Jump to content

Black Sabbath

Srki

Recommended Posts

Kad smo već kod toga, zamislite kada bi BS uradili neki reunion kao BD, sa svim pevačima, tj ne mora baš svim, Ozzy/Dio/Gillan/Martin/Hughes (a mogao bi i Halford opet da bude u blizini kao rezerva icon_biggrin.gif), ala bi to bio 'cert! icon_rockdevil.gif

To bi bilo ekstra!

LJudi zajebite to Dugme tog jebenog frankestajna od muzike...Pricajmo bre o Sabbathu

Nemoj tako.............ja sam Dugme obozavala u 6.osnovne,sa njima sam počela da slušam rock. icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif Imaju oni nekoliko OK pesama. icon_da.gif

Ali,ovo JESTE tema o Sabbath-u,i ne znam kako ste uopšte došli do Dugmeta. icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

• 2 weeks later...

Upravo tako!

BLACK SABBATH Among Most 'Ideologically Harmful' Bands On Secret Soviet Rock List

According to a report published in the U.K.'s The Guardian, BLACK SABBATH were named as one of 38 "ideologically harmful" foreign groups in a list sent out in January 1985 by the secretary of the Communist party's youth wing in Ukraine to its local committees. The information, he wrote, was provided "for the purpose of intensifying control over the activities of discotheques." Other dangerous agents were, among others, VILLAGE PEOPLE and TINA TURNER.

Though the list described itself as "approximate," specific charges were levelled against each group. With the notable exception of PINK FLOYD, few were accused of circulating anti-Soviet propaganda. Instead, DONNA SUMMER and TINA TURNER promoted "eroticism" and sex; CANNED HEAT homosexuality. THE VILLAGE PEOPLE were only charged with "violence," a label also imposed on the B-52S, BLACK SABBATH and the CLASH. BLACK SABBATH was additionally dangerous for its "religious obscurantism."

Read more at Arts.Guardian.co.uk.

malo ste se prosrali svi redom za dugme...

uzmite u obzir kakvo je bilo vreme i raspolozenje u Srbiji [pardon, Jugoslaviji]kada se osnivalo dugme...u odnosu na ove NASE danasnje rock grupe, oni jesu bogovi rocka.

sa druge strane, Sabbath-i su bogovi heavy metala na svetu,a ne samo u svojoj zemlji i malo sire. i bili su okruzeni ljudima sa potpuno drugacijom svesti. ne mozete to ga poredite.

i poslednje, Dugme je rock, a Sabbath-i metal...ne mozes to da poredis. ne mozes da poredis ni razlicite pravce metala, a kamoli ovo...svasta...

ima ih bregovic-to je deo njegove solo karijere nezavisno od dugmeta...

uostalom, coveku je najbitnija muzika, a ne pravac..tako treba da bude i nama.

ja slusam metal i rock ali nisam iskljuciva, jer dobar zvuk je dobar zvuk pa bio on sa trubacima ili ne...a upravo mi se u winamp-u vrti buena vista social club sa septeto nacional de ignacio pineiro y guillermo portabales...da li me to cini slabijim fanom sabbatha ili bilo kojeg metal benda? ili manjiim "metalcem"?

Edited by Cookie

Da se razumemo-da ne bi puno skretali sa teme:o ukusima se ne raspravlja,kao ni o različitim pravcima muzike.Ja lično volim i Sabbath i Dugme,više mi lezi Sabbath,al' jebiga,ja se ne stidim onoga što sam nekadaslušala,a to je domaći rock,štaviše,ja i dalje volim da čujem neke pesme od Dugmeta,ne mislim na narodnjačke "Lipe cvatu" i "Djurdjevdan" nego na "Ima neka tajna veza","Šta bi dao da si na mom mjestu","Bitanga i princeza",itd.To su dobre pesme,i njihov doprinos začecima rock-a na našim prostorima je neosporan.Sad,to šta su radili '80.-ih i uvodjenje etna u muziku,to ni ja ne podrzavam,ali kada su se pojavili bili su stvarno nešto novo kod nas.

Nisam isključiva prema dobroj muzici,mogu slušati i metal i rock i klasiku,i uopšte ne gledam ograničeno na stvari,šta sad -ako ja slušam heavy-metal,ne sme da mi se svidja neka thrash pesma?Gluposti......

