ Posted January 13, 2008 Report Posted January 13, 2008 Strashno dobro odsviran koncert, ko sa diska... Quote
fenster Posted January 14, 2008 Report Posted January 14, 2008 (edited) Ovo su bila vremena http://www.youtube.com/watch?v=KXMWapimllE Edited January 14, 2008 by commissar Quote
Angelystor Posted January 14, 2008 Report Posted January 14, 2008 http://metalexpressradio.com/menu.php?main...iews&id=738 zaaanimljiv intervju sa blekijem..ali najbitniji deo: Still WASP means very different things to different groups of fans. What’s your view on the ones who still swear by your first two albums and think of WASP as a mere party Rock 'n' Roll band? WASP has two types of fans. The Crimson Idol people, and the Fuck Like A Beast people … Blackie’s eyes all of a sudden turn all black ... and I definitely belong to the Crimson Idol people. I will never play “Fuck Like A Beast” live ever again, and to answer your question -– WASP is about a hell of a lot more than booze and Rock 'n' Roll. Dakle..koj gay od choveka. Quote
lemmy sixx Posted January 14, 2008 Author Report Posted January 14, 2008 Jebali ga i Crimson Idol i monotona depresija sa Dominatora.Nafurani pastir. Quote
fenster Posted January 14, 2008 Report Posted January 14, 2008 Jednom sam procitao negde, mozda bas na ovom forumu, da je ispljuvao ITEC album. On je jedan veoma veliki drkadzija i veoma tezak i isfrustriran lik, a najcrnje je to sto su mu prvi albumi, shock rock nastup i pesme poput Animal donele svetsku slavu, a on ih tek tako odbacuje. Evo, u Beogradu su sa prva dva albuma svirali 7 pesama, valjda to nesto govori. Poceo ja kao pajac i showman, cim je spoznao svoje zesce autorske potencijale, i poceo da se bavi ozbiljnijim temama, popularnost je pocela da jenjava. Spot nije snimio od '95., a DVD nije izdao od 2000. Za FLTB i CI podelu publike je samo donekle u pravu. Ja, ako bih morao da se svrstam u neku od te dve grupacije, onda bi to bila CI polovina, ali to ne znaci da ne priznajem rane radove, naprotiv! To samo znaci da mi je CI najomiljeniji album, i da smatram da je to takodje najbolji album koji su oni izdali, i da BL nikad nece uspeti da ponovo uradi nesto tako jako, kvalitetno i mocno. CI je definitivno biser i vrhunac njegove stvaralacke moci. Quote
Guest bRAINSALADSNADAR Posted January 14, 2008 Report Posted January 14, 2008 originalnije su starije stvari, već se pričalo o ''originalnosti'' idola Quote
_powerslave_ Posted January 14, 2008 Report Posted January 14, 2008 Nemojte molim vas opet ono poredjenje sa Pink Floydom... Quote
lemmy sixx Posted January 14, 2008 Author Report Posted January 14, 2008 Jednom sam procitao negde, mozda bas na ovom forumu, da je ispljuvao ITEC album. On je jedan veoma veliki drkadzija i veoma tezak i isfrustriran lik, a najcrnje je to sto su mu prvi albumi, shock rock nastup i pesme poput Animal donele svetsku slavu, a on ih tek tako odbacuje. Evo, u Beogradu su sa prva dva albuma svirali 7 pesama, valjda to nesto govori. Poceo ja kao pajac i showman, cim je spoznao svoje zesce autorske potencijale, i poceo da se bavi ozbiljnijim temama, popularnost je pocela da jenjava. ITEC je u principu mozda i najslabiji W.A.S.P. album. Sa ostalim se slazem. Za FLTB i CI podelu publike je samo donekle u pravu. Ja, ako bih morao da se svrstam u neku od te dve grupacije, onda bi to bila CI polovina, ali to ne znaci da ne priznajem rane radove, naprotiv! To samo znaci da mi je CI najomiljeniji album, i da smatram da je to takodje najbolji album koji su oni izdali, i da BL nikad nece uspeti da ponovo uradi nesto tako jako, kvalitetno i mocno. CI je definitivno biser i vrhunac njegove stvaralacke moci. Nikako se ne slazem da je CI vrhunac njegove stvaralacke moci.Po meni je vrhunac "The Headless Children".Muzicki,tekstualno,idejno...e sad,mnogi bas CI smatraju vrhuncem zbog koncepta albuma,ali tekstualno nije nista bolji od THC,a muzicki da ne pricamo. Po meni su tri najbolja W.A.S.P. albuma "Wasp","The Last Command" i "The Headless Children".Imaju sve sto treba imati jedan bend tog tipa.I nijedan album se nemoze meriti sa ova tri. I will never play “Fuck Like A Beast” live ever again, and to answer your question -– WASP is about a hell of a lot more than booze and Rock 'n' Roll. I jos jedna stvar,ukoliko ovako razmislja,koji kurac onda izvodi "Blind In Texas"?I to kao grand finale,poslednju pesmu nastupa?Kontradiktoran je. Quote
Guest bRAINSALADSNADAR Posted January 14, 2008 Report Posted January 14, 2008 možda još može da pije, al ne može da jebe Quote
