MudriPanj Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 pa nije stvar u zicama, nego u obliku gitare(vrata) mozes staviti najlonske zice i na "metalnu" gitaru
Buddha Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 iz najlonskih zica izlazi jedan od najlepsih tonova koji gitara uopste moze da proizvede...nebitan zanr... potpisujem.
imaginos Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 dajem ti cirka nedelju dana,ako vezbas,da udjes u osnovu... bolje da mi das neki cas (ako moze dzabe ), ili "materijal za vezbu" posto slabo imam takvu muziku u steku (posledica druzenja sa mladim metalcima ). probacu za neki dan taj otvoreni stim (DHGDGD), pa da vidimo sta ce da ispadne.
MudriPanj Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 ...prave se i neklasicne gitare koje su namijenjene bash za najlonske zice poenta u toj klasicnosti je u razmaku izmedju zica da se postigne odgovarajucja fingerplucking tehnika itd.
darijus Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 bolje da mi das neki cas (ako moze dzabe ), ili "materijal za vezbu" posto slabo imam takvu muziku u steku (posledica druzenja sa mladim metalcima ). probacu za neki dan taj otvoreni stim (DHGDGD), pa da vidimo sta ce da ispadne. pa sve moze da se spakuje u recenicu dve...govorim azbuci sviranja slajdom naravno...ne znam ni ja nesto...ali dugo se bakcem sa njim...pa mi dodje nekako prirodno... ne znam kakav slajd imas...metalni siroki...ili onaj stakleni dunlop-style...???
imaginos Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 (edited) pa dobro, rec po rec i eto nauke. imam stakleni slajd, onaj deb'o ko gavriloviceva. btw, JEDINA stvar koja mene nervira kod klasicne gitare je sto ljudi pustaju nokte na desnoj ruci a to me bas zesce zraci. p.s. zanimljivost: http://guitar.about.com/library/bl100greatest.htm Edited February 14, 2006 by imaginos
darijus Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 p.s. zanimljivost: http://guitar.about.com/library/bl100greatest.htm cemu smeh...??? lista je malo konzervativna...ali podnosljiva... nisam citao sve...mozda trecinu... stim sto bi kod mene "texas flood" bila u prvih pet... gde ti je petrucavi...???
imaginos Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 gde ti je petrucavi...??? petruci na 98-om mestu sa under a glass moon. naravno, nepravedno zapostavljen i suvise napredan za autore ove liste koji su se drznuli da ne spomenu buck-a dharmu. inace lista je tu i tamo prosarana glupostima a nema ni livin' on a prayer koliko mi se cini. ali zato, malo malo pa randy rhoads!
darijus Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 (edited) petruci na 98-om mestu sa under a glass moon. naravno, nepravedno zapostavljen i suvise napredan za autore ove liste koji su se drznuli da ne spomenu buck-a dharmu. inace lista je tu i tamo prosarana glupostima a nema ni livin' on a prayer koliko mi se cini. ali zato, malo malo pa randy rhoads! da upotrebim tvoju dedukciju... ko si ti da kazes kako je lista prosarana glupostima...??? ili jos bolje:"ima ti jos da se vozis dok ne dodjes do stanice na kojoj silazi onaj ko je sastavljao listu..." petrucavi bi mozda mog'o da nosi trzalice nekima odavde... postoji kiddie-matematicka formula po kojoj se sastavljaju ove liste... (broj frcokli u solazi za koje autor(zato se i razlikuju...jer razliciti likovi razlicito interpretiraju celokupno solo) smatra da su prvi put ili konacno razvijene)*(koeficijent koji se odredjuje godinom u kojoj je pesma snimljena ili prvi put izvedena)+smislenost(slobodan broj...ne veci od deset... ) ...ring any bells...??? Edited February 14, 2006 by darijus
Blacksunray Verb Delikvent Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 (edited) kirk....aaaa.... bolno.... dobro mu reche ko je on.... petrucci nosac trzalica kvalitetno kvalitetno.... haha bolji free bird od from The love of God....nema poente u ovim listama zato shto je nemoguce prE svega pohvatati celokupnu produkciju ravnopravno, a onda i 'sportsko rangiranje' je nemoguce objektivno oformiti.... ispravka - glasali chitaoci, to je totalno glupo....ovde bi na glasanju 94-e najbolji solo biO iz dvesta na Sat.... Edited February 14, 2006 by Blacksunray Verb Delikvent
Jellybelly Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 sta si mislio da uzmes od pedala? Pa neku distorziju (zasad imam samo opaki crunch na svom Fenderu, ali mi trebaju neki Marshallski tonovi), onda mozda wah-wah, i eventualno neki modulacijski efekt (chorus, flanger). Konkretno bih bio srecan kad bih naleteo na neku pedalu tipa Marshall Drivemaster, koga cuh dosta klipova i stvarno mi se svidja, a za ove ostale ne znam. Mozda Crybaby wah, i tako.
