Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mene si nasao... Pokusao sam par puta da je dobijem na ebay-u, ali je uvek odlazila za preko 15 evra (minimum). Steta sto nema omot, mamu mu. Evo silicice kako to zapravo izgleda.

IPB Image

Pa kol'ko primeraka to sad ima? Znam da je cirkulisala u nekim malim krugovima,ali nisam znao da mož' se nadje na ebay-u.Doduše i ne idem tamo... :razz:

Posted

E, to si lepo rekao. Ja sam na to govno navucen vec 4 godine...

Pa, rekao bih da je nekih 500-njak komada razdeljeno, a svako malo se poneka pojavi na ebay-u.

Posted (edited)

Što, jebote? Jel zato što su je svirali zilijardu puta ili ima neki drugi razlog?

Sećam se nekog intervjua iz 1996, da l' je to bio metal hammer, ili rock hard,'bem li ga...

Bila su pitanja tipa koje svoje pesme oni ne vole...

Hansi se nije izjašnjavao, Marcus je bio u fazonu da mrzi wizard's crown i majesty, thomen majesty, a andre oba prva albuma zbog činjenice da su bili klinci, i da je sve to bilo smešno, osim ''banish'' i ''valhalle''...

Bili su kao neuki, jedva su znali da sviraju, ali ako cemo iskreno, i prvi demo ''symphonies of doom'', gde ima instrumental ''lucifer's heritage'', taj instrumental, jes' da je pod velikim uticajem mejdena, ali ima ekstra momenata...koje stvarno treba odsvirati...ali jebi ga ko zna šta je u njihovim glavama.

A vezano za majesty, delom 1995-1996 i cele turneje tokom 1998, bila je izbacena sa set-liste, pa je 1999 svirana specijalno za fanclub u krefeldu, pre nego što je ovaj zatvoren, i jedva je vracena 2002 na set listu, zato što su je fanovi trazili, kako na forumu, tako i na svirkama.

Drugo, kod guardiana ima još jedna glupost, a to je da se ne drze onoga sto pricaju u intervjuima. Nasao sam neke intervjue u svojoj kolekciji, gde su im neko pitanje postavili za neku pesmu 1992, i 2 intervjua iz 1998, gde se ponavlja isto pitanje, i sva tri intervjua se uopšte ne poklapaju.Ista stvar je za obradu in-a-gadda...i marcus i hansi i andre, dali su tri razlicita odgovora na ovo pitanje.

No,nebitno.Bitno je da opet dolaze. :mrgreen:

Edited by Syrant
Posted

Pa Majesty je bila ja mislim na ovoj turneju 2006-e?! Samo je fora sto su kod nas svirali druge pesme i Majesty je izvisila... budite srecni na tonskoj su svirali Barbaru Ann, sto bi vodilo sledecem : ne bi svirali bard ili mirror mirror :), kao sto se desilo u austiji ili sloveniji par dana pre koncerta kod nas . Tako nesto bese otprilike :)).

Posted

Neka me neko od organizatora utesi da necu imati nikakvih problema sto imam kartu no kojoj se vec do pola odvojio onaj deo za cepanje. I to 5 meseci pre koncerta...

Nećeš imati problema...pošto nećeš moći ni ući :):):)

Šalim se...mada, ko zna kako to organizatori vidu.

Posted

Pa Majesty je bila ja mislim na ovoj turneju 2006-e?! Samo je fora sto su kod nas svirali druge pesme i Majesty je izvisila... budite srecni na tonskoj su svirali Barbaru Ann, sto bi vodilo sledecem : ne bi svirali bard ili mirror mirror :), kao sto se desilo u austiji ili sloveniji par dana pre koncerta kod nas . Tako nesto bese otprilike :)).

Majesty nije za ovu turneju, svirali su je prošle godine, samo u Dizeldorfu, pošto tamo imaju najveću bazu fanova, što se nemačke tiče, a zatim u Belgiji, u Antverpu, pošto je publika od početka koncerta, nakon svake pesme skandirala ''majesty,majesty''. U Čikagu nije ni bila na set-listi, ali je zbog nekog prešitmavanja, greškom nekog od tehničara, da ne bi pravili pauzu sa štimungom, Majesty odsvirana. To je jedini put da su za prošlogodišnje turneje u usa svirali tu stvar.

A što se Barbara-e Ann tiče, ona je svirana tri dana pre našeg prošlogodišnjeg koncerta , samo u Austriji, zato što je Oliveru (basisti), bio rodjendan, pa su mu specijalno posvetili tu pesmu. Na istom koncertu su prvi i poslednji put odsvirali i Carry the Blessed Home, pošto i nije naišla na neki prijem kod publike.

Što se ove godine tiče, Majesty nije uopšte na set-listi, ali su je svirali u Tokiju pre 5 dana, kao posvetu nekom fanu.

