Secracon Posted January 11, 2006 Report Posted January 11, 2006 Nemoj porediti Duncane i EMG. EMG je aktivan magnet, i u toj kategoriji verovatno jedan od najboljih. Duncan je pasivan, i to su sasvim različite priče. Cheerz!
Mr. Smarty Posted January 11, 2006 Report Posted January 11, 2006 jel to u planu ili samo mashtash? komercijalizivali su tu gitaru do besvesti Heh, to je i u planu i u masti
Alex de Large Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 Nemoj porediti Duncane i EMG. EMG je aktivan magnet, i u toj kategoriji verovatno jedan od najboljih. Duncan je pasivan, i to su sasvim različite priče. Cheerz! uze mi reci iz usta emg (aktivni) definitivno imaju svoju upotrebu, pogotovo za neko przenje. pasivni (emg hz) su, na zalost, teshko sranje
Secracon Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 Pasivni EMG ti je kao bezalkoholno pivo... ...Ili seks bez partnera... Cheerz!
Mr. Smarty Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 Ja nekako najvise volem Dimarzio magnete...
Dersu Uzala Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 (edited) Ja nekako najvise volem Dimarzio magnete... DiMarzio, jasta. Uzgred, da neko pogresno ne zakljuci, nije aktivna elektronika preduslov za metal. EMG su specificno nadrukani u tom smislu. I Bartolini su aktivni magneti (i isto toliko stari i cenjeni kao EMG) pa ih niko ne koristi za trashinu. Drukcije su budzeni. Ako se neko seca Europe hitova sa Out Of This World albuma, Kee Marcello je svirao Larivee sa aktivnim Bartolini magnetima i to je zvucalo fenomenalno, doduse u studiju. Uzivo je druga prica, ti magneti imaju relativno losu dinamiku i tragi-komicno zvuce u zivom setapu . Edited January 12, 2006 by Dersu Uzala
Mr. Smarty Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 Ja mislim da ne postoji tako dobar i raznovrstan magnet kao sto je Dimarzio Fred
Dersu Uzala Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 Ja mislim da ne postoji tako dobar i raznovrstan magnet kao sto je Dimarzio Fred Ma momci znaju znanje i prave najsiri dijapazon magneta u upotrebi. I svaki radi sjajno za to za sta je namenjen. Sve ostale firme su takodje ultra cool (sem Carvinovih magneta) ali imaju vrlo slabu ponudu (sem SD i oni su na drugom mestu po ponudi i kvalitetu anyway). Ono sto hocu da kazem je da svi a ponajvise SD imaju neki pickup koji u datoj kategoriji zvuci 'bolje' (krajnje subjektivna stvar doduse) od DiMarzio ekvivalenta ali generalno DiMarzio za svaku trku konja ima.
Mr. Smarty Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 (edited) Ima jedan SD magnet koji mi se mnogo svidja...Pearly Gates...majko mila!...samo cu to reci...kada sam uzeo ovaj JS-6 hteo sam da stavim 2 Pearly Gates-a umesto Fred-a i Paf Pro-a...racunam ono, ovaj JS je u nekom Les Paul tripu pa reko' da ga jos "poboljsam" ...ali kada sam se posteno nasvirao na gitari i kada mi je "usla u uvo" uvideo sam da je gitara ipak savrsena ovakva kakva jeste... Edited January 12, 2006 by Marty F
Dersu Uzala Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 (edited) hmmmm znash kako svrati da probash mog ESP-a pa cesh promeniti mishljenje ama burazeru ODMA' !!!!! p.s. ESP kao sama firma pravi da se razumemo iskljucivo HEAVY gitare!!!!Shto u sushtini i jeste za "klince".EMG magneti su sranje kakvog nema....gitare su im ispeglane kao veslo....to i ja znam!!!!Ali,to je sa SERIJSKIM gitarama slucaj!! -Ja licno posedujem gitaru koja je: *"ESP CUSTOM SHOP" - made in U.S.A. *2x Seymour Duncan magneta koja imaju takav vintage zvuk da se useresh *neke dodatne switch-eve za deljenje samog humba na singlove...itd gde na clean zvuku dobijesh neverovatno ali fenomenalan zvuk