LoveHateLove Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 ne znam koja je djitra u pitanju, nisam bas pratio temu...
BLAGOJE Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 pa eto,das mi orvila,imas epija,strata i uzmes telca,sviras jedno pola godine vidis sta ti najbolje lezi,prodas sve tri i na kraju uzmes goldtop,vintage pravi odlicnu kopiju od jeftinijih,zilion puta bolja od epija.
LoveHateLove Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 ti kad bi mi bio finansijski savetnik brzo bih bankrotirao:) ...nego jurim ja neko lampasko pojacalo, kucno, ono tipa 5-15 vati...ima ih mali milion, ne znam sta je najbolje da se uzme, razmatrao sam Marshall Class 5...ali ono, skupo je dosta...jel imate neki savet? znam da ima posebna tema ali ono, ukratko samo...
BLAGOJE Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 (edited) kul je class5,ali se neces usrati od gain-a,eventualno da mijenjas zvucnik,da bi mogao da ga otpanjis jer taj koji je u njemu je super trebli i efikasan.realno od svih tih malih el84 pojacala a da pokriva realno vise zanrova sa dosta vrhunskim zvukom nema bez tiny terror-a.ustvari ima jet city,ali to nema kod nas da se uzme.ja bih vise za kucu isao na neki midi/usb nozni kontroler ili interfejs,dobar ravan hi fi sistem i uz plagine realno tesko da moze bolje za po kuci.drugo je da imas neku stalu ili ljetnju kuhinju pa da mozes da se malo panjis,jer svaki lampas trazi malo otpanja,ne samo lampa vec i malo kvalitetniji zvucnik da bi propjevao a to u stanu ne moze.u stvari ta mala el84 pojacala vise sluze da na probama i u studiju imas vrhunski zvuk tj da se tpanjis skoro do kraja jer tu realno 50ticu i 100ku ne mozes dovoljno da otpanjis. za plag en plej kucne varijante mozda je bolji mali tranzistorac,razni piviji,roland cube,prva serija valvestate-a... Edited June 21, 2012 by BLAGOJE
LoveHateLove Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 Pa imam ja dosta prostora, zivim u kuci a imam i tu neke dvorisne zgrade, potkrovlje, ne bih morao samo u sobi... mada bi mi za sobu najvise odgovaralo. Jebem ga, moram jos da razmislim. Hvala!
BLAGOJE Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 kontam te ja sta ti zelis,i ja zelim to isto a to je da se ne jebes sa kompom a da imas zvuk kao sa ploce.ako je el84 jor ting,onda je to to,ali nema puno el84ke na plocama.sve su to stotke sa dva ogromna trafoa koji imaju ako ne i vise magije nego lampa.najbolji ti je primjer 2204 i 2203,fakticki isto a 2203 je DI MARSAL.ja sam skontao da zajebem svu tu pricu i lijepo skrpim pare i uradim sebi jedan kastom i vesel'te boze.or120 sa atenuatorom sa varijabilnom strujom,puna saturacija a varijabilna disipacija lampe - dakle full saturacija trafoa i lampe a u teoriji mogu to da obaram na manje od 1w.plus socinim sebi jedan kabinet 1x12 sa najmanje efikasnom 12ticom na svijetu (jensen-ov mod5 ili c12r,jos cu da razmislim,razlika je u pola decibela) i vala za sve sam spreman.
LoveHateLove Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 pa da, u pravu si...voleo bih i ja tako nesto da uradim i da imam za vjeke vjekova ali znas kako je, covek mora da isproba dosta toga pa da zna sta mu treba a ja sam jos relativno zelen...
BLAGOJE Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 prodas mi orvila i imas za prvog malog lampasa
LoveHateLove Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 haha...pa imam i sad, nije mi bas hica za pare, ali ono, ne bih voleo da se zalecem...imao sam vec neke hibridne varijante, konkretno Vox VT, nisam bio bas nesto odusevljen...
BLAGOJE Posted June 22, 2012 Report Posted June 22, 2012 hibrid nije isto sto i lampas,najcesce zbog solid stejt powerampa,svega par modela sa tranzistorskim preampom a lampaskim powerampom svirah da su bili ok.
