Agarth Posted February 21, 2004 Report Posted February 21, 2004 (edited) Ne znam šta bih sve tačno mogao da kažem o ovom zaista fenomenalnom bendu... Reverend Bizzare je finski bend, jedan pravi, iskreni doom metal bend. http://www.yumetal.net/invision/html/emoticons/biggrin.gif Mislim da ih treba da čuje apsolutno svako ko voli doom. Bend je trio, sviraju (u globalu govoreći) traditional doom varijantu, sa primetnim Sabbath uticajima koji su uklopljeni u njihovom slučaju na jedan sasvim originalan način. Dosta sirovo zvuče, ponajviše zbog istaknutog "ponirućeg" zvuka bassa. Vokal je takođe pomalo neobičan i definitivno im služi kao instrument koji gradi melodičnost naspram gitare i basa koji su kao teška zvučna armatura. Hipnotizerski su spori i imaju veoma snažnu i moćnu atmosferu... Ja sam slušao njihov prvi album "In The Rectory Of The Bizzare Reverend" za koji nemam reči koliko je dobar, a pre mesec dana su izdali i novi "Harbinger Of Metal".... Edited April 14, 2024 by Talvi Quote
Agarth Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 (edited) Ajde bre ljudi! Neki post, neka reč, nešto... Neću da pričam sam sa sobom! Uzgred opet: Reverend Bizarre - zakon! Edited April 4, 2004 by Agarth Quote
Darken Posted April 5, 2004 Report Posted April 5, 2004 Evo Ti Post.Pa Vidis Bre Da Niko Nije Ni Cuo Za Njih. Quote
Agarth Posted April 5, 2004 Author Report Posted April 5, 2004 Ma čulo je par ljudi odavde, al se izgleda prave ludi... Tebi se (očekivano) ne sviđa album od njih koji ti dadoh? Ako ti se dopada, onda ću ti dati i novi da si narežeš... Quote
Darken Posted April 5, 2004 Report Posted April 5, 2004 Pa Daj Mi Cisto Radi Mnozenja Broja Naslova. Quote
Agarth Posted April 5, 2004 Author Report Posted April 5, 2004 Primećuješ li da su se i meni i tebi malo uzjebali ovi krstići? Moj se raspada i trune, a tvoj se totalno skenjao i nešto nakrivio... Quote
Darken Posted April 5, 2004 Report Posted April 5, 2004 To Je Zbog Atmosferskog Pretiska I Vjetra. Quote
Agarth Posted April 5, 2004 Author Report Posted April 5, 2004 Vjetra, a? Onda je tvoj plusić ko bumerang! Quote
Darken Posted April 5, 2004 Report Posted April 5, 2004 Ja Sam Sebi Obecao Da Vise Ni Jednu Temu Necu Privatizovati, Tako Da Necu Ni Ovu. Quote
Kent Posted April 6, 2004 Report Posted April 6, 2004 auuu, kako samo harbringer hipnotise! opak, ali opak album... Quote
Agarth Posted April 7, 2004 Author Report Posted April 7, 2004 Dugo te čekah na temi... Inače, "Harbinger..." je EP, iako je trajanje čak 70 minuta! Quote
Kent Posted April 7, 2004 Report Posted April 7, 2004 ma mogu oni da ga nazivaju kako hoce From The Void, covece.... kakva gromada! Quote
Agarth Posted April 7, 2004 Author Report Posted April 7, 2004 Čini mi se da je onaj solo na bubnjevima koji traje oko 5 min. mala zajebancija,,, Bubnjarev pseudonim je Eearl The Void, pesma se zove From The Void, a solo je baš - void... Quote
Kent Posted April 7, 2004 Report Posted April 7, 2004 Peter Vicar = Tony Iommi meets Dave Chandler... genijalno! Quote
Agarth Posted April 7, 2004 Author Report Posted April 7, 2004 Jel te potseća taj pomenuti solo na Black Sabbathov "Rat Sallad"? Mene dosta, i odlični su mi ti njihovi Sabb momenti, kao oni na prvom albumu sa vokalom koji povremeno ama baš totalno namerno zavija u Ozijevom stilu... Odlično, stvarno su imali muda da to iskoriste na najbolji mogući način i sa puno šmeka! .... Ma, ja sam totalno odlepio za ovim bendom!!! Quote
Turin Posted April 8, 2004 Report Posted April 8, 2004 Meni se album dopao vec na prvih 5 sekundi slusanja, a odusevio me posle Strange Horizon-a. Onaj Pera Vicar tako skida Iommijevu tehniku kao da mu je vanbracno dete. Prelazi, zavijanja zice, cak i oni hammer-on-ovi kao kod Sabata. Na drum solou u From The Void sam se toliko izbezumio, da se i ne secam jasno kraja albuma, a slusao sam ga mnogo puta. Cast mi je da sam dobio priliku da uradim recenziju za novi broj VB-a. Quote
Agarth Posted April 8, 2004 Author Report Posted April 8, 2004 Ako mozda nekim slucajem nisi cuo prvi album "In Rectory Of The Bizarre Reverend", podhitno ga nabavi!!! Savrsenstvo!!!!!! Quote
RNA Posted October 10, 2004 Report Posted October 10, 2004 (edited) Хм, слaбо се ја крећем по думу, али сaм за ове момке чуо, јер су радили гомилу сплит синглова са још неким мени ближим бендовима, као што су Ritual Steel и још један фински дум бенд Minotauri. Само још то да набавим и да преслушам, само толико. Ари из Minotauri ми их је нахвалио само тако. Edited October 13, 2004 by RNA Quote
Rain delay Posted October 12, 2004 Report Posted October 12, 2004 Meni si definitivno zainteresovao. Quote
Agarth Posted May 13, 2005 Author Report Posted May 13, 2005 Reverend Bizarre's ''Slave Of Satan'' single burning up the charts in Finland! Albert Witchfinder: ''I have to say again that it is still bit funny to read how we now have money etc when we were in charts (actually we are still...now we are #2). I haven't seen any. I just got this damned electricity bill. I surely would love to pay it with money I have got for playing my deranged songs. Sadly this is impossible.'' hehe! Quote
KRANG Posted May 13, 2005 Report Posted May 13, 2005 hee, jutros sam skinuo pesmu.. na albumu će biti skraćena verzija koja traje samo 13 minuta.. ova je 21 minut. nisam je još preslušao. sad ću komentar za nekih 22 minuta ako ne legnem da spavam Quote
KRANG Posted May 30, 2005 Report Posted May 30, 2005 leba vam, već se pojavio i ceo album! legende!!! sad uživam u "Doom Over The World" II: CRUSH THE INSECTS! kEwL Quote
Recommended Posts