Jump to content

Recommended Posts

Posted

dajem ti cirka nedelju dana,ako vezbas,da udjes u osnovu... pivopije.gif

bolje da mi das neki cas (ako moze dzabe icon_wink.gif), ili "materijal za vezbu" posto slabo imam takvu muziku u steku (posledica druzenja sa mladim metalcima icon_smile.gif). probacu za neki dan taj otvoreni stim (DHGDGD), pa da vidimo sta ce da ispadne. biggrin.gif

Posted

...prave se i neklasicne gitare koje su namijenjene bash za najlonske zice

poenta u toj klasicnosti je u razmaku izmedju zica da se postigne odgovarajucja fingerplucking tehnika itd.

Posted
bolje da mi das neki cas (ako moze dzabe icon_wink.gif), ili "materijal za vezbu" posto slabo imam takvu muziku u steku (posledica druzenja sa mladim metalcima icon_smile.gif). probacu za neki dan taj otvoreni stim (DHGDGD), pa da vidimo sta ce da ispadne. biggrin.gif

pa sve moze da se spakuje u recenicu dve...govorim azbuci sviranja slajdom naravno...ne znam ni ja nesto...ali dugo se bakcem sa njim...pa mi dodje nekako prirodno...

ne znam kakav slajd imas...metalni siroki...ili onaj stakleni dunlop-style...???

Posted

gde ti je petrucavi...??? icon_mrgreen.gif

petruci na 98-om mestu sa under a glass moon. naravno, nepravedno zapostavljen i suvise napredan za autore ove liste icon_wink.gif koji su se drznuli da ne spomenu buck-a dharmu. violent.gif inace lista je tu i tamo prosarana glupostima a nema ni livin' on a prayer koliko mi se cini. icon_smile.gificon_smile.gif

ali zato, malo malo pa randy rhoads! icon_rockdevil.gif

Posted (edited)

petruci na 98-om mestu sa under a glass moon. naravno, nepravedno zapostavljen i suvise napredan za autore ove liste icon_wink.gif koji su se drznuli da ne spomenu buck-a dharmu. violent.gif inace lista je tu i tamo prosarana glupostima a nema ni livin' on a prayer koliko mi se cini. icon_smile.gificon_smile.gif

ali zato, malo malo pa randy rhoads! icon_rockdevil.gif

da upotrebim tvoju dedukciju...

ko si ti da kazes kako je lista prosarana glupostima...??? icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

ili jos bolje:"ima ti jos da se vozis dok ne dodjes do stanice na kojoj silazi onaj ko je sastavljao listu..." icon_wink.gif

petrucavi bi mozda mog'o da nosi trzalice nekima odavde...

postoji kiddie-matematicka formula po kojoj se sastavljaju ove liste...

(broj frcokli u solazi za koje autor(zato se i razlikuju...jer razliciti likovi razlicito interpretiraju celokupno solo) smatra da su prvi put ili konacno razvijene)*(koeficijent koji se odredjuje godinom u kojoj je pesma snimljena ili prvi put izvedena)+smislenost(slobodan broj...ne veci od deset... icon_smile.gif )

icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif ...ring any bells...??? icon_smile.gif

Edited by darijus
Posted (edited)

kirk....aaaa....

bolno....

dobro mu reche ko je on.... icon_smile.gif

petrucci nosac trzalica kvalitetno kvalitetno.... icon_smile.gif

haha bolji free bird od from The love of God....nema poente u ovim listama zato shto je nemoguce prE svega pohvatati celokupnu produkciju ravnopravno, a onda i 'sportsko rangiranje' je nemoguce objektivno oformiti....

ispravka - glasali chitaoci, to je totalno glupo....ovde bi na glasanju 94-e najbolji solo biO iz dvesta na Sat.... icon_smile.gif

Edited by Blacksunray Verb Delikvent
Posted
sta si mislio da uzmes od pedala?

Pa neku distorziju (zasad imam samo opaki crunch na svom Fenderu, ali mi trebaju neki Marshallski tonovi), onda mozda wah-wah, i eventualno neki modulacijski efekt (chorus, flanger). Konkretno bih bio srecan kad bih naleteo na neku pedalu tipa Marshall Drivemaster, koga cuh dosta klipova i stvarno mi se svidja, a za ove ostale ne znam. Mozda Crybaby wah, i tako.

