Elly Posted September 6, 2005 Report Posted September 6, 2005 (edited) Fender nikad ne moze da ima lep dizajn... Da, to da....ono za sigurnio ne moze da se mijeri s tvojim ''bass-om'' kojeg jos nismo imalo priliku da vidimo, da bi ocijenili! Posto svi imaju pravo glasa-iznjecu svoje misHljene.... znacHi sto se ticHe Fender gitara-volim vecinu, jedino Stratocastera mi nije nesto (al' gitara je gitara i ja sve to posHtujem) jer mislim da je previse iskomercijalizirana gitara! Ono jest' da ima lijep visoki i dosta cHist zvuk ali je ipak previsHe hvale....cccc! Nego....veoma zanimljiva gitara mi je Telecaster! Sta znam, opet starija je od Stratocastera i malo manje popularna al' puno kvalitetnija-ima cHisci zvuk, pisHtav i obojen zapravo fino cHist R'N'R zvuk jer koliko znam koristi se i za sviranje PUNK-a (been there-done that ) samo sHto se u tom slucaju mora nastimat overdriveom il distorzijom pa gubi svoj prepoznatljivi zvuk! Inace brate mozesH ga prepoznati kod Rolling Stones, Bruce Springsteen-a! Anyway, meni je opet najdraza americHki Telecaster HH (iako su za Telecastere klasicHni single-coil pickupi) basH zbog tih humbuckera....(evo ti primjer na slici) E sad VucHe....malo josH malo da pohvalim Fender al ovaj put zbog bass-a! Dakle, vijerujem da Fenderovi bass-ovi su stvarno medju najboljima-a posebno bi izdvojila meni osobno najdrazi ''Fender Precision Bass'' Nema toliko dubok i tmuran zvuk kao ostali-nego basH onaj rezeci....mislim zivi hardcore, brate! I da, zato su ga i koristili bendovi poput Stones,Ramons,Pistols,The Who,Clasha! Was I clear enough!? Edited September 6, 2005 by Elly
Tomislav Sawyer Posted September 6, 2005 Report Posted September 6, 2005 Djesi Marty Razmisljam da uzmem bill lawrence L500 i XL500 humove za onog ibaneza, ti magneti seku jos dvaput gore, atakodje ni ovo nije na odmet pogledati: http://www.wdmusic.com/hum_canceling_strat..._29849_prd1.htm Cuo sam sve najbolje o njima.
BigNotBen Posted September 6, 2005 Report Posted September 6, 2005 (edited) Da, to da....ono za sigurnio ne moze da se mijeri s tvojim ''bass-om'' kojeg jos nismo imalo priliku da vidimo, da bi ocijenili! Posto svi imaju pravo glasa-iznjecu svoje misHljene.... znacHi sto se ticHe Fender gitara-volim vecinu, jedino Stratocastera mi nije nesto (al' gitara je gitara i ja sve to posHtujem) jer mislim da je previse iskomercijalizirana gitara! Ono jest' da ima lijep visoki i dosta cHist zvuk ali je ipak previsHe hvale....cccc! Nego....veoma zanimljiva gitara mi je Telecaster! Sta znam, opet starija je od Stratocastera i malo manje popularna al' puno kvalitetnija-ima cHisci zvuk, pisHtav i obojen zapravo fino cHist R'N'R zvuk jer koliko znam koristi se i za sviranje PUNK-a (been there-done that ) samo sHto se u tom slucaju mora nastimat overdriveom il distorzijom pa gubi svoj prepoznatljivi zvuk! Inace brate mozesH ga prepoznati kod Rolling Stones, Bruce Springsteen-a! Anyway, meni je opet najdraza americHki Telecaster HH (iako su za Telecastere klasicHni single-coil pickupi) basH zbog tih humbuckera....(evo ti primjer na slici) E sad VucHe....malo josH malo da pohvalim Fender al ovaj put zbog bass-a! Dakle, vijerujem da Fenderovi bass-ovi su stvarno medju najboljima-a posebno bi izdvojila meni osobno najdrazi ''Fender Precision Bass'' Nema toliko dubok i tmuran zvuk kao ostali-nego basH onaj rezeci....mislim zivi hardcore, brate! I da, zato su ga i koristili bendovi poput Stones,Ramons,Pistols,The Who,Clasha! Was I clear enough!? ja bi tako rado posjedovao J5 signature telecaster bez bigsbija Edited September 6, 2005 by BigNotBen
Elly Posted September 19, 2005 Report Posted September 19, 2005 ja bi tako rado posjedovao J5 signature telecaster bez bigsbija Sta te sprecHava, brate! nabavi! Eno basH kod druga malo oo ono ye8ote nabavio si MusicMan Axis sports ovaj tip: http://img14.imgspot.com/u/05/206/15/musicmanaxistgbig.jpg kako je dobra, ima najobliji zvuk i najacHii gain za kojeg se imalo prilike cHuti! I vrlo svestrana gitara s kojom se moze svirati sve od jazz-a do metala do country a onaj dodatni piezzo pickup daje josH i akusticHni zvuk ma dodaje jos mnogo mnogo opcija! Zaista sjajna gitara! Moram da nabavim, il' cu da ju cimnem od druga na kratko vrijeme....dok se ne izdovoljim, yea!