stratocastera!! *Original Floyd Rose. *I najbitnije finish mu je zlooo!!!!!Telo je predjeno sa 27 sloja laka!! -Pazi nije da ja idem u fazonu "svaki cigan svoga konja hvali" ali treba probati mnogo gitara a ne samo ono "ma brate kirk hammet svira...to je sranje za klince"...da se razumemo bez ikakvog pogreshnog svatanja ili ljutnje,nemoj pljuvati po necemu shto ne znas da je upotpunosti tako osim ako nisi 100% siguran u to shto pricash!!!A ja te mogu uveriti u suprotno!!Cheers Uf, zaboravio sam da ti imas ESP-a i pomalo shvatas personalno . Moja greska (u stvari vidim taj EB/MM JP u tvom potpisu pa sam zato smetnuo sa uma). Video sam da imas lep komad tamo na nekoj od slika . Ziveo sam blizu tog njihovog custom shopa i znam te ljude . Rekoh da su me (i ne samo mene) momci iritirali do bola...Gitare su sasvim ok, ima ih jevtinijih ima ih skupljih, boljih, losijih. Mene je uvek iritiralo razmisljanje iza tih gitara. Matt-a (predsednika ESP-a) znam licno jos od vremena kad je radio za tezgom u prednjem delu radnje (nazad je custom shop sa Japanskim majstorima koji su pravili gitare). Probah svaku gitaru u radnji u nekih 20-tak poseta. Nadam se da me to u nekoj meri automatski pravi merodavnim da dam koliko-toliko objektivan sud. Ali najvise me ponavljam nervirala ekipa u tom shopu. Duga prica. Kad bolje razmislim ja sam gotivio do bola te djitre dok nisam svratio do shopa . Edited January 12, 2006 by Dersu Uzala
imaginos Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 ja mislim da je zabluda da aktivni magneti "pojedu" karakter drveta. koliko ja znam, aktivan magnet se sastoji iz dva dela: pasivnog magneta sa malim brojem namotaja i linearnog pojacavaca (aktivan deo). pasivan magnet ima vise navoja da bi dao jaci izlaz, a cena koja se pri tome placa je opadanja frekv. karakteristike na visim frekvencama (gledacu da jednom prilikom to argumentujem tako sto cu napisati detaljnije o tome, a da bude svima razumljivo). e sad, kako su napravljeni koji aktivni magneti, to je druga prica, ali generalno gledano, na dobru gitaru koja ima dobar ton iz drveta ja bih pre stavio aktivan magnet nego neki sejmor dankan ili nesto slicno. takodje je zabluda da se aktivni magneti stavljaju zbog vise distorzije i jaceg izlaza. ono, jeste istina da oni imaju jaci izlaz, ali da je samo to bitno, ljudi bi kacili boostere ili podizali signal u samim pedalama, niko ne bi ulazio u komplikacije koju sa sobom nosi aktivna elektronika samo zbog jaceg signala. ne drzim u glavi napamet ko od poznatih gitarista koristi kombinaciju dobra gitara (drvo, ton) + aktivni magnet, ali na pamet mi pada zack wylde (les pol + emg) i vlatko stefanovski (isto neka ekstra gitara + emg). cini mi se da gilmour takodje ima neku gitaru u kombinaciji sa EMG-om, i nesto nemam utisak da sva trojica zvuce isto i da su im magneti "pojeli" zvuk drveta. sve ovo sam napisao zato sto sam se u poslednje vreme sreo sa tim mitom o aktivnim magnetima, njihovoj primeni i osobinama, pa sam hteo da iznesem i jedno drugacije vidjenje. kao i uvek, mojih "pet para". gargamel, the mythbuster
Dersu Uzala Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 Ima jedan SD magnet koji mi se mnogo svidja...Pearly Gates...majko mila!...samo cu to reci...kada sam uzeo ovaj JS-6 hteo sam da stavim 2 Pearly Gates-a umesto Fred-a i Paf Pro-a...racunam ono, ovaj JS je u nekom Les Paul tripu pa reko' da ga jos "poboljsam" ...ali kada sam se posteno nasvirao na gitari i kada mi je "usla u uvo" uvideo sam da je gitara ipak savrsena ovakva kakva jeste... Kidaju i Pearly Gates i 59's i (svojevremeno) Invader a o JB (tj Jeff Beck model) da i ne pricam. Kako te sluzi taj JS-6? To si bese uzeo preko Ebay-a?