Posted

da upotrebim tvoju dedukciju...

opa, bato! icon_wink.gif

ko si ti da kazes kako je lista prosarana glupostima...??? icon_smile.gif  icon_smile.gif  icon_smile.gif

ja sam neko ko je procitao da na toj listi postoji solo za smells like teen spirit. icon_smile.gif jel ima ta pesma uopste solo? icon_smile.gif ima jos tako nekih pesma iz "alternative" koje deluju kao da su ubacene radi politicke korektnosti, da bi jednako bili zastupljeni svi zanrovi. icon_smile.gif

ili jos bolje:"ima ti jos da se vozis dok ne dodjes do stanice na kojoj silazi onaj ko je sastavljao listu..." icon_wink.gif

ozbiljno, ko je sastavljao listu?

petrucavi bi mozda mog'o da nosi trzalice nekima odavde...

odakle?

sta ja znam... svaki pokusaj da se od muzike napravi takmicenje je unapred osudjen na to da bude glupost osim ako nije izricito naznaceno da je u pitanju subjektivan dozivljaj. tako i ova lista sadrzi neka stvarno fantasticna sola, a onda iz vedra neba tresnu nesto sto totalno ne mogu da povezem sa temom. wallbash.gif

postoji kiddie-matematicka formula po kojoj se sastavljaju ove liste...

(broj frcokli u solazi za koje autor(zato se i razlikuju...jer razliciti likovi razlicito interpretiraju celokupno solo) smatra da su prvi put ili konacno razvijene)*(koeficijent koji se odredjuje godinom u kojoj je pesma snimljena ili prvi put izvedena)+smislenost(slobodan broj...ne veci od deset... icon_smile.gif )

pa dobro, i to je neka logika/matematika, svako ima pravo... mene licno zabole za frcokle, jedino je bitno koliko me solo "lozi".

ima li na listi "sultans of swing"? ako nema, necu vise da se igram.

icon_smile.gif  icon_smile.gif  icon_smile.gif ...ring any bells...??? icon_smile.gif

ring, ring.. icon_smile.gif bolje da si pristao da mi odrzis koji cas slajd gitare nego sto me zajebavas. icon_wink.gif

Posted

crazy train ima onaj out of tune momenat za koji je trebalo dosta muda da se odsvira u to doba (a i u ovo, boga mi) i nekako je super sastavljan, a solo iz mr. crowley je kult kultova i lozana na kvadrat.

najiskrenije, ne znam koji mi je bolji.

Posted
crazy train ima onaj out of tune momenat za koji je trebalo dosta muda da se odsvira u to doba (a i u ovo, boga mi) i nekako je super sastavljan, a solo iz mr. crowley je kult kultova i lozana na kvadrat.

najiskrenije, ne znam koji mi je bolji.

kapiram i nije bas tako jednostavno,mada ja sam opet misljenja da mr.crowley treba da bude u top 10 ako ne u prvih 5 icon_rockdevil.gif

Posted

Lista je retardirana za orden!

Svaka lista na kojoj je bilo koji Kirkov solo u top 200 ne bi trebalo da ima bilo kakav kredibilitet....

Darijuse zasto si opeth uzeo one sucmuraste tabletice? no.gificon_smile.gif

Posted
ima li na listi "sultans of swing"? ako nema, necu vise da se igram.

Ima, 22. mesto icon_smile.gif

Gledao sam do 60. mesta, Kirk je dotle triput pomenut, i odustao sam, lista je da obrises bulju koliko je dobra. icon_rockdevil.gif

Posted

Gospode... lista je skroz kul... wallbash.gifwallbash.gifwallbash.gif

mogli su josh po kog kirka da ubace onako nasumicno... cisto da razbiju monotoniju...

ali inace najbolji solo od Pantere je za pesmu The Sleep icon_da.gif

Posted

nadam se da si ironichan....nema nijedan kvinsrajh bedak.... icon_smile.gif

a ni mejdn.... icon_cry.gificon_smile.gif

gargi, care, rekoh veC da pise da us citaoci glasali, jesi oslep'o.... icon_wink.gif

a, citaoci glasali... wallbash.gif nisam video, promakla mi ta informacija. icon_smile.gif

a ako nema ni jedan maiden solo, onda stvarno, sto kaze bojan:

lista je da obrises bulju koliko je dobra.  icon_rockdevil.gif

da s'useres! icon_smile.gificon_smile.gif

Posted
nadam se da si ironichan....nema nijedan kvinsrajh bedak.... icon_smile.gif

a ni mejdn.... icon_cry.gificon_smile.gif

Nisu ti nesto gazde iz Kvinsrajha zajebani sa solazama icon_smile.gif A za mejdene nisam ni primetio, iskreno.

Posted
Lista je retardirana za orden!

Svaka lista na kojoj je bilo koji Kirkov solo u top 200 ne bi trebalo da ima bilo kakav kredibilitet....

Darijuse zasto si opeth uzeo one sucmuraste tabletice? no.gificon_smile.gif

znam ja sto bi tvoja lista bila realna... icon_da.gificon_da.gificon_da.gif

prvih dvadeset mesta naizmenicno satch i vai...sa buckethead-om ponegde da razbije monotoniju... icon_wink.gif

kakve sam liste vidjao...ne bi verovao...i to kao ozbiljni muzicki casopisi...

ova je kao sto rekoh "podnosljiva"...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...