imaginos Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 da upotrebim tvoju dedukciju... opa, bato! ko si ti da kazes kako je lista prosarana glupostima...??? ja sam neko ko je procitao da na toj listi postoji solo za smells like teen spirit. jel ima ta pesma uopste solo? ima jos tako nekih pesma iz "alternative" koje deluju kao da su ubacene radi politicke korektnosti, da bi jednako bili zastupljeni svi zanrovi. ili jos bolje:"ima ti jos da se vozis dok ne dodjes do stanice na kojoj silazi onaj ko je sastavljao listu..." ozbiljno, ko je sastavljao listu? petrucavi bi mozda mog'o da nosi trzalice nekima odavde... odakle? sta ja znam... svaki pokusaj da se od muzike napravi takmicenje je unapred osudjen na to da bude glupost osim ako nije izricito naznaceno da je u pitanju subjektivan dozivljaj. tako i ova lista sadrzi neka stvarno fantasticna sola, a onda iz vedra neba tresnu nesto sto totalno ne mogu da povezem sa temom. postoji kiddie-matematicka formula po kojoj se sastavljaju ove liste... (broj frcokli u solazi za koje autor(zato se i razlikuju...jer razliciti likovi razlicito interpretiraju celokupno solo) smatra da su prvi put ili konacno razvijene)*(koeficijent koji se odredjuje godinom u kojoj je pesma snimljena ili prvi put izvedena)+smislenost(slobodan broj...ne veci od deset... ) pa dobro, i to je neka logika/matematika, svako ima pravo... mene licno zabole za frcokle, jedino je bitno koliko me solo "lozi". ima li na listi "sultans of swing"? ako nema, necu vise da se igram. ...ring any bells...??? ring, ring.. bolje da si pristao da mi odrzis koji cas slajd gitare nego sto me zajebavas.
Генеральный Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 ja sam neko ko je procitao da na toj listi postoji solo za smells like teen spirit. jel ima ta pesma uopste solo? Ima bre, to je ono kada omamljeni Kurta stane na Wah... Jednom... Do kraja "solaze" pokusava da shvati sta mu se desilo...
-Abraxas- Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 cudna lista. Je li vam bolji solo iz mr.crowley ili crazy train od randya?Meni Meni je solo iz mr.crowley bolji
imaginos Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 crazy train ima onaj out of tune momenat za koji je trebalo dosta muda da se odsvira u to doba (a i u ovo, boga mi) i nekako je super sastavljan, a solo iz mr. crowley je kult kultova i lozana na kvadrat. najiskrenije, ne znam koji mi je bolji.
-Abraxas- Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 crazy train ima onaj out of tune momenat za koji je trebalo dosta muda da se odsvira u to doba (a i u ovo, boga mi) i nekako je super sastavljan, a solo iz mr. crowley je kult kultova i lozana na kvadrat. najiskrenije, ne znam koji mi je bolji. kapiram i nije bas tako jednostavno,mada ja sam opet misljenja da mr.crowley treba da bude u top 10 ako ne u prvih 5
Mr. Smarty Posted February 15, 2006 Report Posted February 15, 2006 Lista je retardirana za orden! Svaka lista na kojoj je bilo koji Kirkov solo u top 200 ne bi trebalo da ima bilo kakav kredibilitet.... Darijuse zasto si opeth uzeo one sucmuraste tabletice?
bojan j. Posted February 15, 2006 Report Posted February 15, 2006 ima li na listi "sultans of swing"? ako nema, necu vise da se igram. Ima, 22. mesto Gledao sam do 60. mesta, Kirk je dotle triput pomenut, i odustao sam, lista je da obrises bulju koliko je dobra.
Blacksunray Verb Delikvent Posted February 15, 2006 Report Posted February 15, 2006 nadam se da si ironichan....nema nijedan kvinsrajh bedak.... a ni mejdn.... gargi, care, rekoh veC da pise da us citaoci glasali, jesi oslep'o.... chmarty, objasnih ti o chemsu se radi jebo te....
Imenjak Posted February 15, 2006 Report Posted February 15, 2006 Gospode... lista je skroz kul... mogli su josh po kog kirka da ubace onako nasumicno... cisto da razbiju monotoniju... ali inace najbolji solo od Pantere je za pesmu The Sleep
Blacksunray Verb Delikvent Posted February 15, 2006 Report Posted February 15, 2006 pustih pesmu.... dobar jeste....a da je najbolji nije sigurno....
imaginos Posted February 15, 2006 Report Posted February 15, 2006 nadam se da si ironichan....nema nijedan kvinsrajh bedak.... a ni mejdn.... gargi, care, rekoh veC da pise da us citaoci glasali, jesi oslep'o.... a, citaoci glasali... nisam video, promakla mi ta informacija. a ako nema ni jedan maiden solo, onda stvarno, sto kaze bojan: lista je da obrises bulju koliko je dobra. da s'useres!
bojan j. Posted February 15, 2006 Report Posted February 15, 2006 nadam se da si ironichan....nema nijedan kvinsrajh bedak.... a ni mejdn.... Nisu ti nesto gazde iz Kvinsrajha zajebani sa solazama A za mejdene nisam ni primetio, iskreno.
darijus Posted February 15, 2006 Report Posted February 15, 2006 Lista je retardirana za orden! Svaka lista na kojoj je bilo koji Kirkov solo u top 200 ne bi trebalo da ima bilo kakav kredibilitet.... Darijuse zasto si opeth uzeo one sucmuraste tabletice? znam ja sto bi tvoja lista bila realna... prvih dvadeset mesta naizmenicno satch i vai...sa buckethead-om ponegde da razbije monotoniju... kakve sam liste vidjao...ne bi verovao...i to kao ozbiljni muzicki casopisi... ova je kao sto rekoh "podnosljiva"...
Mr. Smarty Posted February 16, 2006 Report Posted February 16, 2006 Jedna rec darijuse...KIRK HAMMET. zavrsili smo.
Recommended Posts