Dersu Uzala Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 (edited) ...ali na pamet mi pada... i vlatko stefanovski (isto neka ekstra gitara + emg). Hvala, hvala, na lepim recima . Znam kako je Vlatku (lepo ); imam te iste djitre . Edited January 12, 2006 by Dersu Uzala
Alex de Large Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 @gargamel: stavlja se slabiji magnet, dobro "oklopljen" za sto manje shuma. onda se "generichki" pojacava zvuk sa preampom. zato je malo vestacki zvuk, tj. manje iz drveta. gain boosterom van magneta (ovaj je u magnetu hermeticki zatvoren) bi se pojacavali i shumovi, pa efekat izostaje. isto tako taj preamp chini da je izlazni signal niske impedance, pa se ne gubi kvalitet signala kroz kablove
Mr. Smarty Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 (edited) @Dersu Cekaj koja je bese razlika izmedju 59' i PG-a?...koliko se secam imaju maltene isti zvuk samo sto je 59' malo "blazi" Gitara me sluzi odlicno ...doduse ne stizem puno da je sviram od vojske ali kada je uFatim ...kuku lele...posle kada uzmem ovaj JS1000 imam utisak kao da sam uzeo igracku Stavio sam desetke i uglavnom je drzim u D# ...a po potrebi je "dizem" na E ...ali cini mi se da dosta bolje zvuci u D# ...bas sam joj pre dva dana zamenio zice i uzeo da sviram The Extremist...to je to ...jebes mi sve ako ne zvuci isto kao na disku... E da, nisam je uzeo preko Ebay-a nego preko Rich Harris-a...dobar cova Edited January 12, 2006 by Marty F
bojan j. Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 @ Jack ili bilo ko drugi - kako zaista funkcionise gain booster, i kakav rezultat daje?
Imenjak Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 (edited) @ Jack ili bilo ko drugi - kako zaista funkcionise gain booster, i kakav rezultat daje? pa trebalo bi da ti dodaje lvl na outputu i samim tim distortiraniji zvuk i jaci signal... za par decibela... nemam pojma ja tripujem da to i nije neka bog zna koja sprava.. Edited January 12, 2006 by Mustaine
Secracon Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 kako zaista funkcionise gain booster, i kakav rezultat daje? Imaš jako detaljne odgovore na tvoje pitanje u "pojačala i oprema". Više puta je pisano o tome. Ukratko: Gain Booster nije neka konkretna sprava. To je izraz za uređaj koji služi da ti pojača signal. Može u tu svrhu da posluži i EQ, i Overdrive, i Compressor, ... U glavnom je to u cilju postizanja jače distorzije. Rezultati su različiti u zavisnosti od toga šta koristiš kao Gain Booster... Od poznatih: Zakk Wylde ima Boss SD-1 ka gain booster. Pre koji mesec je prešao na nekog MXR-a, a navodno je i Ibanez Tubescreamer koristio ranije. Ovu poslednju i Kirk Hammett koristi kao gain booster Cheerz!
Imenjak Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 kako zaista funkcionise gain booster, i kakav rezultat daje? Imaš jako detaljne odgovore na tvoje pitanje u "pojačala i oprema". Više puta je pisano o tome. Ukratko: Gain Booster nije neka konkretna sprava. To je izraz za uređaj koji služi da ti pojača signal. Može u tu svrhu da posluži i EQ, i Overdrive, i Compressor, ... U glavnom je to u cilju postizanja jače distorzije. Rezultati su različiti u zavisnosti od toga šta koristiš kao Gain Booster... Od poznatih: Zakk Wylde ima Boss SD-1 ka gain booster. Pre koji mesec je prešao na nekog MXR-a, a navodno je i Ibanez Tubescreamer koristio ranije. Ovu poslednju i Kirk Hammett koristi kao gain booster Cheerz! jaci dist, veci su(ma)stejn, vishe mikrofonije... za sta oces
Dersu Uzala Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 (edited) @Dersu Cekaj koja je bese razlika izmedju 59' i PG-a?...koliko se secam imaju maltene isti zvuk samo sto je 59' malo "blazi" Gitara me sluzi odlicno ...doduse ne stizem puno da je sviram od vojske... ...Stavio sam desetke i uglavnom je drzim u D#... Nes' mi verovati Pearly Gates su dizajnirane kao replika Les Paula '59 godiste (Covek bi pomislio da je 59-ka) !?! Malo su vise vruci od 59-ke i proizvode vise harmonika. 59-ke su zalivane u vosak posto su prethodno vakumirane (squeal free ali i harmonik hendikepirane kao rezultat). Pearly Gates sjano idu na semi-hollow djitre (prob'o ). Uopste, te semi-hollow gitare su interesantna pojava u novije vreme, ovi high-end dizajni. Da se razumemo nije to ES-335/355/375. Sasvim drukcija zivotinja, pogotovu za ritam podrsku. Dobijes odmah onako masivan katedralni (stadionski?) zvuk , tipa Edge (U2). Vojska? Kakva vojska? SCG? Jel' to jos uvek obavezno ili sta? Koliko dugo, ako jeste? D#, a? Spreman si i za Ingveta, smesta. Cek, koliko sam video po tvom sajtu ti i gotivis neoklasiku, ne? ono je tvoj tamo sajt u URL-u u profilu? Onda znamo neke iste ljude rekao bih. Edited January 12, 2006 by Dersu Uzala
Mr. Smarty Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 Nes' mi verovati Pearly Gates su dizajnirane kao replika Les Paula '59 godiste (Covek bi pomislio da je 59-ka) !?! Malo su vise vruci od 59-ke i proizvode vise harmonika. 59-ke su zalivane u vosak posto su prethodno vakumirane. Pearly Gates sjano idu na semi-hollow djitre (prob'o ). Uopste, te semi-hollow gitare su interesantna pojava u novije vreme, ovi high-end dizajni. Da se razumemo nije to ES-335/355/375. Sasvim drukcija zivotinja, pogotovu za ritam podrsku. Dobijes odmah onako masivan katedralni (stadionski?) zvuk , tipa Edge (U2). Zanimljive informacije, nisam to znao...prosle godine kada sam istrazivao magnete visio sam po ceo dan na SD forumu i smarao ljude...hteo sam da na svojoj voljenoj Pacifiki zamenim magnete...u nadi da dobijem NWOBHM zvuk...samo sa vise gaina ...na kraju sam se odlucio za kombinaciju Duncan Distorsion (bridge) i dva Hot Rails-a...i tako mi svega experiment je uspeo! Sada gitara zvuci malo ozbiljnije... Nego sta mislis da li bi imalo svrhe ugradjivati Pearly Gates-e u JS1000...jebiga od basswood-a je pa sam malo skeptican...bas me zanima tvoje misljenje povodom toga...