Ali lično, ne znam što se ljudi toliko lože na Majesty, jes' da je super pesma, ali i Martyr i Guardian Of The Blind su do jaja pesme...himnične, brze, duge... :muzicar:

Kad bi se naša publika organizovala na koncertima, da jednoglasno kuka za nekom pesmom, možda se i izmuze koji raritet... :bigblue::mhihi:

Posted

Kad bi se naša publika organizovala na koncertima, da jednoglasno kuka za nekom pesmom, možda se i izmuze koji raritet... :bigblue::mhihi:

Dzabe to, ako oni te raritete nisu vezbali, a nisu.

Posted

Dzabe to, ako oni te raritete nisu vezbali, a nisu.

Pa jes' vala, oni ni Majesty nikad ne uvezbaju kako treba...Sobzirom koliko bootlega imam, i svi koji imaju majesty usnimljenu, ima toliko gafova...ili rif zajebu, ili Hansi zajebe strofu,itd.

Što se obrada tiče, zaboravih da pomenem, ali na bootlegu iz 1989, uživo su svirali ''Prowler'' od Maidena, ali speed metal zonfa, 2x brže od originala. Uh kako ja volem taj bootleg, tim pre što su skoro ceo ''follow the blind'' tad prezentovali in vivo. :rockdevil:

Posted

Ovaj, meni je to sto ti kazes "gavfovi" najjace kod B.Guardiana ! Mislim da sam samo kod njih video od svih bendova koje sam gledao onaku opustenu atmosferu. Jebes ti bendove koji rade sve izprogramirano... Ovi su bre carevi i skidam im kapu za sve !

Posted

Pa jes' vala, oni ni Majesty nikad ne uvezbaju kako treba...Sobzirom koliko bootlega imam, i svi koji imaju majesty usnimljenu, ima toliko gafova...ili rif zajebu, ili Hansi zajebe strofu,itd.

Što se obrada tiče, zaboravih da pomenem, ali na bootlegu iz 1989, uživo su svirali ''Prowler'' od Maidena, ali speed metal zonfa, 2x brže od originala. Uh kako ja volem taj bootleg, tim pre što su skoro ceo ''follow the blind'' tad prezentovali in vivo. :rockdevil:

Jebo te, kakvali će to svečana biografija da bude kad ti ovoliko sad već pišeš o Guardianu. Ostavi i ja nešto da kažem, dodam, npr. da Hansi voli samo džez

Gospodar će se ponositi tobom kad pročita biografiju :da:

Posted

Gospodar će se ponositi tobom kad pročita biografiju :da:

Aj houp he vil b praud ov mi, main firer... :red:

Posted

IMHO to "Majesty, Majesty" skandiranje malko smara..pa nije to jedina dobra sa prvog albuma majku mu! Podjednako bih voleo da chujem i naslovnicu i Run For The Night..voleo bih da nas Gardijani sami iznenade nekom starobardskom...ili barem nekim lajv rerom..tipa "Curse Of Feanor" koju, ni za 100 godina necu skapirati zasto je ne sviraju live..

Posted

Curse Of Feanor i Battlefield nikad neće svirati uživo, jer su pre 5-6 godina u jednom intervjuu rekli da bi za sviranje tih pesama uživo, trebali da iznajme pravi hor...i jednostavno, te pesme bi izgubile na draži kad bi ih ovako uz glas publike svirali uživo.

I realno gledano, upravu su.Sobzirom da su NIME i ANATO najorkestralniji albumi, i ne čudi što mali i probrani broj pesama sviraju sa tih albuma.

1998 u Hanoveru, jedini put su odsvirali ''When Sorrow Sang'' i mogu reći da je 3x slabija od studijske verzije. Sa NIME su još svirali i Thorn, Blood Tears, Battle Of Sudden Flame...Ma, nasrah se ja, i previše...Ostaviću ja ovo za biografiju Guardiana koju pišem za Metal Sound #3, ima tu pun kamion detalja...Mada,mora ću videti sa Morgana da to bude biografija iz dva dela jer baš ima mnogo bitnosti :razz: ...ili ću da isečem nekih 60% na uštrb toga da sve stane u jednu celinu.

Posted (edited)

E, a mogao bi jedan Metal Sound da prodje bez Bilnd Guardiana, a?

NE :)

Šalim se, nije da nismo opsednuti BG-om, dakako jesmo, nego bi voleli, ako izađemo na trafike sa sledećim brojem da startujemo sa BG-om. Hansi nam je mantra za uspeh! :mrgreen:

Edited by +morgan+
Posted

Hansi se nije izjašnjavao, Marcus je bio u fazonu da mrzi wizard's crown i majesty, thomen majesty, a andre oba prva albuma zbog činjenice da su bili klinci, i da je sve to bilo smešno, osim ''banish'' i ''valhalle''...

Mogu oni da tlape šta hoće, ali je Batallions of Fear mnogo slušljiviji album od Tales from the Twilight World...