Kwlt Posted September 8, 2009 Report Posted September 8, 2009 nego sta,Roni moz pojede Ozija za uzinu. Bolje bi mu bilo da prestane da se drogira i razvede se od one Sharon,i povuche onu tuzbu protiv Iommy-ja,jer je ipak on bio centar Sabbath-a,i bez Ozija bi Sabbath podjednako popularan bio. Quote
Sadomator Posted September 8, 2009 Report Posted September 8, 2009 (edited) Mislis obrnuto? Iommi jeste Sabbath ali je i Ozzy isto toliko. Stari albumi ne bi bili sto jesu bez njega. Iako mu je glas blagi uzas imao je nesto specificno, nesto sto je uticalo na bezbroj trad/stoner/heavy vokala. Edited September 8, 2009 by Sadomator 1 Quote
Lunar Posted September 8, 2009 Report Posted September 8, 2009 Mislis obrnuto? Iommi jeste Sabbath ali je i Ozzy isto toliko. Stari albumi ne bi bili sto jesu bez njega. Iako mu je glas blagi uzas imao je nesto specificno, nesto sto je uticalo na bezbroj trad/stoner/heavy vokala. Ima logike u tome cemu prichash, ali meni ce uvek Iommi ostati bog, otac i stvaralac za Sabbath. Posle onog MTV showa, Ozzy mi je ogadjen za ceo zivot. Quote
Svart Posted September 8, 2009 Report Posted September 8, 2009 Meni nije ogadjen uopste. Samim tim sto me nije briga sta se desava s njegovom porodicom vec kakav je trag ostavio u muzici. Mislim da je ovo resenje sa Diom najbolje moguce trenutno posto od rada sa Ozzy-jem nema nista ocigledno, barem zasad. Quote
Evil Elvis Posted September 26, 2009 Report Posted September 26, 2009 Sad je lako svirati Sabbathe i praviti sličnu muziku, ali ih (konkretno Ajomija) ja mnogo poštujem, čovek je sam izmislio potpuno novu vrstu muzike, izmislio je metalni rif, a to je dostignuće. Maltene je i sve podžanrove metala izumeo - Black Sabbath doom (funeral), Lord of this World stoner, Children of the Grave, Symptom of the Universe thrash, Sabbath Bloody Sabbath heavy.. Jedini na koji nije imao direktan uticaj je black (death smatram nadogradnjom thrasha). Master of Reality jedan od mojih omiljenih. Posle su zastranili sa nekim rock stvarima, nije bilo mnogo metala na kasnijim albumima sa Ozijem, a Technical Ecstasy i Never Say Die ne volem uopšte. Era sa Ozijem mi mnogo više odgovara, ok je i ovo sa Diom, mada nisam nešto slušao.. Ono što mi se baš ne sviđa su neki albumi sa Martinom - Headless Cross je nešto što od jednog Ajomija nisam očekivao, nije uopšte metal. 1 1 Quote
Kwlt Posted September 26, 2009 Report Posted September 26, 2009 Maltene je i sve podžanrove metala izumeo - Black Sabbath doom (funeral), Lord of this World stoner, Children of the Grave, Symptom of the Universe thrash, Sabbath Bloody Sabbath heavy.. pretera ga b'e Iommy jeste izumeo heavy,i mozda uticao pomalo na doom i njemu slichni stoner i funeral,ali thrashom se moze nazvati muzika stvorena samo nakon novembra 1982,ili ti dobro poznatog Venom albuma takodje postoji josh oko 40 pravca sa kojima Iommy nema zajednichke tachke:nu,avangarda,hair,pop,death,power,speed,drone,crabcore... 1 Quote
Evil Elvis Posted September 26, 2009 Report Posted September 26, 2009 Slažem se da je pravi thrash tek od Black Metala, ali Children of the Grave i Symptom of the Universe jesu thrash, samo malko sporiji.. Venom je to samo ubrzao. Sad mi pade na pamet da Iommi možda i nije prvi izmislio thrash, pre Children postojale su punk pesme (Stooges). Zar strofa u Into the Void nije mid-tempo thrash? Ti ostali pravci su uglavnom podžanrovi nekih drugih pravaca (od ovih što si ti naveo takvi su drone, death i speed, a pretpostavljam i crabcore... nemam pojma šta je crabcore); hair ne smatram metalom (verovatno ni pop); nu je po meni downtunovana verzija Pantere sa melodičnim gej delovima, a Sabbath ima dosta Panterolikih rifova (Under the Sun na primer, onaj zadnji deo, pre akustičnog); avangarda je avangarda, koliko ja znam taj žanr nema neku čvrstu definiciju (moguće da grešim?).. Jedino priznajem da nisu imali uticaja na power, power su skrivili Mejdeni. 1 2 Quote