Uostalom,ovo nije tema o tome,imate na "Metal diskusiji" (ili tako nešto)hiljadu ovakvih,pa izvolite,a ovo je o BLACK SABBATH! icon_da.gif

Edited by Metal girl

koji ti je?

poenta je bila da je dobar zvuk DOBA ZVUK i tacka, pa imao on trubace ili ne, ostaje dobar zvuk. a Lipe cvatu je jedna od najboljih pesama i definitivno najbolje izvode Djurdjevdan. etno zvuk ne lezi...sta bre ima da ti lezi, uopste nije bilo oko toga da ako slusas heavy, ne smes narodnjake ili sta ti ja znam... bas sam rekla da jedno nema veze sa drugim i da mozes da slusas sta god ti se svidi. ta iskljucivost je ono sto meni smeta. kao "uuu, ja sam fan sabbatha i ja slusam samo metal, ja sam tako cool, a svi ostali pravci muzike si sranjeeee"---to je ono sto mi smeta. odrastite bre deco. a ti devojcice ponovo procitaj moj prethodni post posto si ga ocigledno pogresno protumacila, a ovaj post je samo objasnjenje.

i jos nesto i vracamo se sabbathima- izvinjavam se sto sam zauzela prostor teme predodredjene sa sabbathe, bilo je slucajno, povukli ste me za jezik. ja sam Jugo-nostalgicar, a dugme je svojim koncertima tu nostalgiju podstaklo jos vise[mislim na Bosnu, Hrvatsku i Srbiju]---pre neki dan je ovde u Kragujevcu slavljen 25. nakon toliko godina...to valjda nesto govori, zar ne? icon_mrgreen.gif

ljubim vas sve crveno

a ti devojcice ponovo procitaj moj prethodni post posto si ga ocigledno pogresno protumacila, a ovaj post je samo objasnjenje.

E,što volim kad mi se neko obrati sa "devojčice". icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Ma,bre,šta ti je-niti sam pogrešno protumačila tvoj komentar,čak se sa njime i slazem,samo sam nadovezala svoje mišljenje.

Edited by Metal girl

Hm Sabbath? Toliko su veliki da prosto nemam pojma sta da kazem njima! Definitivno najbolje zvuce sa Ozzy-em, ali meni se ekstra svidja boja glasa gospodina Dia. On je jedan od ljudi u heavy metalu koji pevaju visoko a da ne pevaju mnogo u falsetu a da pritom to cine sa izuzetnom lakocom. Ipak uprkos tome Black Sabbath zvuk je Ozzy i tu nema kompromisa.

Pobogu ljudi sta je vas spopalo da poredite babe i zabe.................mislim porediti sabbathe i dugme...............pa to su razliciti svetovi........................pardon.......univerzumi! Ja slusam rock i metal od kad sam se rodio posto to slusaju i moji roditelji....(pa mi se smeju kad se prisecaju sebe u tim hodinama kad su fanaticki jurilina koncerte omiljenih bendova ) ali je cist idotluk bilo koju muziku ponizavati .....................osim Granda odn, turbo folka- to nije muzika........porediti cak i bendove istog muzickogh pravca je smesno jer muziku stvaraju ljudi koji su razliciti i potpune zasebne licnosti te se unose sopstveni uticaji i emocije, razmisljanja i obrazovanje........

Smatram prethodnu svadju neprimernom i potpuno suvisnom

izvinjavam se ako sam smorio, a verovatno jesam , ali ja sam ovo morao da kazem .............i vise necu da odvlacim temu od sabbatha..............ociju mi ..............pozz.

E vi bre niste normalni majke mi! icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Pa ko je ovde uopšte poredio Sabbath i Dugme?! icon_smile.gif

Ja sam samo pomenuo da bih voleo da vidim neku vrstu reunion koncerta Sabbath-a na kome bi svaki od pevača pevao svoje pesme, i kao primer naveo ono što je Dugme uradilo prošle godine, čisto da se zna na šta mislim, dakle to NIJE bilo nikakvo poredjenje ova 2 benda! icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

pivopije.gif

ja ne znam odakle ideja da su pomenuti bendovi poredjeni?

sto se tice pevaca sabbatha- grupa nije ozzy- grupa je bila slavna i mocna i pre i posle ozzyja, cak sta vise, on je najmanje i doprineo probijanju grupe. najjaci glasovi su bili tony i dio. ozzyja svi vole, ne zbog njegovih pevackih [ne]sposobnosti, vec zbog njegove harizme, a tvrditi da je on najbolji glas koga je sabbath imao je i vise nego smesno. pa cak ni sam ozzy za sebe kaze da ne zna da peva. dobro, omakne mu koji stih da ga lepo izgura bez krestanja, ali to je to.

dio ili tony.

Jedan od razloga zbog kojih je Black Sabbath postao popularan su Ozzy-jeve budalastine i harizma. Mozda on nije odlican pevac (jos gori pisac), ali obozavam njegov glas. Dio, Tony i ostali su neke pesme otpevali odlicno, ali na nekim njihov glas malo smara. Ipak muzika je uvek bila vrh.

Black Sabbath 'till death

grupa je bila slavna i mocna i pre i posle ozzyja,

obrazlozenje molim,bili su popularni pre Ozzyja?-ne bih rekao,malo si se pogubila

cak sta vise, on je najmanje i doprineo probijanju grupe.

On je najvise doprineo proboju benda,to je cinjenica,zbog njegove harizme,druga je prica to sto je iza sebe imao gitarskog genija Iommija i tekstopisca Geezer-a