Mr. Smarty Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 (edited) Vojska? Kakva vojska? SCG? Jel' to jos uvek obavezno ili sta? Koliko dugo, ako jeste? D#, a? Spreman si i za Ingveta, smesta. Cek, koliko sam video po tvom sajtu ti i gotivis neoklasiku, ne? ono je tvoj tamo sajt u URL-u u profilu? Onda znamo neke iste ljude rekao bih. Jeste, nazalost ...ali samo do 2007 ...posle je ukidaju No, ja naravno sluzim civilno...I to u GraCkoj Bolnici kao nocni portir-jebach-bluzer-shrederskih sklonosti ...u principu nije frka, uglavnom gledam filmove na laptop-u ili spavam ...inace civili sluze 9 meseci a "ovi drugi" 6 A ne ne ...nije to moj sajt...ja sam dosta mladji (84') a bas i ne gotivim neoklasiku...Shimetov sajt sam stavio radi fore...posto smo jedno vreme imali Shime CREW ovde na forumu...ma duga je to prica Edited January 12, 2006 by Marty F
Dersu Uzala Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 Licno, gotivio sam gitarsku aktivnu elektroniku kad se pojavila (pogotovu u kontrolisanim, tj. studijskim uslovima). Teorijski (propisno dizajnirani i implementirani) imaju veci dinamicki ospeg i skoro pa su bukvalno besumni (u linearnom modu rada naravno). Uzgred, obicno su tako motani i dizajnirani da kupe signal (oscilacije) sa 2 ose umesto sa jedne kao pasivni. Ono sto mi ne da mira je taj isti linearni operacioni pojacavac koji mi stoji izmedju ciste fizike (vibracije nategnute zice u magnetnom polju) i opet ciste fizike (lampa u sustini proizvodi termoelektronsku emisiju, prosto ). Ne zelim cipove bilo gde u gitarskom audio lancu a ni tranzistore, iako, na kvantnom nivou, i to je cista fizika (blize receno, kvantna elektronika). Ali ne zelim da mi elektroni prelaze 'potencijalnu barijeru' (PN spoj) tako sto su trikom pomesani atomi jednog hemijskog elementa sa atomima drugog hemijskog elementa (ciji su elektroni nestabilniji u poslednjem elektronskom omotacu, pa su skloni izbijanju, i eto struje). To mi nekako lici na 'guranje' kao u gradskom saobracaju od ulaznih do izlaznih vrata. U lampi se elektroni otisnu u svet sa katode (potpomognuti 'vrucinom' na istoj) preko resetki (koje kontrolisu elektro-magnetno polje u nicem drugom do vakumu ) prema anodi, pa kako im Bog da. Vecina stignu, neki ne . Nekako mi je to vise makrobioticki ispravno. Misljenja?
Mr. Smarty Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 Uf ovo cu morati da procitam nekoliko puta, pa cu se oglasiti kada budem ukapirao
Dersu Uzala Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 ...da li bi imalo svrhe ugradjivati Pearly Gates-e u JS1000...jebiga od basswood-a je pa sam malo skeptican... Sudeci po SD-u (a to im pise i na sajtu doduse, ne izmisljam) Pearly Gates ce ici sasvim koretkno na basswod jer su za svetlija i laksa drva i dizajnirani (upareni sa javor ili abonos hvataljkom tj fingerboard-om). 59-ke su idealne za mahagoni telo i hvataljku od palisandrovine (rosewood).
Recommended Posts