Shix Posted February 27, 2007 Report Posted February 27, 2007 Trenutno slusam Accept- live in japan, misli da je 1985. Quote
The Trooper Posted February 27, 2007 Report Posted February 27, 2007 Prvi bend koji je poceo da svira heavy metal. nema pojma... slushaj evo I'm a rebel... ono je vishe rock nego heavy metal... vokal je nesto drugo jedina grupa koje je na prvom studijskom albumu imala heavy metal rifove. znachi: brze, jake i mozda zavisi kako sa kojim hard rok bendom se poredi i melodicnije stvari je ni manje ni vishe nego iron maiden "lichno"... Quote
Shix Posted February 27, 2007 Report Posted February 27, 2007 (edited) Saxon je pre maidena. Samo su imali slabiju distorziju. I sa Acceptom je poceo da svira prvi heavy metal. Edited February 27, 2007 by Shix Quote
Bata Trokrilni Posted February 28, 2007 Report Posted February 28, 2007 To je vrlo škakljivo pitanje, ko je prvi počeo da svira heavy metal. Ako u heavy metal računamo rani Black Sabbath, onda je on deset godina ispred svih. Ako govorimo samo o NWOBHM, Judas Priest je objavio albume Stained Class i Killing Machine 1978. Zar oni nisu heavy? A Motorhead je svoj prvi album, On Parole, snimio još 1976, iako ga je objavio 1979. No, ja ipak mislim da je za heavy metal ključna bila 1980. godina, kad su se pojavili neki značajni albumi, poput Iron Maiden - Iron Maiden, Black Sabbath - Heaven and Hell, Ozzy Osbourne - Blizzard of Ozz, Saxon - Wheels of Steel, Judas Priest - British Steel, Motorhead - Ace of Spades i Accept - Breaker. Quote
Shix Posted February 28, 2007 Report Posted February 28, 2007 Sabbath 70-ih po meni nije heavy metal... bar stil nije takav. Quote
The Trooper Posted February 28, 2007 Report Posted February 28, 2007 Saxon je pre maidena. Samo su imali slabiju distorziju. I sa Acceptom je poceo da svira prvi heavy metal. govorim o rifovima... ne kad im je izashao prvi album mislim SAXONov Saxon, je tu negde izmedju,,, mada po meni vuche vishe na hard rock evo big teaser vishe zvuchi veselo kao acdc... mislim Saxon je vechito za mene bio uvek izmedju heavyja i hard roka To je vrlo škakljivo pitanje, ko je prvi počeo da svira heavy metal. Ako u heavy metal računamo rani Black Sabbath, onda je on deset godina ispred svih. Ako govorimo samo o NWOBHM, Judas Priest je objavio albume Stained Class i Killing Machine 1978. Zar oni nisu heavy? A Motorhead je svoj prvi album, On Parole, snimio još 1976, iako ga je objavio 1979. No, ja ipak mislim da je za heavy metal ključna bila 1980. godina, kad su se pojavili neki značajni albumi, poput Iron Maiden - Iron Maiden, Black Sabbath - Heaven and Hell, Ozzy Osbourne - Blizzard of Ozz, Saxon - Wheels of Steel, Judas Priest - British Steel, Motorhead - Ace of Spades i Accept - Breaker. pa po meni je judas priest pricha za sebe, ali pre je to hard rok motörhead nije metal bend al ajde slazem se da je 80ta bila presudna^^ Quote
Bata Trokrilni Posted March 6, 2007 Report Posted March 6, 2007 Pravi Accept je bio do albuma Russian Roullete, posebno albumi Restless and Wild, Balls to the Wall i Metal Heart. Ovo posle je slabo. Quote
StarbreakeR Posted March 24, 2007 Report Posted March 24, 2007 Saxon je pre maidena. Samo su imali slabiju distorziju. I sa Acceptom je poceo da svira prvi heavy metal. Respect za ovo Po meni je Accept prvi pravi Heavy Metal...pa me pljujte kolko hocete... Quote
Kali Agna Posted March 29, 2007 Report Posted March 29, 2007 kasno sam otkrila ovaj bend i to preko therion-a, ali ovo po meni spada u sam vrh heavy metala, posebno albumi breaker i restless & wild Quote
Bata Trokrilni Posted March 30, 2007 Report Posted March 30, 2007 Kako si preko Therion-a došla do Accepta? Quote
StarbreakeR Posted March 30, 2007 Report Posted March 30, 2007 (edited) ...i Seawinds... Kad smo vec kod tih pesama, ja nikad nisam imao pojma - ko ih peva?Ono Udo sigurno nije... A sto se tice Theriona, jel provalio neko koliko ima uticaja Accepta na Kristofera...Seven Secrets..., Flesh of the Gods...na trenutke kao da slusam Accept... Edited March 30, 2007 by StarbreakeR Quote
Bata Trokrilni Posted March 30, 2007 Report Posted March 30, 2007 Udo još nije bio počeo da vrišti u to vreme. Quote
StarbreakeR Posted April 1, 2007 Report Posted April 1, 2007 On je, a...hvala...znao sam da nije Udo... Quote
Invictus Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Dirati u Russian Roulette ili bilo koji drugi Accept ce ubuduce automatski da povalci ban sa foruma. Quote
RNA Posted April 8, 2007 Author Report Posted April 8, 2007 ...ако има дугу косу, у супротном ће бити смишљено нешто друго. Quote
RNA Posted April 9, 2007 Author Report Posted April 9, 2007 Да неће можда неко да се прихвати задатка шишања пубичних длака? Ма, ајде! Quote
Stormbringer Posted April 19, 2007 Report Posted April 19, 2007 Je li slušao neko novi Udo-v album Mastercutor? Quote
StarbreakeR Posted April 26, 2007 Report Posted April 26, 2007 (edited) Ima ga na Rshareu... http://rapidshare.com/files/27683768/U.D.O._-_Mastercutor.rar Ako nekome treba...trenutno skidam novi Nocturnal Rites, odmah posle je na redu UDO... Edited April 26, 2007 by StarbreakeR Quote
Angelystor Posted April 27, 2007 Report Posted April 27, 2007 ali glupo je sto je promo verzija dve cele i onda seckanje..i stao sam da slusham..ne mogu..ali moram reci da je naslovna pesma exxxtra zarazna i ostavio sam je u playlisti za razliku od albuma : ) Zvuk je chvrshci no ranije... PS. ajd Invictuse bio bi red da ti otvorish UDO temu, nema je! Imas 24h a onda cu ja Quote
Guest God hate a coward 2 Posted May 10, 2007 Report Posted May 10, 2007 http://www.exitfest.org/index.php?option=c...5&Itemid=87 Nemački hevi metal bend U.D.O. nastupiće 13. jula na Explosiv bini. U.D.O su tokom aprila izbacili novi EP pod nazivom The Wrong Side of Might, koji promovišu širom sveta tako da će i posetioci Exita imati priliku da ga čuju. Quote
Recommended Posts