Toki89 Posted July 1, 2012 Report Posted July 1, 2012 ti kad bi mi bio finansijski savetnik brzo bih bankrotirao:) ...nego jurim ja neko lampasko pojacalo, kucno, ono tipa 5-15 vati... ako ces samo 5 vati...uzmi u obzir i tranzistorce. Jeftiniji su,imaju ok gain,Roland Cube sam iskusio na par dana bio kod mene,svidjao mi se taj gain. Ali to ako cesh samo u sobi...ako hocesh izistinsku buku,tipa u stali da sviras,kako kaze Blagoje,onda samo lampa i 15 vati minimum
Vuk Posted July 1, 2012 Report Posted July 1, 2012 AC30 ili Peavey classic 30. Moze kucno, moze svirka, do jaja.
BLAGOJE Posted July 2, 2012 Report Posted July 2, 2012 classic 30?ac30?jel ovo metal forum ili koji kurac?
Vuk Posted July 2, 2012 Report Posted July 2, 2012 Vishe mi nije bitno koje je pojachalo, koji su magneti, da li su zice nove... ako umesh da izvuchesh ono shto ti treba iz opreme koj imash - samo rokaj xD
banne_marduk Posted August 8, 2012 Report Posted August 8, 2012 Jackson DXMG sa EMG 81/85 Ibanez SA120EX 1
ThaiBreaker Posted August 9, 2012 Report Posted August 9, 2012 Nije sto je Death logo ali Ibanez je Ibanez.
STARSHOOTER_SUPREME Posted August 9, 2012 Report Posted August 9, 2012 Da da idu dvojica gitarista ,jedan nosi ibaneza drugi ipak gitaru 2
biohazard Posted August 9, 2012 Report Posted August 9, 2012 Da da idu dvojica gitarista ,jedan nosi ibaneza drugi ipak gitaru Sviraju dve gitare jedna je Ibanez druga se razaznaje u mixu i ostaje nastimovana. 1
BLAGOJE Posted October 1, 2012 Report Posted October 1, 2012 da ste napisali moderan ibanez umjesto samo ibanez pa da vam vicevi imaju smisla
BLAGOJE Posted May 2, 2013 Report Posted May 2, 2013 bez ako si je dobio jako jako jeftino ili dzabe,ne vidim zasto si bacio pare.ocekuj straobalne probleme sa harverom kroz pola godine.
PajatheTrut Posted May 2, 2013 Report Posted May 2, 2013 Jel ovo js32 serija ? Jel ovo js32 serija ? sto si takav,odma coveku rusis sve nade...mozda i nece biti tako !
obsessed by cruelty Posted May 2, 2013 Report Posted May 2, 2013 bez ako si je dobio jako jako jeftino ili dzabe,ne vidim zasto si bacio pare.ocekuj straobalne probleme sa harverom kroz pola godine. Nisam ni imao u planu da kupujem gitaru, ispala je za jako malu kintu pa zato uzeh. Jeste, js32.
PajatheTrut Posted May 2, 2013 Report Posted May 2, 2013 I meni je js32 bila simpaticna, ali me ubedise yumovci da je tesko njesra . Valjda nije toliko losa ko'lko je ocrnise ovde
BLAGOJE Posted May 2, 2013 Report Posted May 2, 2013 pa koliko?jer ako je 150 ili preko opet su bacene pare,ovako drkaj neko vrijeme dok se ne zasitis,i odmah prodavaj dalje,najozbiljnije ti kazem,kad krene ta oplata na hardveru da se jede ne karaju nece biti upotrebljiva. paja: govorim odmah za svaki slucaj,od js i stre x i pro serije sa "hrom" hardverom treba bjezati,narocito za novce za koje se valjaju,toliko je boljih gitara za te pare,da ne pricam da kroz par mjeseci mozes da zavrsis sa neupotrebljivom gitarom a tolike se pare pukle,to je prosto suludo. 1
Recommended Posts