Jabba the Hutt Posted October 4, 2009 Report Posted October 4, 2009 Jebes zanrove, sve je to hevi metal 2 Quote
Sadomator Posted November 12, 2009 Report Posted November 12, 2009 pretera ga b'e Iommy jeste izumeo heavy,i mozda uticao pomalo na doom i njemu slichni stoner i funeral,ali thrashom se moze nazvati muzika stvorena samo nakon novembra 1982,ili ti dobro poznatog Venom albuma takodje postoji josh oko 40 pravca sa kojima Iommy nema zajednichke tachke:nu,avangarda,hair,pop,death,power,speed,drone,crabcore... Brate ja kod 95 posto muzike koju slusam cujem Sabbath. To je tako, nema utjecajnijeg i znacajnijeg benda. Doom prije dooma, hevi metal prije metala. Quote
Talvi Posted November 12, 2009 Report Posted November 12, 2009 takodje postoji josh oko 40 pravca sa kojima Iommy nema zajednichke tachke: death http://www.youtube.com/watch?v=vZppJ64ZA38 http://www.youtube.com/watch?v=Ih-9-u0k_TY Quote
Ancient Mariner Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 Hahahah ja tek sad vidim ovo!!! http://www.youtube.com/watch?v=NlxiMSQbozk Definitivno ga mrzim Quote
Ancient Mariner Posted December 14, 2009 Report Posted December 14, 2009 Ma salim se, postujem ja njega, ali ga je jebena sharon unistila... Quote
Svart Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 HEAVEN & HELL drummer Vinny Appice underwent surgery on his right shoulder on November 30 for an injury sustained during the band's last tour. The surgeon expects Vinny to be back behind the kit in about five months. Iommi je operisao nedavno prste a i Dio je bolestan. U junu krecu na turneju. To je metal Quote
Nerevar Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Nisam znao da li da stavim na Queen ili Black Sabbath temi Quote
Ancient Mariner Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 (edited) Nisam znao da li da stavim na Queen ili Black Sabbath temi :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: Edited December 19, 2009 by Ancient Mariner Quote
thiscoldlife Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 Black Sabbath su jedan od bendova preko kojih sam se i navukao na metal. Iako prvi albumi tekstualno zvuce naivno ne moze se reci da nisu klasika metala. Kada su se ujedinili sredinom devedesetih nadao sam se da cu imati priliku da ih gledam uzivo ali na žalost nije bilo prilike iako su bili relativno blizu u par navrata. Sada na zalost ne verujem da ce originalna postava ikada nasatupiti vise zajedno. Quote
crusader84 Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 GLASANJE NA SAJTU EXIT-a, HEAVEN & HELL JE U PONUDI!!! http://exitfest.org Quote
lemmy sixx Posted January 14, 2010 Report Posted January 14, 2010 Evo,sve trcim da glasam za njih pored Motorhead-a... Ma ionako nema smisla,dovesce isplatljivije,a na toj listi je barem 90% njih isplatljivije. Quote
The Trooper Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 E da, prva verzija Computer God-a. Veoma interesantno, nema nikakve veze sa krajnjom verzijom, čak ni pevač nije isti. http://rapidshare.com/files/342816010/01_-_Computer_God.zip.html MD5 Checksum: 460FD610FCA29BA8693EBE0AC18D14B1 Pass: BSdemo1992 Quote
Grobodan Posted February 13, 2010 Report Posted February 13, 2010 Danas je pre 40 godina izašao debi album. 40 godina metala Quote
Totamealand Posted February 13, 2010 Report Posted February 13, 2010 Happy birthday, heavy metal. Quote
Recommended Posts