Alex de Large Posted September 19, 2005 Report Posted September 19, 2005 Djesi Marty Razmisljam da uzmem bill lawrence L500 i XL500 humove za onog ibaneza, ti magneti seku jos dvaput gore, atakodje ni ovo nije na odmet pogledati: http://www.wdmusic.com/hum_canceling_strat..._29849_prd1.htm Cuo sam sve najbolje o njima. gde ces uzeti BL, kol'ko para ? chitao sam da ima dosta kopija tog magneta, da samo ako kupujes od njega direktno, dobijas original. ima li istine u tome? kad pazaris postuj utiske na forum
Tomislav Sawyer Posted September 19, 2005 Report Posted September 19, 2005 Ima puno dima u toj prici, pa verovatno i vatre Uzecu direktno od matorog i verovatno cu se nacekati, ali jebi ga. Ne verujem da cu ih dobiti pre sledeceg proleca, jer ce mi tek tada NY familija stici u posetu.
Jellybelly Posted November 13, 2005 Report Posted November 13, 2005 Od skoro imam Cewinu Pacificu 120.Dobra tambura, samo je prethodni vlasnik na fretbordu ostavio dovoljno koze za zescu transplantaciju.
-Abraxas- Posted November 13, 2005 Report Posted November 13, 2005 Od skoro imam Cewinu Pacificu 120.Dobra tambura, samo je prethodni vlasnik na fretbordu ostavio dovoljno koze za zescu transplantaciju. hahaha
_Grotesque_ Posted November 14, 2005 Report Posted November 14, 2005 Ja od opreme stvarno imam svega i svacega... Gitare : Fine ( neka kopija Ibaneza, ali odlicna gitara! ima gold - plated hardver i opake magnete ), Hohner ( ona mala bez headstocka i chivija ), neku prastaru Jazz gitaru ( autenticnu iz 50.-ih godina ) i meni najomiljenije : B.C. Rich Kerry King V. Ova gitara stvarno razbija. A i odlicno izgleda! Pojacala... Marshall VS265, njega koristim za svirke i Crate gr15 koji mi sluzi za vezbanje. Pedale ne koristim, na Marshallu imam savrseni overdrive, reverb i chorus. Planiram da kupim sa wah i to je to!
ValhallaWarior Posted November 14, 2005 Report Posted November 14, 2005 Behringer gitara,fender pojacalo i behringer pedala
Dushan S Posted November 15, 2005 Report Posted November 15, 2005 Ja video Behringer kopiju strata. Kakva bi bila? Made in China, ništa bolja ni gora nego oni najjeftiniji Squier-i.
Dushan S Posted November 15, 2005 Report Posted November 15, 2005 ja bi tako rado posjedovao J5 signature telecaster bez bigsbija Nedavno sam nabavio solo albume John5-a, sjajan svirač, imam i onaj album sa David Lee Roth-om i Two sa Halfordom od ranije. Ono što ne mogu da svarim na tom njegovom Teletu je glava, odvratan mi je taj produženi copast deo na glavi, ne kapiram šta mu to znači? Bljak.
Duke Of Borca Posted November 15, 2005 Report Posted November 15, 2005 Od skoro imam Cewinu Pacificu 120.Dobra tambura, samo je prethodni vlasnik na fretbordu ostavio dovoljno koze za zescu transplantaciju. Sto znaci da se sviralo Inace sada imam Jackson dxmg, fina dzitra
ValhallaWarior Posted November 15, 2005 Report Posted November 15, 2005 sigurno ista kao i pojacala otprilike
ValhallaWarior Posted November 15, 2005 Report Posted November 15, 2005 Nije toliko losa,sta ja znam sa fender pojacalom i pedalom zvuci prilicno lepo
Jellybelly Posted November 15, 2005 Report Posted November 15, 2005 Sto znaci da se sviralo Inace sada imam Jackson dxmg, fina dzitra Jedan savet - limunovo ulje. To ti je tecnost koja se koristi za ciscenje fretborda od ruzinog drveta. A takodje pored ciscenja ona i hrani drvo da se ne bi osusilo i suzilo oko pragova. Tako da mazi to na fretbord svaki put kad menjas zice, tako ces se resiti one sve kozurde.
Mr. Smarty Posted November 16, 2005 Report Posted November 16, 2005 Nedavno sam nabavio solo albume John5-a, sjajan svirač, imam i onaj album sa David Lee Roth-om i Two sa Halfordom od ranije. Ono što ne mogu da svarim na tom njegovom Teletu je glava, odvratan mi je taj produženi copast deo na glavi, ne kapiram šta mu to znači? Bljak. "Albume" ? ...ja sam mislio da ima samo jedan...inace gotivan mu je taj chickenpicking sound of doom ...zanimljiv gitaros
Blacksunray Verb Delikvent Posted November 16, 2005 Report Posted November 16, 2005 Ono shto si mi ti pustao je isto k'o manson, samo shto je instrumentalno....
Bzuva Posted November 21, 2005 Report Posted November 21, 2005 Da se ne lazhemo, ja imam dve akustare, jednu raspalu Melodiju i jednu Stagg.
Dushan S Posted November 21, 2005 Report Posted November 21, 2005 "Albume" ? ...ja sam mislio da ima samo jedan...inace gotivan mu je taj chickenpicking sound of doom ...zanimljiv gitaros Sad mu je upravo izašao drugi album, za Vai-evu kuću, pogledaj John5 site, nije loše urađen a imaš i mp3-je tamo.
Dushan S Posted November 21, 2005 Report Posted November 21, 2005 Inače video sam par tih električnih Stagg gitara, ništa gore, oni kineski Squier-i su dom kulture sa sve bibliotekom za njih. Jedna od tih gitara je imala zašrafljen bridge na pogrešnom mestu na telu, tj i rupa za tremolo je bila pogrešno izrezana, tako da uopšte nije bilo moguće nakotirati gitaru, posle maksimuma truda, kad se naštimuje da sve dobro zvuči u prvoj poziciji, na visokim pragovima je gitara van štima za pola tona Užas.
Recommended Posts