fenster Posted January 14, 2008 Report Posted January 14, 2008 Meni licno se mnogo vise svidja ITEC od TLC. Drugi album mi je nekako vrludav, par dobrih pesama i to je to. Zahvaljujuci trecem sam poceo da ih slusam, mozda sam previse subjektivan? THC jeste izuzetan album, jeste prekretnica i uspon, ali vrhunac je ipak CI. Tehnicki, muzicki, tekstualno, u svakom pogledu je superiorniji od svog prethodnika i predstavlja korak napred. SNBE je vec zaravan, sa tendencijama ka dole. Jos nesto, a propo Animal-a. Kad malo bolje razmislim, kakva je to pesma? Dobra, nista vise od toga. Ono sto pali i zari kod nje je sam naziv, i njen eksplicitni sadrzaj zbog kojeg su se nasli na udaru organizacija poput PMRC-ja i slicnih, i na taj nacin privukli paznju sire javnosti na sebe (svaka reklama je dobra ) Sa tog singla, meni je daleko mocnija Show no Mercy. Kao sto vec rekoh, BL i decki su krenuli kao pajaci, kao showman-i i bili veoma uspesni. Fakat je da to nije moglo dugo da drzi vodu, te da je moralo nesto novo da se uradi. BL je onda krenuo sa ozbiljnim stvarima, uozbiljio se i to previse, sto je rezultiralo padom popularnosti, a surova muzicka industrija nije bas bila blagonaklona prema tome. I, tako....... Quote
lemmy sixx Posted January 14, 2008 Author Report Posted January 14, 2008 E vidis,ja bih upravo rekao suprotno."The Last Command" je od pocetka do kraja savrsen.Taj album nema los momenat.Nema ni prosecan momenat."Wild Child","Ballbreaker","Fistfull Of Diamonds","Widowmaker","Blind In Texas","Sex Drive","The Last Command","Running Wild In The Street"...jebeno savrseno.Neverovatan album.Dok je sa druge strane ITEC ipak pad.I to ocigledan.Pretpostavljam da je to do odlaska starih clanova,pre svega Randy Pepper-a,on je ipak bio veoma bitan sraf.Da li si subjektivan?Jebem li ga,na to se nemoze odgovoriti.Po meni jesi,ali onda sa druge strane mozda sam ja subjektivan.Jebes ga. Ali po pitanju Animal se nikako,ali apsolutno nikako ne slazemo.Ta pesma je sjajna.Privukla je paznju zbog eksplicitnosti,ali je neverovatno dobra stvar.Od uvodnog rifa,preko cele atmosfere u pesmi i naravno jebeno neverovatno zaraznog refrena.Po meni je to zastitni znak W.A.S.P.-a,i pesma kakvu nikada vise nece napraviti.Moze Blackie da sere po njoj koliko hoce,i moze napraviti milion komplikovanijih i "misaonijih" pesama od nje,ova pesma ima energiju i zaraznost koju nema celi Crimson Idol."Show No Mercy" je dobra stvar,ali suvi prosek.Nikako se nemoze meriti sa Animal,nikako. Ja licno nemam nista protiv te ozbiljnosti i promene u samom pogledu na muziku i lirski izrazaj.Jebiga,covek je sazreo,on vise ne razmislja na nacin kao pre 25 godina.U tom stilu je napravio jedan zaista sjajan album,"Dying For The World",i jedan izuzetno dobar,"Unholly Terror".Ali na "Dominator" je preterao.Album je monoton,previse depresivan,nema ni jedan jedini zanimljivi momenat i mene licno ubija u pojam.I moze on biti ozbiljan,konceptualan i lirski zreo,kada je naspram prva dva albuma najobicnija boranija i dijareja. Quote
Nixx Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 Za Dominator se, znaš, ogromno ne slažem. Krenuli su u tom nekom drugom pravcu, to je pomak u pravcu koji je DFTW zacrtao. Nekom deluje slabije, nekom jače, mislim kao album u celini, ali na njemu ima stvarno svega. Od komercijalnijih stvari kao recimo Mercy, koja bi po nekim standardima totalno bila radio-friendly, ka baladama Heaven's Hung in Black, krljačina Long, Long Way To Go (meni bar vuče na nešto što bi se moglo naći i na Unholy Terror-u) pa sve do Deal With The Devil koja je Helldorado fazon, Rock'n Roll To Death pesma. Ima i melodije po baladama i rifova uopšte, možda baš zbog te raznovrsnosti deluje isuviše šareno, ali je to, bar po meni, u suštini jedan jak i solidan album. A to što on sere za pesmu, to samo pravi galamu, uzburkava masu da bi se pričalo...ne obazirem se na to, garant će je ponovo svirati. Istripovani paun uvek je pun sebe. Kralj. Quote
Bata Trokrilni Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 Dominator je dobar album. Definitivno bolji od nekoliko prethodnih. Quote
vladream Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 Dominator je dobar album. Definitivno bolji od nekoliko prethodnih. Quote
Elderane Posted January 17, 2008 Report Posted January 17, 2008 Uf, kad bi nekad u zivotu odradili Headless Children turneju... To bih volio vise nego Crimson Idol, mada su tu negdje. Ma, kakva mu je ova prica o 2 vrste fanova... Ja volim W.A.S.P. zakljucno sa KFD albumom, dalje me nista ne zanima, a do tada je sve savrsenstvo. Mlati Blackie bezveze... Quote
Recommended Posts